@Bečki Kongres,
Promijeni avatar i potpis, pomisliće ljudi da je ovo moj dupli profil.
Što se tiče Safeta, današnji ispit nije prošao. Pao je kao nikad. Recimo da je dobar potez bilo izvođenje Džeke i ova izjava da je pogriješio (odnosno "bio sam glup..."). Ostalo je sve katastrofalno.
1. Igrače je nedovoljno motivisao (iako je glupost o ovome pričati/pisati/, to je tako. Svi bismo mi ginuli za dres reprezentacije, te nam nije potrebna neka upečatljiva rečenica ili neki dobro spremljen tekst, no igrači bukvalno žive od tih riječi. On im očigledno iste ne zna dobro prenijeti (ili ga ne slušaju). U svakom slučaju, do njega je).
2. Neuigrana odbrana - Pod moranjem je sinhronizovati Spahu i Mravca (kad su oni već njegov izbor na stoperskim mjestima). Naša odbrana nikad nije izgledala jadnije (pa čak ni onda kada su nas Grčka i Mađarska uništile). Ovo je katastrofa.
3. Pojačan vezni red ubacivanjem Senijada na krilo. Eh, ovdje bismo mogli podvući svaku riječ u rečenici i pošteno se nasmijati. Senijad i pojačati ne može ići u istu rečenicu. O njegovim igrama na krilu bi se mogli napraviti mnogi demotivacioni posteri, a njegovo zalaganje je ravno nuli. I dalje ne znam zašto on uopće dobija poziv za repku. Neka njega na splitsko-češkim utakmicama i to je to. Dalje od repke.
4. Izbacivanje Ibiševića iz prve postave (usko povezano sa stavkom 3). Vedo je čovjek zadatka. Pa on bi maksimum pružio i na poziciji beka, jer je takav. U ovoj reprezentaciji on MORA imati svoje mjesto u timu. Rasteretio bi Džeku u ofanzivi, u defanzivi bi vršio presing na zadnju liniju Rumunije i to je to. Al' haj', izgleda da se moralo malo "eksperimentisati" u ovako važnoj utakmici.
5. Kasno izvršena izmjena Senijad - bilo ko. Taman da je ubacio Pandžu, ne bi pogriješio. Ulaskom Vedada, Senijad je još gore poton'o na terenu, jer je otiš'o na Medunjaninovu poziciju.
U svakom slučaju, ovo je bila amaterski vođena utakmica i to ko ne vidi, onda ne znam šta je gled'o.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”