Safet Sušić - Pape

RKO
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la RKO » 02 jun 2011, 12:00

Vita_Novalis je napisao/la:

Naravno da je bio treci. Ja kazem da bi bilo koji ozbiljniji trener bio prvi. Hrvatska sa Sukerom, Bobanom, Prosineckim, Vlahovicem, Bilicem itd....

Ciro opet ti kazem nije nista napravio. Kodro je sklopio ekipu i pozvao igrace koje nije pozivao Baka zbog kojekakvih menadzerskih prohtjeva.
Nemoguce je igru napraviti za pet minuta. I Barcelona kroji i pravi ovu igru od vremena kada je Cruyiff bio trener. Tek sada ostvarivaju ono sto je on zamislio.

Papetova ekipa ima igru ima glavu i rep. Ciro je imao skoro sve iste igrace a igrao je bunker i na preskakanje igre.
Protiv onakve Turske izgubio u Turskoj. Protiv Portugala u Zenici isto tako osramotio.
Pape je na pocetku pravio cudne greske sa usamljenim Rahimicem na zadnjem veznom. Bitno je da nije tvrdoglav i da slusa zvuk javnosti. Tu je gresku popravio. Isto tako popravio je pristup reprezentaciji. Od nje pravi profesionalnu ekipu a ne ekipu kod koje se u holu hotela svercuju karte za utakmicu. Gdje sve gori od alkohola i cigara.
Prvi bold je za :lol: :lol: Ronaldo,Dunga,Rivaldo,Bebeto,Roberto Baggio,Vieri,Zidan,Hanry,Trezege,Bergakmp,Klajvert,Overmars,Sedorf,Klinsman,Shirer,Oven,Crespo,Batistuta su NULA spram tih tvojih gore nabrojanih :lol: :lol: :lol:
Drugi bold za :lol: :lol: dali 25 golova s bunkerom sigurno :lol: :lol: Od nas su golova vise dali samo Spanci i Njemci od svih ekipa ;)
Treci bold za :lol: :lol: Ta Turska je prije samo 3 mjeseca bila osvojila 3 mjesto na Europskom prvenstvu
RIP SALE VILENJAK

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 jun 2011, 12:06

Nisam rekao da ga je ciro pravio, pravio ga je ćaća, vec da je vise zasluzan za napredak u njegovoj karijeri nego je safet zasluzan za lulicevu karijeru!
Na osnovu čega temeljiš ovo?
Istini za volju, Lulića je iz anonimnosti izvadila reprezentacija. Lulić se sigurno ne bi našao na Laziovom radaru da nije bio u Zenici kad su popisivali stanovništvo razni menadžeri, koji su usput tu bili zbog nekih drugih igrača, al otišli s njegovim imenom u tefteru.
S Džekom je ipak malo drugačija priča.

Kakogod, ne znam zašto se zakačili ove priče, šta je toliko bitno u ovome svemu. Biće selektora i psolije Safeta, kao što ih je bilo i prije koji će u reprezentaciji afirmirati neke dotad anonimne igrače, uslovno rečeno. Opet, to nije nikakva referenca za uspjeh, tamam da Sušić iskopa još 5 Lulića, ako ne ostvari cilj, džaba.
Pod Ćirom, po meni je to bio Muratović, istina ne mlad, ali igrač koji je bio važna karika u ekipi koja nam je donijela toliko mnogo radosti.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 02 jun 2011, 12:17

Pasodzigera je napisao/la:
MOZAK je napisao/la: Nisam rekao da ga je ciro pravio, pravio ga je ćaća, vec da je vise zasluzan za napredak u njegovoj karijeri nego je safet zasluzan za lulicevu karijeru!
Ma da, reko si da je u kodre debitirao, dobar pokusaj ;)
Kakve ja imam veze sa balvanima...
Vas problem je sto branite safeta na nacin da je savrsen, a ciro nikad nije valjao!
Ja sam barem realan, safet ima dobrih stvari, koje su mozda ciri falile da bi bio savrsen ;)
Otkud ti to da sam ja napisao da je Pjanic debitovao kod Kodre?
Ja sam rekao da ga je doveo u reprezentaciju,pa valjda onaj ko je pokrenuo postupak za Pjanica,on ga je i doveo?
De ne lazi matereti!
Nije imo kodro sta da poduzima, covjek je sam odabrao!Evo procitajhttp://bs.wikipedia.org/wiki/Miralem_Pjani%C4%87
[youtube][/youtube]
VanBasten je napisao/la:
Nisam rekao da ga je ciro pravio, pravio ga je ćaća, vec da je vise zasluzan za napredak u njegovoj karijeri nego je safet zasluzan za lulicevu karijeru!
Na osnovu čega temeljiš ovo?
Istini za volju, Lulića je iz anonimnosti izvadila reprezentacija. Lulić se sigurno ne bi našao na Laziovom radaru da nije bio u Zenici kad su popisivali stanovništvo razni menadžeri, koji su usput tu bili zbog nekih drugih igrača, al otišli s njegovim imenom u tefteru.
S Džekom je ipak malo drugačija priča.

Kakogod, ne znam zašto se zakačili ove priče, šta je toliko bitno u ovome svemu. Biće selektora i psolije Safeta, kao što ih je bilo i prije koji će u reprezentaciji afirmirati neke dotad anonimne igrače, uslovno rečeno. Opet, to nije nikakva referenca za uspjeh, tamam da Sušić iskopa još 5 Lulića, ako ne ostvari cilj, džaba.
Pod Ćirom, po meni je to bio Muratović, istina ne mlad, ali igrač koji je bio važna karika u ekipi koja nam je donijela toliko mnogo radosti.
Naravno, svaki igrac postane 20% vrijedniji ako ne i vise kada igra za reprezentaciju.
Vi ste se prvi uhvatili da je ciro napravio lulica, sto nije istina, ali da ga je reprezentacija afirmisala, to stoji, kao sto mora stajati cinjenica, da , dok je jos bio anonimac, ciro je za dzeku rekao da ce biti medju najboljim napadacima svjeta!

Nema smisla vise na ovu temu pricati, odo trazit nacina kako gledati utakmicu sutra akBogDa!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 jun 2011, 12:27

Meni ovdje nije jasno sto se raspravljate, sacekajte da se sve zavrsi pa cemo onda ocijeniti da li je Safet bio dobar ili ne. Ukoliko ostvari plasman naravno da je bio dobar, ukoliko ne, treba sve ocijeniti da vidimo da li neki bolji moze doci ili ne. Ja ne volim njeg zbog njegovih izjava, ali to nema veze sa tim da li je on dobro ili ne odradio svoj posao..
Celik!3,2,2.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 02 jun 2011, 12:30

MOZAK je napisao/la: De ne lazi matereti!
Nije imo kodro sta da poduzima, covjek je sam odabrao!Evo procitaj
Amanjarabi,pa ko kaze da Pjanic nije sam odabro?
Kodro je PRVI kontaktiro Miralemovog babu,kao i Miralema.,Cirketa tad ni na mapi nije bilo.Moras valjda kontaktiati nekog da bi ga prisvojio u reprezentaciju.
A za ovo ne lazi,nema potrebe da komentarisem.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 02 jun 2011, 12:32

MOZAK je napisao/la:De ne lazi matereti!
Nije imo kodro sta da poduzima, covjek je sam odabrao!Evo procitajhttp://bs.wikipedia.org/wiki/Miralem_Pjani%C4%87
[youtube][/youtube]
Zasto napadas momka, kad si ti prvi poceo sa pricom da je mikado doveo Pjanica, kako je navodno on zasluzan, a sad sam sebe demantujes? Saberi se..

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 02 jun 2011, 12:34

AllGunsBlazing je napisao/la:Meni ovdje nije jasno sto se raspravljate, sacekajte da se sve zavrsi pa cemo onda ocijeniti da li je Safet bio dobar ili ne. Ukoliko ostvari plasman naravno da je bio dobar, ukoliko ne, treba sve ocijeniti da vidimo da li neki bolji moze doci ili ne. Ja ne volim njeg zbog njegovih izjava, ali to nema veze sa tim da li je on dobro ili ne odradio svoj posao..
Naravno,samo problem pojedinaca je ,da ce i ako pobjedi sledjece dvije utakmice sa reprezentacijom BIH,naci nesto cime ce mu osporavati kvalitet. Kad pobjedimo Rumune,onda je Rumunija u rangu Luksemburga :mrgreen: ,a ako nedaj Boze izgubimo od njih,onda jos gore,izgubili smo od ekipe iz ranga Luksemburga. :mrgreen: Ne mozes im kraja uhvatiti.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 02 jun 2011, 12:50

Strauss je napisao/la:Zasto napadas momka, kad si ti prvi poceo sa pricom da je mikado doveo Pjanica, kako je navodno on zasluzan, a sad sam sebe demantujes? Saberi se..
Pa sta bi trebao , lagati!Pjanic je debitirao kod cire, sto ovaj navedeni "napadani" momak demantuje!
Zatim se brani nekim floskulama o zaslugama mehe kodre! Jeli mozda kodro zasluzan i za begovica, medunjanina..
Svi zaboravljate, ili neznate, kakva je atmosfera bila prije cirinog dolaska! Dalje nemam sta da pricam!
Kakva je atmosfera bila, i pjanic je razmisljao da li odabrati takvu bih, pored farncuske. Sad i to izmisljam!
Pasodzigera je napisao/la:Naravno,samo problem pojedinaca je ,da ce i ako pobjedi sledjece dvije utakmice sa reprezentacijom BIH,naci nesto cime ce mu osporavati kvalitet. Kad pobjedimo Rumune,onda je Rumunija u rangu Luksemburga :mrgreen: ,a ako nedaj Boze izgubimo od njih,onda jos gore,izgubili smo od ekipe iz ranga Luksemburga. :mrgreen: Ne mozes im kraja uhvatiti.
Ne bih se slozio!Realno bi bilo da ove dvije utakmice dobijemo, pa i ako izgubimo, treba gledat nacin kako smo izgubili!Ako bude kao protiv francuza, znat ce se krivac, a ako bude igra kao protiv rumuna u zenici, onda ce biti splet nesretnih okolnosti!
Bitan je nacin, a danas svak svakog moze pobjediti!
Ako zijanimo u obje utakmice, onda to vise nemoze biti splet nesretnih okolnosti!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 jun 2011, 12:54

Vi ste se prvi uhvatili da je ciro napravio lulica, sto nije istina, ali da ga je reprezentacija afirmisala, to stoji, kao sto mora stajati cinjenica, da , dok je jos bio anonimac, ciro je za dzeku rekao da ce biti medju najboljim napadacima svjeta!

Nema smisla vise na ovu temu pricati, odo trazit nacina kako gledati utakmicu sutra akBogDa!
Ja govorim u svoje ime, života ti mojne me u torove. osim ako nije upitanju persiranje.
Mene zaboli uVo za ovakve priče, jer su u mnogome besmislene, i na koncu nebitne.
Baka je zaslužan za afirmaciju Papca, Grujića, Bešlije,Spahića, Misimovića, ko to pamti danas? Rijetko ko. Šta se ima i za pamtiti kad se nismo nigdje plasirali. Tako će biti i sa Sušićem ako ne ostvari plasman.
Otkrivanje nekih novih igrača može biti lijep dodatak uspjehu, ono dodatna korist, u slučaju plasmana. U protivnom je to samo slamka za koju će se hvatati kako bi se ublažio neuspjeh. U smislu, nismo se plasirali, ali dobili smo neke nove igrače....jah.. big faking dil
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 02 jun 2011, 13:03

VanBasten je napisao/la:

Ja govorim u svoje ime, života ti mojne me u torove. osim ako nije upitanju persiranje.
Mene zaboli uVo za ovakve priče, jer su u mnogome besmislene, i na koncu nebitne.
Baka je zaslužan za afirmaciju Papca, Grujića, Bešlije,Spahića, Misimovića, ko to pamti danas? Rijetko ko. Šta se ima i za pamtiti kad se nismo nigdje plasirali. Tako će biti i sa Sušićem ako ne ostvari plasman.
Otkrivanje nekih novih igrača može biti lijep dodatak uspjehu, ono dodatna korist, u slučaju plasmana. U protivnom je to samo slamka za koju će se hvatati kako bi se ublažio neuspjeh. U smislu, nismo se plasirali, ali dobili smo neke nove igrače....jah.. big faking dil
Konacno jedan normalan post safetovca ;)

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 02 jun 2011, 13:06

@MOZAK
De ziv bio procitaj sta sam napisao! Ko demntuje da je Pjanic debitovao kod Cire? Ja sam rekao da je Kodro kontaktirao momka,kao i babu mu,od tad je pokrenut postupak za promjenu sportskog drzavljanstva(sto znaci da je Kodro doveo momka u reprezentaciju,koliko god ti to negiro),a ne kad je Ciro dosao. I mani se price o realnosti,takvih nema.

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 02 jun 2011, 13:11

MOZAK je napisao/la:Pa sta bi trebao , lagati!Pjanic je debitirao kod cire, sto ovaj navedeni "napadani" momak demantuje!
Zatim se brani nekim floskulama o zaslugama mehe kodre! Jeli mozda kodro zasluzan i za begovica, medunjanina..
Svi zaboravljate, ili neznate, kakva je atmosfera bila prije cirinog dolaska! Dalje nemam sta da pricam!
Kakva je atmosfera bila, i pjanic je razmisljao da li odabrati takvu bih, pored farncuske. Sad i to izmisljam!
ti si vec poceo lagati i manipulisati u maniru mikada.
kao prvo namjera ti je bila ciru predstaviti kao glavnog igraca u dovodjenju pjanica...
"Ciri je uspjelo da ga dovede, kao sto je uspio doves pjanica, begovica..."
dakle kodro i njegovo angazman oko dovodjenja pjanica(koji je btw je neuporedivo veci) nije spomenut dok ti ovu neistinu nisi iznio. kao on je USPIO dovesti pjanica. to sto su se stvari poklopile tako da prvi poziv dobije za vrijeme njegovog mandata ne treba i ne smije u stranu gurnuti glavne aktere negovog dovodjenja kod nas. a zna se koji su..
njemu na dusu moze jedino to sto je takvog talenta drzao na klupi, igraca koji je igrao lp, da bi se oslobodilo mjesto ibricicu.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 02 jun 2011, 13:15

Strauss je napisao/la: ti si vec poceo lagati i manipulisati u maniru mikada.
kao prvo namjera ti je bila ciru predstaviti kao glavnog igraca u dovodjenju pjanica...
"Ciri je uspjelo da ga dovede, kao sto je uspio doves pjanica, begovica..."
dakle kodro i njegovo angazman oko dovodjenja pjanica(koji je btw je neuporedivo veci) nije spomenut dok ti ovu neistinu nisi iznio. kao on je USPIO dovesti pjanica. to sto su se stvari poklopile tako da prvi poziv dobije za vrijeme njegovog mandata ne treba i ne smije u stranu gurnuti glavne aktere negovog dovodjenja kod nas. a zna se koji su..
njemu na dusu moze jedino to sto je takvog talenta drzao na klupi, igraca koji je igrao lp, da bi se oslobodilo mjesto ibricicu.
Aferim,nit bi sta mogao dodati,a nit oduzeti.Svaka cast.

Vita_Novalis
Kontakt:

Post Postao/la Vita_Novalis » 02 jun 2011, 15:15

RKO je napisao/la:

Naravno da je bio treci. Ja kazem da bi bilo koji ozbiljniji trener bio prvi. Hrvatska sa Sukerom, Bobanom, Prosineckim, Vlahovicem, Bilicem itd....

Ciro opet ti kazem nije nista napravio. Kodro je sklopio ekipu i pozvao igrace koje nije pozivao Baka zbog kojekakvih menadzerskih prohtjeva.
Nemoguce je igru napraviti za pet minuta. I Barcelona kroji i pravi ovu igru od vremena kada je Cruyiff bio trener. Tek sada ostvarivaju ono sto je on zamislio.

Papetova ekipa ima igru ima glavu i rep. Ciro je imao skoro sve iste igrace a igrao je bunker i na preskakanje igre.
Protiv onakve Turske izgubio u Turskoj. Protiv Portugala u Zenici isto tako osramotio.
Pape je na pocetku pravio cudne greske sa usamljenim Rahimicem na zadnjem veznom. Bitno je da nije tvrdoglav i da slusa zvuk javnosti. Tu je gresku popravio. Isto tako popravio je pristup reprezentaciji. Od nje pravi profesionalnu ekipu a ne ekipu kod koje se u holu hotela svercuju karte za utakmicu. Gdje sve gori od alkohola i cigara.
Prvi bold je za :lol: :lol: Ronaldo,Dunga,Rivaldo,Bebeto,Roberto Baggio,Vieri,Zidan,Hanry,Trezege,Bergakmp,Klajvert,Overmars,Sedorf,Klinsman,Shirer,Oven,Crespo,Batistuta su NULA spram tih tvojih gore nabrojanih :lol: :lol: :lol:
Drugi bold za :lol: :lol: dali 25 golova s bunkerom sigurno :lol: :lol: Od nas su golova vise dali samo Spanci i Njemci od svih ekipa ;)
Treci bold za :lol: :lol: Ta Turska je prije samo 3 mjeseca bila osvojila 3 mjesto na Europskom prvenstvu

Niko to nije rekao. To su tvoje rijeci i svadjas se sam sa sobom. Suker je tada bio pred Ronalda i Zidanea najjaci igrac na SP. To je dokazao tako sto je bio i najbolji strijelac. Prosinecki par godina unaprijed proglasen najboljim mladim igracem na svijetu. 91 uzeo titulu prvaka Evrope za CZ. Boban pozdani igrac Milana koji je 94 nakantao zajedno sa Dejom Savicevicem Barcelonu u finalu Lige prvaka.

Sto se tice taktike pogledaj ponovo utakmice. Sve je to na ho-ruk.

Haj ti ziv bio pozdravi Ciru.

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 02 jun 2011, 15:19

Svaki selektor je doveo neke igrace i to je normalno.
Nije mogao Ciro dovesti Besica zato jer je imao 15 godina tada,niti je Lulic bio izbliza ovo sto je sad najbolji igrac svicarske lige,nit je Sliskovic mogao Pjanica koji je takodjer imao 15ak godina,niti je Pape mogao dovesti Dzeko iako ga je vjerovatno odusevio zato sto nije tada bio selektor.Neki sljedeci selektor ce dovesti Seferovica,Hajrovica....i nece znaciti da je bolji od Papeta ili Cire po tom kriteriju.
Sve dolazi sa svojim vremenom ;)
RIP SALE VILENJAK

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 02 jun 2011, 15:59

Pasodzigera je napisao/la:
mirzza je napisao/la:Kazem samo da treba da poslusa nekada i kritike koje su dobronamjerne, a zadnju takvu je uputio Barbarez.
Barbarez nema sta da upucuje kritike po pitanju rada Safeta Susica u reprezentaciji. Prvo nek uzme bilo kakav klub da vodi,a ne nakon polozene A licence odma da nekog nesta savjetuje. Susic je mnogo prije njega rodjen i mnogo vise u zivotu prosao,da bi slusao njeg ili bilo koga drugog. Kad Barbarez bude selektor onda nek provodi svoje znanje i to sto mu je na umu. Sada je Pape selektor i nek radi na svoj nacin i kako on misli da je najbolje.Svako ima svoju glavu i neka razmislja njom.
Ni Barbarez nece dozvoliti nikom da mu se mjesa u posao.Prema tome ,ono sto ne zelis sebi,nemoj ni drugom.
Ne citas ili ne shvatas, na svom poslu prihvatam dobronamjerne kritike, zbog toga napredujem. Treba da ti nacrtam to?!
Barbarez je dobronamjerno rekao za Papca, jer ima kvalitet.
Za treniranje se slazem treba se prvo dokazati, ali da je tako Pape nikad ne bi vidio klupe, jer je kao trener do repke 0 bodova.
Cuva Bog Zelju svog!

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 02 jun 2011, 16:08

RKO je napisao/la:

Niko to nije rekao. To su tvoje rijeci i svadjas se sam sa sobom. Suker je tada bio pred Ronalda i Zidanea najjaci igrac na SP. To je dokazao tako sto je bio i najbolji strijelac. Prosinecki par godina unaprijed proglasen najboljim mladim igracem na svijetu. 91 uzeo titulu prvaka Evrope za CZ. Boban pozdani igrac Milana koji je 94 nakantao zajedno sa Dejom Savicevicem Barcelonu u finalu Lige prvaka.

Sto se tice taktike pogledaj ponovo utakmice. Sve je to na ho-ruk.

Haj ti ziv bio pozdravi Ciru.
Ovo si ti izjavio a ne ja i nesvadjam se uopste.
RIP SALE VILENJAK

nihco

Post Postao/la nihco » 02 jun 2011, 19:08

ne smije se zaboraviti da je ciro imao misimovica i dzeku na vrhuncu forme,najefikasniji tandem europe u to vrijeme.
to potvrdjuje i cinjenica da su njih dvojica postigli preko 70% golova u tom ciklusu,takodjer,ostali igraci su bili u boljoj formi nego danas, prije svih jahic, muslimovic, salihovic.......pape ,doduse,ima lulica i mujdzu,sto je plus u odnosu na onu reprezentaciju no ni blizu da nadoknadi dzeko-misimovic tandem iz te sezone. u prve 4 utakmice tih kvalifikacija ,primili smo 4 gola - dali 12,u ovim primili 4 dali 6.......e sada,mozemo pricati i o tezini grupe ali je ,isto tako,pape rekorder po broju bodova nakon 4 utakmice........
Sent from my Commodore 64

Vita_Novalis
Kontakt:

Post Postao/la Vita_Novalis » 02 jun 2011, 20:20

@RKO

Izgleda opet moram da crtam. NIsam rekao da su svi bolji od tih tvojih nabrojanih igraca medjutim kao tim imali su puno zvijezda na jednom mjestu i taj tim je trebao da bude prvi. Za trece mjesto su igrali protiv razocarane Holandije koja je unaprijed po izjavama predala mec i nisu imali volje da igraju. Haj nema potrebe da dalje pricamo u vezi ovoga. Nadam se da ce BiH pobijediti a to jesi li ti ili ja u pravu je najmanje bitno.
Svako dobro majstore.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jun 2011, 20:59

Smiješni ste svi vi koji osporavate ono što je Ćiro uradio u prošlom ciklusu. Počnite pratiti neki drugi sport.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.