Posebno sam zadovoljan mladim Suljagicem. (12pts)
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
ja vjerujem da ima puno klubova, koji su losiji od bosne a igraju euroligu. takodje rusija ima sigurno 3 do 4 kluba koji bi lagano mogli igrati euroligu.obannon je napisao/la:Da li KK Bosna zasluzuje da igra Euroligu?
Slazem se, osim da je Bradley "KLASA" za Burella. Decko igra run and gun kosarku. Kad ga krene , ok, zabice 20tak poena kao sto je jucer uradio (21), ali to ce se desiti, vjeruj mi, svake pete utakmice. On je sad heroj za Cedevitu, vidjecemo ga u finalu. Burell, dodushe nije se bash jucer pokazao, ali do sada u pripremnim utakmicama je zabijao 15tak poena u prosjeku. Vidjecemo i njega veceras.ars01 je napisao/la:Ja bih se malo osvrnuo na utakmicu protiv Cedevite koju smo izgubili u zadnjoj sekundi, na malo ipak nesrećan način.
Prvo što se može konstatovati da su pojačanja Ivanović , Vučurović i Đorđević odlino odigrali i ppokazali da će doista biti dobar oslonac u predstojećoj sezoni.
također me je pozitivno iznenadila naša igra pod košem jer smo bili izuzetno dominantni u skokovima,imali oko15 skokova više od cedevite. Segment koji treba popraviti po meni je bolja kontrola lopte.
Nešto o pojedinačnom učinku.
Đorđević-odigrao jako solidno ulogu prvog pleya, racionalan, siguran u kontroli lopte, puca samo kad je je potrebno, jako dobro izvodi FT, jednom riječju 300% kvalitetniji od čuvenog Tomovića.
Pašalić- rezervni pley odigrao odlično, dvije-tri trojke, jako dobro kontrola lopte,asistencije, ako ovako nastavi i u prvenstvu NLB,igrač za repku za slijedeći ciklus, iako ga je čuveni MB bio otpisao kao neperspektivnog.
Još se sjećam komentara vajnih pozbavaoca košarke Pijetla,Chole i sličnih koji su horski ponavljali da isti NE ZNA prevesti loptu, da je prevodi STRAŽNJICOM i sličnih "stručnih" opservacija.
Burell, mene je ovom utakmicom malo više razočarao, mislio sam da je ipak bolji igrač. Napad loš, sa relativno slabijim šutem koji još i forsira, ipak je ovaj Bredley iz Cedevite za njega KLASA. Slabija kontrola lopte imao je 3-4 izgubljene lopte, prednost je dobra igra u obrani, ali po meni ipak nedovoljno dobar za pleya, osobito ako Đorđević i Pašalič nastave ovako. Znači , zamjena Ikoniću.IKONIĆ je ipak puno bolji igrač od dotičnog.
Vučurović, dečko pokazao da će biti istinsko pojačanje, ima snajper u ruci, izuzetno dobar za tri, zba ući i zabiti, skočiti, definitivno prva 3.
Šehović, koji ga je mjenjao odigrao u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima, dobar za 10-155-tak minuta , kad se isti odmara ili u slučaju problema sa ličnim grešakama.
Ivanović, odlična 4, koja zna pogoditi i tricu,dobar i u obrani i u napadu, jednom riječju pravo pojačanje.
Hajrić, sve što je rečeno za Ivanovića, odnosi se i na njega.
Suljagić na 5, definitivno pokazuje da se može očekivati u ovoj sezoni za KONAČNO pokaže svoj talent i izraste u ODLIČNOG centra. Ima sve preduslove za to od visine, pokretljivosti, kontrole reketa do racionalne igre u napadu, i sa svakom tekmom će samo biti sve bolji i bolji kroz iskustvo koje nosi igranje protiv jakih centara. Velika prednost nad ostalim centrima je ODLIČNO izvođenje FT, što je jako bitno u završnicama. Sreća njegova, a i nas navijača KK Bosne, da nisu više treneri MB i Jure Zdovc, jer on ne bi igrao ni minute.
Zimić, za sada prosječan, što mu se ne smije uzeti za zlo, jer se momak tek vraća poslije 1,5 godine pauze.
Imao je par dobrih poteza u obrani (dvije blokade, par promašaja protivničkih igrača zbog izbjegavanja banane), aktivan u napadu u pravljenju blokova poslije kojih je i bilo pogođenih trojki. naravno ima i loših partitura kao što je dobivena banana kod pokušaja polaganja umjesto da je išao na zakucavanje poslije kojih je cedevita dala 2+1 koš, ali sve je to igra i iskustvo koje mora da se prođe.
Dakle, jako sam zadovoljan učinkom naših mladih centara i špo meni uopće nije potrebno pojačanje na toj poziciji.
Ako što treba da se uradi sa pojačanjima, onda po meni prevashodno treba da se dovede ipak bolji igrač od Burella, makar kvalitete jednog Bredleya uz otpuštanje istog.
obannon je napisao/la:Da li KK Bosna zasluzuje da igra Euroligu?
Ikonić i nije glavni igrač KK Bosne, po meni bolji od njega ili u najmanju ruku jednaki su Ivanović,Vučurović.Melo15 je napisao/la:ars zar ti nisi govorio "**** tu ekipu u kojoj je ikonic glavni igrac"....![]()
![]()
isto kao sto meni spocitava da sam napadao zimica, a jedan sam od rjetkih brnatielja istog na vise foruma, ali ars kao uvjek lupa svasta, a jos je zivMelo15 je napisao/la:ars zar ti nisi govorio "**** tu ekipu u kojoj je ikonic glavni igrac"....![]()
![]()