Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Rooney88
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Rooney88 » 30 maj 2011, 22:37

Monolog je napisao/la:
Btw, kad se već ima tol'ko novca, zašto ne probati sa dovođenjem Cesca :?: Ako ništa, makar mu tako povećajte cijenu, pa da i drugi odustanu od njega. :lol: Mada, sigurno bi City odmah bacio 20 miliona više, tako da... :mrgreen:
Sad bih te nap`o al` si moderator pa nesmijem. :lol: :lol:

Nama bi najbolje dosao Sneijder ali glasine oko njega se stisavaju lagano tako da nevjerujem da ce ista biti od toga. Modric je iduci na listi zelja ali nevjerujem da bi Tottenham prihvatio bilo kakvu razmjenu tipa Berba za Modrica plus nesto kesa. Nece ga dati ispod 30 miliona siguran sam.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 30 maj 2011, 22:42

Vjerujem da poslije ovoliko najavljenih odlazaka dolazi nekoliko novih igraca .
Neki od njih su mladici koji su bili posudjeni ove sezone te sigurno najmanje tri transfera .
Novi golman, A. Young i Rodwell .
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 30 maj 2011, 23:09

Ako se Scholes povuče vjerujem da će SAF baciti velike pare za kreativca, najvjerovatnije Modrića, nije ga sigurno samo onako hvalio.

Ja mislim da sam prije godinu čitao da će Scholsey posljednju sezonu u karijeri odigrati u nekom nižerazredniku, ne znam tačno kojem.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

VELA
Kontakt:

Post Postao/la VELA » 30 maj 2011, 23:17

Thunderstruck je napisao/la:Ako se Scholes povuče vjerujem da će SAF baciti velike pare za kreativca, najvjerovatnije Modrića, nije ga sigurno samo onako hvalio.

Ja mislim da sam prije godinu čitao da će Scholsey posljednju sezonu u karijeri odigrati u nekom nižerazredniku, ne znam tačno kojem.
Oldham Vaha :D
IN WEED WE TRUST!!!

Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.

Kum sa stalnim ugovorom.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 30 maj 2011, 23:20

Monolog je napisao/la:Scholes više ne može igrati na vrhunskom nivou. Ok, sada će vjerovatno moj prika @Hawking reći kako on ima bolji pregled igre od Carricka i Fletchera (k'o da je to teško :mrgreen: ), no izgubio je svoju snagu, brzinu, a samim tim i koncentraciju. Pa, Scholes više ne može trčati za čovjekom, te pokrivati prostor, a to je, morate priznati, najpotrebnije u defanzivi.

Naravno da je teško pronaći zamjenu za njega (kao što neko napisa, samo je još jedan igrač sličnih karakteristika, a taj igra u Barceloni), al' može se unaprijediti Manchesterova igra. Modrić :?: Koliko puta se isti dovodio u kontekst prelaska na OT, a on sigurno može puno poboljšati Mančinu igru. Nije Scholes, al' ima i viziju i motoričke sposobnosti da igra na vrhunskom nivou. Trampa Berba - Modrić uz nadoplatu je sigurno nešto najbolje što može Manchester uraditi. Riješili biste se osobe koja je svakako blizu odlaska, a dobili čovjeka koji može igrati u Manči sljedećih 10-ak godina (dobro, možda pretjerujem, al'...). Također, i Lucho je slobodan. Čovjek je igrao dobro u Portu, odlično u Marseille-u, a njegove fizičke predispozicije i pas igra su na vrhunskom nivou. :D

Btw, kad se već ima tol'ko novca, zašto ne probati sa dovođenjem Cesca :?: Ako ništa, makar mu tako povećajte cijenu, pa da i drugi odustanu od njega. :lol: Mada, sigurno bi City odmah bacio 20 miliona više, tako da... :mrgreen:
Fletcher je fantastičan defanzivac sa tendencijom da unaprijedi pas igru do te mjere da mu se ne može ko od šale uzet lopta i kao takav je jako potreban. dok je Carrick izgubljen igrač koji je nekad ličio na igrača sa fantastičnim pregledom igre, a danas fantastično vadi živce svim navijačima Uniteda, on trenutno igra srednje smetalo. Meni nije drago to reći, ali od umornog i starog Scholesa imamo puno više koristi nego od Carricka koji ne zna šta da radi ni kad ima loptu, a kamo li šta da radi kad nije u posjedu lopte. Kad Scholes i ne igra iz prve (a to se danas može vidjeti i kod Xavija) on nema viška poteza, ili povuče loptu naprijed, ili na stranu gdje je manja koncentracija igrača i gdje može napraviti dobar pas, ili predribla čuvara pa onda uputi pas, nema nekakvog skakutanja oko lopte u stilu Ronaldinha što je totalno neproduktivno i služi samo da zabavi publiku. Carrick kad dobije loptu prvo se ukenja, pa onda gleda ima li nekoga u krugu radijusa 3-4 metra, pa ako ima onda mu pokuša dodati loptu gdje ima polovičan učinak, a ako ne onda je fino pošalje dole prema protivničkom šesnestercu, gdje jedna od 100 takvih dođu do napadača, e pa meni neće to prodat pod dugu loptu, to je bekovsko ispucavanje. Nisam pretjerano pratio ove omladince, ali spominu se neki dobri igrači, nadam se da će se tu konačno naći novi Scholes...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 30 maj 2011, 23:24

VELA je napisao/la:
Thunderstruck je napisao/la:Ako se Scholes povuče vjerujem da će SAF baciti velike pare za kreativca, najvjerovatnije Modrića, nije ga sigurno samo onako hvalio.

Oldham Vaha :D
Bravo ;)
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

United Rule
Kontakt:

Post Postao/la United Rule » 31 maj 2011, 01:31

Odose bome i Berbatov i VDS, bas steta ali se nadam da ce doci podjednako kvalitetni...
Cini se da je pocela jos jedna smjena generacija.
Komparacije radi, smjena generacije u Arsenalu traje vec 5 godina
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 31 maj 2011, 04:09

Berbatov ako ode,Owen sigurno ostaje. Treba nam i jedan igrac koji igra dobro glavom.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 31 maj 2011, 08:38

majestic24 je napisao/la:Berbatov ako ode,Owen sigurno ostaje. Treba nam i jedan igrac koji igra dobro glavom.
Ako ode Berbatov, zasto ne bismo doveli Lukakua? :P
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 31 maj 2011, 09:17

Martex je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Berbatov ako ode,Owen sigurno ostaje. Treba nam i jedan igrac koji igra dobro glavom.
Ako ode Berbatov, zasto ne bismo doveli Lukakua? :P
Ja sam na njega i zaboravio a mali trpa li trpa,novi Drogba to garantujem jer sam ga gledao dosta puta.Brz,okretan i snalazi se u 16 jako dobro.Mislim da treba baciti oko i na njega jer ode Berba,Owen nije nesto a vjerovatno ode i on,Diof i Macheda mislim nisu taj kalibar po meni
Smjena generacija sigurno dolazi eto ode nam 4-5 igraca koji su bili vazan dio tima,barem na tom psiholoskom planu i sto se klupe tice.Sad dovesti nekih mladica.Evo ja bi izdvojio par njih koje svakako treba motriti:De Gea naravno,Rodwell,Erriksen,Lukaku,Pastore... I jos od potencijalnih pojacanja Hulk,Falcao i eto Modric,zasto ne i Lass.Ja bi cak probao mozda i sa Xabi Alonsom jer doveli su sad Sahina Altintopa,imaju Khediru opast ce mu cjena sigurno.Mozda cak sad dovesti zamjenu za Ria u vidu Shawcrosa
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 31 maj 2011, 10:46

Scholes retires - but stays at OT

Paul Scholes has decided it is time for him to hang up his boots and retire from playing football.

Paul was part of the new wave of talent that came through to the first team during the mid-90's. He scored twice on his debut in the League Cup at Port Vale in the 1994/95 season and since then has enjoyed a long a successful career, making an incredible 676 appearances for the Club.

Paul will take on a coaching role with the Club from the start of next season. Fans will also have the opportunity to see Paul play again at Old Trafford in his testimonial match in August.

Sir Alex Ferguson said: "What more can I say about Paul Scholes that I haven't said before. We are going to miss a truly unbelievable player. Paul has always been fully committed to this Club and I am delighted he will be joining the coaching staff from next season. Paul has always been inspirational to players of all ages and we know that will continue in his new role."

Paul Scholes said: "I am not a man of many words but I can honestly say that playing football is all I have ever wanted to do and to have had such a long and successful career at Manchester United has been a real honour. This was not a decision that I have taken lightly but I feel now is the right time for me to stop playing. To have been part of the team that helped the Club reach that 19th title is a great privilege.
"I would like to thank the fans for their tremendous support throughout my career, I would also like to thank all the coaches and players that I have worked with over the years, but most of all I would like to thank Sir Alex for being such a great manager, from the day I joined the Club his door has always been open and I know this team will go on to win many more trophies under his leadership."

David Gill said: "It is very sad day for Manchester United fans around the World. We all know that Paul was one of the players that came through the ranks of the academy system in the 1990's and has established himself as one of the greatest players to ever wear the United shirt. It is very important that the Club keeps its association with these great players and we are delighted that Paul will join the coaching staff.

Nije slucajano SAF dao priliku da zaigra Scholes u finalu protiv Barcelone .
Svaka mu cast na tome .
Jedan veliki skromni igrac odlazi iz Uniteda :( .
Hvala mu na svemu sto je do sada napravio u karijeri u dresu Uniteda .
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 31 maj 2011, 11:22

Ogromni naklon jednom od najvecih igraca koji je ikad igrao u Unitedu.

slika

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 maj 2011, 11:41

svima ce nam nedostajati van der sar, gigs i scoles, ti su asovi u velikoj mjeri obiljezili ovu igru u zadnjih 15 godina

vjerujem da ce ferguson vrlo brzo kvalitetno nadoknaditi njihov odlazak, moguce vec i naredne sezone, poraz protiv barce vas ne treba brinuti, to je jednostavno istorijska neminovnost, isti ovaj tim koji je protiv barce izgledao tako nejako, kao slinu je otresao celzi, a otresao bi vjerovatno sve druge klubove osim barce

nema tu puno filozofije, de gea ce sigurno sjajno zamijeniti van der sara, gigsova zamjena vec i postoji, a to je nani, a zamjena za scolesa jeste najproblematicnija i bice sigurno i najskuplja, sneider je tu igrac koji i znanjem i temparementom i svim mogucim najvise odgovara unitedu, koliko sam upratio i izjavio je da bi rado kod vas dosao, dakle hebo sve kalkulacije sa mladjim i na najvisem svjetskom nivou neprovjerenim igracima, sta je to za veliki i bogati united da klepi 50 - 60 miliona i dovede de geu i sneidera, ekipa vam je ionako izgradjena i samo ova dvojica su neki veci prioritet
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 31 maj 2011, 11:58

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

slika

slika

slika
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 31 maj 2011, 12:00

Jedna od najvećih legendi Manchester Uniteda, Paul Scholes, objavio je odluku o prekidu igračke karijere.
"Osjećam da je došlo vrijeme za odlazak. Nije bilo lako donijeti ovu odluku, ali smatram da je došao trenutak kada moram reći zbogom", prenose otočki mediji Scholesovu izjavu.

"Nisam čovjek od mnogo riječi, ali bila mi velika čast nositi dres Manchester Uniteda", dodao je ovaj legendarni veznjak.
Glory Glory Man United !!! :D

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 31 maj 2011, 12:03

ja.neron je napisao/la:[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

slika

slika

slika
Paul Scholes, He Scores Goals :
He scores goals galore, he scores goals,
Paul Scholes, he scores goals,

He scores goals my lord, he scores goals,
Paul Scholes, he scores goals.

Legend!
Definitivno kraj te generacije jos samo Giggsy i gotovo! :(
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 31 maj 2011, 12:18

Mislim da sljedece sezone gledamo novi United, puno izmjena i mladi ce dobiti sigurno priliku zaigrati za prvi tim kao sto su ove LEGENDE! 1,2,4,7,9,18 puno slobodnih glavnih brojeva! ;)

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 31 maj 2011, 12:21

E ja mislim da je vrijeme da pravi igrac dobije broj 7 kao u proslosti !
Glory Glory Man United !!! :D

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 31 maj 2011, 12:22

Sad je već belaj, neko mora nasljediti Scholesa, VDS-a pa i Giggsa ako United želi nastaviti sa dobrim igrama. Posložit će to Fergie već nekako, samo da ne kupi još par igrača poput Bebe-a i kaže dosta, jer ako misli napraviti nešto iduće sezone trebat će provjerena pojačanja.
100% sportski i krajnje opušten potpis

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 31 maj 2011, 12:26

red devil88 je napisao/la:E ja mislim da je vrijeme da pravi igrac dobije broj 7 kao u proslosti !
Mislim da bi Young mogao dobiti taj broj jer i domaci je igrac nije stranac, jest da to pravilo ne vazi ali opet vrlo vjerovatno, 9 mozda uzme Chicarito, 1 De Gea, 2 ??? 4 Rodwell ili Adam, 18 Sneider ili Modric.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.