Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 30 maj 2011, 23:15

kao da je taj Balon oro neka nagrada,najveci je nisu dobili :roll:
Rođen s tobom da budem

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 maj 2011, 23:19

Faraon iz Visokog je napisao/la:kao da je taj Balon oro neka nagrada,najveci je nisu dobili :roll:
:?: Kad već lupaš, koji najveći nisu dobili tu nagradu?

Btw, naravno da će mnogi postovi biti izbrisani, no ne'a smisla da sad prekidam, jer ćete nastaviti za par dana. Tako da, samo se ispucavajte, poslije ćemo to riješiti. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 30 maj 2011, 23:19

Bla bla bla, jadni Cesc ovo, jadni Cesc ono. Henry, Bergkamp i Vieira nisu tražili da im neko drugi osvaja trofeje nego su sami ginuli na terenu, trčali, borili se, znoj prolijevali, davali maksimum. To je sve ono što ne radi jadni Fabregas, a kapiten je kluba. Kad se počne trudit i borit i ginut za klub kao mali Jackie, kao robin, kao ti "antitalenti" Kos i Szcesny možda i osvoji neki trofej.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 maj 2011, 23:19

Faraon iz Visokog je napisao/la:kao da je taj Balon oro neka nagrada,najveci je nisu dobili :roll:
Prvo, kaze se Ballon d'Or. Ne "Balon oro".
Drugo, nisu ga dobijali neevropljani sve do pre 20ak godina.
Trece, da nije mozda neki Arsenalov igrac zakinut, mozda?
Cetvrto, kapa dole onima koji nisu sledbenici ovog vaseg krelca trolla. Retko je takvih, ali ih ima. ;)

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 30 maj 2011, 23:20

Monolog je napisao/la:
:?: Kad već lupaš, koji najveći nisu dobili tu nagradu?
Henry,Berkamp,Raul :roll:
Rođen s tobom da budem

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 30 maj 2011, 23:23

MaGiCa je napisao/la:
-Paja je napisao/la:Vidim da se prica o stranom novcu u Premiershipu pa glavni sponzor lige i ujedno najveci finansijer klubova su Englezi i Barclays, naravno opet se vracamo na pricu o vlasnicima i parama jer svi smo culi za te sportske radnike Berlusconija, Moratija ipak njihov novac je vise fudbalskiji od nekog Amerikanca pa frajer pedofil, korumpirani politicar, kriminalac, vjecno na optuzenickoj klupi sve u jednom i ove klaune nije stid doci i pricati o novcu koji dolazi u Premiership :lol:
Ti si ili bolesnik ili glupak. Treceg nema i ne moze da bude.
@JuveSissoko je govorio o tome da je EPL zasnovana na stranom kapitalu, ne i da je to "prljav novac" sam po sebi.
Znaci, klubove vode stranci, koji su pokupovali cudo stranih igraca i trenera i to vise nije to.
Liga je engleska samo po imenu. U njoj jedva da ima Engleza.
Glede Italije, u njoj klubovi nikada nisu izgubili italijanski duh, a od stranaca su profitirali i klubovi i reprezentacija, koja je 25 godina bila u samom svetskom vrhu. To je nesto sto Englezi sanjaju jos od onog poklonjenog gola na Wembleyu i nikako da dosanjaju.
Haj mi nabroj klubove u stranom vlasnistvu kad je Premiership osnovan? a i to nema nikakve veze kad su opet glavni finasijeri istog i dan danas Engleske firme tako da vam ta smijesna prica o stranom novcu ne pije vode. Volim kad se rapsravljam sa vama limitiranim jer tada ispadam i ja pametan.

tony
Da evo Fabregas vec 3 sezone hoce da predje pa onda produzi ugovor, sigurno mu neko pistolj na glavu stavio, steta sto vas ne znam u stvarnom zivotu da vidim te glupave face na kraju prelaznog roka.
Zadnja izmjena: -Paja, dana/u 30 maj 2011, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.
Dio Arsenala

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 maj 2011, 23:24

Bosco je napisao/la:Bla bla bla, jadni Cesc ovo, jadni Cesc ono. Henry, Bergkamp i Vieira nisu tražili da im neko drugi osvaja trofeje nego su sami ginuli na terenu, trčali, borili se, znoj prolijevali, davali maksimum. To je sve ono što ne radi jadni Fabregas, a kapiten je kluba. Kad se počne trudit i borit i ginut za klub kao mali Jackie, kao robin, kao ti "antitalenti" Kos i Szcesny možda i osvoji neki trofej.
Cekaj, sad je Sex krivac?
Kriv je Sex sto ne moze da da 20 golova i namesti jos 30, jer ce to biti dovoljno da se pokrpe golovi koje su Koscati, Scesni, Skvilaci i ostali poluigraci sposobni da prime :?:
Da je AW odresio kesu i pokrpio odbranu, vi biste ove sezone uzeli Premiership. Ovako ste opet ostali kratki, jer je samoproklamovani profesor odlucio da drzi predavanje na temu "Kako igrati bez odbrane i napadati 5 trofeja", koje je dozivelo epic fail po ko zna koji put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 maj 2011, 23:25

Faraon iz Visokog je napisao/la:Henry,Berkamp,Raul
Mislim da Bergkamp nije nikada bio ni u top 3 (nek' me neko ispravi ako sam pogriješio), a što se tiče Raula, pa recimo da je im'o kao protivnike Ronalda, Zidane-a, Figa, Rivalda (govorim o periodu kada je Raul baš bio na vrhuncu), tako da...Henry je u sezoni kada je Arsenal bio finalist CL, te kada je Francuska bila finalist SP-a, bio na 2. mjestu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 30 maj 2011, 23:27

Monolog je napisao/la:
Mislim da Bergkamp nije nikada bio ni u top 3 (nek' me neko ispravi ako sam pogriješio), a što se tiče Raula, pa recimo da je im'o kao protivnike Ronalda, Zidane-a, Figa, Rivalda (govorim o periodu kada je Raul baš bio na vrhuncu), tako da...Henry je u sezoni kada je Arsenal bio finalist CL, te kada je Francuska bila finalist SP-a, bio na 2. mjestu.
jel tad pobjedio canavaro mislim?
Thomas Müller - Fußballgott

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 30 maj 2011, 23:29

Naravno da je Cesc jedan od krivaca, ove godine nije apsolutno ništa uradio, o njegovom nezalaganju i nonšalantnosti da ne govorim. Ponavljam, jedan Henry i vieira nisu tražili da im neko drugi osvoji trofeje i nisu kukali po medijima nego su bogami krv i znoj prolili dok iste nisu osvojili.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 maj 2011, 23:29

MaGiCa je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: Nogometna formacija je produkt razvoja fudbala, zar ne?
Eh, jarane , prva tako ofanzivna formacija je bila razvijena u Engleskoj, od strane Arsenalova trenera Herberta Champmana, u obliku 3-4-3 ;)
Daljnjim razradama i zahtjevima modrednog (sve modernijeg) fudbala ona je dovedena do ovog što gledamo danas u Barci i Arsenalu. Tako da su sve danas postojeće formacije ,koje se pozivaju na totalni fudbal, samo varijacije 3-4-3 ili 3-2-5 formacije, tj Herbertovog WM sistema.

A klub koji je prije AW osvojio 10 trofeja EPL nazivati upgrade timom je smiješno. :roll:
I neka velikana još u čizmama, trebat će oni Arsenalu, nema se više kome u Engleskoj petarde uvaljivati. 8-)
Taj tvoj doktor filozofije je i dalje intelektualno niža vrsta u odnosu na AW, jer ovaj doktor je doktor fudbala, magistar ekonomije i injžinerstva, koji je učestvovao u raznim projektima , te poliglota, za razliku od Silvia koji zna samo talijanski. :mrgreen:
Klub koji ima koliko evropskih trofeja? Koji prestiz u Evropi?
Svakako da su i ACM i Inter i Juve 1 upgrade u odnosu na Arsenal u kvalitativnom pogledu. Igracki CV je sigurno bogatiji onima koji su igrali za italijanske divove, nego za Arsenal. Arsenal je poznat po tome da u njemu igraju samo top igraci. Zato je taj klub dao ukupno 0 Ballon dOr pobednika, za razliku od italijanskih klubova koji su djuture dali 14 igraca sa 18 titula BdO. O, yeah. Bese to je ta dominacija :?: :lol:
A doctor iuriis prudentiae je veci od bilo kog magistra. Za imetak da ne govorim.
Uh, mene učiše svemu, al' da je imetak mjerilo znanja -nikad. :roll: O ljudi ,ljudski :roll: :lol:

Arsenal makar slovi kao klub sa najboljom scoutingom, npr. A po čemu je i jedan od tih klubova danas najbolji?
Arsenal je klub koji na stadionu nekoliko godina uzastopno ima najbolju travu :lol: , djevojke prvaci engleske :mrgreen:
U nečem su najbolji, a Italijani? :roll:
Normalno da je bogatiji u svim tim parametrima, jer si nabroj'o 3 kluba i porediš sa 1. :lol:

Danas, a samo danas je važno, Arsenal ima organizovaniji i definiraniji tim od sva tri velikana sa sjevera čizme.
I ne znam kakvo je mjerilo B.dor :roll: Šta hoćeš time reći?Ta fudbal je timska igra. :roll:
Ja ne sporim kvalitet italijana, al' zasigurno nije ništa veći od Arsenalovog, što ti,haman, pokušavaš da prezentiraš. :?:

Al' ne znam čemu slava N'hamu Forestu,kad truHne ili Ajaxu kad ga D. Zagreb razbije na proste faktore :roll:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 30 maj 2011, 23:30

Ja mislim da je Cannavaro iza sebe ostavio Buffona na drugom i Henrya na trecem mjestu. :roll:
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 30 maj 2011, 23:34

Monolog je napisao/la:
berkamp 92 i 93 3 mjesto,al lakrdija je to :roll:

po meni jos koji su trebali dobiti Schevcenko,Shearer,Kahn,Casilass,Gerrard,Totti...
Rođen s tobom da budem

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 30 maj 2011, 23:36

neznam otkud vam ta potreba da se poredite s nekim drugim, pa što sebe ne gledate i svoje probleme kojih već godinama imate itekako puno.
kakva kvaliteta trave, kvaliteta hrane u menzi, skauting, qrci palci, rezultat burazeri samo to se danas vrednuje, a tu je taj vaš francuz zakazao već odavno i šteta je da ga jedan klub kakav je arsenal toliko trpi, da se dovede neki ozbiljan trener sa tako kvalitetnom travom, hranom djevojkama i čemu sve ne sigurno bi nešto i uradio, ovako ostaje opet sljedeća sezona po ko zna koji put
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 maj 2011, 23:37

tony-mortale je napisao/la:neznam otkud vam ta potreba da se poredite s nekim drugim, pa što sebe ne gledate i svoje probleme kojih već godinama imate itekako puno.
kakva kvaliteta trave, kvaliteta hrane u menzi, skauting, qrci palci, rezultat burazeri samo to se danas vrednuje, a tu je taj vaš francuz zakazao već odavno i šteta je da ga jedan klub kakav je arsenal toliko trpi, da se dovede neki ozbiljan trener sa tako kvalitetnom travom, hranom djevojkama i čemu sve ne sigurno bi nešto i uradio, ovako ostaje opet sljedeća sezona po ko zna koji put
Pravi se javio :mrgreen:
A drugo, naš problem je što AW-a podržavamo, on ,što se mene tiče,ima doživotnu trenersku stolicu u Arsenalu. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 30 maj 2011, 23:38

Faraon iz Visokog je napisao/la:
po meni jos koji su trebali dobiti Schevcenko,Shearer,Kahn,Casilass,Gerrard,Totti...
slika
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 maj 2011, 23:39

Bosco je napisao/la:

Naravno da je Cesc jedan od krivaca, ove godine nije apsolutno ništa uradio, o njegovom nezalaganju i nonšalantnosti da ne govorim. Ponavljam, jedan Henry i vieira nisu tražili da im neko drugi osvoji trofeje i nisu kukali po medijima nego su bogami krv i znoj prolili dok iste nisu osvojili.

A taj Henry i Viera su imali odbranu sa Cole-om i Campbell-om , pa sredinu sa Fredijem i Piresom, te Bergkampa, Reyesa i slicne u napadu.
Cesc sigurno nema takve saigrace.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 maj 2011, 23:46

Arnelinho je napisao/la: Uh, mene učiše svemu, al' da je imetak mjerilo znanja -nikad. :roll: O ljudi ,ljudski :roll: :lol:

Arsenal makar slovi kao klub sa najboljom scoutingom, npr. A po čemu je i jedan od tih klubova danas najbolji?
Arsenal je klub koji na stadionu nekoliko godina uzastopno ima najbolju travu :lol: , djevojke prvaci engleske :mrgreen:
U nečem su najbolji, a Italijani? :roll:
Normalno da je bogatiji u svim tim parametrima, jer si nabroj'o 3 kluba i porediš sa 1. :lol:

Danas, a samo danas je važno, Arsenal ima organizovaniji i definiraniji tim od sva tri velikana sa sjevera čizme.
I ne znam kakvo je mjerilo B.dor :roll: Šta hoćeš time reći?Ta fudbal je timska igra. :roll:
Ja ne sporim kvalitet italijana, al' zasigurno nije ništa veći od Arsenalovog, što ti,haman, pokušavaš da prezentiraš. :?:

Al' ne znam čemu slava N'hamu Forestu,kad truHne ili Ajaxu kad ga D. Zagreb razbije na proste faktore :roll:
Imetak je merilo sposobnosti, a na Zapadu i znanja, jer se stice u legalnim okvirima kapitalizma.
Ako ne znas za Ballon d'Or i njegovu auru, nema potrebe da nastavljamo diskusiju.
Ja sam poredio bilo koji od tri Talijana sa Arsenalom i Arsenal je manji od njih. Ne sva tri vs Arsenal.
A N.Forest jeste za porediti sa triom iz Italije. Klub koji ima 1 titulu i 2 KESa moze da se poredi sa klubovima koji imaju po 20ak titula i 12 KES/LS trofeja zajedno. Dobra ti je logika. Ista kao i kad si poredio medalje sa OI u spustu na divljim vodama i u tenisu. Genijalno.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 30 maj 2011, 23:47

Paja svako malo i dobije ban ;) od "pravedne" administracije. Ali nebitno.

Ima i Cesc saigrače samo bolje se zaj*bavat po terenu i praviti faca nego malo potrudit se. Kad se zaguzvalo na Nou Campu on staje na stranu Barcinih igrača nešto odvlači Jacka, smiruje robina, šta li. I to mi kapetan ? Da je imalo moralan dao bi tu traku onom ko je zaslužuje. A da ne govorim kako u toj utakmici izvodi petu na 20 metara od našeg gola i pi zbog njegove zahebancije primamo gol. Pa vise je pasova imao Valdes u toj utakmici nego on. Što se mene tiče sretan mu put bio, nadam se da će ga Barca konačno dovesti i samim tim završiti jednu veliku sapunicu oko ove mamine maze. Da ne pričam da on ide gledat formulu u Katalonju a taj isti dan Arsenal igra važnu utakmicu. :oops: Kako ga nije stid ?

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 30 maj 2011, 23:48

Pa eto kad je jedan kopitar i flop Shevcenko bio najbolji igrac svijeta jednom, Henry je zasluzio minimalno 3 puta ali ja to i ne racunam jer o tome odlucuje skupina kretenoida i drago mi je sto Henry u izboru kapitena Maldiva i Kukovih ostrva nije dobio nagradu. Sta tek reci o Kanavaru tog kloca je iste sezone kad je osvojio loptu nekakav Uche pravio smijesnim i prolazio ga ko kakvog stopera iz BH premier lige.
Dio Arsenala

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.