Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga: sezona 2007/08; 2008/09; 2009/10...

Post Postao/la Devil » 24 jun 2009, 14:02

big_amko je napisao/la:Wolfsburg od sljedece sezone u adidasovoj opremi:
http://www.vflwolfsburg.de/50496+M5337c8e4490.html
Lijepi su im dresovi za sledecu sezonu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 24 jun 2009, 15:11

Jedan od najtalentiranijih njemačkih nogometaša Marko Marin sljedeću sezonu nosit će dres Werdera. Marin prelazi u Werder iz Borussije Mönchengladbach za osam i pol milijuna eura...

Marko Marin ipak će iduću sezonu nositi dres Werdera. Playmaker njemačke reprezentacije od kraja prošle sezone spominje se u ozbiljnim kombinacijama s Werderom, Klaus Allofs je u više navrata naglašavao kako je Marin glavna Werderova meta u ovom prijelaznom roku, no Borussia se pokazala kao tvrd pregovarač.

Uprava kluba iz Mönchengladbacha tražila je za Marina osam i pol milijuna eura dok je Werderova ponuda iznosila dva milijuna manje. No dogovor je na kraju ipak postignut, prema pisanju njemačkih medija Werder je odlučio platiti traženu odštetu za Marina i tako dovesti talentiranog veznjaka u svoj klub za kojeg smatraju kako će biti idealna zamjena za Diega koji je otišao u Juventus.

Ovakav rasplet se na kraju i očekivao obzirom da je Marina za Borussiju vezao ugovor do 2010. godine, a novi nije htio potpisati. Potpis ugovora s Werderom trebao bi se dogoditi nakon povratka njemačke reprezentacije do 21 godine s Europskog prvenstva.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 jun 2009, 15:30

ribery je napisao/la:Magath je jucer (drugi radni dan u Schalkeu) prekinuo saradnju sa dvojicom pomocnih trenera- Buskensom i Mulderom.
A ovaj jadnik mislio uciti od njega :mrgreen:

Popusti Borussia, da je kojim slucajem Marin odigrao dobro ovo evropsko prvenstvo, cijena bi mu bila preko 10 milja, koliko su ovi na pocetku i trazili.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jun 2009, 15:47

Eh evo mene nakon velokog soka i ne prespavane noci da objasnim situaciju u HSV-u.
Kao prvo ove spekulacije su se pocele desavati kada je Martin Jol napustio HSV, da bi Sergej Barbarez mogao zamjeniti Dietmara Beiersdorfera, medjutim tada je Hoffmann (inace predsjednik kluba i u upravu samo trazi one koji ce klimati glavom) se protivio tome. Nakon toga je na red dosla analiza prosle sezone gdje je Hoffmann bio nezadovoljan da nisu uspjeli ni jednu titulu osvojiti i krivio Beiersdorfera za to sto nije doveo adekvatne igrace, i cak iz pouzdanih izvora znam da mu je rekao da je on trebao Dzeku otkriti i da spava kad se radi o igracima se velikim talentima. Jos je tu bilo sve kako treba i Beiersdorfer je prihvatio upucenu kritiku, ali je rekao da je ipak uspjeh igrati u Europi, jer se za to mjesto borilo 5 ekipa. Sve je tada bilo smireno, no tada je Beiersdorfer otisao u Albaniju da pogleda Lorika Canu koji se spominje kao novo pojacanje za sljedecu sezonu, ali je Hoffmann kod kuce zovuno sefa omladinskog pogona i u HSV-u dobro poznatu "marketing damu" (koja je u upravi iskljucivo zaduzena za marketing) da planiraju koje ce igrace dovesti za narednu sezonu. Tada je Beiersdorfer pozvao nadzorni odbor da se rijesi slucaj jer se Hoffmann umjesao u dio koji pripada njemu, medjutim u nadzornom odboru sjede Hoffmannovi ljudi koji su se odlucili protiv Beiersdorfera, i za Hoffmanna. Ima tu jos dosta toga no ovo je bilo ukratko sto se desava u HSV-u.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jun 2009, 17:39

Daj Boze da se vrati. To je jedina vijest koja me danas moze obradovati. Mislim da bi i za njega i za Real bilo najbolje kada bi se vratio. Navodno Real trazi za njega samo 8 miliona eura, sto bi HSV komotno mogao platiti. No pitanje je sta zeli van der Vaart. Mi ga u HSV-u zelimo, no zeli li on nazad.

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 26 jun 2009, 23:43

amerosm je napisao/la:Daj Boze da se vrati. To je jedina vijest koja me danas moze obradovati. Mislim da bi i za njega i za Real bilo najbolje kada bi se vratio. Navodno Real trazi za njega samo 8 miliona eura, sto bi HSV komotno mogao platiti. No pitanje je sta zeli van der Vaart. Mi ga u HSV-u zelimo, no zeli li on nazad.
za mene bi licno bilo glupo da se vraca na pocetak...nije mu uspjelo u Madridu,ali kao igrac mora gurati samo naprijed,a ne nazad ;)
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la defender » 30 jun 2009, 16:57

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... enheim.htm

neka neko prevede koliko sam ja skonto simunic presao u hoffenhaim za 7 mil €

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 jun 2009, 17:10

defender je napisao/la:http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... enheim.htm

Tacno tako

Joe Josip Šimunić prešao u Hoffenheim za 7 mil eura.Danas je bio zadnji dan po kojem vrijedi klauzula od 7 mil eura i Hopp je odlučio da plati.Ugovor do 2012 i plata od 3 mil eura po godini
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 30 jun 2009, 17:39

nije meni nešto taj šimunić ali haj neka ga
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 jun 2009, 17:47

Samo nek nije otisao u Bayern
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 jun 2009, 17:52

miky_hz je napisao/la:
defender je napisao/la:http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... enheim.htm

Tacno tako

Joe Josip Šimunić prešao u Hoffenheim za 7 mil eura.Danas je bio zadnji dan po kojem vrijedi klauzula od 7 mil eura i Hopp je odlučio da plati.Ugovor do 2012 i plata od 3 mil eura po godini
:o Pa toliko ni u najboljem ugovoru Dzeko nece primati u Wfl :shock:
Nije ni cudo sto je Salihovic tako glat sutnuo Bajern kad su ga pitali za zdravlje :lol:
A i Vedo ga nabrzake potpisa.Bit ce Hoffenhaim jak ko zemlja iduce sezone.
P.S Simunic je jedan od najvecih razloga zasto se onakav smoljav klub Hertha do samog kraja borila za titulu 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 jun 2009, 18:59

harishp je napisao/la: Nije ni cudo sto je Salihovic tako glat sutnuo Bajern kad su ga pitali za zdravlje :lol:
A i Vedo ga nabrzake potpisa.
Bit ce Hoffenhaim jak ko zemlja iduce sezone.
P.S Simunic je jedan od najvecih razloga zasto se onakav smoljav klub Hertha do samog kraja borila za titulu 8-)
Suske druze, suske. ;)
Zayebi ti to sto je Hoffa selo, ali usput ima finih gradica oko njega 8-) , kako li se Sejo naviknu tu da mi je znati, obzirom gdje je prije zivio. :? :lol:
Trebao bi Hoffenheim biti ponovo jak, valjda ce prekinuti onaj baksuzluk u Bundesligi za timove koji upadnu iz cvajte da im druga sezona bude grozna da ne kazem tragicna (ne mali broj ih se vratio u drugu ligu, nakon zapazene prve godine).
Ja nesto kontam posto se Bayern nije kako bogzna pojacao, ko bi mu mogao biti najveci rival...
U Schalke ne vjerujem, HSV drma kriza u upravi + mocan faktor (Jol) otisao, od Bayera slabo sta da bude, Werder bez Diega tesko, pretesko. Stuttgart...hmm, cisto sumnjam, mada mi se svidja rad Babela, hoce li moci BVB sta vise uraditi sa sjajnim Kloppom...
Ostaju klubovi gdje igraju nasi zlatni momci...Wolfsburg bez Magatha, vidjecemo na sto ce to liciti, ovaj VehLIX se vec brani kako je odbrana titule utopija, svi igraci ostali, jos bi trebao neko doci....
I Hoffenheim, opet se vracam njemu, ne moguce da su zaboravili igrati lopte posle onakvog fudbala na jesen, platili su ceh neiskustvu, povreda Ibisevica. Ja vjerujem da ce biti ponovo jaki, samo ih ovaj Demba Ba nesto zeza, juce se nije pojavio na treningu...
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jun 2009, 19:15

@ Geronimo

drug zaboravio si Herthu, koja vec sutra ide na pripreme u Vatikan, pa u drugoj sedmici Jula slijedi put u Saudijsku Arabiju i na kraju put u Jerusalem, i tako ce opet biti medju prvih pet. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 jun 2009, 19:49

amerosm je napisao/la:@ Geronimo

drug zaboravio si Herthu, koja vec sutra ide na pripreme u Vatikan, pa u drugoj sedmici Jula slijedi put u Saudijsku Arabiju i na kraju put u Jerusalem, i tako ce opet biti medju prvih pet. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Njih ni ,,sveta krava,,u Indiji ove ne izvuce :lol:
P.S Gero suske naravno samo sto to sef hoffe pametno radi.I ima izuzetne skaute.doveli su par pojacanja koje ce biti ko bonbona.Ba ima da igra ili ce presijediti na klupi da ga slijedece sezone ni Cotbus nece htijeti.
Salihovic je definitivno dobio status Tite i partije zajedno i onaj weis moze samo rasprdzavati koliko god hoce.
Vedo mi je pun snage i poleta,nek se odcepi opet.Dzeku ni pola necete spominjati kao sad.
Bajern imam osijecaj da ce odigrati jos gore nego prosle sezone.Pojacanja iskreno receni kao od ki-te sasiveno.
A gomez ce biti next Podolski ko da vidim.
HSV sad trenutno ni nasta nalik,ako ne naprave rez odose u klinac.
Stutgart nemaju spica koji ce davati golove,sta kontaju neznam.
Bajer mozda budu prvi u jesenjoj sezoni i onda ce po obicaju da se bore za opstanak na kraju :lol:
Werder najace pojacanje marin :lol: ja ne mogu od smijeha hajte vi.
Wolsfburg 50% slabiji dobro mi znamo zasto :roll:
Jednostavno kvalitet igre ce biti relativno slabiji nego prosle sezone.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 30 jun 2009, 19:57

JOSIP ŠIMUNIĆ potpisao je za Hoffenheim. Ugovor vrijedi tri godine, do 2012. Neslužbeno doznajemo da će Hoffenheim platiti sedam milijuna eura za stopera hrvatske reprezentacije, dok će Šimunić zarađivati tri milijuna godišnje.

Iako se činilo da će 31-godišnji branič ostati u Herthi, ipak je otišao u klub koji je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu Bundeslige.

"U Herthi sam bio deset godina i došlo je vrijeme za promjenu. Hoffenheim je mlada momčad s velikim ambicijama i drago mi je što dolazim u takav klub. Vjerujem da će im moje iskustvo dobro doći", rekao je Šimunić.

Za Šimunića se raspitivao i Liverpool, ali im je bio preskup. Na kraju je sedam milijuna, koliko su mu je bila klauzula u ugovoru, pristao isplatiti Hoffenheim.

Trener Šimunićeve nove momčadi Ralf Rangnick ovako je prokomentirao dolazak najboljeg stopera Bundeslige: "Njegovim potpisom popunili smo rupe nastale odlascima nekolicine igrača u posljednjih pola godine."

Klupski menadžer Hoffenheima Jan Schindelmeiser je kazao: "Joevim dolaskom dobili smo stabilnost i iskustvo. Uvjeren sam da će naši mladi igrači profitirati njegovim dolaskom, kako na travnjaku, tako i izvan njega."

Stoper tehnike kakve se ne bi postidjeli ni najbolji veznjaci karijeru je počeo u Melbourne Knightsu, klubu iz rodne mu Australije. 1997. prelazi u Bundesligu, prvo u HSV u kojem se nije previše naigrao, a potom 2000. odlazi u Berlin. U Herthi je odigrao više od 200 utakmica u prvenstvu i stekao nogometnu afirmaciju.

Za hrvatsku reprezentaciju debitirao je u prijateljskoj utakmici protiv Koreje 2001. i otad je odigrao 70 utakmica i zabio tri gola.

---------------

dobar potez
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 30 jun 2009, 21:04

cini mi se da bi ova strana odgovarala. svaka cast švabama na prikazanom finalu protiv engleza. a pogotovo bivsem centarforu horst hrubešu, covjek je slozio skroz drugu taktiku i to u finalu. respekt. mada su otocani bili moj favorit ipak nisu zasluzili pehar

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 jun 2009, 21:13

Ozil je čudo igrać.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 30 jun 2009, 21:28

sto se tice šimunića, napravio je pravi potez. odlazi kod pravoga trenera u zdravu sredinu. kako se sada cini herta bi mogla iducu godinu voditi grcevitu borbu za ostanak . nakon odlaska najboljega stopera bundeslige, voronjina, pantelića , izgleda da kofere pakuje i gojko kacar

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 30 jun 2009, 21:39

bh hrvat je napisao/la:sto se tice šimunića, napravio je pravi potez. odlazi kod pravoga trenera u zdravu sredinu. kako se sada cini herta bi mogla iducu godinu voditi grcevitu borbu za ostanak . nakon odlaska najboljega stopera bundeslige, voronjina, pantelića , izgleda da kofere pakuje i gojko kacar
Šimunić prešao u Hoff. a Selim Taber iz Hoff. u Eintracht Frankfurt kod Bajramovića.
SAMO ŽELJO

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 jun 2009, 21:40

http://www.youtube.com/watch?v=9iS97D0R ... re=related

Kad smo kod Frankfurta, najjači navijaći ;)

Edit:

Pipi duga čarapa je najbolja haha, od 2:20....BVB pjesma ali malo promjenjena.Svaka im čast. 20.000 ih u Dortmundu bilo.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.