Jedan dokazan i povredama nepodložan stoper (odličan bi bio Samba, jer je u dobar u skoku, odlično se postavlja i puca od snage). Cijena od 8 miliona funti i nije nešto što bi trebalo propustiti kada je Arsenal u pitanju. No, ne bih se iznenadio kada bi sad City ponudio 12 samo da ga ukradu.
Ukoliko Clichy ode, tu dovesti Bainesa koji ne želi ići iz Engleske. Svi znamo koliko je prodoran i kakav udarac ima Leyton, a to može samo koristiti Arsenalu. Sad, ne znam kolika je cijena, al' recimo da bi nekih 15 miliona moglo biti dovoljno.
Na golmanskim pozicijama je to sve ok, mada bih ja pokuš'o dovesti Akinfeeva kome sljedeće godine ističe ugovor, a i sam je nekoliko puta izjavio da bi volio igrati u jačoj ligi (gdje će jače od Premiershipa). Mada, ako i ne dođe golman, Šešni i Fabianski su dovoljni.
Diaby, Fabregas, Arshavin, Denilson, Bendtner bi se trebali prodati, a na njima bi se moglo opasno zaraditi, te taj novac iskoristiti za dovođenje novih lica koji bi još više unaprijedili igru Arsenala.
Ako ove godine Wenger odriješi kesu i odluči se za nešto provjerenije momke, mislim da bi Arsenal sljedeće sezone mog'o opasno jurišati na 4 fronta.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”