[quote="Neuville"]Prioreti Željezničara po meni :
1.
Produženje ugovora ključnim igračima, prije svega mislim na Nijemu. Dakle ponuditi nove ugovore Ramiću, Zolotiću, Višći, Šehiću. To je po meni ono što vrijedi u ovoj ekipi, treba gurati ove igrače, Šeha već igra, ali je i on mlad. Po meni bi idealna jedanaestorka bila : Šehić, Bogičević, Nijema, Marković ( B. Čolić ), Radovanović, Svraka, Stančeski, Višća, Zeba i Lazo. Definitivno se zahvaliti igračima tipa Jamak, Perak, Nikolić ( iako je mlad i nije dobivao priliku, ali po onome što sam vidio, nema kvalitete).
2.
Dovođenje adekvatnih pojačanja, ali pojačanja u punom smislu te riječi, ne dovoditi igrače tipa Perak, Jamak. Pozicije na kojima treba dovesti igrače su napadač, lijevi bek i golman. Karić nije loš ali šta ja znam, ako ode Šehić neće nam on valjda biti prvi golman, onaj Mujkić je slobodan a možda i probati sa Baotićem, ima još kvalitetnih golmana, staviću uskoro listu igrača koji su slobodni na ovim pozicijama koje su nama prioritet. Što se tiče lijevog beka, Mirko meni nije loš, dapače, jedan od boljih, ali opet, nije nešto previše opasan u napadu, i igra toplo-hladno, najvjerovatnije i on odlazi pa nam treba jedan iskusan igrač na njegovoj poziciji. A sad napadač, naš trn u oku. Lazo stvarno, al stvarno ne znam šta mu je, ne znam da li ga neće ili ne zna, odigrao je maestralno protiv Čelika i opet me kupio ali da ne da go na polusezoni, stvarno ne znam. Definitivno je da će nam trebati 2 napadača koja bi doveli, jednog sidraša kao što je Lazo, jer to Amar prefiria, a drugog bi volio kao tipa Dialibe.
3.
Popravljanje marketinga. Jednostavno rečeno, ove godine je bio krah što se tiče toga, sjetimo se pretptošle i prodaje godišnjih i projekta Željo TV. To je bio pravi hit mislim da uprava stvarno ali zaista stvarno treba poraditi na tome, jer nisu ni svjesni koliko bi prihoda imali od toga. Naravno finansijski bi zarađivali 1o puta više nego što sad zarađuju, umjesto da stalno oglašavaju da imaju novi dresovi, šalovi, lopte i ostale stvari, to samo znaju oni iz njihovog kruga i samo još neki rijetki al eto. Zato bi ja napravio nešto sljedeće sezone što se tiče godišnjih, sa kupljenom godišnjom da se dobije šal ili dres, vidjeli bi da bi bilo uspješnija prodaja nego ona od predprošle godine. Uvijek ima nekih ideja koje bi se stvarno trebale pretvoriti u našu korist.
4.
Stadion, ostavio sam ga kao zadnjeg jer znamo da je to i najteže ostvarivo. Meni ne trebaju neka ovećanja o stadionu od 100miliona eura i slično, stadionu ispod kojeg bi bio tržni centar

Zašto se ne počne od nekih manjih investicija, popravljanja istočne tribine, ako treba nek se pola godine gradi, produživanja Juga, izlivanja betona na Zapadu, nek se to troje radi eto i 2 godine, vidjeli bi kakav bi to pomak bio, neprepoznatljivo bi izgledala Dolina. Naravno ima tu još radova koji bi se trebali uraditi kao što je mjenjanje krova na sjeveru koji prokišnjava te mjenjanje polomljenih stolica. Eto nek se i ne mora ovo zadnje raditi što sam rekao ali bar jedno od ono troje što sam prije naveo. Zatim treba zaposliti par žena da se čiste stolice jer stvarno nema smisla, onako prljavih stolica nigdje nema.... Također bi bilo lijepo kada bi se prefarbali reflektori, i nabacile nove mreže tipa sa grbom Želje u sredini po uzoru na mnoge Bundesligaše, bila bi velika i lijepa promjena....[/quote
Ovo pod 3. Popravljanje marketinga što se tiče prodaje godišnjih ulaznica + poklon šal je odlična ideja i lako izvodljiva samo što ovu ideju treba preporučiti našoj upravi. Mislim realno da bi se prodaja godišnjih ulaznica podigla barem 5-6 puta više nego što je to bilo ove godine.