RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Crveni_1922

Re: FK Velež

Post Postao/la Crveni_1922 » 29 jun 2009, 05:41

Jugo u inostranstvo, Čolić na Grbavicu?!

Fu­dba­le­ri Ve­le­ža u pe­tak su zva­ni­čno kre­nu­li s pri­pre­ma­ma za na­re­dnu se­zo­nu. Pred še­fom stru­ke Ab­du­la­hom Ibra­ko­vi­ćem po­ja­vi­lo se 18 igra­ča, me­đu ko­ji­ma je bi­lo i no­vih li­ca. Uz stan­dar­dne iz pro­šle se­zo­ne, bi­lo je tu i ne­ko­li­ko ta­len­to­va­nih ju­ni­ora. Mos­tar­ci tre­ni­ra­ju u Bi­je­lom Po­lju.

- Tre­nu­tno ra­spo­la­že­mo sa ša­ro­li­kom eki­pom. Još ne­mam pra­vi ka­dar, ka­kav sam za­mi­slio da imam u na­re­dnoj se­zo­ni.

Ka­kav je da­lji tok pri­pre­ma?

- Mi da­nas igra­mo prvu test uta­kmi­cu pro­tiv Za­gre­ba na Ku­pre­su. Na­kon to­ga pu­tu­je­mo u Foj­ni­cu gdje će­mo bo­ra­vi­ti 10-tak da­na. U tom pe­ri­odu tre­ba­lo bi nam se pri­klju­či­ti ne­ko­li­ko po­ja­ča­nja. Osim Za­gre­ba, pla­ni­ra­li smo još ne­ke pro­vje­re, a nas­tu­pit će­mo i na tur­ni­ru u Do­boj-Is­to­ku i Tu­zli.

Ka­kva je si­tu­aci­ja sa even­tu­al­nim po­ja­ča­nji­ma?

- Mi ni­smo klub ko­ji ra­spo­la­že sa mno­go nov­ca ali, uprkos to­me mi­slim da će­mo us­pje­ti do­ves­ti ne­ko­li­ko pra­vih po­ja­ča­nja. Ima igra­ča ko­ji nam se nu­de, sa ne­ki­ma već raz­go­va­ra­mo - ka­zao je za "San" Ab­du­lah Ibra­ko­vić, tre­ner Ve­le­ža.

Što se po­naj­bo­ljih igra­ča Ve­le­ža iz pro­te­kle se­zo­ne ti­če, ve­znja­ka Ame­ra Ju­ge i El­vi­ra Čolić, igra­ča ko­ji su obla­či­li dres re­pre­zen­ta­ci­je BiH u pri­ja­telj­skom su­sre­tu s Uzbe­kis­ta­nom, mno­go su bli­že odlas­ku ne­go os­tan­ku.

Ju­go je pro­te­klih ne­ko­li­ko u Sa­ra­je­vu za­vrša­vao pa­pi­orol­gi­ju po­tre­bnu za vi­zu, dok Čolić tre­ni­ra s Ve­le­žom i če­ka ras­plet si­tu­aci­je.

- Pos­to­ji in­te­res ne­ko­li­ko klu­bo­va, a raz­go­va­rao sam i sa tre­ne­rom Že­lje Ama­rom Osi­mom. U svoj pri­či naj­ve­ći pro­blem su mo­ji pa­pi­ri­ma, jer još ni­sam ras­ki­nuo ugo­vor sa Čeli­kom. Ako ne uspi­jem ni­šta na­pra­vi­ti naj­vi­še bih vo­lio odi­gra­ti još je­dnu po­lu­se­zo­nu u Ve­le­žu - is­ta­kao je Čolić.

A.D.

Obad, Ka­jan, Ka­dić i De­mić

Na pro­ziv­ci Ve­le­ža u pe­tak se po­ja­vi­lo 18 igra­ča i to; Ha­dži­đul­bić, Ha­dži­ome­ro­vić, Bo­bić, Za­imo­vić, Ka­drić, Čolić, Obad, Ri­jad De­mić, Ve­la­gić, Zolj, To­ja­ga, Du­ra­ko­vić, Brkan, Ka­jan, Ali­čić, Baj­ra­mo­vić, te ju­ni­ori Će­ma­lo­vić i Ma­rić. Od na­bro­ja­nih ni­su tre­ni­ra­li Obad, Ka­jan i Ka­dić zbog po­vre­de, te De­mić zbog bo­les­ti. Zbog pri­va­tnih ra­zlo­ga izos­tao je Maj­kić. Ve­lež su ovog lje­ta na­pus­ti­li: Efen­dić, Kur­ta­no­vić, Še­čić, Ka­za­zić, Sa­nel De­mić, De­la­lić, Sto­il­kov i Ba­kić.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 29 jun 2009, 06:36

dokaz jos jednog naseg igraca hamelja sto se tice profesionalizma. colicu dabogda nikad ne uspio u karijeri...kad je trebalo pobjec iz veleza odma je potpisao za celik na 3 godine...sad bi se **** a da mu ne udje...treba te poslat u lokomotivu mostarsku...fujj

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 29 jun 2009, 14:29

Crveni_1922 je napisao/la:Sretan ti 87 rodjendan "Mostar u srcu Velez do groba"!!
Bio sam banovan pa nisam mogao na vrijeme čestitati ! Ugl. sretan rođendan najdraži !
KenoRob je napisao/la:dokaz jos jednog naseg igraca hamelja sto se tice profesionalizma. colicu dabogda nikad ne uspio u karijeri...kad je trebalo pobjec iz veleza odma je potpisao za celik na 3 godine...sad bi se **** a da mu ne udje...treba te poslat u lokomotivu mostarsku...fujj
To nešto loša mostarska Lokomotiva ?

Ja bih se prije pozabavio tim Ultrasima što vas maltretiraju nedaleko od Zenice...

Jesi li se prep'o ? Malo :lol:
Jašta je nego pošteno hahaha

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 29 jun 2009, 18:32

trebo si se ti malo bolje raspitat ili informisat o vitezu a ne gledat youtube i praviti neke odluke. prvo kreni birajuci broj hitne Nova Bila pa se malo raspitaj koliko momaka je bilo tretirano iz zapadnog mostara :lol: ...upss nismo snimili za youtube-a....zao mi je sto neces moci drkat..slusaj....postujem ovu temu F.K. Velez i necu da je kvarim radi gluposti. imam prijatelja velezovca skim dijelim malte ne hljeb i aktivan je na ovoj temi s'toga necu da dalje kvrim temu......ako imas bilo kakvih pitanja ili problema imas moj PP...z'drao
moderator edit: moze i bez nazivanja pogrdnim imenima drugih clanova foruma

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 30 jun 2009, 01:26

KenoRob je napisao/la:dokaz jos jednog naseg igraca hamelja sto se tice profesionalizma. colicu dabogda nikad ne uspio u karijeri...kad je trebalo pobjec iz veleza odma je potpisao za celik na 3 godine...sad bi se **** a da mu ne udje...treba te poslat u lokomotivu mostarsku...fujj

Keno ne di-pr sta ima veze nece covjek da igra u Celiku i tacka!! Nemoras ga sad proklinjat dok je igro za Celik vidilo se da mu igra Celika nije odgovarala i nije ga nigdje bilo a u Velezu se preporodio! Nebi ni ti igro npr. za Velez da ti neide nego bi trazio drugi klub ili bi se vratio u Celik!!!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 30 jun 2009, 01:30

slika

TANOVIĆ NOVI DIREKTOR, KAJTAZ SPORTSKI DIREKTOR VELEŽA

Sedin Tanović (foto: RTM.ba, Dragan Arap)
Mostar (RTM) - Upravni odbor (UO) FK Velež večeras je u proširenom sastavu imenovao Sedina Tanovića, dugogodišnjeg Veležovog čuvara mreže, za direktora, a Seada Kajtaza, nekada čuveno Veležovo desno krilo, na mjesto sportskog direktora kluba.

Time je konačno izvršena popuna rukovodećeg kadra u klubu, koji se - suprotnom svom renomeu i tradiciji - već nekoliko sezona ne nalazi na mjestu u bh. fudbalu koje mu i pripada.

Na sjednici je UO u svoj sastav kooptirao još nekoliko članova i to iz reda istaknutih privrednih i javnih radnika Mostara.

Tokom sjednice, razgovarano je i o programu rada kluba u narednom periodu, a sve s ciljem kako bi se ekipa što bolje pripremila za predstojeću sezonu u Premier ligi BiH, nakon što se Velež prošle sezone sve do zadnjeg kola grčevito borio za opstanak.

"Prihvatio sam ponudu novog, proširenog Upravnog odbora. Vrijeme je da klub krene uzlaznom linijom, ka vrhu tabele. Sigurno je da će sada u Veležu biti nova atmosfera, sa novim sponzorima i sa novim igračima. Učinit ćemo sve da Velež izađe iz one zone upadanja-ispadanja, jer tu Veležu i nije mjesto", rekao je, uz ostalo, ekskluzivno za RTM.ba novi direktor FK Velež, Sedin Tanović.

Fantom78
Kontakt:

Post Postao/la Fantom78 » 30 jun 2009, 12:54

KenoRob je napisao/la:trebo si se ti malo bolje raspitat ili informisat o vitezu a ne gledat youtube i praviti neke odluke. prvo kreni birajuci broj hitne Nova Bila pa se malo raspitaj koliko momaka je bilo tretirano iz zapadnog mostara :lol: ...upss nismo snimili za youtube-a....zao mi je sto neces moci drkat..slusaj....postujem ovu temu F.K. Velez i necu da je kvarim radi gluposti. imam prijatelja velezovca skim dijelim malte ne hljeb i aktivan je na ovoj temi s'toga necu da dalje kvrim temu......ako imas bilo kakvih pitanja ili problema imas moj PP...z'drao
moderator edit: moze i bez nazivanja pogrdnim imenima drugih clanova foruma
što je najžalosnije vi se predstavljate kao najbolja navijacka grupa u BIH a djeca se na vas zaljeću 10 km od Zenice
Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 30 jun 2009, 13:59

ovdje se samo prepirete džaba kvarite temu :oops: :roll: :!:

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 01 jul 2009, 16:05

Stvorit ćemo klub koji se više neće boriti za opstanak

Sedin Tanović i Sead Kajtaz kompletirali su rukovodstvo Veleža, koje se sada u potpunosti može okrenuti stvaranju temelja za respektabilan klub, koji se neće iz sezone u sezonu grčevito boriti za opstanak.

Odlukom Upravnog odbora Tanović je imenovan za direktora, a njegov nekadašnji saigrač Kajtaz za sportskog direktora. Obojica dobro poznaju situaciju u klubu s obzirom na to da su ove funkcije obavljali i u sezoni 2005/2006, kada se Velež, nakon dva neuspjela pokušaja, vratio u Premijer ligu.

- Dok ekipa bude na pripremama u Fojnici, mi ćemo pokušati posložiti neke stvari na svoje mjesto. Naš plan i cilj su jasni, stvoriti klub koji se više neće boriti za opstanak. Dosta je ambicioznih ljudi koji su spremni pomoći i sa kojima možemo početi stvaranje jakog Veleža.

To nije lako, ne može se dogoditi preko noći, ali mislim da smo na pravom putu - kaže Tanović, nekadašnji golman Veleža i član stručnog štaba reprezentacije BiH u kratkom mandatu Mehe Kodre.

Kajtaz, pak, dodaje da je, u načelu, prihvatio ulogu sportskog menadžera.

- Veležu je potrebna pomoć, a ja mislim da mogu pomoći da ovaj klub krene naprijed.

Što se tiče prvog tima, nakon otkaza, planirane su test-utakmice sa hrvatskim prvoligašem Zagrebom, za danas su zakazani ljekarski pregledi, nakon čega će fudbaleri otputovati u Fojnicu, gdje će na pripremama ostati između 10 i 12 dana.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 01 jul 2009, 16:07

Stvorite klub koji će se boriti za prvaka !

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 01 jul 2009, 19:49

1. kolo:
Velež – Travnik

Olimpik – Modriča
Sarajevo – Sloboda
Laktaši – Borac
Leotar – Rudar
Čelik – Željezničar
Široki – Slavija
Zvijezda – Zrinjski

2. kolo:

Travnik – Zrinjski
Slavija – Zvijezda
Željezničar – Široki
Rudar – Čelik
Borac – Leotar
Sloboda – Laktaši
Modriča – Sarajevo
Velež – Olimpik

Dobro je prve dvije kuci i odma prvi na tabeli...... :lol:

hujka komandant
Kontakt:

Post Postao/la hujka komandant » 02 jul 2009, 19:38

u 9 kolu svi na nas stadion pod bijelim brijegom....oteto prokleto....

lenovo
Kontakt:

Post Postao/la lenovo » 03 jul 2009, 10:46

Kakav je igrac ovaj Asim Skaljic nalazi se sa Zeljom na pripremama?
Promijeni potpis ili ces biti sankcionisan.Hvala

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 03 jul 2009, 11:02

lenovo je napisao/la:Kakav je igrac ovaj Asim Skaljic nalazi se sa Zeljom na pripremama?
asim skaljic ja sad citao u novinama je sa velezom na pripremama i trebao bi za njih potpisati ugovor
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 03 jul 2009, 16:21

Jedan od boljih odbrambenih u ligi ali nije to još gotovo postoji šansa da će i u Mostar.Ali prije da će u Željo,ali eto nadam se da će se neki preokret desiti...

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 03 jul 2009, 16:24

mozda vam dodje Elvis Coric ponovo iz Zvijezde
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

hujka komandant
Kontakt:

Post Postao/la hujka komandant » 03 jul 2009, 16:36

Asim Skaljic,sigurno bez premca najbolji defanzivni igrac lige,vec niz godina igra za svicarski sion!!!Nadam se da ce se vratiti u Velez,i da nije istina da je sa Zeljom na pripremama,ko god da ga dovede uradio je pravu stvar!!!

hujka komandant
Kontakt:

Post Postao/la hujka komandant » 04 jul 2009, 01:10

skaljic,vladavic,serdarevic,kodro, colic,jugo,coric,uz obada,zaima,uhhh jebote kako ovo dobro zvuciiiii sve djeca velezova...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 04 jul 2009, 01:25

Sta ima za Asima, ostaje u Zelji ili? Bio sam mu se obradovao :( :P
Support Velez, It's logical! ★

hujka komandant
Kontakt:

Post Postao/la hujka komandant » 04 jul 2009, 01:42

Mont0 je napisao/la:Sta ima za Asima, ostaje u Zelji ili? Bio sam mu se obradovao :( :P
A izgleda da ostaje u Zelji,nazalost sto je najgore cujem i Colic ide u Zelju kao ponudili mu dobre uslove :oops:

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.