Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

trxel
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la trxel » 28 maj 2011, 23:13

Ma zasluzena pobjeda,nema sta,samo su trebali Berba,a pogotovo Nani poceti utakmicu,svaka cast Parku,trco je opet nenormalno,ali,,....Mi smo svoje ciljeve ostvarili ove sezone,Barca je ipak ekipa,daleko ispred svih,ali blizu smo,jos s ovim kadrom,sa ovim veznim redom,jednim Giggsom koji je klasa,ali covjek je citavu karijeru proveo na krilu,tako da nam treba vezni red,dva fudbalska imena,koja ce doprinjeti,da i iduce sezone ostvarimo,pa cak i vise neg ove ;)
Zadnja izmjena: trxel, dana/u 28 maj 2011, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 28 maj 2011, 23:14

Ferguson uvijek hoce da igra otvoreno sto je u tradiciji Uniteda, ali ne ide to protiv vanzemaljaca, morao je zrtvovati Hernandeza, za jos jednog destruktivca na sredini, ali lako je biti general poslije bitke.
Razocaran sam ali nisam tuzan, ovo je sezona koju ce svi pravi navijaci Uniteda pamtiti, ovo je sezona u kojoj smo postali najtrofejniji Engleski tim i prije koje su svi strucnjaci prognozirali da cemo se boriti za cetvrto mjesto u ligi, sezona u kojoj smo izgubili finale takmicenja, u kojem nam nisu davali sanse da prodjemo grupnu fazu, od vjerovatno najbolje ekipe koja je ikad igrala fudbal, mozda je samo Peleov Brazil bio bolji, nemogu ih usporedjivati jer ove druge nisam gledao. Tako da nemamo nizacim zaliti. Jos jedna odlicna godina.

A sad u shoping :mrgreen: U pon ocekujem De Geu i Younga ;)

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 maj 2011, 23:14

Virtu4l je napisao/la:Ferguson me pravo zabrinuo, reko' nije mu valjda odzvonilo, šta ono trža rukom, kad vidim na kraju - dobar, živ...
pravo se trese na kraju a jos star covjek hmm nesto nije uredu :D

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 28 maj 2011, 23:19

Barcelona je večeras bila bolja i zasluženo pobijedila, teško je reći da smo mi negdje podbacili, jednostavno preciznost pasova pojedinih igrača Barce je neuhvatljiva za sve i jednu ekipu na svijetu, pokazalo se da samo Mourinhova mesarska taktika uz puno sreće može donijeti rezultat, ali mi nećemo nikad tako igrati i drago mi je zbog toga bez obzira na ishod. Ono što treba naglasiti je da je Barcelona i bez sudija dovoljno dobra da pobijedi bilo koga, no sudije im uvijek vrlo rado povlađuju, da li su i oni fascinirani lijepom igrom ili je nešto drugo u pitanju ja ne znam, ali danas se pokazalo da se poslije Colline nije pojavio sudija koji je u stanju da iznese do kraja ovako važnu utakmicu. Što se tiče onih koji donekle navijaju za svoje timove a odnekle protiv nekih drugih samo ću reći da ne zavrijeđuju da im se bilo ko od nas obraća. Ovi igrači Barce nisu ni blizu kraja svojih karijera i trebalo bi da mnogi treneri širom svijeta razmisle na koji efikasan način mogu da se suprotstave tome, tj. na koji način da svoje igrače spremaju, odnosno koji im profil igrača treba. Iako će @Romario, kojem su igre Barcelone očito pomutile osjećaj za normalnu raspravu, reći da to nije moguće, mislim da ima dovoljno trenera na svijetu koji neće sjediti skrštenih ruku. Da li će to biti posljednja SAF-ova misija vidjećemo, ali jasno je da on nije dao svoju posljednju riječ...

U svakom slučaju mi smo danas navijali za svoj tim, za razliku od nekih koji nisu vrijedni pomena ;)
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 28 maj 2011, 23:26

Cartman je napisao/la:U drugom poluvremenu smo pali bez ispaljenog metka. Vidic, Rio, Rooney, Fabio i VDS su odigrali dobro, ostali svi losi ili katastrofalni. U ovu zadnju kategoriju pripadaju Hernandez, Valencia i pogotovo Evra. Svaki napad Barce ide preko Evre. Los je citavu sezonu, ali ovo je bila kriminalna igra sa njegove strane, i nema izgovora. Kriv je direktno za dva gola, a moglo je bit i vise. Ocekujem blizance na bekovima sljedece sezone, jer ovo je previse kikseva od Evre. Nije svetac, pa da igra radi stare slave.

Moramo bit zadovoljni sezonom, ali jos jednom podbacujemo u velikoj utakmici. Vrlo lose odradjeno takticki, i od igraca u praksi. Vrlo, vrlo lose. Nisam ocekivao pobjedu, ali su me fakat razocarali.
Koja dva gola ? Nijedan igrac nije bio na nivou svom i ne mozes svaljivati na Evru ili bilo koga drugog . Uostalom, on je i zaustavio Messija nekoliko put veceras za razliku od drugih. Ne mozemo krivit nikog (niti Fergusona, niti igrace, niti sudije itd.) jer je Barcelona jednostavno iznad ostalih u ovom momentu.Vidjet' cemo hoce li jos dugo... :D
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 28 maj 2011, 23:28

Jedna od najskupljih momčadi u povijesti vs. najslabija ekipa Man.Utd.-a koja se našla u finalu LP->>>jednostavno nemoguće<<<-.Odajem čast najstarijem sudioniku finala LP uopće Van der Saru,koji nas vcrs napušta. Ništa im nećemo zamjeriti, a i dalje ćemo ih voljeti... ♥ . P.S. Barcinim fanaticosima želim da sebi kupe još jednog Lea Messia i još sudaca kao što su bili ove godine!!!
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 28 maj 2011, 23:29

Ne znam koliko vas dijeli misljenje racunajuci da ne mozete objektivno suditi o vecerasnjoj utakmici,ali smatram da je pored navedenih igraca veliki krivac i Fergie.Prije pocetka svi ste bombasticno najavljivali kako se njemu ne mogu ponoviti iste greske dva puta,e pa veceras je napravio identicne promasaje kao i onda. ;)
Matori Giggs(tacnije Giggs na sredini sa defanzivnom ulogom :roll: :lol: ),beskorisni Hernandez,a onda i odbrana koja je stajala u 16-ercu...Koliko god ova ekipa Barcelone briljantna,dominantna,vanzemaljski izgledala,stekao sam dojam da je Mourinho ipak takticki puno jaci protiv njih nego Ferguson. :|

No,to je samo ova utakmica. ;) Nedavno sam rekao da treba odmah tom covjeku spomenik dignuti ako ovako limitiran tim dovede do Treblea,ali i ovako on zasluzuje duboki naklon svih nogometnih poklonika,a od vlastitih navijaca i vise od toga.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 28 maj 2011, 23:38

dr.van nostrand je napisao/la:Prvo treba imati na umu da Man.Utd igra na taj nacin da i Blackpool-u svjesno pusta da se igraju na njihovom dijelu sredine terena i da nije cudno nista sto je Barcelona to i radila jer s druge strane to je njihova specijalnost.
Nema potrebe da se na ovaj nacin umanjuje apsolutna nadmoc Barselone. Treba biti posten i priznat da su puno puno bolja ekipa. Mancester u cijeloj utakmici nije im'o dvi kvalitetne akcije, tesko su prelazili na polovicu protivnika, tesko odigrali 5-6 pasova,... Jednostavno, Barsa je previse nadmocna da bi im se ozbiljnije zaprijetilo.
Znaci nije iznenadjenje sto je Barca imala nadmoc u posjedu lopte i to je njima dobrim dijelom svjesno prepusteno jer bi bilo suludo drugacije uraditi.
Hehe,.. Jedno je svjesno prepustiti Blekpul, cekati da se otvore i onda pokusati razbiti bunker,.. a nesto sasvim drugo je pustati Barsu,... Koja ce budala svjesno pustiti Cavija, Iniestu i Mesija da se sa loptom vrte oko sesnaesterca!? Tacno bi bilo reci, Mancester nije im'o izbor, Barsa je puno bolja i oni odredjuju kako ce se igrati. Mancester se tu nista nije pit'o.
Eh sada svi oni koji svrasavaju na taj posjed lopte i nazivaju ih vanzemaljcima su razlog sto ih jos vise njihovi neistomisljenici mrze.
To jeste njihov stil igre, al' oni 'dave' i radi protivnikove igre,... Da se protivnik otvori, igrali bi oni puno direktnije, a to bi rezultiralo punom protivnickom mrezom. Real se otvorio na Nou Kampu, pa su primili pet komada dok si rek'o keks :mrgreen: . Tesko im je zamjeriti sto su nevidjeno dobri u svakom pogledu.
Barca je bolja trenutno i generalno gledajuci a i konkretno u vecerasnjoj utakmici , to priznati treba.
Priznati, a ne umanjivati. U porazu treba biti iskren prema sebi, 'dusi' bude puno lakse.
Ali na osnovu toga suditi i donositi zakljucke o svemu ostalom je neozbiljno.
Na osvnovu toga se i donose zakljucci, to je jedino mjerilo.
Npr. porediti kvalitete liga i stvarati nekakve klase.

Barsa je klasa za sebe, puno puno puno su bolji od svih ostalih. Mislim da niko nikada nije bio ovako dominantan. To treba reci. A porediti lige, to je previse. Jedan tim ne cini ligu, naprotiv. Engleska liga je najbolja na svijetu, iako je ove godine bila znatno losija nego inace.
Ovo je fudbal i moglo se desiti da Barca i zijani iako evo opet kazem da su bolji , kompletniji itd...
Ja sam Manci prije tekme dav'o 10% sanse da pobjedi, al' sam izgleda pretjer'o. Da bi Barsa zijanila mora doci do nekog neobicnog i rijetko vidjenog spleta okolnosti. Pa ljudi su igrali 'viktoriju' na Edvinov gol, tesko je izgubiti kada ti protivnik gotovo pa ne moze prici golu, a kamo li ugroziti ga,..
I jos jedna stvar , sudija je bio dobar sto treba istaci. I to je razlog sto se ama bas nista nema prigovoriti pobjedi Barcelone za razliku od finala 2009.
Sudija im je navuk'o protiv Arsenala kada je bespotrebno iskljucio Persija. Imaju genijalne igrace, al' pokazuju svoju ljigavu stranu vrseci konstantni pritisak na sudije i bjesomucno simulirajuci kod skoro svakog kontakta,... Tome se mora stati u kraj, ljigavcima kakvi su Valdez, Pike, Alves, Buskec, Pedro,... se mora stati u kraj. Protiv Celsija im je poklonjen prolazak u finale. To su neke mrlje na njihovom putu, al' to nije njihova krivica, nego krivica UEFAe i sudija. Znaci, ne vjerujem u teoriju zavjere. Oni su svojom igrom zasluzili svaku titulu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 28 maj 2011, 23:40

Valencia, kad smo već kod zasluga titulu nisu zaslužili 2009. godine jer u finale nisu trebali ni doći
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 28 maj 2011, 23:42

iz postovanja bi bilo lijepo da svaki navijac uniteda stavi bar na sedam dana u potpis EDWIN VAN DER SAR
Thomas Müller - Fußballgott

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 28 maj 2011, 23:48

Hawking je napisao/la:Barcelona je večeras bila bolja i zasluženo pobijedila, teško je reći da smo mi negdje podbacili, jednostavno preciznost pasova pojedinih igrača Barce je neuhvatljiva za sve i jednu ekipu na svijetu, pokazalo se da samo Mourinhova mesarska taktika uz puno sreće može donijeti rezultat, ali mi nećemo nikad tako igrati i drago mi je zbog toga bez obzira na ishod.
Da podebljam. To sam napis'o prije tekme kao svoju jedinu zelju u finalu. Bolje umrjet kao junak, nego zivit kao mis :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 28 maj 2011, 23:51

Valencia je napisao/la:
Hawking je napisao/la:Barcelona je večeras bila bolja i zasluženo pobijedila, teško je reći da smo mi negdje podbacili, jednostavno preciznost pasova pojedinih igrača Barce je neuhvatljiva za sve i jednu ekipu na svijetu, pokazalo se da samo Mourinhova mesarska taktika uz puno sreće može donijeti rezultat, ali mi nećemo nikad tako igrati i drago mi je zbog toga bez obzira na ishod.
Da podebljam. To sam napis'o prije tekme kao svoju jedinu zelju u finalu. Bolje umrjet kao junak, nego zivit kao mis :mrgreen: .
Ja vjerujem da se protiv Barce može, samo treba da se okupi tim oko nekog vrhunskog stručnjaka i što je najvažnije dobro selektuje tip igrača koji mogu da adekvatno odgovore na tu igru... a što se Mourinha tiče, možeš ti sad nać 9 sumo hrvača i poredat ih tako da zauzmu skoro čitavu površinu gola i još dvojicu gurnut ispred da ometaju ove što pucaju, i eto, uvijek će biti 0:0...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 28 maj 2011, 23:55

Valencia je napisao/la: Da podebljam. To sam napis'o prije tekme kao svoju jedinu zelju u finalu. Bolje umrjet kao junak, nego zivit kao mis :mrgreen: .
Cek,cek,nije li Mou tako igrao pa primio peticu ? :?
Mancho je samo na papiru izgledao herojski,dok se na terenu to pokazalo potpuno drugacije.Igraci nisu znali svoju zadacu,bili su potpuno izgubljeni ako izuzmemo prvih 5 minuta(koje su btw trebale potrajati jos najmanje 10-15 da bi presing donio rezultat ;) ). :arrow:

Ako cemo pricat o tome,onda je SAF trebao izaci pred navijace i reci:'Slusajte,ljudi.Oni su najdominantniji i najjaci tim na svijetu.Mi cemo dati sve od sebe,izaci cemo na teren i napasti ih,pa sta bude.' :?

p.s. Ne slazem se s konstatacijom da je ova ekipa Barcelone nepobjediva.Ali je blizu tome,jer da bi je neko dobio treba mu se poklopiti milion nekih stvarcica.Od forme,srece,taktike,pa do sudija. ;)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 maj 2011, 23:58

Johnyx95 je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Da podebljam. To sam napis'o prije tekme kao svoju jedinu zelju u finalu. Bolje umrjet kao junak, nego zivit kao mis :mrgreen: .
Cek,cek,nije li Mou tako igrao pa primio peticu ? :?
Mancho je samo na papiru izgledao herojski,dok se na terenu to pokazalo potpuno drugacije.Igraci nisu znali svoju zadacu,bili su potpuno izgubljeni ako izuzmemo prvih 5 minuta(koje su btw trebale potrajati jos najmanje 10-15 da bi presing donio rezultat ;) ). :arrow:

Ako cemo pricat o tome,onda je SAF trebao izaci pred navijace i reci:'Slusajte,ljudi.Oni su najdominantniji i najjaci tim na svijetu.Mi cemo dati sve od sebe,izaci cemo na teren i napasti ih,pa sta bude.' :?

p.s. Ne slazem se s konstatacijom da je ova ekipa Barcelone nepobjediva.Ali je blizu tome,jer da bi je neko dobio treba mu se poklopiti milion nekih stvarcica.Od forme,srece,taktike,pa do sudija. ;)
Nije, Mourinho je izasao kao danas Manchester sa ciljem da se nadigrava pa je legla petica,poslednje cetiri utakmice je odigrao "na snagu" i cvrstinu i u dobrome je uspevao da izadje na kraj sa Barcom.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 maj 2011, 00:01

Da se malo igramo detektiva, a :?: Kako su se izljubili SAF i Guardiola i kako su svi igrači Manchestera pružili ruku Pepu, mogli bismo za 2-3 godine u ovom Kataloncu vidjeti novog šefa stručnog štaba Manchestera. Iskren da budem, volio bih da se to desi; nekako mi nije Jose za nasljednika SAF-a (barem kada je klupa ovog kluba u pitanju).

Što se tiče ove utakmice, dvojac koji me u potpunosti razočar'o su Valencia i Chicarito. Jedan je samo pravio prekršaje i bio izuzetno nervozan, dok se drugi, pak, stalno nalazio u offsideu. Sa 8 igrača se nije moglo protiv raspoložene Barcelone. :mrgreen:

Prvih 10-ak minuta je Manchester vršio pritisak na zadnju liniju Barcelone; Alves i Pique su griješili u tim predajama, te sam pomislio da bismo mogli gledati ekipu koja može i nadigrati Barcelonu. Krenu 12. minut i sve ono što sam pomislio pade u vodu. Manchesterovci nisu mogli vršiti pritisak na posljednju liniju Barcelone; Iniesta i Xavi su počeli primati lopte neometano, a onda iste proslijeđivati napadačkom trojcu (bili su neumoljivi danas).

VdS je odbranio nekoliko odličnih pokušaja (Messi, Villa, Xavi, Alves), a onaj 2. pogodak se ipak može i njemu pripisati (odnosno, da ide njemu na dušu :mrgreen: ). Mada, tu opet vidim Carricka i Evru kao glavne krivce, jer su oni dopustili Messiju da primi loptu, a onda i opali po golu Uniteda.

Evra danas dosta rezervisan, nikako nije mogao probiti po lijevoj strani, a vala, i imao je Giggsa i(li) Parka tamo, pa i nije bilo za očekivati. No, Valencia je mor'o biti mnogo, mnogo bolji. On i Fabio su morali biti bolji u ofanzivi, jer su protiv sebe imali Abidala i Pedra. No, ništa od toga "morali".

Carrick, Park i Giggs su se gubili protiv Xavi-Busquets-Inieste, potpomognutim sa Messijem. Ferdinand katastrofalan u postavljanju; odmah je dopustio Pedru da mu pobjegne (kada je zapuc'o onaj zicer pored gola).

U svakom slučaju, Manchester je čestitao najboljoj ekipi na svijetu. SAF je pokušao sa ovom varijantom, da l' bi bilo bolje da je igr'o još jedan trkač umjesto Chicarita (sada znamo da bi, jer ovaj je bio neprimjetan), da l' je Nani treb'o igrati od samog početka (@Valencia, tiše malo :mrgreen: )...

SAF je 2x nadigran od Guardiole, a oba puta je to bilo u finalu CL. Ipak ovaj Katalonac zna znanje, mora se priznati.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 29 maj 2011, 00:06

Monolog je napisao/la: SAF je 2x nadigran od Guardiole, a oba puta je to bilo u finalu CL. Ipak ovaj Katalonac zna znanje, mora se priznati.
Lako je Guradioli, on samo ovim svemircima kaže igrajte se lopte, a njegov protivnik (u ovom slučaju SAF) mora da rješava sistem od dvije jednačine sa pet nepoznatih... bez da umanjujem značaj Guardiole, koji je fantastičan trener, s ovim kadrom bi i Džindo im'o šanse da osvoji LP...

Glory glory Man United!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 maj 2011, 00:07

Hawking je napisao/la:Ja vjerujem da se protiv Barce može, samo treba da se okupi tim oko nekog vrhunskog stručnjaka i što je najvažnije dobro selektuje tip igrača koji mogu da adekvatno odgovore na tu igru... a što se Mourinha tiče, možeš ti sad nać 9 sumo hrvača i poredat ih tako da zauzmu skoro čitavu površinu gola i još dvojicu gurnut ispred da ometaju ove što pucaju, i eto, uvijek će biti 0:0...
Mancester je prvih 15 minuta odlicno staj'o na terenu,... Ne znam da li je tome doprinjela napetost Barsinih igraca ili nesto drugo,.. Al' su vec nakon 15ak minuta preuzeli potpunu incijativu, surovo dominirajuci do kraja utakmice. Ne znam da li bi Mancester mog'o odigrati cijelu utakmicu kao prvih 15 minuta. Vrlo tesko, takav tempo Gigs i Kerik fizicki ne bi izdrzali. Barsa je mnogo jaca od kada su Mesija prekomandovali na sredinu terena. Prakticno je nemoguce da Kerik i Gigs (oba dosta tromi, sa malom dozom agresivnosti) zaustave brojcano nadmocne, tehnicke dominantne, Cavija, Iniestu, Buskeca i Mesija. Mislim da je Fergi mor'o igrati sa tri veznjaka, to sam pis'o i prije tekme. Al' ne vrijedi sada pisati o tome. I da je bilo tako, vjerovatno bi Barsa opet dobila, jer su jednostavno prejaki.

Tesko je napraviti tim koji bi mog'o parirati Caviju, Iniesti i Mesiju. Njihovom ih igrom ne mozes pobjediti, jer za takvu pas igru definitivno ne postoje ni priblizno dobri igraci. Njima bi se mozda mogla oduprjeti tri agresivna i dobro tehnicki potkovana vezna igraca i tri super dominantna napadaca. Vazno je imati dobre napadace, jer jedino to moze zaustaviti njihove frontalne napade. Ako bi u potsvjesti imali da protivnik ima tri vrhunska napadaca, koja su u stanju iskoristiti najmanji djelic praznog prostora, onda bi i oni igrali opreznije, napadali sa znatno manje igraca... A kada bi napadali sa manje igraca, onda bi se bilo dosta laske odbraniti od njihovih napada. Napad je najbolja odbrana.

Mancesteru definitivno trebaju dominanti i super kvalitetni napadaci. Runi ne moze sam.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 29 maj 2011, 00:12

E moj @Valencija, da je ono 5-6 igrača k'o Giggs i Scholes (mlađih 10-ak godina) koji žmireći mogu da se dodaju, vidio bi ti na šta bi se svela dominacija Barce... dakle, mislim da treba raditi na tome da vezni igrači budu upravo u rangu Barceloninih, a onaj ko u startu odustaje nikad neće ni postići ništa... mada ta priča sa tri vrhunska napadača može da poluči rezultate...

Glory glory Man United!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 29 maj 2011, 00:19

Ferguson nije naucio nista iz finala iz 2009 godine. Mislim,lako je pametovati nakon bitke. Al iskreno,ocekivao sam da ce se nes ovako desiti. Nije trebao izbaciti Nanija i Berbatova iz sastava,definitivno nije. S rooneyem se opekao i proslo finale a evo opet i veceras. Protiv Barce treba imati najboljeg napadaca u vrhu a ne da trci za ostale igrace po sredini terena. Nanija mozemo voljeti ili nevoljeti al cinjenica je da on zna ubaciti loptu u 16-erac. Protiv,ne dominantinih barcinih stopera u skoku to se moralo iskorisiti vise. AL OK,ja sam zadovoljan sa sezonom. Finale LP je bilo samo bonus na odlicnu sezonu. Ja sam siguran da cemo mi i sljedece godine biti u vrhu u svim takmicenjima.

Barca je najbolji tim na svijetu,al trenutno. Barca bez Puyola i Xavija nije ovako dominantna a ovo je bio njihov vrhunac,posebno od ovog drugog.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 maj 2011, 00:23

Monolog je napisao/la:Da se malo igramo detektiva, a :?: Kako su se izljubili SAF i Guardiola i kako su svi igrači Manchestera pružili ruku Pepu, mogli bismo za 2-3 godine u ovom Kataloncu vidjeti novog šefa stručnog štaba Manchestera. Iskren da budem, volio bih da se to desi; nekako mi nije Jose za nasljednika SAF-a (barem kada je klupa ovog kluba u pitanju).

SAF je 2x nadigran od Guardiole, a oba puta je to bilo u finalu CL. Ipak ovaj Katalonac zna znanje, mora se priznati.
Mi u stvari ne znamo koliko je Gvardiola dobar trener. Sa ovim ludacima i Rajkard je osvojio titulu, pa gdje je sada taj strucnjak!?? Mislim da je Barsi prvenstveno potreban dobar motivator, a takticar im uopste nije potreban. Oni igraju uvijek isto, u njihovoj igri nema varijacija. Ono sto cestitam Gvardioli je prekomandovanje Mesija u sredinu terena, prodaja Ronaldinja ('talenta' Dos Santosa i slicnih 'talenata') i guranje u vatru Buskeca i Pedra. Ono sto je ocajna i neoprostiva greska je prodaja Eta i jos veca greska, dovodjenje Ibrahimovica. To je najgori pos'o od kada pratim fudbal.

Mislim da bi za Barsu savrsen trener bio Ciro :mrgreen: , samo da zna spanski :mrgreen: . Njih treba samo dobro naloziti i oni ce svakoga pobjediti. Cak je i Gvardiola izjavio da se nece jos dugo zadrzati na klupi, jer se igraci Barse brzo zasite trenera. Sve je u motivaciji, a zasluge za ovakvu igru pripadaju prvenstveno Krojfu, Caviju, Iniesti i Mesiju.

Ne bih volio Gvardiolu u Mancesteru. Povratio bi kada bi dos'o Murinjo. Moja sadasnja zelja je Klop 8-) . Kako taj covjek upumpava adrenalin u ekipu, kako je nalozen, kako reaguje na greske i kako proslavlja golove,.. 8-) 8-) . Ako ne moze on, onda Mojes, pa da se nastavi skotska era :mrgreen: .

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.