Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
tevezito je napisao/la:Nadam se pobjedi protiv Rumunije ali ja nisam nista dobro vidio u nasoj igri u prvoj utakmici.Oba gola smo dali nakon prekida vise sretno nego spretno.Ja smislenu akciju nisam vidio.A mozda je bolje da i ovoj .
Gledao sam 3 puta utakmicu nijednom nismo stvorili visak da smo bili u 100 % sansi sve nesto solo akcije sutevi iz daljine i tako to.Ako se sjecas Spanija nam dolazi jednom jos kad je Baka bio selektor i odigramo 1:1 u Zenici.Ma pojeli smo ih a to je ipak bila Spanija a ne ove tarabe iz Rumunije.E to je bila utakmica sa izradjenim prilikama i igrom a ne ovo.Ali jarane de da mi pobjedimo pa kako god ionako nas dugo prati maler jednom da i mi damo neki go na srecu.I da dobijemo.Goalgetter je napisao/la:tevezito je napisao/la:Nadam se pobjedi protiv Rumunije ali ja nisam nista dobro vidio u nasoj igri u prvoj utakmici.Oba gola smo dali nakon prekida vise sretno nego spretno.Ja smislenu akciju nisam vidio.A mozda je bolje da i ovoj .
![]()
![]()
![]()
Istina da je drugi gol bio malo sretan, ali da u citavoj utakmici nismo uspjeli uvezati akcije, eh to ne razumijem. Neznam koju si utakmicu gledao. Posjed lopte mislim da je bio oko 70% za nas. Jes da nismo uvijek taj posjed uspjeli iskoristiti, ali je bilo dosta finih akcija i poteza
Tesko je stvoriti visak i ostati sam pred golom za 100% sansu, kada se protivnik brani sa 9 igraca na 30 metara od gola, a objektivno je tako bilo. Ne znam sta si ti ocekivao, Rumuni su parkirali autobus pred golom, a protiv takvih je jako tesko stizati/preokretati rezultat. Ni mnoge druge reprezentacije/timovi cesto nisu u stanju da daju cak niti jedan gol (npr. Spanija - Svicarska). Osim toga, stadion je malen i to dodatno otezava problem jer je tesko razvuci odbranu protivnika. I na kraju krajeva, teren je bio u losem stanju, a mi smo ekipa koja igra trenutno od noge do noge. Dakle, mnogo toga nam nije islo na ruku, a uprkos svemu navedenom smo uspjeli da okrenemo rezulatat. By the way, Luliceva sansa iz drugog pol je bila de facto 100%, samo sto je lose pucao.tevezito je napisao/la:Gledao sam 3 puta utakmicu nijednom nismo stvorili visak da smo bili u 100 % sansi sve nesto solo akcije sutevi iz daljine i tako to.Ako se sjecas Spanija nam dolazi jednom jos kad je Baka bio selektor i odigramo 1:1 u Zenici.Ma pojeli smo ih a to je ipak bila Spanija a ne ove tarabe iz Rumunije.E to je bila utakmica sa izradjenim prilikama i igrom a ne ovo.Ali jarane de da mi pobjedimo pa kako god ionako nas dugo prati maler jednom da i mi damo neki go na srecu.I da dobijemo.Goalgetter je napisao/la:tevezito je napisao/la:Nadam se pobjedi protiv Rumunije ali ja nisam nista dobro vidio u nasoj igri u prvoj utakmici.Oba gola smo dali nakon prekida vise sretno nego spretno.Ja smislenu akciju nisam vidio.A mozda je bolje da i ovoj .
![]()
![]()
![]()
Istina da je drugi gol bio malo sretan, ali da u citavoj utakmici nismo uspjeli uvezati akcije, eh to ne razumijem. Neznam koju si utakmicu gledao. Posjed lopte mislim da je bio oko 70% za nas. Jes da nismo uvijek taj posjed uspjeli iskoristiti, ali je bilo dosta finih akcija i poteza
Kimbo, sve to stoji, ali ne misliš valjda da bi Vedad trebao igrati a da Edin sjedi na klupi? Ne mislim da je to baš pametno, isto tako ne bi bilo pametno krenuti sa dva napadača, na njima je da ganjaju rezultat, treba igrati sa ojačanom sredinom terena sada kada se vraća Salihović. A Vedo će uskočiti ako bude potrebe...kimbo je napisao/la:Citajuci pojedin komentare ovdje neki bi stavili Vedu na klupu i ne mogu da vjerujem.
Pa Vedo nam je najvazniji ofanzivni igrac. Sreca pa je Susic svjestan tih stvari.
Jednostavno nasa "spora" postavka ne trpi nedostatak Ibiseviceve trke i timske igre. On mora igrati pa da sve moramo pretumbati naopako. Iskreno u nekoj krajnosti bi prije i Dzeku stavio na klupu a da Vedo igra. Netko od Medunjanina.Rahimica,Misimovica mora biti zrtvovan iz prvih 11 moj izbor,bez puno razmisljanja, Misimovic.NoName je napisao/la:Kimbo, sve to stoji, ali ne misliš valjda da bi Vedad trebao igrati a da Edin sjedi na klupi? Ne mislim da je to baš pametno, isto tako ne bi bilo pametno krenuti sa dva napadača, na njima je da ganjaju rezultat, treba igrati sa ojačanom sredinom terena sada kada se vraća Salihović. A Vedo će uskočiti ako bude potrebe...kimbo je napisao/la:Citajuci pojedin komentare ovdje neki bi stavili Vedu na klupu i ne mogu da vjerujem.
Pa Vedo nam je najvazniji ofanzivni igrac. Sreca pa je Susic svjestan tih stvari.
Po meni, prva postava bi izgledala ovako (naravno, od pozvanih):
--------------------- Hasagić ---------------------
- Mujdža - Spahić - Mravac / Pandža - Lulić -
------------- Rahimić - Medunjanin -------------
--- Pjanić ------- Misimović ------- Salihović ---
----------------------- Džeko ----------------------
Jedina druga opcija da Vedo igra umjesto Salihovica ili Medunjanina, jer ova dvojica nisu odavno igrali i ko zna u kakvoj su formi. Salihovic je bio povrijedjen, vratio se par minuta u igru i onda go opet nije bilo na klupi. To cemo znati slijedece sedmice.NoName je napisao/la:Kimbo, sve to stoji, ali ne misliš valjda da bi Vedad trebao igrati a da Edin sjedi na klupi? Ne mislim da je to baš pametno, isto tako ne bi bilo pametno krenuti sa dva napadača, na njima je da ganjaju rezultat, treba igrati sa ojačanom sredinom terena sada kada se vraća Salihović. A Vedo će uskočiti ako bude potrebe...kimbo je napisao/la:Citajuci pojedin komentare ovdje neki bi stavili Vedu na klupu i ne mogu da vjerujem.
Po meni, prva postava bi izgledala ovako (naravno, od pozvanih):
--------------------- Hasagić ---------------------
- Mujdža - Spahić - Mravac / Pandža - Lulić -
------------- Rahimić - Medunjanin -------------
--- Pjanić ------- Misimović ------- Salihović ---
----------------------- Džeko ----------------------
Druze napisao sve kako treba i u detalje, napokon netko tko poznaje fudbdbal !!!!!!quälix je napisao/la:ne moze dzeko(djeka, djeka) igrati sam u napadu.
ja stvarno ne razumijem one koji postavljaju neke formacije u kojima bi dzeko bio usamljen u napadu. ok, mozda bih vas mogao razumjeti da momak nije presao u siti ili, pak, da mancini redovno igra sa dva klasicna napadaca. ovako ne razumijem.
niko ne spori da je dzeko vrhunski napadac ali moramo znati da uz dzeku moramo imati jednog ´trkaca´ koji ce praviti prostor i premanentno pritiskati protivnicku odbranu ´tjerajuci´ zadnjeg veznog i stopera da izbijaju loptu, tj. ne dozvoljavajuci im da organizuju napad. e, ibisevic je taj napadac, dzeko ne.
dzeko je dvometras i kao takav nije u stanju uraditi ono sto je ibisevic radio u prethodnim utakmicama.
dakle, njegova konstitucija mu ne dozvoljava da trci 90 minuta. ono sto ibisevic radi svih 90 minuta dzeko moze nekih 45 ili 50. nakon toga slijedi pad tako da bi u nastavku igrali sa igracem manje jer bi se dzeko vucarao po terenu prateci pogledom napade i kontre. gledali smo ga u dresu sitija i mnogima je ´zapelo za oko´ pa su komentarisali na forumu dzekino izvlacenje na krilo ili, pak, to sto je ostajao na ivici svog sesnaesterca dok su mu suigraci bili pred protivnickim golom. osim toga, ne krece se dovoljno(razumljivo) tako da bi bio lagan zalogaj za rumunsku odbranu.
rumuni bi ga udvojili i otsjekli od naseg veznog reda pa bi se mnogi zapitali ´gdje je dzeko´.
ako cemo igrati samo sa jednim napadacem onda to mora biti ibisevic bez obzira sto je dzeko u mnogo cemu bolji od ibisevica. jednostavno, dzeko nema ono sto mora imati napadac koji igra sam u vrhu napada, a to je: brzina, yebena kondicija i eksplozivnost.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.