RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- Crveni_1922
Re: FK Velež
Jugo u inostranstvo, Čolić na Grbavicu?!
Fudbaleri Veleža u petak su zvanično krenuli s pripremama za narednu sezonu. Pred šefom struke Abdulahom Ibrakovićem pojavilo se 18 igrača, među kojima je bilo i novih lica. Uz standardne iz prošle sezone, bilo je tu i nekoliko talentovanih juniora. Mostarci treniraju u Bijelom Polju.
- Trenutno raspolažemo sa šarolikom ekipom. Još nemam pravi kadar, kakav sam zamislio da imam u narednoj sezoni.
Kakav je dalji tok priprema?
- Mi danas igramo prvu test utakmicu protiv Zagreba na Kupresu. Nakon toga putujemo u Fojnicu gdje ćemo boraviti 10-tak dana. U tom periodu trebalo bi nam se priključiti nekoliko pojačanja. Osim Zagreba, planirali smo još neke provjere, a nastupit ćemo i na turniru u Doboj-Istoku i Tuzli.
Kakva je situacija sa eventualnim pojačanjima?
- Mi nismo klub koji raspolaže sa mnogo novca ali, uprkos tome mislim da ćemo uspjeti dovesti nekoliko pravih pojačanja. Ima igrača koji nam se nude, sa nekima već razgovaramo - kazao je za "San" Abdulah Ibraković, trener Veleža.
Što se ponajboljih igrača Veleža iz protekle sezone tiče, veznjaka Amera Juge i Elvira Čolić, igrača koji su oblačili dres reprezentacije BiH u prijateljskom susretu s Uzbekistanom, mnogo su bliže odlasku nego ostanku.
Jugo je proteklih nekoliko u Sarajevu završavao papiorolgiju potrebnu za vizu, dok Čolić trenira s Veležom i čeka rasplet situacije.
- Postoji interes nekoliko klubova, a razgovarao sam i sa trenerom Želje Amarom Osimom. U svoj priči najveći problem su moji papirima, jer još nisam raskinuo ugovor sa Čelikom. Ako ne uspijem ništa napraviti najviše bih volio odigrati još jednu polusezonu u Veležu - istakao je Čolić.
A.D.
Obad, Kajan, Kadić i Demić
Na prozivci Veleža u petak se pojavilo 18 igrača i to; Hadžiđulbić, Hadžiomerović, Bobić, Zaimović, Kadrić, Čolić, Obad, Rijad Demić, Velagić, Zolj, Tojaga, Duraković, Brkan, Kajan, Aličić, Bajramović, te juniori Ćemalović i Marić. Od nabrojanih nisu trenirali Obad, Kajan i Kadić zbog povrede, te Demić zbog bolesti. Zbog privatnih razloga izostao je Majkić. Velež su ovog ljeta napustili: Efendić, Kurtanović, Šečić, Kazazić, Sanel Demić, Delalić, Stoilkov i Bakić.
Fudbaleri Veleža u petak su zvanično krenuli s pripremama za narednu sezonu. Pred šefom struke Abdulahom Ibrakovićem pojavilo se 18 igrača, među kojima je bilo i novih lica. Uz standardne iz prošle sezone, bilo je tu i nekoliko talentovanih juniora. Mostarci treniraju u Bijelom Polju.
- Trenutno raspolažemo sa šarolikom ekipom. Još nemam pravi kadar, kakav sam zamislio da imam u narednoj sezoni.
Kakav je dalji tok priprema?
- Mi danas igramo prvu test utakmicu protiv Zagreba na Kupresu. Nakon toga putujemo u Fojnicu gdje ćemo boraviti 10-tak dana. U tom periodu trebalo bi nam se priključiti nekoliko pojačanja. Osim Zagreba, planirali smo još neke provjere, a nastupit ćemo i na turniru u Doboj-Istoku i Tuzli.
Kakva je situacija sa eventualnim pojačanjima?
- Mi nismo klub koji raspolaže sa mnogo novca ali, uprkos tome mislim da ćemo uspjeti dovesti nekoliko pravih pojačanja. Ima igrača koji nam se nude, sa nekima već razgovaramo - kazao je za "San" Abdulah Ibraković, trener Veleža.
Što se ponajboljih igrača Veleža iz protekle sezone tiče, veznjaka Amera Juge i Elvira Čolić, igrača koji su oblačili dres reprezentacije BiH u prijateljskom susretu s Uzbekistanom, mnogo su bliže odlasku nego ostanku.
Jugo je proteklih nekoliko u Sarajevu završavao papiorolgiju potrebnu za vizu, dok Čolić trenira s Veležom i čeka rasplet situacije.
- Postoji interes nekoliko klubova, a razgovarao sam i sa trenerom Želje Amarom Osimom. U svoj priči najveći problem su moji papirima, jer još nisam raskinuo ugovor sa Čelikom. Ako ne uspijem ništa napraviti najviše bih volio odigrati još jednu polusezonu u Veležu - istakao je Čolić.
A.D.
Obad, Kajan, Kadić i Demić
Na prozivci Veleža u petak se pojavilo 18 igrača i to; Hadžiđulbić, Hadžiomerović, Bobić, Zaimović, Kadrić, Čolić, Obad, Rijad Demić, Velagić, Zolj, Tojaga, Duraković, Brkan, Kajan, Aličić, Bajramović, te juniori Ćemalović i Marić. Od nabrojanih nisu trenirali Obad, Kajan i Kadić zbog povrede, te Demić zbog bolesti. Zbog privatnih razloga izostao je Majkić. Velež su ovog ljeta napustili: Efendić, Kurtanović, Šečić, Kazazić, Sanel Demić, Delalić, Stoilkov i Bakić.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
dokaz jos jednog naseg igraca hamelja sto se tice profesionalizma. colicu dabogda nikad ne uspio u karijeri...kad je trebalo pobjec iz veleza odma je potpisao za celik na 3 godine...sad bi se **** a da mu ne udje...treba te poslat u lokomotivu mostarsku...fujj
- Stone Island
- Kontakt:
Bio sam banovan pa nisam mogao na vrijeme čestitati ! Ugl. sretan rođendan najdraži !Crveni_1922 je napisao/la:Sretan ti 87 rodjendan "Mostar u srcu Velez do groba"!!
To nešto loša mostarska Lokomotiva ?KenoRob je napisao/la:dokaz jos jednog naseg igraca hamelja sto se tice profesionalizma. colicu dabogda nikad ne uspio u karijeri...kad je trebalo pobjec iz veleza odma je potpisao za celik na 3 godine...sad bi se **** a da mu ne udje...treba te poslat u lokomotivu mostarsku...fujj
Ja bih se prije pozabavio tim Ultrasima što vas maltretiraju nedaleko od Zenice...
Jesi li se prep'o ? Malo

Jašta je nego pošteno hahaha
trebo si se ti malo bolje raspitat ili informisat o vitezu a ne gledat youtube i praviti neke odluke. prvo kreni birajuci broj hitne Nova Bila pa se malo raspitaj koliko momaka je bilo tretirano iz zapadnog mostara
...upss nismo snimili za youtube-a....zao mi je sto neces moci drkat..slusaj....postujem ovu temu F.K. Velez i necu da je kvarim radi gluposti. imam prijatelja velezovca skim dijelim malte ne hljeb i aktivan je na ovoj temi s'toga necu da dalje kvrim temu......ako imas bilo kakvih pitanja ili problema imas moj PP...z'drao
moderator edit: moze i bez nazivanja pogrdnim imenima drugih clanova foruma

- Crveni_1922
KenoRob je napisao/la:dokaz jos jednog naseg igraca hamelja sto se tice profesionalizma. colicu dabogda nikad ne uspio u karijeri...kad je trebalo pobjec iz veleza odma je potpisao za celik na 3 godine...sad bi se **** a da mu ne udje...treba te poslat u lokomotivu mostarsku...fujj
Keno ne di-pr sta ima veze nece covjek da igra u Celiku i tacka!! Nemoras ga sad proklinjat dok je igro za Celik vidilo se da mu igra Celika nije odgovarala i nije ga nigdje bilo a u Velezu se preporodio! Nebi ni ti igro npr. za Velez da ti neide nego bi trazio drugi klub ili bi se vratio u Celik!!!
- Crveni_1922

TANOVIĆ NOVI DIREKTOR, KAJTAZ SPORTSKI DIREKTOR VELEŽA
Sedin Tanović (foto: RTM.ba, Dragan Arap)
Mostar (RTM) - Upravni odbor (UO) FK Velež večeras je u proširenom sastavu imenovao Sedina Tanovića, dugogodišnjeg Veležovog čuvara mreže, za direktora, a Seada Kajtaza, nekada čuveno Veležovo desno krilo, na mjesto sportskog direktora kluba.
Time je konačno izvršena popuna rukovodećeg kadra u klubu, koji se - suprotnom svom renomeu i tradiciji - već nekoliko sezona ne nalazi na mjestu u bh. fudbalu koje mu i pripada.
Na sjednici je UO u svoj sastav kooptirao još nekoliko članova i to iz reda istaknutih privrednih i javnih radnika Mostara.
Tokom sjednice, razgovarano je i o programu rada kluba u narednom periodu, a sve s ciljem kako bi se ekipa što bolje pripremila za predstojeću sezonu u Premier ligi BiH, nakon što se Velež prošle sezone sve do zadnjeg kola grčevito borio za opstanak.
"Prihvatio sam ponudu novog, proširenog Upravnog odbora. Vrijeme je da klub krene uzlaznom linijom, ka vrhu tabele. Sigurno je da će sada u Veležu biti nova atmosfera, sa novim sponzorima i sa novim igračima. Učinit ćemo sve da Velež izađe iz one zone upadanja-ispadanja, jer tu Veležu i nije mjesto", rekao je, uz ostalo, ekskluzivno za RTM.ba novi direktor FK Velež, Sedin Tanović.
što je najžalosnije vi se predstavljate kao najbolja navijacka grupa u BIH a djeca se na vas zaljeću 10 km od ZeniceKenoRob je napisao/la:trebo si se ti malo bolje raspitat ili informisat o vitezu a ne gledat youtube i praviti neke odluke. prvo kreni birajuci broj hitne Nova Bila pa se malo raspitaj koliko momaka je bilo tretirano iz zapadnog mostara...upss nismo snimili za youtube-a....zao mi je sto neces moci drkat..slusaj....postujem ovu temu F.K. Velez i necu da je kvarim radi gluposti. imam prijatelja velezovca skim dijelim malte ne hljeb i aktivan je na ovoj temi s'toga necu da dalje kvrim temu......ako imas bilo kakvih pitanja ili problema imas moj PP...z'drao
Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.
ovdje se samo prepirete džaba kvarite temu

- Crveni_1922
Stvorit ćemo klub koji se više neće boriti za opstanak
Sedin Tanović i Sead Kajtaz kompletirali su rukovodstvo Veleža, koje se sada u potpunosti može okrenuti stvaranju temelja za respektabilan klub, koji se neće iz sezone u sezonu grčevito boriti za opstanak.
Odlukom Upravnog odbora Tanović je imenovan za direktora, a njegov nekadašnji saigrač Kajtaz za sportskog direktora. Obojica dobro poznaju situaciju u klubu s obzirom na to da su ove funkcije obavljali i u sezoni 2005/2006, kada se Velež, nakon dva neuspjela pokušaja, vratio u Premijer ligu.
- Dok ekipa bude na pripremama u Fojnici, mi ćemo pokušati posložiti neke stvari na svoje mjesto. Naš plan i cilj su jasni, stvoriti klub koji se više neće boriti za opstanak. Dosta je ambicioznih ljudi koji su spremni pomoći i sa kojima možemo početi stvaranje jakog Veleža.
To nije lako, ne može se dogoditi preko noći, ali mislim da smo na pravom putu - kaže Tanović, nekadašnji golman Veleža i član stručnog štaba reprezentacije BiH u kratkom mandatu Mehe Kodre.
Kajtaz, pak, dodaje da je, u načelu, prihvatio ulogu sportskog menadžera.
- Veležu je potrebna pomoć, a ja mislim da mogu pomoći da ovaj klub krene naprijed.
Što se tiče prvog tima, nakon otkaza, planirane su test-utakmice sa hrvatskim prvoligašem Zagrebom, za danas su zakazani ljekarski pregledi, nakon čega će fudbaleri otputovati u Fojnicu, gdje će na pripremama ostati između 10 i 12 dana.
Sedin Tanović i Sead Kajtaz kompletirali su rukovodstvo Veleža, koje se sada u potpunosti može okrenuti stvaranju temelja za respektabilan klub, koji se neće iz sezone u sezonu grčevito boriti za opstanak.
Odlukom Upravnog odbora Tanović je imenovan za direktora, a njegov nekadašnji saigrač Kajtaz za sportskog direktora. Obojica dobro poznaju situaciju u klubu s obzirom na to da su ove funkcije obavljali i u sezoni 2005/2006, kada se Velež, nakon dva neuspjela pokušaja, vratio u Premijer ligu.
- Dok ekipa bude na pripremama u Fojnici, mi ćemo pokušati posložiti neke stvari na svoje mjesto. Naš plan i cilj su jasni, stvoriti klub koji se više neće boriti za opstanak. Dosta je ambicioznih ljudi koji su spremni pomoći i sa kojima možemo početi stvaranje jakog Veleža.
To nije lako, ne može se dogoditi preko noći, ali mislim da smo na pravom putu - kaže Tanović, nekadašnji golman Veleža i član stručnog štaba reprezentacije BiH u kratkom mandatu Mehe Kodre.
Kajtaz, pak, dodaje da je, u načelu, prihvatio ulogu sportskog menadžera.
- Veležu je potrebna pomoć, a ja mislim da mogu pomoći da ovaj klub krene naprijed.
Što se tiče prvog tima, nakon otkaza, planirane su test-utakmice sa hrvatskim prvoligašem Zagrebom, za danas su zakazani ljekarski pregledi, nakon čega će fudbaleri otputovati u Fojnicu, gdje će na pripremama ostati između 10 i 12 dana.
- Stone Island
- Kontakt:
Stvorite klub koji će se boriti za prvaka !
- Crveni_1922
1. kolo:
Velež – Travnik
Olimpik – Modriča
Sarajevo – Sloboda
Laktaši – Borac
Leotar – Rudar
Čelik – Željezničar
Široki – Slavija
Zvijezda – Zrinjski
2. kolo:
Travnik – Zrinjski
Slavija – Zvijezda
Željezničar – Široki
Rudar – Čelik
Borac – Leotar
Sloboda – Laktaši
Modriča – Sarajevo
Velež – Olimpik
Dobro je prve dvije kuci i odma prvi na tabeli......
Velež – Travnik
Olimpik – Modriča
Sarajevo – Sloboda
Laktaši – Borac
Leotar – Rudar
Čelik – Željezničar
Široki – Slavija
Zvijezda – Zrinjski
2. kolo:
Travnik – Zrinjski
Slavija – Zvijezda
Željezničar – Široki
Rudar – Čelik
Borac – Leotar
Sloboda – Laktaši
Modriča – Sarajevo
Velež – Olimpik
Dobro je prve dvije kuci i odma prvi na tabeli......

-
- Kontakt:
u 9 kolu svi na nas stadion pod bijelim brijegom....oteto prokleto....
Kakav je igrac ovaj Asim Skaljic nalazi se sa Zeljom na pripremama?
Promijeni potpis ili ces biti sankcionisan.Hvala
- FK Sarajevo
- Kontakt:
asim skaljic ja sad citao u novinama je sa velezom na pripremama i trebao bi za njih potpisati ugovorlenovo je napisao/la:Kakav je igrac ovaj Asim Skaljic nalazi se sa Zeljom na pripremama?
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
- Stone Island
- Kontakt:
Jedan od boljih odbrambenih u ligi ali nije to još gotovo postoji šansa da će i u Mostar.Ali prije da će u Željo,ali eto nadam se da će se neki preokret desiti...
- edo_malesak
mozda vam dodje Elvis Coric ponovo iz Zvijezde
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)
-
- Kontakt:
Asim Skaljic,sigurno bez premca najbolji defanzivni igrac lige,vec niz godina igra za svicarski sion!!!Nadam se da ce se vratiti u Velez,i da nije istina da je sa Zeljom na pripremama,ko god da ga dovede uradio je pravu stvar!!!
-
- Kontakt:
skaljic,vladavic,serdarevic,kodro, colic,jugo,coric,uz obada,zaima,uhhh jebote kako ovo dobro zvuciiiii sve djeca velezova...
Sta ima za Asima, ostaje u Zelji ili? Bio sam mu se obradovao

Support Velez, It's logical! ★
-
- Kontakt:
A izgleda da ostaje u Zelji,nazalost sto je najgore cujem i Colic ide u Zelju kao ponudili mu dobre usloveMont0 je napisao/la:Sta ima za Asima, ostaje u Zelji ili? Bio sam mu se obradovao![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.