Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Nimla_RZ
Kontakt:

Re: Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Post Postao/la Nimla_RZ » 12 maj 2011, 07:49

badblueboylivno je napisao/la: A za normalan komentar, Nimla, da, znam da smo bili na Euru, u Češkoj, mislim, i ispali, ali opet, bit će dosta zanimljivo. Ja ostajem pri tvrdnji da je uspjeh prolaz skupine, dalje će se teško (ako je ovaj format, grupa-grupa-polufinale).
Normalan komentar :lol:
To je bilo ja mislim u Ukrajini, al eto, kako god, samo nek se igra, pa ako prođu u drugi krug-prođu ;)
Čelik Zenica 1945

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 maj 2011, 13:31

Da, normalan komentar. Ovaj gore napada na nacionalnoj osnovi i to što sam Hrvat on govori za BiH naša (kao njegova, bošnjačka), a za Hrvatsku (vaša, znači moja, hrvatska) i kao takav komentar se ne može ocijeniti normalnim, sve dalje što napiše pada u vodu. I onda dođu suci. :D

Evo, našao sam i o tom Euru gdje su igrali U18. To je bilo 2008., na EP-u u Češkoj. :) Samo ta generacija će prešišati ovo U20 za dvije godine.
Hayley <3

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 maj 2011, 14:09

badbluboyslivno

je u pravu što kaže ,nerealno je očekivati sad borbu za medalje ,i ova generacija u Češkoj što je igrala 90-91 godište je bila 11 na tom takmičenju ,prošla je grupu i dalje nije mogla i to je bio jedan od najveći uspjeha našeg sporta ,i sad ako se nešto slično ponovi treba biti zadovoljan ,jer to nam je relano maximum .
U onoj generaciji što je igrala u Češkoj su igrali braća Burić i DŽeba koji su već sada među glavnim igračima Izviđača ,Vražalić je u Bosni ,Velić u Nexe ,Panić u Borcu ,Fidahić i Delić u Goraždu ,Mandić ne znam gdje je sad momci su baš kvalitetni igrači

E sad kakva je ova generacija što će igrati ne znam ,vidjećemo

evo ovdje možete vidjeti sve mečeve i učinke naših igrača sa prvenstva u Češkoj ,tad smo pobjedili dva puta Mađare i jednom Slovake ,ostalo smo izgubili
http://www.eurohandball.com/ech/18/men/ ... erzegovina
a u predkvalifikacijama preko Francuza prošli dalje ,dokaz da je ova generacija kvalitetna,znamo šta Francuzi predstavljaju u svijetu rukometa
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 12 maj 2011, 15:12

nadam se da je ova noa generacija isto tako kvalitetna ili cak i bolja...na tom prvenstvu smo imali i problema sa povredama, panic se je ja mislim 2. ili 3. tekmi tesko povrijedio, kao i jos neki drugi igraci prve ekipe. a velic nije bio (ako se nevaram) on je 89. godiste.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 12 maj 2011, 16:17

badblueboylivno je napisao/la: Evo, našao sam i o tom Euru gdje su igrali U18. To je bilo 2008., na EP-u u Češkoj. :) Samo ta generacija će prešišati ovo U20 za dvije godine.
A da. Nisam konto da će ostariti za 2 godine. :lol:
Sad treba već gledat neke igrače i pripremat ih odma kroz neke prijateljske susrete. Isprobavat što više, kvaliteta sigurno ima, samo se to treba odrazit i na igre... Imamo 2 godine pa polahko...
Čelik Zenica 1945

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 12 maj 2011, 17:11

adn_sah je napisao/la:evo jedan zanimljiv tekst http://visoko.co.ba/index.php?option=co ... &Itemid=20
Ja sam tako odmah mislio... Visoko treba da organizuje to prvenstvo. Piše i da Zenica i Sarajevo ne moraju ništa raditi što se tiče dvorana, dok ostali moraju ulagati, graditi, rekonstruirati...

Dakle ostalih 6 gradova se vraća u igru (2 ispadaju) za dobijanje organizacije (ova 2 gore su sigurna): Visoko, Ljubuški, Mostar, Doboj, Banja Luka i Živinice. Ko zadovolji i ko zagarantira da će sve biti uredu, on dobija organizaciju Svjetskog prvenstva.

Rekonstrukcija dvorane u Visokom će koštati oko 5-7 miliona, dok Doboj, Banja Luka i Ljubuški zahtjevaju više love za svoju rekonstrukciju/izgradnju (Doboj). Izgradnja mostarske dvorane će koštati 38 miliona KM što je najviše od svih. Živinice ovdje imaju najmanje šanse. Dakle, jedan grad od ova četiri (Doboj, Banja Luka, Mostar ili Ljubuški) će najvjerovatnije ispasti a zamijeniće ga Visoko.
Čelik Zenica 1945

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 12 maj 2011, 18:02

Nimla_RZ je napisao/la:
adn_sah je napisao/la:evo jedan zanimljiv tekst http://visoko.co.ba/index.php?option=co ... &Itemid=20
Ja sam tako odmah mislio... Visoko treba da organizuje to prvenstvo. Piše i da Zenica i Sarajevo ne moraju ništa raditi što se tiče dvorana, dok ostali moraju ulagati, graditi, rekonstruirati...

Dakle ostalih 6 gradova se vraća u igru (2 ispadaju) za dobijanje organizacije (ova 2 gore su sigurna): Visoko, Ljubuški, Mostar, Doboj, Banja Luka i Živinice. Ko zadovolji i ko zagarantira da će sve biti uredu, on dobija organizaciju Svjetskog prvenstva.

Rekonstrukcija dvorane u Visokom će koštati oko 5-7 miliona, dok Doboj, Banja Luka i Ljubuški zahtjevaju više love za svoju rekonstrukciju/izgradnju (Doboj). Izgradnja mostarske dvorane će koštati 38 miliona KM što je najviše od svih. Živinice ovdje imaju najmanje šanse. Dakle, jedan grad od ova četiri (Doboj, Banja Luka, Mostar ili Ljubuški) će najvjerovatnije ispasti a zamijeniće ga Visoko.

ljubuski siguran ko i banja luka, i doboj,mostar ce ti ispast jer mislim da nece uspjet izgradit dvoranu
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 12 maj 2011, 18:06

Rosas7 je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:

ljubuski siguran ko i banja luka, i doboj,mostar ce ti ispast jer mislim da nece uspjet izgradit dvoranu
I ja tako mislim, al' eto... Najskuplja je a baš je mal rok do početka...
Čelik Zenica 1945

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 12 maj 2011, 18:31

ma u mostaru ti nikom nije do tog prvenstva j..ebe se svima,nego da se dvorana visee napravi :) :)
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 12 maj 2011, 18:33

Rosas7 je napisao/la:ma u mostaru ti nikom nije do tog prvenstva j..ebe se svima,nego da se dvorana visee napravi :) :)
Ma ni kod nas vamo niko ne zna za to prvenstvo osim ovih kao mi koji prate ova dešavanja... :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 12 maj 2011, 19:35

Nimla_RZ je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:ma u mostaru ti nikom nije do tog prvenstva j..ebe se svima,nego da se dvorana visee napravi :) :)
Ma ni kod nas vamo niko ne zna za to prvenstvo osim ovih kao mi koji prate ova dešavanja... :mrgreen:
isto je ovamo,samo se nogomet prati

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 12 maj 2011, 23:47

ma samo neka se dvorane naprave i neke rekonstruisu! po meni finale se treba igrati u Skenderiji,niposto u Zetri koja prima 12 000 gledalaca! Skenderija prima oko 7 000 ,ali je treba malo rekonstruisati,prije svega zamjeniti stolice,postaviti nove i malo exterijer uraditi,nisu to neke velike pare... bilo bi dobro kad bi se izgradile nove dvorane u Mostaru i Doboju,i rekonstruisale Borik i Skenderija,da imamo neke koristi od tog takmicenja !..

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 20 maj 2011, 19:47

Ma Zavidovići bi trebali preuzet finale hahahaha :D

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 23 maj 2011, 17:34

Koji igraci ci moci igrati na ovom prvenstvu?? Jel 1993 godiste i mladji?? Kakvi smo sa tim igracima?? Imal neko stvarno dobar? Evo ja znam da u Bosni Visoko ima par igraca koji su jako mladi a vec igraju za prvi tim. Vranac (po meni jedan od boljih bekova, samo ako nastavi trenirat brzo ce on otic u neki jaci klub), Balta, Skopljak...

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 23 maj 2011, 19:36

adn_sah je napisao/la:Koji igraci ci moci igrati na ovom prvenstvu?? Jel 1993 godiste i mladji?? Kakvi smo sa tim igracima?? Imal neko stvarno dobar? Evo ja znam da u Bosni Visoko ima par igraca koji su jako mladi a vec igraju za prvi tim. Vranac (po meni jedan od boljih bekova, samo ako nastavi trenirat brzo ce on otic u neki jaci klub), Balta, Skopljak...
Ja iskreno slabo znam tih igrača... Jedino znam za Hasu Ćosića iz Čelika, igrao sam s njim :D , 93. godište, Harmandić mu stalno pomaže jer nema oca ja mislim... Strašan srednji bek, isti Adnan... :mrgreen:
To će biti takmičenje za 91. godišta i manje...
Čelik Zenica 1945

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 26 maj 2011, 17:55

I Travnik želi Svjetsko prvenstvo
Nakon što je Bosna i Hercegovina dobila organizaciju Svjetskog prvenstva za rukometaše (U - 19) mnogi bh. gradovi željeli bi biti domaćini ovog velikog takmičenja.
Jedan od njih je i Travnik, a generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, Smajo Karačić, jučer je bio u posjeti ovom gradu. Karačića su primili gradonačelnik Travnika, te guverner Srednjebosanskog kantona.

"Travnik želi biti jedan od gradova domaćina Svjetskog prvenstva i to je dosta dobra stvar. Jučer sam sa gradonačelnikom i guvernerom kantona obišao dvoranu na Piroti i dobio sam obećanja da će ista biti spremna za organizaciju utakmica na SP. Mi u Rukometnom savezu želimo da se SP igra u što većem broju gradova i nemamo ništa protiv da jedan od njih bude i Travnik. Naša želja je da se u Bosni i Hercegovini izgradi što više dvorana, koje će nakon SP ostati sportistima i mislim da smo na dobrom putu jer sve je više onih koji su spremni ulagati kako bi se u njihovom gradu igralo SP", istakao je Karačić.

Ipak će to bit 93' godišta i manje...
Čelik Zenica 1945

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 26 maj 2011, 19:50

Izgleda da će nam Ćosić i bit glavni srednji bek. Rek'o mi je da su ga već zvali... ;) Strašan igrač, to vam garantujem... Pljunuti Harmandić.
Čelik Zenica 1945

konjuh
Kontakt:

Post Postao/la konjuh » 22 jun 2011, 17:47

Definitivno Živinice ostaju.
Početak izgradnje dvorane ovog ljeta.
Dvorana se pravi uz postejeću dvoranu i BKC tako da će činiti jedan sportsko kulturni centar.
Kapacitet nove dvorane 3000
Potrebna sredstva za izgradnju nove i rekonstrukciju "stare" cca 3.5 milijona KM
Većina sredstava je obezbjeđena.
RS BiH dao zeleno svjetlo za domaćinstvo.
Kažu ljudi koji su vidjeli proekat da će biti nešto prelijepo.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 22 jun 2011, 18:22

kace biti ovogodisnje kvalifikacije juniora i imali ikakav spisak?
hvala

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.