Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

CoDe
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA

Post Postao/la CoDe » 22 maj 2011, 01:59

Halo bolan , pa ja sam to jos davno pricao normalno da ce biti protiv kad su skupa krali ej !

Pa ovaj Nijaz Gracic pa to je lopov iako ga neznam lopovje 100 % pa bolan on kao onaj Radoncic lafo vodi nesto oko Bošnjaka bori se ma šta se boris malo ti sto ti je rahmetli Alija dao (a nije trebo ) i malo ti i sad hoces i ovamo .
Ko i Dodik prije rata svercovo dole sa Kostom i ostalom bagrom paprike i ostalo i sad frajer neki politicar .

Joj kako smo mi glup narod joj . Pa , osvrnite se malo na televizoru ovom nepismenom narodu govore !
On je cetnik , unistava BiH na svaki nacin ja se borim za ovaj narod nece oni nas unistiti !
Tamo Dodik laprda ja cu stvoriti Republiku Sprsku ovo ono i narod ga slijedi ko ovi nasi levati ili oni 3 uhljepi ko i ovi ostalli !

Ma šta ce sve nepismeno , ti da pametujes Osimu levatino taj sto je ponos BiH i naseg nogometa ti da mu laprdaš haj cuvat ovce oko !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 23 maj 2011, 19:13

_dreamer_ je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:@aleksandar_veliki

a sta je sa amandmanom na kojem je insistirao FSRS da niko protiv koga se vodi krivicni postupak ne moze biti u organima saveza , koji je uefa odobrila ?

ja koliko znam, a znam dosta upravo taj amandman je zasmetao mnogima koji sad urlicu protiv usvajanja statuta, pokrivajuci to pricom o UGROZENOSTI bosnjackog naroda , jer se mnogi nakon tog amandamana nece moci pronaci na funkciji u savezu.

Dalje, kako to neko moze biti UGROZEN a da se nijedna odluka ne moze donijeti bez njega (npr bosnjacki predstavnici), ili pak ti imas drugaciju percepciju UGROZENOSTI. ONU U KOJOJ SI UGROZEN AKO NE MOZES NAMETATI SVOJU VOLJU DRUGIMA .
Slazem se onako u korijenu sa svime.

Jedino je problem sto "3/4 vecina" u praksi ne donosi zeljeni cilj - funkcionalnost saveza. TO je u principu prikriveni ili modifikovani nacin da se zastite "nacionalni" interesi, ako cemo realno. Nije slucajno da to nisu 2/3, jer bi se u tom slucaju Hrvati zestoko bunili. Dakle, 3/4 je zato da svaki narod moze povuci svoj veto, to ti je valjda jasno...

Eh sad, da smo mi normalan narod, ni te 3/4 ne bi bile problem. Problem je sto su clanovi iz reda svog naroda uglavnom produzena ruka politickih lidera, partija, frakcija itd. Samim time ce se zbog nekih trecih, politickih (a nikako sportskih) interesa i dalje vrsiti obstrukcija donosenja raznoraznih odluka, a veliki broj istih ce ici na stetu razvitka i napretka BH fudbala. A ako cemo realno, jedini narod koji bez izuzetka voli ovu drzavu, reprezentaciju, jesu Bosnjaci. Utoliko gore pomenuto pravilo ide najvise na stetu Bosnjaka, utoliko su ugrozeni, Jovane. Bosnjaci nemaju rezervnu reprezentaciju, niti zemlju, imaju ovo malo jada i cemera, a mnogi od vas (ne kazem da si to ti, yubitubi i ostali s formua) se trude da iz raznoraznih interesa i to malo jada pod noge bace... Jednostavno, nije ih briga...

Sa aleksandrom se ne slazem u tome sto bi on ovdje podvukao liniju i isao do kraja, pa cak i po cijenu odrzanja suspenzije. Mislim da nije jos uvijek zrelo vrijeme da se rjesavaju neke stvari, jer se ti takvi problemi - kao sto je ocigledno - ne mogu rijesiti ni na politickom planu u drzavi. A htjeli mi to priznati ili ne, savez nije nikakva oaza ljubavi, vec prikriveno bojno polje politickih mocnika. Dok globalno ne krenu stvari bolje, i u savezu ce najvjerovatnije postojati slicni problemi.
Politika u BiH je realnost BiH. Ako zelis da mjenjas tu realnost, uhvati se puske pa je mjenjaj jer drugog rjesenja nema. Apsolutisticki zahtjevi u BiH su uvijek skupo naplacivani i nikad nisu sasvim uspijevali, ni sa jedne ni sa druge, ni sa trece strane tako da ovakav savez kakav cemo imati je jedino realan ali i dovoljan tog jada i cemera sto nam je ostalo. Radije i ovakav nego nikakav.

Mene sad jedino interesuje ko ce biti taj prvi predsjednik saveza? Ima li vec nekih kandidata ili se Osim podrazumjeva?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 maj 2011, 20:57

Kako je sve mirno pred ovaj 26. maj :roll: . U koliko je sati sjednica ?

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 23 maj 2011, 21:55

Goalgetter je napisao/la:Kako je sve mirno pred ovaj 26. maj :roll: . U koliko je sati sjednica ?
Nakon kratkog zatisja obicno dolazi jaka bura :mrgreen:
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 24 maj 2011, 13:17

evo gracic ce prihvatiti statut :D :D
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 maj 2011, 14:36

Rosas7 je napisao/la:evo gracic ce prihvatiti statut :D :D
Ma tu nije nikad ni bilo dileme. Malo su mediji izdramatizovali cjelu stvar, a raja ko raja, nalože ih u sekundi.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 24 maj 2011, 15:59

Rosas7 je napisao/la:evo gracic ce prihvatiti statut :D :D
Debil 1/1, ja veceg ublehasa u zivotu vidio nisam. Treba ga protjerati iz sporta za sva vremena.
Cuva Bog Zelju svog!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 maj 2011, 16:02

Je li Bevanda potvrdio da ce njegovi prihvatit statut?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 maj 2011, 16:02

Za sta ce BEH-vanda glasati? :lol:
''Ljudi mogucno je da ce doci do majorizacije,pogotovo u slucaju da Celik osvoji kup'' :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 24 maj 2011, 19:26

_dreamer_ je napisao/la:
grof je napisao/la:Evo Nijaz Gracić otvorio dušu za SAN :lol: ...ne može covjek više da trpi sranja na "štetu bošnjaka" :lol:

Osim i čla­no­vi Ko­mi­te­ta gle­da­ju svoj in­te­res, že­le sa­mo fo­te­lje

Još se ni­su sle­gli utis­ci na­kon sas­tan­ka čla­no­va Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju sa čel­nim lju­di­ma Fi­fe i Uefe, a ču­ju se prve rea­kci­je. Dok se u me­di­ji­ma mo­gu pro­či­ta­ti ko­men­ta­ri o to­me ka­ko će sa­da bi­ti uki­nu­ta su­spen­zi­ja NSBiH, pos­to­je i oni ko­ji sma­tra­ju da u Ci­ri­hu ni­je na­prav­ljen do­bar po­sao.

Ni­jaz Gra­cić član Skup­šti­ne NSBiH i pred­sje­dnik FK Olim­pic, ogor­čen je na čla­no­ve Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju jer pre­ma nje­go­vom miš­lje­nju ‘‘ra­de sa­mo za svo­je in­te­re­se‘‘. Gra­cić ne­mi­li­ce uda­ra na čla­no­ve Ko­mi­te­ta, ne šte­de­ći ni­ko­ga...

- "Ne­mam ni­šta pro­tiv što su Uefa i Fi­fa pri­hva­ti­li aman­dma­ne, ali imam pro­tiv ovo­ga što ra­di Ko­mi­tet." Ne svi­đa mi se ni prin­cip na ko­jem ra­de Fi­fa i Uefa. Oči­gle­dno su ove dvi­je or­ga­ni­za­ci­je od­stu­pi­le od svo­jih do­sa­daš­njih prin­ci­pa ko­ji vri­je­de za os­ta­lih 209 čla­ni­ca, ali ne i za nas. Uefa i Fi­fa po­no­vo či­ne ne­ke stva­ri ko­je ni­su pri­mje­re­ne u dru­gim ze­mlja­ma. Što se ti­če Ko­mi­te­ta, još uvi­jek ni­su oba­vi­li raz­go­vor sa boš­nja­čkim kor­pu­som. Je­su, ima­li su raz­go­vor sa pred­sje­dni­kom NSFBiH (Do­min­ko­vić op.aut.) ko­ji je su­spen­do­van i sa os­ta­li­ma ko­ji ne­ma­ju na­dle­žnos­ti. Moj uti­caj, kao Ni­ja­za Gra­ci­ća, pred­sje­dni­ka FK Olim­pi­ca, me­đu boš­nja­čkim klu­bo­vi­ma je ve­li­ki. Pi­ta­ju iz klu­bo­va za miš­lje­nje šta i ka­ko da­lje. Ako je boš­nja­čki dio ko­ope­ra­ti­van i ako je pri­hva­tao ona­kav sta­tut ko­ji su Fi­fa i Uefa na­me­ta­li, ne zna­či da će­mo pri­hva­ti­ti ova­kav sta­tut ka­kav jes­te, sa aman­dma­ni­ma ko­ji su pre­dlo­že­ni - go­vo­ri Gra­cić za «San», te do­da­je:

- Jer, ova­kvo us­tu­pa­nje pred­sta­vni­ci­ma Srba i Hrva­ta, ne­ma smi­sla, a ide na­uš­trb Boš­nja­ka i dalj­njih blo­ka­da u ra­du Sa­ve­za. Ko­mi­te­tu za­mje­ram za­to što is­tu­pa­ju u na­še ime, u ime Boš­nja­ka, bez ika­kvog odo­bre­nja. Na­šli su za sho­dno da ho­da­ju po Ba­nja Lu­ci i Mos­ta­ru, a ni­ko se na­ma ni­je obra­tio. Uo­pće ne vi­dim ra­zlo­ge za hva­los­pje­ve na ra­čun Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju na­kon ova­kve odlu­ke Fi­fe i Uefe - ka­že Gra­cić.

On sma­tra da ni­je ko­rek­tno da Boš­nja­ci uvi­jek pra­ve us­tup­ke. Tvrdi da je do­go­vor u Ci­ri­hu pos­ti­gnut na šte­tu boš­nja­čkih klu­bo­va.

Mi smo, či­ni mi se, kao ‘'ma­li od pa­lu­be'' u ci­je­loj pri­či. Po­ene na na­ma ne mo­že ni­ko uzi­ma­ti, bez ob­zi­ra ko bio i ka­ko se zvao. Ne mo­že se za­pos­tav­lja­ti ve­ći broj boš­nja­čkih klu­bo­va u Pre­mi­jer li­gi. To ni­je ure­du. Fi­fa i Uefa je od­stu­pi­la od svo­jih prin­ci­pa. Bez ika­kvog uvje­to­va­nja, mi, boš­nja­čki čla­no­vi Skup­šti­ne, že­lje­li smo da pre­va­zi­đe­mo pro­ble­me i za­to smo gla­sa­li za Sta­tut. Ov­dje se sa­da do­ga­đa slje­de­će: us­tu­pa se oni­ma ko­ji su bi­li ne­ko­ope­ra­ti­vni i oni­ma ko­ji ni­su že­lje­li Sta­tut. A, mi ko­ji smo bi­li ko­ope­ra­ti­vni, stav­lja­mo se na mar­gi­nu sve­ga to­ga. U sve­mu to­me učes­tvu­je i Ko­mi­tet, či­ji čla­no­vi ne­ma­ju pra­vo da pred­stav­lja­ju klu­bo­ve. Mi že­li­mo da ima­mo is­ta pra­va kao i ovi iz Her­ce­go­vi­ne i pred­sta­vni­ci iz RS-a. Ovaj na­čin ra­da je uža­san, ovo je blo­ka­da Sa­ve­za, uki­nut će nam san­kci­je, a ni­šta ni­smo ri­je­ši­li. Ne mo­že to ta­ko, na­uš­trb Boš­nja­ka.

Prvi čo­vjek Olim­pi­ca je na­ja­vio sas­ta­nak u Sa­ra­je­vu gdje će se prei­spi­ta­ti ulo­ga Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju.

- Na­kon sas­tan­ka u Ci­ri­hu, oku­pit će­mo se, mi­slim na boš­nja­čke klu­bo­ve, ko­ji su u sve­mu ovo­me lo­še pro­šli. Imao sam pu­no po­vje­re­nje u Ko­mi­tet, me­đu­tim, ti lju­di ta­mo se su­vi­še ko­mo­tno po­na­ša­ju. Tre­ba­li su da sa­slu­ša­ju ma­lo i boš­nja­čke pred­sta­vni­ke. Ov­dje je pro­blem što su se svi ‘'za­češ­lja­li'', prvi Ivi­ca Osim! Spre­mni su kao za­pe­te pu­ške su da zau­zmu fun­kci­je u Sa­ve­zu. Ne­ma smi­sla. Mi smo pri­hva­ti­li onaj sta­tut, ali sa­da je dru­ga pri­ča. Sa­da se mo­že blo­ki­ra­ti do bes­vjes­ti. Me­ne svi Boš­nja­ci po­drža­va­ju, od Če­li­ka, Slo­bo­de, Tra­vni­ka... Po­je­di­ni čla­no­vi Ko­mi­te­ta vi­še vo­de ra­ču­na o to­me da li će do­bi­ti fun­kci­je i fo­te­lje, ne­go boš­nja­čki in­te­res. Oni ne mo­gu bra­ni­ti mo­je in­te­re­se - re­kao je Gra­cić i na kra­ju do­dao:

- Mi Boš­nja­ci ne smi­je­mo do­pus­ti­ti da smo za­do­vo­ljni jer nam se uki­da su­spen­zi­ja, a svi os­ta­li su bo­lje pro­šli od nas. Ne smi­je­mo opet da se po­na­ša­mo po prin­ci­pu ‘'po­tpi­ši Ali­ja, pa ma­kar bi­la avli­ja''. Ne­ma vi­še to­ga. Ne­će ni­ko pro­da­va­ti boš­nja­čke klu­bo­ve za­rad svo­jih fo­te­lja. A, čla­no­vi Ko­mi­te­ta to ra­de. Ja ne znam ni­šta­šta se de­ša­va, ko­ji su to aman­dma­ni, ni­ko nas ni­je upo­znao. Ko­mi­tet ni­je ura­dio ni­šta da se Boš­nja­ci­ma pred­sta­ve stva­ri ka­kve je­su, kao što su pred­stav­lje­ni Hrva­ti­ma i Srbi­ma. Ne­ću da bu­dem iz­da­ji­ca svo­ga na­ro­da. Ne­ću da gle­dam sa­mo svoj in­te­res, kao čla­no­vi Ko­mi­te­ta - za­klju­čio je Gra­cić u raz­go­vo­ru za «San».

Kao prvo, nije istina da ih niko nije kontaktirao; prvi sastanak je odrzan sa predstavnicima saveza FBiH.

Kao drugo, to sto je ovaj "gospodin" sebi umislio da je nekakav predstavnik "Bosnjackih" klubova, to moze objesiti macku o rep.

Kao trece, opet ce se eto sastati s njima da podvuku liniju i vide gdje su. Interesantno je da su do jucer (dok nije FIFA ultimativno zaprijetila suspenzijom) svi bili spremni da rade po starom statutu, a sada odjednom nista ne valja, iako je ocigledno da ovaj modifikovani novi statut donosi prednosti u odnosu na stari.

Kao cetvrto, "gospodin" Nijaz Gracic dzaba pali logorsku vatru, evo € 1000 odmah da ce glasati za statut. On kao biznismen, koji je ponajvise ulozio "svog" novca u Olimpic u zadnjih god-dvije dana, najmanje od svih zeli suspenziju, izolaciju, te samim time i veliki finansijski gubitak. Misli da ce ovom svojom populistickom i huskackom retorikom nesto postici? E pa moj Nijaze, Ivica Osim je malo pametniji covjek i zayebaniji igrac - profesor, a ne pijacar. Zato, jaro moj, prestani da kenjas i radi ono sto je najbolje i za tebe i za sve i utuvi si vec jednom u tu svoju tintaru cinjenicu da zivis u maloj Jugoslaviji. Ne pitas se samo ti i tvoji "sljedbenici" iz Slobode, Travnika (kako on to fino navodi), vec kompletna ekipa.

Kao peto, ako neko zna kada je doticnom rodjendan, molio bi za info. Rado bih mu kupio rijecnik stranih rijeci i debelo podvukao tri rijeci: suzivot, tolerancija, kompromis!

Moj Nijaze, u pravu si 100%, ali i u krivu makar 200%. Zelje su jedno, a realnost drugo.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/gracic-n ... atut/57608

Podvila macka rep. Dzaba si samo palio vatru gdje ne treba, a znas da nazalost ne moze drugacije, Gracicu...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 maj 2011, 12:06

Jos da sutra usvoje statut i ovi iz suda posalju Usljanovica na robijanje par godina,nece biti ljepseg dana u godini :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 maj 2011, 18:42

Sutra u 11 pocinje skupstina. Nadam se da ce se to sve brzo rijesit.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 26 maj 2011, 00:04

2:40 Petkovic objasnjava na njemackom
:lol: jaoooooo.... :lol:
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 26 maj 2011, 07:23

D dan, nervoza :?
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 26 maj 2011, 08:04

Danas Skupština?!
Čelik Zenica 1945

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 26 maj 2011, 08:28

Bice usvojen jednoglasno. No sikiriki. 8-)

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 26 maj 2011, 08:56

mozda se nastimalo Borcu da osovji ligu zbog statuta :)

da nisu osvojili mozda nebi se ni glasalo jednoglasno :D
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 26 maj 2011, 09:06

Aco usvajal' se ili ne?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

aleksandarhz
Kontakt:

Post Postao/la aleksandarhz » 26 maj 2011, 09:22

Megamon je napisao/la:Aco usvajal' se ili ne?
Naravno da se usvaja.. :lol: :D

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 26 maj 2011, 11:07

Nisam bas nesto pratio ovu temu, ako se danas usvoji jedan prjesednik, ko ce taj onda biti?
BLUE NATION.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 23 gosta.