Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA
Halo bolan , pa ja sam to jos davno pricao normalno da ce biti protiv kad su skupa krali ej !
Pa ovaj Nijaz Gracic pa to je lopov iako ga neznam lopovje 100 % pa bolan on kao onaj Radoncic lafo vodi nesto oko Bošnjaka bori se ma šta se boris malo ti sto ti je rahmetli Alija dao (a nije trebo ) i malo ti i sad hoces i ovamo .
Ko i Dodik prije rata svercovo dole sa Kostom i ostalom bagrom paprike i ostalo i sad frajer neki politicar .
Joj kako smo mi glup narod joj . Pa , osvrnite se malo na televizoru ovom nepismenom narodu govore !
On je cetnik , unistava BiH na svaki nacin ja se borim za ovaj narod nece oni nas unistiti !
Tamo Dodik laprda ja cu stvoriti Republiku Sprsku ovo ono i narod ga slijedi ko ovi nasi levati ili oni 3 uhljepi ko i ovi ostalli !
Ma šta ce sve nepismeno , ti da pametujes Osimu levatino taj sto je ponos BiH i naseg nogometa ti da mu laprdaš haj cuvat ovce oko !
Pa ovaj Nijaz Gracic pa to je lopov iako ga neznam lopovje 100 % pa bolan on kao onaj Radoncic lafo vodi nesto oko Bošnjaka bori se ma šta se boris malo ti sto ti je rahmetli Alija dao (a nije trebo ) i malo ti i sad hoces i ovamo .
Ko i Dodik prije rata svercovo dole sa Kostom i ostalom bagrom paprike i ostalo i sad frajer neki politicar .
Joj kako smo mi glup narod joj . Pa , osvrnite se malo na televizoru ovom nepismenom narodu govore !
On je cetnik , unistava BiH na svaki nacin ja se borim za ovaj narod nece oni nas unistiti !
Tamo Dodik laprda ja cu stvoriti Republiku Sprsku ovo ono i narod ga slijedi ko ovi nasi levati ili oni 3 uhljepi ko i ovi ostalli !
Ma šta ce sve nepismeno , ti da pametujes Osimu levatino taj sto je ponos BiH i naseg nogometa ti da mu laprdaš haj cuvat ovce oko !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
Politika u BiH je realnost BiH. Ako zelis da mjenjas tu realnost, uhvati se puske pa je mjenjaj jer drugog rjesenja nema. Apsolutisticki zahtjevi u BiH su uvijek skupo naplacivani i nikad nisu sasvim uspijevali, ni sa jedne ni sa druge, ni sa trece strane tako da ovakav savez kakav cemo imati je jedino realan ali i dovoljan tog jada i cemera sto nam je ostalo. Radije i ovakav nego nikakav._dreamer_ je napisao/la:Slazem se onako u korijenu sa svime.jovanbl je napisao/la:@aleksandar_veliki
a sta je sa amandmanom na kojem je insistirao FSRS da niko protiv koga se vodi krivicni postupak ne moze biti u organima saveza , koji je uefa odobrila ?
ja koliko znam, a znam dosta upravo taj amandman je zasmetao mnogima koji sad urlicu protiv usvajanja statuta, pokrivajuci to pricom o UGROZENOSTI bosnjackog naroda , jer se mnogi nakon tog amandamana nece moci pronaci na funkciji u savezu.
Dalje, kako to neko moze biti UGROZEN a da se nijedna odluka ne moze donijeti bez njega (npr bosnjacki predstavnici), ili pak ti imas drugaciju percepciju UGROZENOSTI. ONU U KOJOJ SI UGROZEN AKO NE MOZES NAMETATI SVOJU VOLJU DRUGIMA .
Jedino je problem sto "3/4 vecina" u praksi ne donosi zeljeni cilj - funkcionalnost saveza. TO je u principu prikriveni ili modifikovani nacin da se zastite "nacionalni" interesi, ako cemo realno. Nije slucajno da to nisu 2/3, jer bi se u tom slucaju Hrvati zestoko bunili. Dakle, 3/4 je zato da svaki narod moze povuci svoj veto, to ti je valjda jasno...
Eh sad, da smo mi normalan narod, ni te 3/4 ne bi bile problem. Problem je sto su clanovi iz reda svog naroda uglavnom produzena ruka politickih lidera, partija, frakcija itd. Samim time ce se zbog nekih trecih, politickih (a nikako sportskih) interesa i dalje vrsiti obstrukcija donosenja raznoraznih odluka, a veliki broj istih ce ici na stetu razvitka i napretka BH fudbala. A ako cemo realno, jedini narod koji bez izuzetka voli ovu drzavu, reprezentaciju, jesu Bosnjaci. Utoliko gore pomenuto pravilo ide najvise na stetu Bosnjaka, utoliko su ugrozeni, Jovane. Bosnjaci nemaju rezervnu reprezentaciju, niti zemlju, imaju ovo malo jada i cemera, a mnogi od vas (ne kazem da si to ti, yubitubi i ostali s formua) se trude da iz raznoraznih interesa i to malo jada pod noge bace... Jednostavno, nije ih briga...
Sa aleksandrom se ne slazem u tome sto bi on ovdje podvukao liniju i isao do kraja, pa cak i po cijenu odrzanja suspenzije. Mislim da nije jos uvijek zrelo vrijeme da se rjesavaju neke stvari, jer se ti takvi problemi - kao sto je ocigledno - ne mogu rijesiti ni na politickom planu u drzavi. A htjeli mi to priznati ili ne, savez nije nikakva oaza ljubavi, vec prikriveno bojno polje politickih mocnika. Dok globalno ne krenu stvari bolje, i u savezu ce najvjerovatnije postojati slicni problemi.
Mene sad jedino interesuje ko ce biti taj prvi predsjednik saveza? Ima li vec nekih kandidata ili se Osim podrazumjeva?
- Goalgetter
- Kontakt:
Kako je sve mirno pred ovaj 26. maj
. U koliko je sati sjednica ?
- Los_Blanos2
- Kontakt:
Nakon kratkog zatisja obicno dolazi jaka buraGoalgetter je napisao/la:Kako je sve mirno pred ovaj 26. maj. U koliko je sati sjednica ?
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
FK Željezničar
Podrška Papetu
evo gracic ce prihvatiti statut

Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Ma tu nije nikad ni bilo dileme. Malo su mediji izdramatizovali cjelu stvar, a raja ko raja, nalože ih u sekundi.Rosas7 je napisao/la:evo gracic ce prihvatiti statut![]()
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Debil 1/1, ja veceg ublehasa u zivotu vidio nisam. Treba ga protjerati iz sporta za sva vremena.Rosas7 je napisao/la:evo gracic ce prihvatiti statut![]()
Cuva Bog Zelju svog!
Je li Bevanda potvrdio da ce njegovi prihvatit statut?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Za sta ce BEH-vanda glasati? 
''Ljudi mogucno je da ce doci do majorizacije,pogotovo u slucaju da Celik osvoji kup''
''Ljudi mogucno je da ce doci do majorizacije,pogotovo u slucaju da Celik osvoji kup''
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
http://sportsport.ba/bh_fudbal/gracic-n ... atut/57608_dreamer_ je napisao/la:grof je napisao/la:Evo Nijaz Gracić otvorio dušu za SAN...ne može covjek više da trpi sranja na "štetu bošnjaka"
![]()
Osim i članovi Komiteta gledaju svoj interes, žele samo fotelje
Još se nisu slegli utisci nakon sastanka članova Komiteta za normalizaciju sa čelnim ljudima Fife i Uefe, a čuju se prve reakcije. Dok se u medijima mogu pročitati komentari o tome kako će sada biti ukinuta suspenzija NSBiH, postoje i oni koji smatraju da u Cirihu nije napravljen dobar posao.
Nijaz Gracić član Skupštine NSBiH i predsjednik FK Olimpic, ogorčen je na članove Komiteta za normalizaciju jer prema njegovom mišljenju ‘‘rade samo za svoje interese‘‘. Gracić nemilice udara na članove Komiteta, ne štedeći nikoga...
- "Nemam ništa protiv što su Uefa i Fifa prihvatili amandmane, ali imam protiv ovoga što radi Komitet." Ne sviđa mi se ni princip na kojem rade Fifa i Uefa. Očigledno su ove dvije organizacije odstupile od svojih dosadašnjih principa koji vrijede za ostalih 209 članica, ali ne i za nas. Uefa i Fifa ponovo čine neke stvari koje nisu primjerene u drugim zemljama. Što se tiče Komiteta, još uvijek nisu obavili razgovor sa bošnjačkim korpusom. Jesu, imali su razgovor sa predsjednikom NSFBiH (Dominković op.aut.) koji je suspendovan i sa ostalima koji nemaju nadležnosti. Moj uticaj, kao Nijaza Gracića, predsjednika FK Olimpica, među bošnjačkim klubovima je veliki. Pitaju iz klubova za mišljenje šta i kako dalje. Ako je bošnjački dio kooperativan i ako je prihvatao onakav statut koji su Fifa i Uefa nametali, ne znači da ćemo prihvatiti ovakav statut kakav jeste, sa amandmanima koji su predloženi - govori Gracić za «San», te dodaje:
- Jer, ovakvo ustupanje predstavnicima Srba i Hrvata, nema smisla, a ide nauštrb Bošnjaka i daljnjih blokada u radu Saveza. Komitetu zamjeram zato što istupaju u naše ime, u ime Bošnjaka, bez ikakvog odobrenja. Našli su za shodno da hodaju po Banja Luci i Mostaru, a niko se nama nije obratio. Uopće ne vidim razloge za hvalospjeve na račun Komiteta za normalizaciju nakon ovakve odluke Fife i Uefe - kaže Gracić.
On smatra da nije korektno da Bošnjaci uvijek prave ustupke. Tvrdi da je dogovor u Cirihu postignut na štetu bošnjačkih klubova.
Mi smo, čini mi se, kao ‘'mali od palube'' u cijeloj priči. Poene na nama ne može niko uzimati, bez obzira ko bio i kako se zvao. Ne može se zapostavljati veći broj bošnjačkih klubova u Premijer ligi. To nije uredu. Fifa i Uefa je odstupila od svojih principa. Bez ikakvog uvjetovanja, mi, bošnjački članovi Skupštine, željeli smo da prevaziđemo probleme i zato smo glasali za Statut. Ovdje se sada događa sljedeće: ustupa se onima koji su bili nekooperativni i onima koji nisu željeli Statut. A, mi koji smo bili kooperativni, stavljamo se na marginu svega toga. U svemu tome učestvuje i Komitet, čiji članovi nemaju pravo da predstavljaju klubove. Mi želimo da imamo ista prava kao i ovi iz Hercegovine i predstavnici iz RS-a. Ovaj način rada je užasan, ovo je blokada Saveza, ukinut će nam sankcije, a ništa nismo riješili. Ne može to tako, nauštrb Bošnjaka.
Prvi čovjek Olimpica je najavio sastanak u Sarajevu gdje će se preispitati uloga Komiteta za normalizaciju.
- Nakon sastanka u Cirihu, okupit ćemo se, mislim na bošnjačke klubove, koji su u svemu ovome loše prošli. Imao sam puno povjerenje u Komitet, međutim, ti ljudi tamo se suviše komotno ponašaju. Trebali su da saslušaju malo i bošnjačke predstavnike. Ovdje je problem što su se svi ‘'začešljali'', prvi Ivica Osim! Spremni su kao zapete puške su da zauzmu funkcije u Savezu. Nema smisla. Mi smo prihvatili onaj statut, ali sada je druga priča. Sada se može blokirati do besvjesti. Mene svi Bošnjaci podržavaju, od Čelika, Slobode, Travnika... Pojedini članovi Komiteta više vode računa o tome da li će dobiti funkcije i fotelje, nego bošnjački interes. Oni ne mogu braniti moje interese - rekao je Gracić i na kraju dodao:
- Mi Bošnjaci ne smijemo dopustiti da smo zadovoljni jer nam se ukida suspenzija, a svi ostali su bolje prošli od nas. Ne smijemo opet da se ponašamo po principu ‘'potpiši Alija, pa makar bila avlija''. Nema više toga. Neće niko prodavati bošnjačke klubove zarad svojih fotelja. A, članovi Komiteta to rade. Ja ne znam ništašta se dešava, koji su to amandmani, niko nas nije upoznao. Komitet nije uradio ništa da se Bošnjacima predstave stvari kakve jesu, kao što su predstavljeni Hrvatima i Srbima. Neću da budem izdajica svoga naroda. Neću da gledam samo svoj interes, kao članovi Komiteta - zaključio je Gracić u razgovoru za «San».
Kao prvo, nije istina da ih niko nije kontaktirao; prvi sastanak je odrzan sa predstavnicima saveza FBiH.
Kao drugo, to sto je ovaj "gospodin" sebi umislio da je nekakav predstavnik "Bosnjackih" klubova, to moze objesiti macku o rep.
Kao trece, opet ce se eto sastati s njima da podvuku liniju i vide gdje su. Interesantno je da su do jucer (dok nije FIFA ultimativno zaprijetila suspenzijom) svi bili spremni da rade po starom statutu, a sada odjednom nista ne valja, iako je ocigledno da ovaj modifikovani novi statut donosi prednosti u odnosu na stari.
Kao cetvrto, "gospodin" Nijaz Gracic dzaba pali logorsku vatru, evo € 1000 odmah da ce glasati za statut. On kao biznismen, koji je ponajvise ulozio "svog" novca u Olimpic u zadnjih god-dvije dana, najmanje od svih zeli suspenziju, izolaciju, te samim time i veliki finansijski gubitak. Misli da ce ovom svojom populistickom i huskackom retorikom nesto postici? E pa moj Nijaze, Ivica Osim je malo pametniji covjek i zayebaniji igrac - profesor, a ne pijacar. Zato, jaro moj, prestani da kenjas i radi ono sto je najbolje i za tebe i za sve i utuvi si vec jednom u tu svoju tintaru cinjenicu da zivis u maloj Jugoslaviji. Ne pitas se samo ti i tvoji "sljedbenici" iz Slobode, Travnika (kako on to fino navodi), vec kompletna ekipa.
Kao peto, ako neko zna kada je doticnom rodjendan, molio bi za info. Rado bih mu kupio rijecnik stranih rijeci i debelo podvukao tri rijeci: suzivot, tolerancija, kompromis!
Moj Nijaze, u pravu si 100%, ali i u krivu makar 200%. Zelje su jedno, a realnost drugo.
Podvila macka rep. Dzaba si samo palio vatru gdje ne treba, a znas da nazalost ne moze drugacije, Gracicu...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Jos da sutra usvoje statut i ovi iz suda posalju Usljanovica na robijanje par godina,nece biti ljepseg dana u godini 
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Sutra u 11 pocinje skupstina. Nadam se da ce se to sve brzo rijesit.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- Los_Blanos2
- Kontakt:
2:40 Petkovic objasnjava na njemackom
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.
FK Željezničar
Podrška Papetu
FK Željezničar
Podrška Papetu
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
D dan, nervoza 
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bice usvojen jednoglasno. No sikiriki. 
- sef_mafije
- Kontakt:
mozda se nastimalo Borcu da osovji ligu zbog statuta 
da nisu osvojili mozda nebi se ni glasalo jednoglasno
da nisu osvojili mozda nebi se ni glasalo jednoglasno
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...
- Megamon
- Kontakt:
Aco usvajal' se ili ne?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
- aleksandarhz
- Kontakt:
Naravno da se usvaja..Megamon je napisao/la:Aco usvajal' se ili ne?
Nisam bas nesto pratio ovu temu, ako se danas usvoji jedan prjesednik, ko ce taj onda biti?
BLUE NATION.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 5 gostiju.