FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

JameS
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la JameS » 25 jun 2009, 20:19

miky_hz je napisao/la:
JameS je napisao/la:jbg izgleda da se ja prevari za tog Villu...mislio sam da je 100% nas igrac,al et sad ga Barca kupuje i vjerovatno ce doci...ali zato Etoo odlazi sigurno ;)
Eto ce u Cityu vjerovatno lupam za 40 mil.mozda i vise izvuku za te pare ce dovesti Villu i opet nece biti na gubitku, mozda cak i zarade ako Eta utrampe za koju paru vise ,sto ti je politika jbt :D :D
puuu jebm im politiku ukradose nam igraca ispred nosa :mrgreen:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 jun 2009, 20:25

JameS je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:
JameS je napisao/la:jbg izgleda da se ja prevari za tog Villu...mislio sam da je 100% nas igrac,al et sad ga Barca kupuje i vjerovatno ce doci...ali zato Etoo odlazi sigurno ;)
Eto ce u Cityu vjerovatno lupam za 40 mil.mozda i vise izvuku za te pare ce dovesti Villu i opet nece biti na gubitku, mozda cak i zarade ako Eta utrampe za koju paru vise ,sto ti je politika jbt :D :D
puuu jebm im politiku ukradose nam igraca ispred nosa :mrgreen:
Ma nismo ga mi vama ukrala prije to da nazovemo da ljudi iz Valencije vise gotive Barcu nego Real,ocito da Valencija ima neki mrzak odnos sto se vas tice,to je od onda kad ste im ukrali Mijatovica...davali ste i vi ovolike pare tu negdje je bio negredo i 25 to je oko 40 mil,ocito smo im mi drazi klub :D nista ja im se samo mogu zahvaliti na tome :)

Mada ja ga jos ne vidim kao Barcinog igraca dok ovo i zvanicno ne objave ko zna sta se tu jos muti 8-)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 25 jun 2009, 20:30

samo da i vas ne zamute ko nas...pa da vam 5 pta dizu cjenu za njeg,ne volim ja tu Valenciu nikako u njih rjec i obecanje nije svetinja zajbacete kad god mogu :D

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 26 jun 2009, 16:54

Hajmo jovo na novo novi tračevi :D

-čini se da je transfer Filipeja vrlo blizu konačnom dogovoru, sve je več dogovoreno, samo još cijena, Barca još uvijek nudi 8mio dok Depor hoče bar 10mio. Nek daju 8mio+2mio na uspijehe i ruka.

-Marquez iduče sedmice če produžiti novi ugovor za 2 godine, to če vjerovatno biti njegov i zadnji ugovor u našem klubu

-Agent Yaye je rekao da je več sve dogovoreno za podpis novog ugovora i da če se sve srediti več danas ili najkasnije sutra

-Caceres bi mogao na posudbu u povratnika u prvu ligu Zaragozu, to su tako potvrdili u Zaragozi ko i agent Martina

-Gai je u jednom intervjuju rekao da je zaljubljen u Barcu i sve oko nje, tako da če sigurno čekati svoju priliku da zaigra za prvi tim. Mali je odbio igranje za Izrael jer se želi 100% pripraviti na iduču sezonu.

-Chyhrynskiy je kako kaže prva želja na centralnom braniču, ali u svakom slučaju Shaktar ne želi da proda svog najboljeg obrambenog igrača pa ni za 15mio EUR koje bi Barca mogla ponuditi

-Corcoles i Verdes su zapustili klub ili bolje rečeno Barcu Atletico. Ugovor jim je istekao, tako da su sada bez kluba, dok je več od ranije poznato Xavi Torres ide u Malagu dok Urbano koji se vrača iz posudbe isto odlazi iz kluba

-Barca je ovog ljeta uspostavila kontakt sa 22 igrača: Asenjo, Benzema, B. Alves, Chygrynskiy, Filipe, Forlan, Hazard, Ibrahimović, Keirrison, Malouda, Mascherano, Mata, Maxwell, Melo, Ribery, Robinho, Silva, Van Persie, Vidić, Villa, Young i Zhirkov.

-Prve pripremne utakmice i turnir u Londonu če Barca moči računati samo na 15 igrača, sve je to zbog internacionalnih utakmica i povrijeda, tako da če biti na pripreme pozvani Thiago, Gai i Muniesa.

-Barca bi mogla Keirrsona na kojeg ima first option, mogla kupiti i poslati u Valenciju da snizi cijenu Villi. Transfer bi koštao Barcu 10-15 mio. To bi bilo idealno, Keirrison je veliki talenat i kupiti ga za te pare i za Villu ponuditi 30 mio+Keirrison 2 godine posudbe.

-Henry bi mogao 2011 u New York Red Bulls.
-Aston Villa želi Gudjohnsena
-Agent Younga potvrdio interes Barce

Juče je Iniesta bio na jednom od TV šovova u Kataloniji kad odjednom zazvoni telefon voditelju. Voditelj se javi i kaže Iniesti da je Florentino Perez, predsjednik Real Madrida, kad kaže Andres voditelju da odloži telefon. :lol: :lol: :lol:

- Šef La Masije Alexanko je rekao da če 7 igrača iz ovogodišnje ekipe Juvenil A preči u Barcu Atletico. To su Muniesa, Rochina, Jonathon Dos Santos, Planas, Polaco, Oriol i Jose Luis. Dos Santos prati i Pep, tako da se zna dogoditi da čak i on ode na pripreme i odradi kakav trening sa prvom ekipom. Pep ga vidi kao zamjenu za Xavija, iako sam vidim zamjenu za Xavija u Thiagu. Priliku za Barcu Atletic če dobiti i Maestre i Ilie, ali če se morati dokazati inače če jih klub prodati. Montoya če isto trenirati sa ekipom, ali je moguče da odigra još jednu sezonu u Juvenil A. Klub če morati i posloviti se od nekih igrača, koji su prestari da bi igrali za Juvenil a nemaju kvaliteta za Barcu Atletico. To su Marc Martinez, Diego, Zambudio, Bolanos, Segarra, Franco i Anselmo.

I za kraj još šlag na tortu, za svakog pravog navijača Barce je ovaj dokumentarni film napravljen sa strane Xavier Garase i Santi Padreja o Pepu i njegovoj prvoj sezoni. Film je odličan i pokazuje kakva veličina je Pep i kakvog bisera mi imamo za trenera. Ime tog dokumentarnog filma je Paraula de Pep(Pepova riječ). Bio je prvi put pušten na TV3 dva dana prije finala Lige Prvaka. Za engleske titlove je potrebno uklopiti captions, ako vam jih ne otvori več automatski.

http://www.youtube.com/watch?v=6DCgkiIaIqM - 1.dio
http://www.youtube.com/watch?v=YjlNyoMO1sM - 2.dio
http://www.youtube.com/watch?v=9ZdxDArAuRg - 3.dio

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 jun 2009, 17:28

E aferim brate kad si to sve napisao,i hvala za ovaj video ;)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jun 2009, 17:31

Jeli istina ovo da se Barca interesuje za Nikolu Zigica?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 26 jun 2009, 17:44

Devil je napisao/la:Jeli istina ovo da se Barca interesuje za Nikolu Zigica?
gdje si ovo procitao :?: cisto sumnjam u ovo :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jun 2009, 17:54

JameS je napisao/la:
U danasnjem izdanju novina Press prenose ono sto je napisala Marca.Mada ne bi me cudilo da lazu jer Marca rijetko kad pogodi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 26 jun 2009, 18:03

mozda si pogresno shvatio pise da ce mozda zigic ostati u valenciji a da barca trazi kerisona cini mi se :roll:
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 26 jun 2009, 18:09

Devil je napisao/la:
JameS je napisao/la:
U danasnjem izdanju novina Press prenose ono sto je napisala Marca.Mada ne bi me cudilo da lazu jer Marca rijetko kad pogodi.
hahaha ma nema ti od ovog nista...jbg preslab je on igrac za jedne Barce :)

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 jun 2009, 00:46

Vezni nogometaš Barcelone Yaya Toure produžio je ugovor sa tim klubom za dodatnih godinnu dana, te je sada sa španjolskim i europskim prvacima vezan do lipnja 2012. godine. U novom ugovoru 26-godišnjeg nogometaša stoji i odštetna klauzula u visini od čak 100 milijuna eura.

"Za nogometaša je važno da igra u velikom klubu, a Barca je veliki klub u kojem želim igrati. Ovo je dres u kojem želim igrati. Moja želja je završiti karijeru u Barceloni, ali moram nastaviti pokazivati da mogu igrati na razini ovog kluba." rekao je Toure.

Hvala bogu vec sam se bio prepao kolko su odugovlacili :)

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 27 jun 2009, 00:50

miky_hz je napisao/la:Vezni nogometaš Barcelone Yaya Toure produžio je ugovor sa tim klubom za dodatnih godinnu dana, te je sada sa španjolskim i europskim prvacima vezan do lipnja 2012. godine. U novom ugovoru 26-godišnjeg nogometaša stoji i odštetna klauzula u visini od čak 100 milijuna eura.

"Za nogometaša je važno da igra u velikom klubu, a Barca je veliki klub u kojem želim igrati. Ovo je dres u kojem želim igrati. Moja želja je završiti karijeru u Barceloni, ali moram nastaviti pokazivati da mogu igrati na razini ovog kluba." rekao je Toure.

Hvala bogu vec sam se bio prepao kolko su odugovlacili :)
neka je vala potpiso,al nisam ni sumnjo da nece ... sto ne bi jel heh :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 27 jun 2009, 13:52

Super Yaya podpisao, što je jedna od najboljih novosti zadnje vrijeme.

Kako kaže Keirrison je prvi transfer Barce ove godine. Barca je poslala službenu ponudu u vrednosti 13 mio EUR, koju kako piše TV3 je več bila i prihvatena. Keirrison neče igrati za Palmeiras iduče utakmice, a i neče trenirati, otišao je kuči u Coritbiu i piše se da bi mogao u narednim satima odletjeti za Barcu. K9 bi trebao sniziti cijenu Villi i otiči u Valenciu na posudbu za 2 sezoni. Za mene bi bio i dobar izhod, da Eto'o podpiše novi ugovor, Keirrsiona upotrjebimo ko njegovu zamjenu, a malog Bojan postavimo na mijesto ljevog krila, ko zamjenu za Henrya, gdje se je više puta odlično pokazao.
http://www.youtube.com/watch?v=KwInf0r8S7s

Man. City nudi 30 mio Eur za Eto'o-ja. To je realna cijena, gledano na to da mu ostaje samo još godina dana do izteka ugovora, ali opet na drugi strani je City ako imaju namjeru prodat Eto'o-ja bi bilo dobro izvuči još koji milijon.

EMD piše kako je Felipe Melo alternativa ako Mascherano ne uspije.

Filipe se več uči katalonski jezik, ponovit če Henrya i Alvesa, koji su na svom predstavljanju rekli par riječi u katalonskom jeziku. I taj transfer se več pošteno vuče, ali mislim da čekamo 1.7, kad se završi stara godina i počne nova što se tiče financa, tako da če vjerovatno biti malo više para omogučenih za transfere.

Još jedan veliki talenat se seli u Barcu, to je Alejandro Rodriguez koji se seli iz Las Palmasa. Barca je u borbi za njega pobjedila Real Madrid. Igrat če iduču sezonu za naše kadete.
http://www.youtube.com/watch?v=SeU8m78Du_U

bake
Kontakt:

Post Postao/la bake » 28 jun 2009, 12:32

xaba87 je napisao/la:Filipe - Filipe Luís Kasmirski pred potpisom ugovora
znači ipak će Barca platiti €20m za njega?

http://goal.com/en/news/12/spain/2009/0 ... lipe-offer

edit: Oh Laporta je kazao da neće ponuditi €20m.

http://goal.com/en/news/12/spain/2009/0 ... sfer-plans

Ipak ništa od transfera.

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 28 jun 2009, 13:55

sam predcednik depora je rekao da je barca ponudila nedovoljno tako da jos nista nema od transfera :?
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

]CHELSEA|4|ever[
Kontakt:

Post Postao/la ]CHELSEA|4|ever[ » 28 jun 2009, 14:18

omgmessi je napisao/la:Hajmo jovo na novo novi tračevi :D

-Barca je ovog ljeta uspostavila kontakt sa 22 igrača: Asenjo, Benzema, B. Alves, Chygrynskiy, Filipe, Forlan, Hazard, Ibrahimović, Keirrison, Malouda, Mascherano, Mata, Maxwell, Melo, Ribery, Robinho, Silva, Van Persie, Vidić, Villa, Young i Zhirkov.
Izostavi- Zhirkova, Ibrahimovica, Benzemu,Maloudu, Riberya,Vidica, i Younga
-----------------------------------------IMPOSSIBLE IS NOTHING---------------------------------------

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 28 jun 2009, 14:53

Sa Filipejom je več sve dogovoreno, samo čeka se da Lendoiro popusti. Šta je sigurno je to, da niko neče ponuditi 20 mio EUR, jer Filipe nije toliko vrijedan. Ne vjerujem da Lotina i Lendoiro žele imati u ekipi nezadovoljnog igrača, a i kako sam čito imaju več pripravljenu zamjenu za njega tako da je njima njegova prodaja prioritet. Barca čeka i gleda ostalo tržište i ako čelnici Depora ubrzo ne popuste se zna dogoditi da se okrenu prema drugim opcijama. Filipe ruku na srce, nije vrijedan više od 10mio, iako je bio izabran za najboljeg ljevog beka lige BBVA za godinu 08/09.
Laporta je za katalonski iCatFm komentirao stanje na tržištu:

Eto'o - on ima odličnu ponudu sa strane Man. Citya, koja bi ga napravila najbolje plačanim fudbalerom na svijetu. Počeo je da razumije da je ponuda odlična, iako želi da ostane težko da neče prihvatiti te ponude.

Villa - Na Txikiju je da odluči hoče li on zamjeniti Eto'o-ja. Ako Eto'o ode svakako čemo kupiti novog napadača, iako mislim da bi se skupa snašli odlično.

Keirrison - Vrlo blizu smo dogovora. Može li on biti uključen u transfer Ville? Sa nama če biti na pripremama pa če Pep odlučiti hoče li ostati sa nama.

Mascherano - on je vrlo dobar prijatelj Messija, tako da čemo vidjeti šta če se dogoditi. Igrač je koji se mi strašno svidja ali je problem da več imamo slične igrače u Toureju i Keiti, koji če odigrati i Afričko prvenstvo.

Ribery - i on sam zna da ga strašno želimo, ali Bayern ga jednostavno ne pusti. Real je takodje zainteresovan, ko što smo i mi, ali imamo veliko spoštovanje do Bayerna tako da ako su rekli da ne prodaju, mi poštujemo to. Oni znaju da se nam Franck strašno svidja i ako se premisle zna da smo spremni na razgovore.

Filipe - Ako predsjednik Depora Lendoiro traži 20 mio EUR, ta cijena je izven granica marketa. Tu nema priče, Txiki je dao dobru i pametnu ponudu.

Bojan - Neče zapustiti Barce

Valdes - Njegov ugovor još nije podpisan ali sve je več dogovoreno.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 28 jun 2009, 15:35

]CHELSEA|4|ever[ je napisao/la:

a sto bi ih izostavljo kad jesu stupili u kontakt s tim igracima
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

]CHELSEA|4|ever[
Kontakt:

Post Postao/la ]CHELSEA|4|ever[ » 28 jun 2009, 16:18

nidjo_barca je napisao/la:
]CHELSEA|4|ever[ je napisao/la:

a sto bi ih izostavljo kad jesu stupili u kontakt s tim igracima
Pa nek su ustupili, ali 100 % nece preci, Zhirkov ce sutra na preglede ( pon) i naon toga potpisuje za chelsea, Malouda je produzio ugovor, Riberya neda bayern, Vidic nece definitivni iz man utd-a, a young je sam rekao da ne namjerava jos napustiti Villu ni Englesku ligu, Jesi citao Morinjo prodaje ibru Chelseau, benzema je definitivno u manchesteru....
-----------------------------------------IMPOSSIBLE IS NOTHING---------------------------------------

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 28 jun 2009, 17:52

Pa nek su ustupili, ali 100 % nece preci, Zhirkov ce sutra na preglede ( pon) i naon toga potpisuje za chelsea, Malouda je produzio ugovor, Riberya neda bayern, Vidic nece definitivni iz man utd-a, a young je sam rekao da ne namjerava jos napustiti Villu ni Englesku ligu, Jesi citao Morinjo prodaje ibru Chelseau, benzema je definitivno u manchesteru....[/quote]

koji idoll :S
niko nije ni rekao da ce da dovedu sve te igrace nego da su zainteresovani za njih citaj malo sta pisemoo :D

Blaugrana

Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.