O transferima koje očekujem na ljeto, da dodam:
Skoro pa je neminovno da će otići : Clichy , Nicklas,Denilson, Almunia i vjerovatno Arshavin ( da hoće bog d'o)...
Zamjena za Clichya je najvjerovatnije Gibbs (da se ja pitam , Gibbs ,Traore bi meni činili duo na lijevom beku, al' ne pitam se pa jbg.).
Ukoliko Clichy ode, dolazi vjerovatno i Baines , pa će lijevog beka igrati Gibbs i Baines (dva vrlo kvalitetna igrača) i tu smo (ako gledamo startere i backup) najjači u cijeloj ligi, tj na poziciji lijevog beka.
Odlazi Denilson, osovnina, ne vidim neke potrebe da Arsene dovodi MF-a , jer ionako nam se vratio Ramsey, pa će on u odnosu na odhod Nevesa i biti istinsko pojačanje.
Za Almuniju već smo se i popunili i to više nego solidno. Fabianski, Vojchech i Vitto, sasvim solidan trio, jedino, ako bude Wenger htio nešto eksperimentisati, onda moja želja je Lloris/Akinffev ili Reina.
Što se Nicklasa tiče, tu i ne trebamo neka pojačanja, budući da ni on sam nije igr'o ove sezone.
Medjutim, mislim da će doći i poneki napadač. Koliko sam ovih dana čit'o , Arsenal se zanima za Sowa,Gameira i dvojac Hulk,Falcao iz Porta, msm da su potonja dva preskupa za Wengera, tako da nam ostaje očekivat Sowa ili Gameira.
Pozicija krila je sasvim solidno popunjena, medju boljim u Ligi prvaka, uz MUFC i najjača krila u EPL, al' ako ode Arshavin, što se iskreno nadam, pickovi su Young,Downing,Willan,Gotze (mada je ovaj meni najbolji u sredini al' otom potom) i Hazard. Vjerovat je da će zbog obećanog (potrošit će i Arsene koji dinar) doći Hazard i eventualno još jedan, možda ,čak i Hleb

Ko zna ,budući da se sam nudi, Arsenu svašta zna past na pamet.
Na poziciju štopera je očigledno da trebamo još jednog igrača, no, Vermaelen dolazi i to će biti ogroman plus za nas, sad bi trebali biti u koži Wengera da bi znali , da li i on misli da trebamo još jednog štopera, budući da statiskika i ne pokazuje tako lošu sliku, kakvu mi vidimo.
Istina, na skoro svakoj tekmi primimo gol, al' i nismo imali Vermaelena. Nadam se da će Wenger kupiti kakvog kvalitetnog štopera , al' čisto sumnjam, budući da je i Sebastienu tek prva godina u Arsenalu i da se vraća Tomas.
Ako i bude, moja želja je neki švabo, dobar bi bio Mertesacker, al' ne bi im'o ništa ni protiv Hummlesa ili koga drugog iz švapske reprezentacije.
Vjerovatno nam na poziciju štopera dolazi i R. Varane, koji će biti investicija u budućnost. Al' vidjet ćemo, glasan je i avaz (ne novine

) da se Arsene zanima i za Spahića i Sakhoa, pa pustimo se iznenaditi.
Takodje, za Denilsona je čak moguća i zamjena Amalfitano, koji je slobodan igrač i ima 26 godina, pa me ne bi čudilo da ga Wenger uzme, budući da je
jeftin.
Konkurenta na Songovi poziciji DMFa će vjerovatno od sljedeće sezone predstavljati ili Diarra ili Matuidi, al' i sa tim, sve drugo do da ostane Song prvotimac bi bilo za mene iznenadjenje, budući da je Song prerastao u jednog od vodja ovog Arsenala.
I da dodam još vezano za krila, špekulira se da će Ryo od ove sezone dobiti radnu dozvolu, te da će ga Wenger već priključiti Arsenalu, pa je sasvim moguće , ako se takav scenario dogodi ,a Arshavin ostane, da neće niko ni doći na tu poziciju.
Puno je kombinacija, al' znam samo jedno: Arsene ima para i sad ih ,konačno, može i trošiti.
Ja mu dajem svoje povjerenje i nek' uradi najbolje, pa da sledeće sezone gledam konkurentan Arsenal, bez glupih poteza Denilsona i Almunije, bez egoizma Nicklasa ,bez glupih golova u posljednjim minutama, jer smo do neki dan mi bili ti koji smo u zadnjim minutama preokretali rezultat.