BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 23 maj 2011, 00:16

http://indexhr/sport/clanak/perisic-otk ... 52981.aspx

"Potpisao sam ugovor na pet godina, samo je pitanje dana kada će transfer biti i služben." :?

Inace...proglasen je za najboljeg igraca u Belgiji 8-)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 23 maj 2011, 09:46

adnan24 je napisao/la:http://indexhr/sport/clanak/perisic-otk ... 52981.aspx

"Potpisao sam ugovor na pet godina, samo je pitanje dana kada će transfer biti i služben." :?

Inace...proglasen je za najboljeg igraca u Belgiji 8-)

ovako hocu . dolazimo pameti ugovor na 5 god ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2011, 14:24

Sahin najbolji nogometaš sezone u Bundesligi

Turski nogometni reprezentativac Nuri Sahin, koji je nedavno dortmundsku Borussiju zamijenio madridskim Realom, izabran je za najboljeg igrača sezone 2010/11 u Bundesligi...

Preciznije, 22-godišnjeg veznjaka najboljim su proglasili kolege-nogometaši.

Sahin, jedan od najvažnijih Borussijinih igrača u pohodu na naslov njemačkih prvaka, u glasovanju ju dobio 46.1 posto glasova 298 igrača aktivnih u izboru, te slavio u izboru ispred suigrača Marija Götzea (18.7 posto). Treće je mjesto zauzeo Bayerov Čileanac Arturo Vidal, ispred Bayernovog Nizozemca Arjena Robbena i njegovog klupskog suigrača, napadača njemačke nogometne reprezentacije, Marija Gomeza.

U izboru za najboljeg golmana pobijedio je Schalkeov Manuel Neuer, dok je najboljim trenerom, očekivano, proglašen Dortmundov Jürgen Klopp.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2011, 14:26

Njemački sportski magazin Kicker u broju od ponedjeljka objavio je da je Ivan Perišić dogovorio s Borussijom petogodišnji ugovor.

Nijemci navode da je 22-godišnji ofenzivni veznjak Bruggea potpisao do 30. lipnja 2016. godine te da će prvak njemačke za transfer platiti pet milijuna eura.

Perišić prije pet godina iz Hajduka prešao u Sochaux za samo 350 tisuća eura. Ni Francuzi se nisu pokazali kao dobri menadžeri, nakon posudbe u belgijski Roeselare predali su ga Bruggeu za 200 tisuća eura.

Perišić je u Bruggeu eksplodirao, ove je sezone u 37 utakmica u prvenstvu zabio 22 gola uz 10 asistencija. Uz titulu prvog strijelca proglašen je i najboljim igračem lige.

Perišić može igrati na tri pozicije

Kicker navodi da će dobar dio odštete pripasti Sochauxu, u koji je došao iz Hajduka kao 17-godišnjak, kao i njegovoj menadžerskoj agenciji Starfactory, koju inače zastupa i menadžer Tonči Martić.

Kicker piše i da će Perišić zaoštriti konkurenciju u Borussijinoj svlačionici na tri pozicije. Teoretski bi mogao, navodi se, i na četiri, ali je vjerojatnije da će na poziciji u Sahina koji je otišao u Real igrati novopridošli Ilkay Gundogan, dok će Perišić konkurirati za jednu od triju ofenzivnih veznih pozicija, na kojima su ove sezone konkurirali Kevin Grosskreutz, Shinji Kagawa, Mario Gotze, Robert Lewandowski i Jakub Blaszczykowski. Kicker također u opisu Perišićevih kvaliteta prvenstveno ističe njegovu opasnost po suparnički gol, navodeći da je u 37 prvenstvenih nastupa u Belgiji ove sezone zabio 22 gola uz 10 asistencija.

Preuzeto sa --- SPAM ---
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 maj 2011, 16:35

Evo opet nas povezuju sa Rosickim koji je na izlaznim vratima Arsenala...pitanje je koliko tu ima istine ali to mi je najveca zelja ovog prelaznog roka :D

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 23 maj 2011, 16:38

adnan24 je napisao/la:Evo opet nas povezuju sa Rosickim koji je na izlaznim vratima Arsenala...pitanje je koliko tu ima istine ali to mi je najveca zelja ovog prelaznog roka :D
+1
i znam još jednog forumaša kojeg bi to obradovalo više od svega, javiće se on :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2011, 17:12

Ne treba nam Rosicky. Imamo na toj poziciji boljih i mladjih i perspektivnijih igraca. Ionako ne bi imao mjesta u prvih 11. ;) Jos malo pa ce on u penziju, ne treba nam po stare dane, a ionako je stalno povrijedjen. Nek se vrati u Spartu Prag. :D

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 23 maj 2011, 17:34

Rosicky je mac sa dvije ostrice. Kao prvo jako iskusan igrac kapiten Ceske. Ima mnogo jakih utakmica u svojim nogama sazrio je zna kad sta treba ucinit s loptom. Moze igrat na vise pozcija moze na Sahinovoj poziciji igrat odlicno moze krilo moze desetku igrat. Sto se tice karaktera fin je miran momak ne pravi skandale i s te strane odgovara nasoj ekipi. Navijaci ga pa skoro svi gotive i ostao je u dobrom sjecanju. Dobar je za prekide. I njegova zrelost bi mogla bit od znacaja za ovu ekipu mogao bi se pokazati kao lider sa odlicnom tehnickim predispozicijama. Za koji mjesec ce napunit 31 god i mogao bi do 33 sigurno igrati na dobrom nivou. Jedino sto mi kod njeg smeta je da je malo ucinkovit a tu mislim na asistencije i golove tu je citavu svoju karijeru bio tanak i sto je sklon povredama. Eh sad se postavlja pitanje da li Klopp Zorc i Watzke zele dovesti igraca koji je poprilicno u godinama i koji je sklon povredama a i njegova plata bi sigurno bila minimalna 2.5 do 3.0 mio eura godisnje napominjem to je neki minimum a mislim da bi trazio i vise .. Koliko su sad nasi spremni na to sve pristati pitanje je veliko. Jer s jedne strane ima super stvari koje nam bas trebaju ali s druge strane ekonomski bi nam mogao stetiti i pohebati malo koncepciju jer sad smo nafurani da dovodimo djecu ... Kakav bi to bio Signal za mlade igrace u ekipi hmm bas se pitam ... Ne znam ovo bi bio jako riskantan transfer ali no risk no fun . Nekad treba imat muda i ulozit nofca. No poznavajuci i prateci nasu upravu i trenera ja iskreno sumnjam da bi mogao doc Rosicky iako bi ga ja radio volio vidjet u crno zutom dresu naredne 2 god. Ali kad sve sagledam sumnjam da ce doci . Ali nikad se ne zna sve je moguce...
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 maj 2011, 21:57

Ja bih njega doveo istog trenutka...igramo ligu prvaka sljedece sezone i treba nam malo iskustva koje Tomas sigurno posjeduje...njemu istice ugovor sljedece sezone i sigurno je da nece trebati previse novca da bi se doveo.S druge strane mislim da je i on svjestan da sad mora napraviti jedan korak nazad sto se tice finansija jer nije on vise onaj stari dobri Rosicky tako da vjerujem da bi se i tu mogao uklopiti u nase seme :D
A da budemo realni i dalje je on klasa koju Gundogan,Perisic i slicni nece nikad dostici(nadam se da grijesim)

Ovu sezonu je uspio proci bez vecih problema oko povreda tako da vjerujem da ce njegovo stanje biti ok a kao sto i Damir napisa on je veoma zahvalan igrac,moze igrati na vise pozicija i sigurno je da nece poremetiti dobru klimu medju ekipom...

@Damir

Mozda on nema impresivnu statistiku ali svi mi dobro znamo da je za vrijeme igranja u Dortmundu on bio umjesan u 99% golova koje smo mi postigli...po meni najzasluzniji igrac za titulu 2001/02

P.S. Ne vjerujem ni ja bas puno da ce on doci ali nikad se ne zna :?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 maj 2011, 22:08

Ja sam misljenja da bi Vam Rosicky legao ko budali samar. Kao prvo zahvalan je igrac i moze igrati na vise pozicija u veznom redu i mogao bi se sa Gundoganom boriti za mjesto pored Bendera i tako bi sa dva kvalitetna igraca rjesili odlazak Sahina. Sto se tice finansija slazem se sa @adnanom24 gdje god da ode morat ce po tom pitanju napraviti korak nazad u protivnom moze okaciti kopacke o klin.
No poznavajuci Watzke-a od toga nema nista. Covjek zna da je Rosicky samo bacanje "para" i da Dortmund taj novac nikako ne moze vratiti, no ostaje da se vidi sta ce se desavati u nastavku prelaznog roka.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2011, 23:23

slika

Upravo danas izasao Kickerov sastav sezone.
Cak 7 BvB igraca. Cool :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2011, 23:37

slika
Feulner na meti Kaiserslauterna. Ja odobravam :D :D Sa srecom Markus :D :D

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2011, 01:33

DA li dolazak Peršića znači i klupu za Grosskreutza?Meni se čini da je Hrvat puno opasnije igrač od Grossa.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 maj 2011, 01:34

---------------Weidenfeller--------------------
--------------------------------------------------
Gokhan-Gonul-Hummy-Subotic-Schmelzer
---------------Bender--------------------------
-------------------------Inler-------------------
-------------------------------------------------
---Reus-------------------------------Gotze--
-----------------Kagawa-----------------------
------------------Barrios-----------------------

Klupa: Laangerak, Santana, Pisczek, Kehl, Rosicky, Perisic, Gundogan, Lewandowski....

Pusti snovi odoh spavat ...
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 maj 2011, 01:38

FRANK RIBERY je napisao/la:DA li dolazak Peršića znači i klupu za Grosskreutza?Meni se čini da je Hrvat puno opasnije igrač od Grossa.

Kad bude trebalo napaditi vjerovatno Perisic ali u jacim utakmicama sigurno igra Greuskreutz...

@Damire

Hajd ti spavati :lol:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2011, 01:50

Damir_BvB je napisao/la:---------------Weidenfeller--------------------
Gokhan-Gonul-Hummy-Subotic-Schmelzer
---------------Bender--------------------------
-------------------------Inler-------------------
---Reus-------------------------------Gotze--
-----------------Kagawa-----------------------
------------------Barrios-----------------------

Klupa: Laangerak, Santana, Pisczek, Kehl, Rosicky, Perisic, Gundogan, Lewandowski....

Pusti snovi odoh spavat ...
Da se radi o BVb iz devedesetih ovo bi bio mačiji kašalj.Pa za Amorosa tad su iskeširali skoro 30 mil eura.ALi ovaj BVb je nešto sasvim drugo. Gonul,Inler i Reus bi koštali 30-32 mil eura što je prevelik zalogaj za kasicu prasicu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 24 maj 2011, 10:48

Sta sam vam ja rekao da ce Groskonj na klupu, ako mislite da je Klopp i uprava cijela zadovoljna onim sto je on pokazivao na terenu cijele prosle sezone ja ne znam sta da vam kazem( nemojte mi samo sad izaci sa pricama on voli BvB on bi ovo on bi ono i reci mi kako ga Klopp hvali u svakom intervju , mozda ga hvali al iskreno nafura ba budalu da trci :mrgreen: ).Sto se mene tice nek on voli al sa klupe 8-) a nek igra neko ko zna sta ce s loptom kad dodje do sesnesterca.....

-kad ponovo procitam ovaj post , nije momak bas zasluzio ovako da ga blatim :) sramim se!!!!

evo sad da to malo ljepse zvuci !

Rekao sam vam da nas "razbijac Groskrojc " treba na klupu i da bas nije on za udarne postave, svaka mu cast na ovoj sezoni, dao je momak 110 % svojih mogucnosti.Zbog toga ga neizmjerno cijenim, mozemo bit prijatelji /jarani al brate TEBI KLUPA NE GINE !!!!!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 24 maj 2011, 10:51

Semir bvb je napisao/la:slika

Upravo danas izasao Kickerov sastav sezone.
Cak 7 BvB igraca. Cool :D
Ovdje još fali Subotić :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 maj 2011, 12:07

@HzBvB

Mozda ce on zvanicno izgubiti mjesto u prvih 11 ali je sigurno da ce odigrati veliki broj utakmica...posebno mislim da ce ga Klopp koristiti u ligi prvaka protiv jacih timova a moze on odigrati na bilo kojoj poziciji ako bude trebalo...

P.S.Ja sam presretan sto imamo takvog igraca...malo je danas takvih :D

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.