Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Arsenalisation
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Arsenalisation » 23 maj 2011, 20:55

Bosco je napisao/la:Ma živiš u zabludi, Wenger može još 10 godina ne osvojit ništa oni će njemu i dalje ponuditi novi ugovor. Zašto ? Zato što njim a cilj nisu trofeji nego finansijski dobit, a dobiti hvalu Bogu ima koliko ti volja.
Vidjet cemo naredne sezone,ako nista ne osvoji,sjetit ces me se.-.. :lol:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 23 maj 2011, 21:25

cala je napisao/la:volio bi da sef zadrzi chamacka, 7 golova u debitantkoj sezone, pazite sta vam kazem, razvaljivat ce momak sljedece sezone
Jašta će.
Arsenalisation je napisao/la: Vidjet cemo naredne sezone,ako nista ne osvoji,sjetit ces me se.-.. :lol:
Vidjet ćemo onda iduće sezone. ;)

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 23 maj 2011, 21:34

Persi se izjednacio sa Anrijem i Ronaldom
fascinantnooooo 8-) 8-)
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 23 maj 2011, 22:14

Jimmy from the hood je napisao/la:Persi se izjednacio sa Anrijem i Ronaldom
fascinantnooooo 8-) 8-)
po cemu...?
Znam da on drzi rekord neki za golove u gostima msm. da je 9 tekmi zaredom zabio,kakav je sad sustigao...? :)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 23 maj 2011, 22:16

Arsenalisation je napisao/la:
Jimmy from the hood je napisao/la:Persi se izjednacio sa Anrijem i Ronaldom
fascinantnooooo 8-) 8-)
po cemu...?
Znam da on drzi rekord neki za golove u gostima msm. da je 9 tekmi zaredom zabio,kakav je sad sustigao...? :)
Od prvog januara pa do kraja sezone po postignutim golovima u jednoj sezoni ja mislim.

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 23 maj 2011, 22:30

Vi ćete morati nešto učiniti želite li ostati i iduće sezone među prva četiri. Kao npr. promjeniti trenera i kupiti golmana te dva štopera da valja.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 23 maj 2011, 23:37

Bosko u pravu !! :D :D
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 23 maj 2011, 23:39

Divne vijesti, Wilshare i Pearce su morali popustiti pred velikim pritiskom vodje i kao sto vidimo Jack nece ici na Evropsko prvenstvo za mlade sto je odlicno jer mali zna da ne bi vidio prvog tima naredne sezone ukoliko bi se suprotstavio volji i zeljama nadkluba.
Dio Arsenala

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 24 maj 2011, 09:22

Chelsea_CBH je napisao/la:Vi ćete morati nešto učiniti želite li ostati i iduće sezone među prva četiri. Kao npr. promjeniti trenera i kupiti golmana te dva štopera da valja.
Sve materijalno se moze kupit',a pamet Boga mi tesko... :cry:
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 24 maj 2011, 09:25

I, hoćel' doć Spahija?!
Čelik Zenica 1945

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 24 maj 2011, 09:32

-Paja je napisao/la:Divne vijesti, Wilshare i Pearce su morali popustiti pred velikim pritiskom vodje i kao sto vidimo Jack nece ici na Evropsko prvenstvo za mlade sto je odlicno jer mali zna da ne bi vidio prvog tima naredne sezone ukoliko bi se suprotstavio volji i zeljama nadkluba.
Vodja kenja k'o foka.Pun mi je vise racku njega i njegove pedofilije.Hocu trofeje.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 24 maj 2011, 11:06

Megamon je napisao/la:Vodja kenja k'o foka.Pun mi je vise racku njega i njegove pedofilije.Hocu trofeje.
Boli i njega racku šta ti hoćeš :P
Šuti i viči godi :lol:

ps.Ja zadovoljan sezonom ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 24 maj 2011, 12:11

slika

Dominacija!
Dio Arsenala

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 24 maj 2011, 20:21

Barcelona je dobila dozvolu od Arsenala da narednih dana treniraju na njihovom trening centru u Hertfordshireu...

Jedva cekam pajin komentar tipa veliki pomazu malim :lol: :lol: :lol:
ser del barça es el millor que hi ha !

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 24 maj 2011, 20:35

ako ode gael, moracemo uzimat novog lijevog beka, tu samo moze gibbs igrat ali vidjelo se da se on nemoze nositi sa pritiskom vaznih utakmica, i nekoliko puta je bas zakazao, bentner ako hoce nek ide, nije on ni toliko los ali i nema tu kvalitetu potrebnu da se istakne kad je najvise potrebno, denilson ode, jos da se rijesimo almunie i super, moje licne zelje su hazard,gotze i sakho(spahic) mada bi vise volio sakhoa

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 24 maj 2011, 21:00

Nakon što je nedavno izjavio da se ne može nositi s "ciframa" koje nude Chelsea i Manchester City, Arsene Wenger, menadžer Arsenala, izjavio je kako će ovog ljeta potrošiti nešto više u odnosu na neke prethodne sezone.

"Svi će biti vrlo aktivni u kupovini ovog ljeta, jer svi vjeruju da će na snagu ubrzo nastupiti finansijski "fair-play" (ili "salary cap") koji će limitirati klupsku potrošnju. Zato svi kupuju prije nego se "dućani zatvore", tako da ću i ja biti vrlo aktivan ovog ljeta", izjavio je šef "Topnika".

Wenger, pak, misli da njegovom timu ne trebaju neke posebne (korjenite) promjene;

"Klupska finansijska situacija je dobra i imamo dobre temelje na kojima možemo graditi jaču momčad za narednu sezonu. Navijači nam moraju vjerovati, jer klub je, doista, u dobroj poziciji. Dijelim njihovo razočarenje nakon što smo u posljednjih nekoliko sedmica prosuli sve ono što smo gradili cijele sezone, ali, obećavam im da ćemo dovesti nekoliko pojačanja i da ćemo se iduće sezone vratiti snažniji", završio je Wenger.

Jbite me ako Arsene ne pukne makar 40 milja na transfere , ovog prelaznog roka. :D

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 24 maj 2011, 21:20

Arnelinho je napisao/la:Jbite me ako Arsene ne pukne makar 40 milja na transfere , ovog prelaznog roka. :D
de izbrisi dok mozes ako ne zelis bit' mnogo j*ban : 8-)
ser del barça es el millor que hi ha !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 maj 2011, 21:25

Clichy je zahvalan igrač, sigurno jedan od boljih lijevih bočnih, tako da je ova cijena od 7 miliona Eura premala za igrača njegovih kvaliteta. Vrijedi dvostruko više, iako je u posljednjoj godini ugovora. Čovjek je dugo u Engleskoj, pokaz'o je da može igrati na vrhunskom nivou, tako da...Gibbs nije loš, sigurno je budućnost ove ekipe, al' ne bih se ja tek tako odrek'o Clichy-ja. Btw, šta je sa Traoreom? Da l' se vraća ili će ostati u Juventusu?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 24 maj 2011, 21:28

O transferima koje očekujem na ljeto, da dodam:
Skoro pa je neminovno da će otići : Clichy , Nicklas,Denilson, Almunia i vjerovatno Arshavin ( da hoće bog d'o)...

Zamjena za Clichya je najvjerovatnije Gibbs (da se ja pitam , Gibbs ,Traore bi meni činili duo na lijevom beku, al' ne pitam se pa jbg.).

Ukoliko Clichy ode, dolazi vjerovatno i Baines , pa će lijevog beka igrati Gibbs i Baines (dva vrlo kvalitetna igrača) i tu smo (ako gledamo startere i backup) najjači u cijeloj ligi, tj na poziciji lijevog beka.

Odlazi Denilson, osovnina, ne vidim neke potrebe da Arsene dovodi MF-a , jer ionako nam se vratio Ramsey, pa će on u odnosu na odhod Nevesa i biti istinsko pojačanje. :mrgreen:

Za Almuniju već smo se i popunili i to više nego solidno. Fabianski, Vojchech i Vitto, sasvim solidan trio, jedino, ako bude Wenger htio nešto eksperimentisati, onda moja želja je Lloris/Akinffev ili Reina.

Što se Nicklasa tiče, tu i ne trebamo neka pojačanja, budući da ni on sam nije igr'o ove sezone. :mrgreen:
Medjutim, mislim da će doći i poneki napadač. Koliko sam ovih dana čit'o , Arsenal se zanima za Sowa,Gameira i dvojac Hulk,Falcao iz Porta, msm da su potonja dva preskupa za Wengera, tako da nam ostaje očekivat Sowa ili Gameira.

Pozicija krila je sasvim solidno popunjena, medju boljim u Ligi prvaka, uz MUFC i najjača krila u EPL, al' ako ode Arshavin, što se iskreno nadam, pickovi su Young,Downing,Willan,Gotze (mada je ovaj meni najbolji u sredini al' otom potom) i Hazard. Vjerovat je da će zbog obećanog (potrošit će i Arsene koji dinar) doći Hazard i eventualno još jedan, možda ,čak i Hleb :D Ko zna ,budući da se sam nudi, Arsenu svašta zna past na pamet. :D

Na poziciju štopera je očigledno da trebamo još jednog igrača, no, Vermaelen dolazi i to će biti ogroman plus za nas, sad bi trebali biti u koži Wengera da bi znali , da li i on misli da trebamo još jednog štopera, budući da statiskika i ne pokazuje tako lošu sliku, kakvu mi vidimo.
Istina, na skoro svakoj tekmi primimo gol, al' i nismo imali Vermaelena. Nadam se da će Wenger kupiti kakvog kvalitetnog štopera , al' čisto sumnjam, budući da je i Sebastienu tek prva godina u Arsenalu i da se vraća Tomas.
Ako i bude, moja želja je neki švabo, dobar bi bio Mertesacker, al' ne bi im'o ništa ni protiv Hummlesa ili koga drugog iz švapske reprezentacije.

Vjerovatno nam na poziciju štopera dolazi i R. Varane, koji će biti investicija u budućnost. Al' vidjet ćemo, glasan je i avaz (ne novine :mrgreen: ) da se Arsene zanima i za Spahića i Sakhoa, pa pustimo se iznenaditi. :)

Takodje, za Denilsona je čak moguća i zamjena Amalfitano, koji je slobodan igrač i ima 26 godina, pa me ne bi čudilo da ga Wenger uzme, budući da je jeftin. :lol:

Konkurenta na Songovi poziciji DMFa će vjerovatno od sljedeće sezone predstavljati ili Diarra ili Matuidi, al' i sa tim, sve drugo do da ostane Song prvotimac bi bilo za mene iznenadjenje, budući da je Song prerastao u jednog od vodja ovog Arsenala.

I da dodam još vezano za krila, špekulira se da će Ryo od ove sezone dobiti radnu dozvolu, te da će ga Wenger već priključiti Arsenalu, pa je sasvim moguće , ako se takav scenario dogodi ,a Arshavin ostane, da neće niko ni doći na tu poziciju.

Puno je kombinacija, al' znam samo jedno: Arsene ima para i sad ih ,konačno, može i trošiti.

Ja mu dajem svoje povjerenje i nek' uradi najbolje, pa da sledeće sezone gledam konkurentan Arsenal, bez glupih poteza Denilsona i Almunije, bez egoizma Nicklasa ,bez glupih golova u posljednjim minutama, jer smo do neki dan mi bili ti koji smo u zadnjim minutama preokretali rezultat. ;)
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 24 maj 2011, 21:38, ukupno mijenjano 1 put.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 24 maj 2011, 21:29

Traore je katastrofalan na beku, gibbs je još dosta zelen. Ako clichy misli da će mu negdje biti bolje i ako stvarno želi da ide ššto se mene tiče može još sutra. Ova posljednja sezona mu je bila i najgora u karijeri i njegovi kiksovi nas već godinama koštaju. Bio mi je drag igrač, ali počinje da pokazuje nezahvalnost prema klubu koji mu je pustio da igra poslije igrača kakav je bio Ashley Cole. Tada je Arsenal imao novca i mogo je dovest zamjenu, li odlučili su vjerovat Clichy. Još kad se uzme u obzir da ako Clichy ode Baines vjerovatno dolazi onda mislim da mnogima i neće bit žao ako ode.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.