KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

IH!
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la IH! » 26 jun 2009, 19:31

Bezveze je ,od strane pojedinaca,umanjivati sve ono sto je klubu Ikonic dao.
To sto je Sehovic,zadnji dio prvenstva bio bolji (statisticki) od Ikone,ne umanjuje doprinos ni jednog ni drugoga.

Uopset ni ne vidim razlog zasto se vrsi ta uporedba.

Goranu zelim sve najbolje u nastavku karijere ,a i zivota,hvala kapitenu :mrgreen: :idea: 8-)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 jun 2009, 19:40

IH! je napisao/la:Bezveze je ,od strane pojedinaca,umanjivati sve ono sto je klubu Ikonic dao.
To sto je Sehovic,zadnji dio prvenstva bio bolji (statisticki) od Ikone,ne umanjuje doprinos ni jednog ni drugoga.

Goranu zelim sve najbolje u nastavku karijere ,a i zivota,hvala kapitenu :mrgreen: :idea: 8-)
vecina onih koji me znaju,zna da je goran moj najdrazi igrac..vecina ga ovdje brani,rijetki su oni koji ga ne gotive...ali realno goran pa i ove sezone nije bio konstantan...na stranu sto on gine,bori se......u gostima je pretezno bio los,mada je i tu odigrao par dobrih utakmica,ali vecinom se ispucavao....on u skenderiji igra najbolje,to je istina....pa koliko je samo bio povijeden utakmica,a realno bosna je to sve istrpila...niko ne postavlja pitanje da je on srcem igrao za bosnu i ostalo...ali realnost je sasvim druga,pa svi znaju da je pretezno goranov igrac davao najvise poena...da je pretezno igrao samo napad ovu zadnju sezonu,a odbranu skroz tanko....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 26 jun 2009, 20:01

nerminh74 je napisao/la:
al... je napisao/la:Bilo bi fino kada bi se od ovih nedraftovanih mogla pokupiti neka strvina od jedno 2.10, 2.15, da može, ala Mason iz Širokog da skače, gradi reket, lupa banane i da ima 5 ličnih na raspolaganju kao backup Bajiću i Zimiću. Tada bi nam centarska linija bila kompletna. Ako ne možemo zadržati Gorana, dodatnog beka bi radije tražio na ex-yu tržištu, čisto iz razloga što ovi što izađu sa koledža nisu nikakva pljačka i upgrade nad nekim našim klincem. Niti su jaki na osnovama košarke, a tim-igra im nije neka jača strana, već se furaju na one-man-team. Realno, od igrača tipa Burell, Nick WIlliams, Rasheem Wright i ini nismo baš imali neke koristi. Ako hoćeš dobrog amera sa iskustvom na vanjskim pozicijama moraš se dobro "izuti", što je nešto što ne vjerujem da će naši odraditi.
Uprava je do sada dosta dobro radila, vjerujem da će naći ono što nam treba do početka priprema.
imas na 4 i 5 Ivanovica, Hajrica, Bajica, Zimica i Mahalbasica znaci 5 igraca na 2 pozicije pa zar nam centarska linija nije kompletna?

a ovakvog kakvog si ti opisao vec bi brzo pokupila neka jaca ekipa iz Eurokupa ili ABC lige
Uh @Blazz u pravu si, prebačaj, mislio sam na Thomasa :mrgreen: . Zavala borova...
Čuj bilo je pitanje, zašto još jedna strvina. Pa evo, ako uzmemo da je sada mjesto Ovčine Bajić, da će Zimina koljena, nažalost, najvjerovatnije opet otkazati u neka doba, ispade da nam je jedini osigurač samo Rašid, koji je realno projekat od kojeg ne očekujem baš puno naredne sezone. Sjetite se kako je bilo kada je Zima pao - nespremni Ovčina je potonuo nakon 3 utakmice u kojima je morao odigrati 30+ minuta, a jadni Ivan, koji je silom prilika morao mijenjati i peticu na kraju jedva hodao i imao očajan učinak u finalu. Jedno vrijeme sam se smijao na potencijalnu opciju vraćanja Damjanovića pred plej off, ali kada sada iz ove perspektive gledam, da smo mi imali njegovih 10 minuta jake odbrane i pet "muških" faulova, pitanje je da li bi se Široki na kraju radovao.
Od ostalog, žao mi je što Goran ode, ali šta ćemo i to je život. Valjda će Uprava dovesti još jednog vanjskog. Ja sam nekako pobornik teorije da treba imati 10 spremnih, nikad ne znaš ko će na nogama dočekati kraj sezone...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jun 2009, 20:48

al... je napisao/la:
Uh @Blazz u pravu si, prebačaj, mislio sam na Thomasa :mrgreen: . Zavala borova...
Čuj bilo je pitanje, zašto još jedna strvina. Pa evo, ako uzmemo da je sada mjesto Ovčine Bajić, da će Zimina koljena, nažalost, najvjerovatnije opet otkazati u neka doba, ispade da nam je jedini osigurač samo Rašid, koji je realno projekat od kojeg ne očekujem baš puno naredne sezone. Sjetite se kako je bilo kada je Zima pao - nespremni Ovčina je potonuo nakon 3 utakmice u kojima je morao odigrati 30+ minuta, a jadni Ivan, koji je silom prilika morao mijenjati i peticu na kraju jedva hodao i imao očajan učinak u finalu. Jedno vrijeme sam se smijao na potencijalnu opciju vraćanja Damjanovića pred plej off, ali kada sada iz ove perspektive gledam, da smo mi imali njegovih 10 minuta jake odbrane i pet "muških" faulova, pitanje je da li bi se Široki na kraju radovao.
Od ostalog, žao mi je što Goran ode, ali šta ćemo i to je život. Valjda će Uprava dovesti još jednog vanjskog. Ja sam nekako pobornik teorije da treba imati 10 spremnih, nikad ne znaš ko će na nogama dočekati kraj sezone...
slazem se ja sa tobom, ali bajic ima 26 godina, prva jaca sezona mu je bila proslogodisnja, prema tome ako zima padne bajic treba da izdrzi svojih 25-30 minuta bez vecih problema dok ima mahalbasic koji bi trebao da solidno odradi svojih 10+ minuta, a scenario da izgubi oba centra ne planira ni jedna ekipa jer malo ko u svjetu ima para da drzi 3 dobra centra samo u slucaju ovakvog scenarija i opet ponavljam da onaj igrac kojeg si ti opisao kosta para pogotovu da bude sigurnosna igla
vidis tako se moze razmisljati o svim pozicijama, npr. zamisli povrjedu zlaje pa zato traze back up pleja koji bi bio odgovor na taj daleko vjerovatniji scenario pa je zbog toga doveden i ceskovic (drugacije stvarno nevidim njegovu ulogu) koji moze biti igla na 1 i 2 i kosta male pare sto je sa cak i osrednjim centrom nemoguce

ne zaboravi da cemo po prvi put imati 12 veoma upotrebljivih igraca sto je vise nego odlicno
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 26 jun 2009, 22:09

neno#4 je napisao/la:
IH! je napisao/la:Bezveze je ,od strane pojedinaca,umanjivati sve ono sto je klubu Ikonic dao.

vecina onih koji me znaju,zna da je goran moj najdrazi igrac..vecina ga ovdje brani,rijetki su oni koji ga ne gotive...ali realno goran pa i ove sezone nije bio konstantan...na stranu sto on gine,bori se......u gostima je pretezno bio los,mada je i tu odigrao par dobrih utakmica,ali vecinom se ispucavao....on u skenderiji igra najbolje,to je istina....pa koliko je samo bio povijeden utakmica,a realno bosna je to sve istrpila...niko ne postavlja pitanje da je on srcem igrao za bosnu i ostalo...ali realnost je sasvim druga,pa svi znaju da je pretezno goranov igrac davao najvise poena...da je pretezno igrao samo napad ovu zadnju sezonu,a odbranu skroz tanko....
kad je kk bosna mogla trpit bavcica i pasalica 2 sezone ne vidim razloga zasto ne bi mogla trpit i ikonica :)..a ako je ikona doveo bosnu u poziciju da trpi zbog njegove povrede kako li onda tek trpi kad je u pitanju zima...njemu su povrede postala konstanta :)
I feel devotion!!

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 26 jun 2009, 22:22

Čuj Nermine, skroz se slažemo da ne treba bacati brdo para na "third string center", što je normalno. Ali nešto gledam kako to Široki pravo pametno čini - iskopaju tipa, recimo baš primjer Thomasa, za kojeg ne vjerujem da su dali neku ekstra cifru. Možda bi i mi mogli tako nešto, naravno, kažem za prihvatljivu lovu. Ako ne, na kraju krajeva, može i Hajrić pomoći - samo da se ne ponovi prošla sezona kada su i on i Ivan i Zima propustili tovar utakmica, što nas je na kraju i koštalo.
Ako ima šta love, ja bih je radije potrošio na backup playa (Pašalić iza Zlaje neće ići) i, kada bi izvoljevao, možda jedno klasično nisko krilo. Naime, ako uzmemo da je dvica riješena - Čeković i Šeha, pozicije 4 i 5 smo apsolvirali, te ako dođe joše jedan plej, meni se nekako u glavi vrti pozicija 3. Božo i Vučko mi ne ulijevaju povjerenje. Božo je još zelen i nije za domete kojima se teži naredne sezone, a Vučko nije pokazao ni 10% one forme zbog koje se uprava zaljubila u njega. Ne kažem, ako se sve posloži uz kompletne pripreme koje bi trebali proći sa VV, to bi moglo izgledati dobro, ali opet, mislim da će pozicija 3 najviše škripati naredne sezone... Ma dobro, ne može se imati sve, za pare koje klub ima, ovo je odlično.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jun 2009, 22:45

ipsa je napisao/la: kad je kk bosna mogla trpit bavcica i pasalica 2 sezone ne vidim razloga zasto ne bi mogla trpit i ikonica :)..a ako je ikona doveo bosnu u poziciju da trpi zbog njegove povrede kako li onda tek trpi kad je u pitanju zima...njemu su povrede postala konstanta :)
pa sada si malo ne realan, uporedzujes veoma korisnog igraca i 1 violinu ekipe sa daleko vecim ugovorom, realno za ziminu platu veoma tesko cemo naci boljeg centra od njega dok za proslogodisnju platu ikone mozes naci igraca minimalno istih kvaliteta

a da se razumijemo ja sam ikonin fan od kada je prvo potopio siroki, pa bosnu jos dok je bio igrac leotara, a kasnije me je totalno kupio svojom skromnoscu, svestranoscu (u odbrani i napadu) i velikom borbenoscu i dugo sam bio ljut na mensu sto mu je neki nick williamsi pa cirici bili ispred njega i STVARNO BI VOLIO DA OSTANE KAO KAPITEN, ali sam realan i moram reci da se prosle sezone samo posvjetio napadu i da nije bas toliko grizao kao ranije, ali opet ponavljam ikona je za mene kralj, nesto kao neno
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 jun 2009, 23:07

nerminh74 je napisao/la:
ipsa je napisao/la: kad je kk bosna mogla trpit bavcica i pasalica 2 sezone ne vidim razloga zasto ne bi mogla trpit i ikonica :)..a ako je ikona doveo bosnu u poziciju da trpi zbog njegove povrede kako li onda tek trpi kad je u pitanju zima...njemu su povrede postala konstanta :)
pa sada si malo ne realan, uporedzujes veoma korisnog igraca i 1 violinu ekipe sa daleko vecim ugovorom, realno za ziminu platu veoma tesko cemo naci boljeg centra od njega dok za proslogodisnju platu ikone mozes naci igraca minimalno istih kvaliteta

a da se razumijemo ja sam ikonin fan od kada je prvo potopio siroki, pa bosnu jos dok je bio igrac leotara, a kasnije me je totalno kupio svojom skromnoscu, svestranoscu (u odbrani i napadu) i velikom borbenoscu i dugo sam bio ljut na mensu sto mu je neki nick williamsi pa cirici bili ispred njega i STVARNO BI VOLIO DA OSTANE KAO KAPITEN, ali sam realan i moram reci da se prosle sezone samo posvjetio napadu i da nije bas toliko grizao kao ranije, ali opet ponavljam ikona je za mene kralj, nesto kao neno
Neno je jedan,sve ostalo su kopije,poslije mirze pa deset praznih mjesta ;) ;) ;) ;) ....

Ostalo je samo ime.....

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 26 jun 2009, 23:17

nerminh74 je napisao/la:

ne znam na koga mislis kad kazes veoma koristan igrac....na bavcica..?...bavcic je primao dosta solidnu platu, po meni i vise od onog sto je pokazivao na terenu...dzaba njegovih 15 poena u susretu u kojem njegov igrac zabije 25, sto se konstantno desavalo.....a jednog perkovica su otjerali zbog njega..zaista ne bi da ih uporedjujem..sto se zime tice on do ove sezone posteno nije ni imao priliku pokazati moze li se na njega racunati u buducnosti...hem zbog povreda hem zbog minutaze...ove sezone dobija priliku i nazalost kad je bilo najpotrebnije povredi se...a cisto sumnjam da je sve te oscilacije osjetio kada je u pitanju plata...covjek je imao par hiljada kad uopste nije ni igrao kako Bog zapovjeda...statistika mu se svodila na par blokada....stoga je po meni ova sezona kljucna za njega..pasalica ne bi ni da spominjem..i opet ponavljam sto sam vec pisao...ostaviti ikonu a smanjiti mu ugovor..a ne tjerati ga pricom kako ce igrati podredjenu ulogu u narednoj sezoni..niko ne zna kako ce covjek igrati u istoj..valjda minutaza treba da zavisi od forme i dokazivanja na treninzima a ne od price unaprijed koliko ko treba da igra...al sad je vec kasno po pitanju borbe za goranov ostanak...
I feel devotion!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jun 2009, 23:22

al... je napisao/la:Čuj Nermine, skroz se slažemo da ne treba bacati brdo para na "third string center", što je normalno. Ali nešto gledam kako to Široki pravo pametno čini - iskopaju tipa, recimo baš primjer Thomasa, za kojeg ne vjerujem da su dali neku ekstra cifru. Možda bi i mi mogli tako nešto, naravno, kažem za prihvatljivu lovu. Ako ne, na kraju krajeva, može i Hajrić pomoći - samo da se ne ponovi prošla sezona kada su i on i Ivan i Zima propustili tovar utakmica, što nas je na kraju i koštalo.
Ako ima šta love, ja bih je radije potrošio na backup playa (Pašalić iza Zlaje neće ići) i, kada bi izvoljevao, možda jedno klasično nisko krilo. Naime, ako uzmemo da je dvica riješena - Čeković i Šeha, pozicije 4 i 5 smo apsolvirali, te ako dođe joše jedan plej, meni se nekako u glavi vrti pozicija 3. Božo i Vučko mi ne ulijevaju povjerenje. Božo je još zelen i nije za domete kojima se teži naredne sezone, a Vučko nije pokazao ni 10% one forme zbog koje se uprava zaljubila u njega. Ne kažem, ako se sve posloži uz kompletne pripreme koje bi trebali proći sa VV, to bi moglo izgledati dobro, ali opet, mislim da će pozicija 3 najviše škripati naredne sezone... Ma dobro, ne može se imati sve, za pare koje klub ima, ovo je odlično.
pazi siroki je imao na 5 grgata i spralju, na 4 josipovica i thomasa i ruzica koji je u osnovi nisko krilo ali je radi starosti i snage koju je zadobio sa tim godinama mogao igrati 4 znaci nisu ni oni imali neku bruku igraca na centarskim pozicijama, ali za razliku od nas oni su te igrace doveli strogo za ligu 8 (grgat, thomas i ruzic) dok su im ranije tu bili planinic i kale kojih nije bilo nigdje u ligi 8 (tj. planinica, kale je dobio nogu), a njihov startni centar spralja se isto povrjedio, ali na njihovu veliku srecu vratio se na vrjeme i pitanje kako bi igrali bez njega kako u ligi 8 tako u play off-u jer grgat i josipovic su u godinama a thomas je zelen, ukratko lako se tako nakrcati na 1,5 mjeseci lige 8, a ranije igrati sa daleko jeftinijom ekipom bez imperativa u ligi 13 (sjeti se da su zavrsili 4!!!)

a kod nas je bila daleko drugacija situacija jer smo igrali sa samo 3 igraca na centarskim pozicijama (zimic, ivanovic i hajric) jednu daleko tezu ligu i sa veoma bitnim ulogom (2 BiH mjesto) i to ponajvise zaslugom uprave koji su za.ebali abaza i uskratili mu prvog centra kojeg su mu obecali sto mu je s.ebalo komplet koncept igre pa je on pokusao kombinirati sa suljagicem sto znamo dokle je dovelo, a kasnije je opteretilo gore navedena 3 igraca kostatno igranje 30+ minuta koje je onda pocelo rezultirati povrjedama prvo hajrica pa ostalih domino efektom radi preopterecenja sto je uprava onda skontala pa je vladi na njegov zahtjev dovela centra (ovcinu), ali steta je vec bila nacinjena i danak je uzela upravo u pay off-u, a ja odgovorno tvrdim da bi bila daleko drugacija situacija da je zimic igrao isti

sada zahvaljujuci vladi ulazimo u sezonu sa pozicijama 4 i 5 za nase uslove izvrsno popunjenje jer imas po 2 igraca na obje pozicije koji ce vjerovatno vise manje ravnopravno djeliti minutazu + 5-tog igraca (upravo nas thomas jer on ipak ima neko iskustvo u vidu 2 seniorske sezone u austriji koje su sigurno minimalno u nivou lige 13) koji moze pokriti obje pozicije i moze solidno uskociti u slucaju neke povrjede, pa cak i u slucaju povrjede jedne 5 i jedne 4 i opet sprjeciti pretjerano trosenje igraca

sto se tice ostalog koliko mi je receno od ljudi bliskih struci upravo se trazi solidan back up plej (ili combo tj. plej-bek) za zlaju (zbog toga se pratio i draft) da se zatvori roster jer se nesmije desiti da se previse rizikuje sa eventualnom povrjedom istog i zbog toga je on jos jedini preostai prioritet, za 2 si sam rekao, a sto se tice pozicije 3 to ti je uvjek zadnja rupa na svirali (sem u nekim izuzecima tipa gurovica, hukica, ..) pa se ona uvjek zadnja zatvara sa preostalim novcima, ali opet vucko i bozo mi nekako ne izgledaju lose nego naprotiv solidno, a na kraju krajeva ima omladine da pomognu ako zatreba, ali bi pravo volio da ostane ikona koji bi onda opet igra tu poziciju, ali nazalost tesko sceri da te uzme hadzija

po meni jos je upravo taj plej/combo jos vazan tj. da bude barem solidan i bicu prezadovoljan ovogodisnjom kupovinom i sastavljanjem rostera, a prezadovoljan sam tolikim visegodisnjim ugovorima, samo mi taj dojam moze pokvariti nedolazak gore navedenog igraca ili bude lose kvalitete jer onda opet postajemo previse zavisni od jednog igraca (zlaje) koji ce se pri tome puno trositi

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jun 2009, 23:32

ipsa je napisao/la: ne znam na koga mislis kad kazes veoma koristan igrac....na bavcica..?...bavcic je primao dosta solidnu platu, po meni i vise od onog sto je pokazivao na terenu...dzaba njegovih 15 poena u susretu u kojem njegov igrac zabije 25, sto se konstantno desavalo.....a jednog perkovica su otjerali zbog njega..zaista ne bi da ih uporedjujem..sto se zime tice on do ove sezone posteno nije ni imao priliku pokazati moze li se na njega racunati u buducnosti...hem zbog povreda hem zbog minutaze...ove sezone dobija priliku i nazalost kad je bilo najpotrebnije povredi se...a cisto sumnjam da je sve te oscilacije osjetio kada je u pitanju plata...covjek je imao par hiljada kad uopste nije ni igrao kako Bog zapovjeda...statistika mu se svodila na par blokada....stoga je po meni ova sezona kljucna za njega..pasalica ne bi ni da spominjem..i opet ponavljam sto sam vec pisao...ostaviti ikonu a smanjiti mu ugovor..a ne tjerati ga pricom kako ce igrati podredjenu ulogu u narednoj sezoni..niko ne zna kako ce covjek igrati u istoj..valjda minutaza treba da zavisi od forme i dokazivanja na treninzima a ne od price unaprijed koliko ko treba da igra...al sad je vec kasno po pitanju borbe za goranov ostanak...
pa pominjao si zimu zato sam na njega mislio, a po meni on je ove sezone bio veoma koristan, jer je igrao veoma solidnu odbranu nad protivnickim centrima (jeste da je imao problema sa nizim i fizicki veoma jakim centrima, ali to je klasicna boljka visokih centara oni kojima to nije problem igraju u vrhunskim klubovima), upravo blokadama je drzao protivnicke bekova od ulaza pod nas kos, pravio problema u napadu jer se protivnicki centri morali trositi gradzenjem da on nebi radi svoje visine hvatao lopte cak je imao diskretno solidan ucinak u napadu, znaci postao je 5-6 covjek po vaznosti u rotaciji sto je napredak
sto se tice sljedece sezone to sam elaborirao u prethodnom postu i mislim da ce u tandemu sa bajicem biti jos korisniji pogotovu sto je napkon odradio solidnu sezonu stekao iskustvo i samopouzdanje
sto se tice ikone apsolutno se slazem sa tobom, ali sam samo naveo koja je razlika u vaznosti ikoninih povreda i njegove vaznosti za igru Bosne sto je bilo u skladu sa njegovom plato, a ponavljam apsolutno se slazem sa tobom

neno#4
naravno da je neno prvi, ali mi je goran iza njega, dok ako pominjemu prijeratnu ili sampionsku plejadu onda ima njih dosa prije njih, upravo od mirze, varajica, rase, ..

PS
ipsa ovo zadnje podvuceno jeli postalo definitivno, jer moj zadnji info mi je govorio da je to vjerovtna mogucnost, ali da nije jos nista definitivno

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 jun 2009, 23:46

ipsa je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

ne znam na koga mislis kad kazes veoma koristan igrac....na bavcica..?...bavcic je primao dosta solidnu platu, po meni i vise od onog sto je pokazivao na terenu...dzaba njegovih 15 poena u susretu u kojem njegov igrac zabije 25, sto se konstantno desavalo.....a jednog perkovica su otjerali zbog njega..zaista ne bi da ih uporedjujem..sto se zime tice on do ove sezone posteno nije ni imao priliku pokazati moze li se na njega racunati u buducnosti...hem zbog povreda hem zbog minutaze...ove sezone dobija priliku i nazalost kad je bilo najpotrebnije povredi se...a cisto sumnjam da je sve te oscilacije osjetio kada je u pitanju plata...covjek je imao par hiljada kad uopste nije ni igrao kako Bog zapovjeda...statistika mu se svodila na par blokada....stoga je po meni ova sezona kljucna za njega..pasalica ne bi ni da spominjem..i opet ponavljam sto sam vec pisao...ostaviti ikonu a smanjiti mu ugovor..a ne tjerati ga pricom kako ce igrati podredjenu ulogu u narednoj sezoni..niko ne zna kako ce covjek igrati u istoj..valjda minutaza treba da zavisi od forme i dokazivanja na treninzima a ne od price unaprijed koliko ko treba da igra...al sad je vec kasno po pitanju borbe za goranov ostanak...
@ipsa vecinom se slazem s tobom, ali pogledaj ove godine koliko su goranovi igraci poena dali,molim te......ja bi volio da on ostane onda bi matija vjerovatno presao cisto na jedan,ali realno bolje je i za njega i za nas,to je lafo prica podredjena uloga,nudili mu manje para i vlada mu rekao ako ovako budes igrao za nas,neces imati munute koje ti zelis....

Ostalo je samo ime.....

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 27 jun 2009, 09:09

@neno,
mislim da nije u redu raspravljati o minutazi igraca a sezona nije ni pocela..ne zna se ni definitivni roster...meni da neko dodje i kaze slusaj ako ovako budes igrao pozdravi se sa minutazom na parketu izazvalo bi strah i bojaznost od ne daj Boze losih partija i manje minutaze unaprijed...treba malo obratit paznju i na psiholosku pripremu igraca prije fizicke pripreme...sto je jako bitno...nemaju dzaba mnoge jake ekipe psihologa u timu :)...ono sto je za ikonu jako bitno jeste da se i psiholoski vrati poslije povrede a ne samo fizicki...mislim da je takav odnos prema ikoni najvise uticao na njegovu zelju za odlaskom....
@nerminh74,
ja koliko imam info ikona ide definitivno....al opet nije nista zvanicno tako da ne mora da bude i konacno...kod mene nada i dalje postoji mada....
I feel devotion!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 27 jun 2009, 10:04

nerminh74 je napisao/la: pazi siroki je imao na 5 grgata i spralju, na 4 josipovica i thomasa i ruzica koji je u osnovi nisko krilo ali je radi starosti i snage koju je zadobio sa tim godinama mogao igrati 4 znaci nisu ni oni imali neku bruku igraca na centarskim pozicijama, ali za razliku od nas oni su te igrace doveli strogo za ligu 8 (grgat, thomas i ruzic) dok su im ranije tu bili planinic i kale kojih nije bilo nigdje u ligi 8 (tj. planinica, kale je dobio nogu), a njihov startni centar spralja se isto povrjedio, ali na njihovu veliku srecu vratio se na vrjeme i pitanje kako bi igrali bez njega kako u ligi 8 tako u play off-u jer grgat i josipovic su u godinama a thomas je zelen, ukratko lako se tako nakrcati na 1,5 mjeseci lige 8, a ranije igrati sa daleko jeftinijom ekipom bez imperativa u ligi 13 (sjeti se da su zavrsili 4!!!)
odakle ti ovo? znas lki ti kad je doveden Thomas,Ružić..pa Thomas je došao umjesto Kale već tamo oko 12 mjeseca,a Ružić isto puno prije Lige 8, jedino je Grgat doveden kao pojačanje pred ligu 8..i kazes Planinića nije bilo ngdje :lol: :lol: pa je li uz Naletilića igrao najviše od juniora...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 jun 2009, 10:13

Kevin je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: pazi siroki je imao na 5 grgata i spralju, na 4 josipovica i thomasa i ruzica koji je u osnovi nisko krilo ali je radi starosti i snage koju je zadobio sa tim godinama mogao igrati 4 znaci nisu ni oni imali neku bruku igraca na centarskim pozicijama, ali za razliku od nas oni su te igrace doveli strogo za ligu 8 (grgat, thomas i ruzic) dok su im ranije tu bili planinic i kale kojih nije bilo nigdje u ligi 8 (tj. planinica, kale je dobio nogu), a njihov startni centar spralja se isto povrjedio, ali na njihovu veliku srecu vratio se na vrjeme i pitanje kako bi igrali bez njega kako u ligi 8 tako u play off-u jer grgat i josipovic su u godinama a thomas je zelen, ukratko lako se tako nakrcati na 1,5 mjeseci lige 8, a ranije igrati sa daleko jeftinijom ekipom bez imperativa u ligi 13 (sjeti se da su zavrsili 4!!!)
odakle ti ovo? znas lki ti kad je doveden Thomas,Ružić..pa Thomas je došao umjesto Kale već tamo oko 12 mjeseca,a Ružić isto puno prije Lige 8, jedino je Grgat doveden kao pojačanje pred ligu 8..i kazes Planinića nije bilo ngdje :lol: :lol: pa je li uz Naletilića igrao najviše od juniora...
upsssss nepratim toliko siroki :oops: , sta cemo sad

cinjenica ekipu pravite u ligi 8 do tada stedite pare, a imate sada sezonu pa da vas vidimo, inace ovo je topic KK Bosna, pa hajmo o njoj pisati

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 27 jun 2009, 10:25

nerminh74 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
upsssss nepratim toliko siroki :oops: , sta cemo sad

cinjenica ekipu pravite u ligi 8 do tada stedite pare, a imate sada sezonu pa da vas vidimo, inace ovo je topic KK Bosna, pa hajmo o njoj pisati
a što onda pišeš nešto ako neznaš..što ja nepišem o Bosni tako..zato što neznam niti nemam šta pisati..uglavnom..nastavite o Bosni...nećemo o PRVAKU na temi Bosne... ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 jun 2009, 10:31

Kevin je napisao/la:
a što onda pišeš nešto ako neznaš..što ja nepišem o Bosni tako..zato što neznam niti nemam šta pisati..uglavnom..nastavite o Bosni...nećemo o PRVAKU na temi Bosne... ;)
ja nesto diskutujem sa navijacem bosne, ti se mjesas

a ovo zadnje me je takooo zabolilo :lol:

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 27 jun 2009, 11:01

Hm, što se tiče dovođenja igrača, niko nama nije kriv što se nismo pojačali. Naša uprava ne zna nekada da li bi kakila ili piškila. Jer, ako me dobro sjećanje služi, prije prošle sezone bilo je "oslonićemo se na na našu djecu, sezona za građenje ekipe, bez imperativa rezultata, neka Abaz stekne iskustvo itd. itd...", pa čim smo zapeli sa dva poraza zaredom, što je odmah posjećenost Skenderiji spustilo na 500-600 gledalaca (vjernost sarajevske publike smo već više puta žvakali na ovom forumu), Abaz dobija nogu, dovodi se centar, novi trener (ovdje smo ni krivi ni dužni profitirali) - odmah promjena plana. Mislim, na taj način možda možeš voditi granap, ali košarkaški klub ne. Obzirom da je cijela prošla sezona bila oslanjanje na "selotejp" rješenja, mogli su onda i pred ligu 8 dovesti nešto, jer je tada bilo očito da centarska linija neće preživjeti do kraja na nogama, a imperativ se promijenio - ovaj put je cilj bio titula. Širokom svaka čast, ljudi su imali taman toliko jak sastav koji im je trebao da ih provuče kroz Ligu 13, pa se pojačali i uzeli prvenstvo. Mogli smo vala tako i mi, ali ko nam je kriv što nismo.
Upravo činjenica da smo se tako lijepo opekli prošle sezone mene gura da stalno insistiram da nikada ne možeš imati previše dobrih igrača, s tim što je još prije plan da se ove sezone uz NLB igra i kompletno domaće prvenstvo.
Naravno prioritet je dobar bek da se zatvori ta 4-guard rotacija sa još jednim plejem, a ako "s neba" u naše naručje padne još jedna trica ili petica, to bi bio samo bonus. Inače, ja se nadam da će ove sezone Božo napraviti iskorak u smislu konzistentnosti u nastupima - kada bi dobacio do 8 ili 9 poena i 2 ili 3 skoka po utakmici, to bi bilo ekstra.
Usput, Ikoniću puno sreće, hvala mu za sve, klub mu je dao dosta, a on je sve svoje dao klubu - nek ide i nek zaradi za svoju porodicu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 jun 2009, 11:32

al... je napisao/la:Širokom svaka čast, ljudi su imali taman toliko jak sastav koji im je trebao da ih provuče kroz Ligu 13, pa se pojačali i uzeli prvenstvo. Mogli smo vala tako i mi, ali ko nam je kriv što nismo.
pa upravo ja to i zamjeram, cinjenica je da smo se mi borili za 2 mjesta i tu se dobro istrosili, dok su oni komotno igrali ligu 13, pa se onda pojacali, ali to je razlika izmedzu velikog i malog kluba, ali neka ja vise preferiram da se Bosnino ime ipak uzima sa respektom jer mi igramo sa svom snagom na svim frontovima (NLB i Liga 8 koje smo bili prvaci), a ne samo na jednom pa zato smo daleko cjenjeniji u regionu, a jos znaju za nas u Europi

za ostalo se slazem sa tobom, a drago mi je sto postoji neka dugorocnija vizija i sto se prave visegodisnji ugovori

matetaraba
Kontakt:

Post Postao/la matetaraba » 27 jun 2009, 11:53

vi igrate na vise frontova pa sjeti se ko ima posle cibone,olimpije,zadra najvise nastupa u nlb pa široki

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.