Bosanske piramide

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Re: Bosanske piramide

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 22 maj 2011, 22:18

Edin TM87 je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Atlantida je postojala, i izronit ce pred Sudnji Dan.

Citao sam u vjerskim knjigama jednog sejha.

čitao i ja da je juče trebao biti sudnji dan
To nema veze s vjerom, to su izmislili ludi Ameri ;)

ja čuo da je i taj šejh lud

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 maj 2011, 22:27

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:ja čuo da je i taj šejh lud
Nisi cuo, nego izmisljas i ne vrijedaj sejha, sram te i stid bilo!!! :evil: :evil:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 22 maj 2011, 22:34

Edin TM87 je napisao/la:
Nisi cuo, nego izmisljas i ne vrijedaj sejha, sram te i stid bilo!!! :evil: :evil:

jesam čuo,a ti ne vrijeđaj amerikance,sram te i stid bilo

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 maj 2011, 22:54

Faraon iz Visokog je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Piramida naravno da nema, ali nema ni gospe u Medjugorju pa su lijepo zaradili. Sretno visocanima.
ti si kompetentan da kazes da nema piramida :lol:
Kompetentan sam da procitam da svi moguci strucnjaci, i strani i domaci, kazu da je ovo cista glupost.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 22 maj 2011, 22:56

Cartman je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Piramida naravno da nema, ali nema ni gospe u Medjugorju pa su lijepo zaradili. Sretno visocanima.
Kompetentan sam da procitam da svi moguci strucnjaci, i strani i domaci, kazu da je ovo cista glupost.
Izvini strucnjak, nismo te prepoznali :oops: :oops: :oops:
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 22 maj 2011, 23:00

Cartman je napisao/la:
Izvini strucnjak, nismo te prepoznali :oops: :oops: :oops:[/quote]

čovjek je pročitao šta stučnjaci pišu,čitaš li ti šta je napisao?

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 maj 2011, 23:20

Cartman je napisao/la:
koji ?
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 maj 2011, 23:29

Edin TM87 je napisao/la:

Nisi cuo, jer ne znas ni ime ni prezime gospodina, a svak zna da su ameri ludi!

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 23 maj 2011, 08:39

Cartman je napisao/la:
A ko su ti strucnjaci majketi hahahaha :mrgreen:
Rođen s tobom da budem

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 maj 2011, 16:35

Vec sam postavio ta imena ranije na ovoj temi. Izmedju ostalih najveci strucnjak iz Egipta. Ali ne, Osmanagic, lik koji je prodavao auta u Americi zna sta je piramida. Evo i ja nasao eifelov toranj u gacama.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 23 maj 2011, 16:44

Cartman je napisao/la:Vec sam postavio ta imena ranije na ovoj temi. Izmedju ostalih najveci strucnjak iz Egipta. Ali ne, Osmanagic, lik koji je prodavao auta u Americi zna sta je piramida. Evo i ja nasao eifelov toranj u gacama.
Ti bi trebao potraziti kakav polovan mozak u mesari. :roll:

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 23 maj 2011, 18:46

Bilal je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Vec sam postavio ta imena ranije na ovoj temi. Izmedju ostalih najveci strucnjak iz Egipta. Ali ne, Osmanagic, lik koji je prodavao auta u Americi zna sta je piramida. Evo i ja nasao eifelov toranj u gacama.
po mogucnosti teleci
Rođen s tobom da budem

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 23 maj 2011, 19:25

Edin TM87 je napisao/la:

Nisi cuo, jer ne znas ni ime ni prezime gospodina, a svak zna da su ameri ludi![/quote]

čuo sam da je lud,kraj rasprave,a mi bosanci smo se našli nekome govoriti da je lud,smiješno

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 23 maj 2011, 19:26

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:čuo sam da je lud,kraj rasprave,a mi bosanci smo se našli nekome govoriti da je lud,smiješno
A kako si cuo, kad ne znas o kome govorim? Da nisi mozda ti lud? I nauci citirati post ;)

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 23 maj 2011, 19:27

Bilal je napisao/la:

e nek si mu reko,argument za peticu

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 23 maj 2011, 19:31

Edin TM87 je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:čuo sam da je lud,kraj rasprave,a mi bosanci smo se našli nekome govoriti da je lud,smiješno
A kako si cuo, kad ne znas o kome govorim? Da nisi mozda ti lud? I nauci citirati post ;)

vjeruj mi da znam na kojeg ludog šejha misliš
što ti treba to lud?,ne znaš šta bi drugo pa lagano vrijeđaš,kraj,na ignore ideš

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 23 maj 2011, 19:33

Edin TM87 je napisao/la:

vjeruj mi da znam na kojeg ludog šejha misliš
što ti treba to lud?,ne znaš šta bi drugo pa lagano vrijeđaš,kraj,na ignore ideš
Ja sam lud, sto diskutujem s tobom! Znas na kojeg Sejha mislim? :lol: :lol: Hajde posalji mi na pp ime i prezime, ja cu rec da si svaku rijec upravu!

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 23 maj 2011, 20:35

Kakva auta, radio u gvožđari prodavo eksere, sifone, šarafe, matice, burgije, borere i tako to :mrgreen:

Da nije krivi toranj!

Projekat “Bosanska piramida”: Afera Izmo Guglić je prevara blogera poznatog kao Izmo Gulić [3] učinjena pseudoarheološkom projektu Visočkih piramida.

U februaru 2008, Izmo Guglić je poslao dva rada puna besmislica kamufliranih u pseudonaučni i New Age žargon potpisavši se kao „Dr.Phil. Amer Kovacevic“ za objavu na web-stranici Semira Osmanagića [4], kao eksperiment da provjeri da li će ih taj web-site, koji tvrdi da je posvećen ozbiljnom i naučnom geo-arheološkom istraživanju bosanskohercegovačke kulturne i historijske baštine, prihvatiti za objavljivanje. [5]. Po ličnoj preporuci Semira Osmanagića, oba članka su odmah bila objavljena Bosanski ljiljan: jedno razmišljanje u prilog tezama Semira Osmanagića, [6], a nakon toga je jedan preveden na egleski jezik od strane člana njegovog tima. [7] Zatim je slijedilo objavljivanje sličnog članka kojeg je napisao saradnik gospodina Osmanagića, Davorin Vrbančić, vidno inspirisan besmislicama koje je napisao „Dr.Phil. Amer Kovacevic“. [8] Otkako je Izmo Guglić objavio na svom blogu da su oba članka bila prevara i da je „Dr.Phil. Amer Kovacevic“ izmišljena osoba, web-site projekta Semira Osmanagića nije reagovao na bilo koji način, niti su ti članci uklonjeni sa sajta.

Projekat “Bosanska piramida”: Afera Izmo Guglić se može usporediti sa Aferom Sokal ili Projektom Alpha, smišljenih kako bi se razotkrili pseudonaučni postupci.

U aprilu 2005. Semir Osmanagić, pseudoistraživač bosanskog porijekla koji živi u SAD, je posjetio visočki Zavičajni muzej. Dok je prof. Senad Hodović pomenutom Osmanagiću objašnjavao sve o srednjovjekovnoj Bosni i kamenim ostacima srednjovjekovnog grada Visoki na Visočici, te kako se sa Visočice vide tri kraljevska stolna mjesta, pomenuo je kako Visočica ima piramidalni oblik, što je rijedak fenomen.
Zadnja izmjena: Frutek, dana/u 23 maj 2011, 20:42, ukupno mijenjano 1 put.
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 23 maj 2011, 20:41

Egipatski stručnjak: Visočke piramide iste kao one u Gizi!

Prepucavanja' o istinitosti tvrdnje da se u Visokom uistinu nalaze piramide mogla bi napokon prestati. Naime, kako prenosi RTV Visoko, danas je visočku piramidu posjetio vodeći geolog iz Egipta Aly Abdulah Barekah i riješio dio misterija.

Egipatski geolog je jedan od dvojice stručnjaka koji će u različitim razdobljima u trajanju od po mjesec dana boraviti u Visokom.

Njegova prva postaja u Visokom je bio Zavičajni muzej Visoko, nakon čega je posjetio Visočicu, preciznije sjevernu i istočnu stranu "bosanske piramide sunca". Čim je vidio kamene blokove i opipao ih rukama, domaćinima je kazao: - Ovo je prirodni materijal, obrađen i poslagan ljudskim rukama, prenosi RTV Visoko.
Potom je zatražio čekić i na pola metra u dubini bloka koji je rastavljen od susjednog bloka odlomio komad.
Ponovio je postupak nekoliko puta na različitim mjestima i onda novinarima RTV Visoko ponovio kako je riječ o materijalu kojeg su poslagale ljudske ruke.

- Ovo je vrlo zanimljivo. Posebno su me dojmili vezovi blokova. To se prirodnim putem ne može uraditi. Ovi ovdje blokovi su vezivani na identičan način kao na piramidama u Gizi. Orjenitirani prema stranama svijeta također. Zadovoljstvo mi je što ću izvjesno razdoblje provesti ovdje, rekao je Aly Abdulah Barekah.

- Ovi blokovi su polirani kamenom na isti način kao u Gizi. Razlog – da se iz daljine vidi sjaj piramide. Mislim da ovdje ima mnogo identičnih stvari onima u Egiptu, rekao je Barekah.

U to vrijeme na Visočici je bio i dr. Mirza Bašagić, koji nije htio davati izjave za medije, ali novinari visočke televizije prenose kako je rekao da da se treba nastaviti s istraživanjima, ali da nitko ne može ni potvrditi ni negirati tezu o postojanju piramida u BiH.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 23 maj 2011, 20:48

Koji vodeći, nigdje ništa o njemu na netu imaš članke o nekim arheolozima i geolozima iz Egipta al o tome liku ništa, Semir ga doveo da prodaje muda pod bubrege glupim Bosnacima dovoljno dovest stranca i on odmah vrh.

Hawass, Hasel, Hofmann itd.. kad oni potvrde povjerovaću (za njih pise da su najeminintniji egiptolozi ;) )
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, Jabroni i 9 gostiju.