FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Dejan, BL
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Dejan, BL » 23 maj 2011, 02:19

Fino, što reče neko gore, mi svoje legende cijenimo a on je svakako jedna od njih.

slika

Sole
Kontakt:

Post Postao/la Sole » 23 maj 2011, 02:24

Dejan, BL je napisao/la:Fino, što reče neko gore, mi svoje legende cijenimo a on je svakako jedna od njih.

slika
Ja sam 91. godiste pa i ne znam skoro nista o njegovoj karijeri, al sam na kaseti gledao CZ-Borac i onaj Piksijev pokusaj izvodjenja penala hahahaha jao majko, nadam se da ce ostati legenda, pozzz

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 23 maj 2011, 02:42

Sole je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la:Fino, što reče neko gore, mi svoje legende cijenimo a on je svakako jedna od njih.

slika
Ja sam 91. godiste pa i ne znam skoro nista o njegovoj karijeri, al sam na kaseti gledao CZ-Borac i onaj Piksijev pokusaj izvodjenja penala hahahaha jao majko, nadam se da ce ostati legenda, pozzz
Pa da, takvi ljudi se pamte jer bez obzira na ove titule kupove... ovih malih novonastalih državica Kup Jugoslavije je najveći uspjeh kluba, jer u tom Kupu je igralo na početku par hiljada Klubova da bi na kraju uzeli mi. Takođe i finale Kupa 1974. je veći uspjeh, 4. mjesto u prvenstvu donekle i to i onda dolazi ovo pa Mitropa Kup...

Pozz ;)

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 23 maj 2011, 02:56

SARAJEVO - Fudbaleri Borca osvojili su juče, prvi put u istoriji dugoj 85 godina, šampionski pehar jer su u derbiju 29. kola Premijer lige BiH savladali Željezničar na "Grbavici" 1:0.

Jedini pogodak na utakmici postigao je desni bek Banjalučana Milan Stupar. Reprezentativac Darko Maletić se na polovini protivnika izborio za jednu loptu, Stupar je bio u naletu, ušao u šesnaesterac domaćina, zaobišao golmana Ibrahima Šehića i rutinski poslao loptu u mrežu. Tako su Banjalučani Sarajlijama pobjegli na osam nedostižnih bodova.
Tako će "crveno-plavi" na ljeto prvi put u istoriji zaigrati u kvalifikacijama za najprestižnije klupsko takmičenje pod okriljem UEFA, Ligi šampiona. Ime rivala u drugom pretkolu Banjalučani će saznati 20. juna kada će u Nionu biti obavljen žrijeb evrokupova.
Bila je ovo deveta pobjeda Borca u gostima u ovoj sezoni što nikada nikome nije pošlo za rukom u Premijer ligi BiH. Izabranici trenera Vlade Jagodića su ove sezone zaista visoko postavili letvice za sve rivale u budućem periodu.
- Srećan sam što je upravo moj gol ovjerio šampionsku titulu kojoj smo toliko težili u ovoj sezoni. Posebno mi je drago što smo titulu naslijedili od Željezničara i to na njegovom terenu. Ovo je najljepši poklon našim navijačima, rukovodstvu, a titula je najbolja nagrada i za nas igrače koji smo iz kola u kolo vjerovali da nam neće umaći - istakao je strijelac jedinog gola na jučerašnjem derbiju Milan Stupar.
Objektivna sarajevska publika je aplauzom sa trave stadiona "Grbavica" ispratila fudbalere i stručni štab Borca, čestitajući im tako osvojenu šampionsku titulu.
Prve čestitke za osvojenu titulu fudbalerima Borca uputili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.
Slavlje na trgu

Za sljedeću subotu na Trgu Krajine u Banjaluci planirana je proslava šampionske titule. Prije toga Borac će od 17 časova na Gradskom stadionu odigrati meč formalnosti protiv trebinjskog Leotara, a potom će se slavlje sa tribina Gradskog stadiona prenijeti na ulice najvećeg grada Republike Srpske i glavni banjalučki trg ispred Robne kuće "Boska". Tu će igrači, rukovodstvo, navijači i građani proslaviti istorijski uspjeh kluba osnovanog 4. jula 1926. godine.
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....

Sole
Kontakt:

Post Postao/la Sole » 23 maj 2011, 03:00

Dejan, BL je napisao/la:
Sole je napisao/la:

slika
Pa da, takvi ljudi se pamte jer bez obzira na ove titule kupove... ovih malih novonastalih državica Kup Jugoslavije je najveći uspjeh kluba, jer u tom Kupu je igralo na početku par hiljada Klubova da bi na kraju uzeli mi. Takođe i finale Kupa 1974. je veći uspjeh, 4. mjesto u prvenstvu donekle i to i onda dolazi ovo pa Mitropa Kup...

Pozz ;)
Drago mi je da ga jos neki Banjalucani pamte...
Pozz i tebi :)

Sole
Kontakt:

Post Postao/la Sole » 23 maj 2011, 03:02

Chelsea_CBH je napisao/la:Bili ste najbolji ove godine i zasluženo ćete završiti prvi na kraju sezone. Zbog tog svaka čast. Ali mislim da je svakom rodoljubnom Srbinu uvreda čestitati titulu prvaka nametnute BiH. Taj trofej je SRAMOTA i pod hitno ga se treba odreći i prepustiti drugoplasiranoj ekipi da bi se srpski obraz sačuvao.
O kakvom ti srpskom klubu pricas sviju ti, Borac je postojao i prije rata i tada su u njemu igrali igraci razne vjere, zato ne seri o nekom srpskom obrazu, Borac je tim iz BOSNE I HERCEGOVINE i tako ce i ostati

luckyh
Kontakt:

Post Postao/la luckyh » 23 maj 2011, 03:10

e nemojte jos slavitit tituli zeljo je sampion jer ce travnik biti izbacen a mi smo osvojili 6 bodova a oni 3 protiv njih...ah da zaboravih pa nisu nas pobjedili danas... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 23 maj 2011, 03:48

Chelsea_CBH je napisao/la:Bili ste najbolji ove godine i zasluženo ćete završiti prvi na kraju sezone. Zbog tog svaka čast. Ali mislim da je svakom rodoljubnom Srbinu uvreda čestitati titulu prvaka nametnute BiH. Taj trofej je SRAMOTA i pod hitno ga se treba odreći i prepustiti drugoplasiranoj ekipi da bi se srpski obraz sačuvao.
Nosite slobodno ćup ako je to problem, nećemo zbog tog da kvarimo ovakvu idilu. Vama ćup nama LŠ i svi srećni :lol:

Poslaćemo vam ga vodenim putem, najzgodije ga čekati kod mosta u klašnicama

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 23 maj 2011, 06:57

o tome da vam titula ne treba je suvisno komentarisati
kad ste dali go culi su se kometari lesinara "100 godina cekamo"
26.05.2010-TITULA

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 23 maj 2011, 07:50

Svaka čast na titulu! Najbolji ste bili ove sezone. Pozdrav iz Zenice ;)
Čelik Zenica 1945

gol-man
Kontakt:

Post Postao/la gol-man » 23 maj 2011, 08:28

Dejan, BL je napisao/la:Za kalkulacije o LŠ će biti vremena izvlačenje je tek negdje polovinom juna.

Svima hvala na čestitkama, hvala navijačima na sjeveru što su smogli snage u situaciji kada je doživljen najgori mogući poraz od direktnog rivala na doamćem terenu i tu proslavljena titula, da to sportski prihvate...

Sve u svemu treba sad vidjeti šta je sa timom ko odlazi ko dolazi, trenerom ...

Malo me čudi da je Željezničar totalno potonuo i raspao se i u igračkom smislu i posjeta na tribinama i dobili su silan keš prošle godine gdje su spiskali te pare ni pojačanja, niti su stadion malo uredili,ništa nisu izvukli pozitivno od te titule.
Ovo prvo je za svaku pohvalu, ovo drugo je , kakv keš ,od čega? Od Džeke nije ništa leglo, a ostale pare su za dugove.
Jbg, Borcu je Vlada RS napravila stadion, Želji neće , kad ima još jedan koji treba popravljati... I Borac da nije sa Džajom dogovorio isplatu i reprogram dugova , možda nebi ni dobio licencu. Vjerujem da si upućen u dešavanja oko Borca. Znaš koliko malo sponzora ima i koliko zavisi od grada i vlade RS. Možda se sad malo osvijeste u Banjaluci , pa poguraju.

mejdan
Kontakt:

Post Postao/la mejdan » 23 maj 2011, 08:34

A šta je bilo sa "navijačima" selje poslije gola, epidemija neka ili šta već?

bilinopolje
Kontakt:

Post Postao/la bilinopolje » 23 maj 2011, 08:37

gol-man je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la:Za kalkulacije o LŠ će biti vremena izvlačenje je tek negdje polovinom juna.

Svima hvala na čestitkama, hvala navijačima na sjeveru što su smogli snage u situaciji kada je doživljen najgori mogući poraz od direktnog rivala na doamćem terenu i tu proslavljena titula, da to sportski prihvate...

Sve u svemu treba sad vidjeti šta je sa timom ko odlazi ko dolazi, trenerom ...

Malo me čudi da je Željezničar totalno potonuo i raspao se i u igračkom smislu i posjeta na tribinama i dobili su silan keš prošle godine gdje su spiskali te pare ni pojačanja, niti su stadion malo uredili,ništa nisu izvukli pozitivno od te titule.
Ovo prvo je za svaku pohvalu, ovo drugo je , kakv keš ,od čega? Od Džeke nije ništa leglo, a ostale pare su za dugove.
Jbg, Borcu je Vlada RS napravila stadion, Želji neće , kad ima još jedan koji treba popravljati... I Borac da nije sa Džajom dogovorio isplatu i reprogram dugova , možda nebi ni dobio licencu. Vjerujem da si upućen u dešavanja oko Borca. Znaš koliko malo sponzora ima i koliko zavisi od grada i vlade RS. Možda se sad malo osvijeste u Banjaluci , pa poguraju.
da te decko demantujem neigraju fudbal sponzori i vlade rs ili ti fbiha vec fudbaleri i pobjedili su vas usred doline i ovjerili titulu pa ljudima ko su da su kapa dole a ti ako to nemozes podnjeti dodzi u srijedu u zenici i uvjeri se da zeljo nece nista ove godine uzeti sem..... toliko sve cestitke na tituli vidjelo se na grbavici da nije na guzove .......
razocara me likce po ko zna koji put .....al

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 23 maj 2011, 08:39

mejdan je napisao/la:A šta je bilo sa "navijačima" selje poslije gola, epidemija neka ili šta već?
Ma nije, nego gužva bude na izlazu, pa ljudi malo ranije krenu da izlaze da se ne napravi gužva, jedno pola sata ranije... :lol:
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

mejdan
Kontakt:

Post Postao/la mejdan » 23 maj 2011, 08:43

RBA 1987 je napisao/la:
mejdan je napisao/la:A šta je bilo sa "navijačima" selje poslije gola, epidemija neka ili šta već?
Ma nije, nego gužva bude na izlazu, pa ljudi malo ranije krenu da izlaze da se ne napravi gužva, jedno pola sata ranije... :lol:
Ili su možda požurili da idu na sjever pa da aplauzom pozdrave kako oni kažu "troprstaše"

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 23 maj 2011, 09:01

mejdan je napisao/la:
RBA 1987 je napisao/la:
Ili su možda požurili da idu na sjever pa da aplauzom pozdrave kako oni kažu "troprstaše"
Bas onako dubokouman post,kako te nije sramota ispraceni ste boljim aplauzom nego u B.L..zbog takvih razmisljanja poput tvojeg nemamo prosperiteta i napretka u bilo kom segmentu,trebas prvo doci u Sarajevo pa tek nakon toga imas pravo iznositi zakljucke u javnost ..!!

futko
Kontakt:

Post Postao/la futko » 23 maj 2011, 09:02

za razliku od vas (tj, od tebe, seljačino), mi smo veliki i u porazu. ti si mali jado i kad pobjeđujete i zato će željo i navijači želje za tebe bit nedosanjani san, taman da ste svake godine šampioni.

mejdan
Kontakt:

Post Postao/la mejdan » 23 maj 2011, 09:03

legenda79 je napisao/la:Bas onako dubokouman post,kako te nije sramota ispraceni ste boljim aplauzom nego u B.L..zbog takvih razmisljanja poput tvojeg nemamo prosperiteta i napretka u bilo kom segmentu,trebas prvo doci u Sarajevo pa tek nakon toga imas pravo iznositi zakljucke u javnost ..!!
Da me bude sramota VAS hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 23 maj 2011, 09:07

cestitam na tituli sad koja je u pitanju ona iz bg ili ova iz sar nek se pronadze kako ko hoce ali ocigledno je ona iz bg uticala i na umanjen broj lesinara nego prethodnih sezona :lol: :lol:

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 23 maj 2011, 09:13

ovaj naslov je politicki poklonjena stvar - da bi se Do-Yay-Chun odobrovoljio i pristao na paket promjena FS BIH - a vi djeco i dalje mislite i da se u kenjer ligi igra dobar fudbal :lol:
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.