Cartman je napisao/la:Vec sam postavio ta imena ranije na ovoj temi. Izmedju ostalih najveci strucnjak iz Egipta. Ali ne, Osmanagic, lik koji je prodavao auta u Americi zna sta je piramida. Evo i ja nasao eifelov toranj u gacama.
Kakva auta, radio u gvožđari prodavo eksere, sifone, šarafe, matice, burgije, borere i tako to
Da nije krivi toranj!
Projekat “Bosanska piramida”: Afera Izmo Guglić je prevara blogera poznatog kao Izmo Gulić [3] učinjena pseudoarheološkom projektu Visočkih piramida.
U februaru 2008, Izmo Guglić je poslao dva rada puna besmislica kamufliranih u pseudonaučni i New Age žargon potpisavši se kao „Dr.Phil. Amer Kovacevic“ za objavu na web-stranici Semira Osmanagića [4], kao eksperiment da provjeri da li će ih taj web-site, koji tvrdi da je posvećen ozbiljnom i naučnom geo-arheološkom istraživanju bosanskohercegovačke kulturne i historijske baštine, prihvatiti za objavljivanje. [5]. Po ličnoj preporuci Semira Osmanagića, oba članka su odmah bila objavljena Bosanski ljiljan: jedno razmišljanje u prilog tezama Semira Osmanagića, [6], a nakon toga je jedan preveden na egleski jezik od strane člana njegovog tima. [7] Zatim je slijedilo objavljivanje sličnog članka kojeg je napisao saradnik gospodina Osmanagića, Davorin Vrbančić, vidno inspirisan besmislicama koje je napisao „Dr.Phil. Amer Kovacevic“. [8] Otkako je Izmo Guglić objavio na svom blogu da su oba članka bila prevara i da je „Dr.Phil. Amer Kovacevic“ izmišljena osoba, web-site projekta Semira Osmanagića nije reagovao na bilo koji način, niti su ti članci uklonjeni sa sajta.
Projekat “Bosanska piramida”: Afera Izmo Guglić se može usporediti sa Aferom Sokal ili Projektom Alpha, smišljenih kako bi se razotkrili pseudonaučni postupci.
U aprilu 2005. Semir Osmanagić, pseudoistraživač bosanskog porijekla koji živi u SAD, je posjetio visočki Zavičajni muzej. Dok je prof. Senad Hodović pomenutom Osmanagiću objašnjavao sve o srednjovjekovnoj Bosni i kamenim ostacima srednjovjekovnog grada Visoki na Visočici, te kako se sa Visočice vide tri kraljevska stolna mjesta, pomenuo je kako Visočica ima piramidalni oblik, što je rijedak fenomen.
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA