Završnica prvenstva BiH: ko ide u Evropu?
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- gospodin Seljakovic
- Kontakt:
Re: Završnica prvenstva BiH: ko ide u Evropu?
Moze li mi netko pojasnit kako to Celik nece u Europu, a Siroki oce. Ja kako vidim u Hrvatskoj ce Dinamo uzet kup, a finalista Varazdin ce mozda cak i ispast i ici ce u Europu 100%, dok cetvrta Cibalija ili Inter nece. Jel to ima odredjeno da iz BiH mora bit iskljucivo osvajaca kupa, jer kako vidim u nekim zemljama ide i finalista ako se vec osvajac kupa plasirao preko lige...Il je tu neka caka da Zeljo kaze da oce mjesto u kvalifikacijama koje nudi kup jer se kasnije ukljucuje pa se tako ostavlja mjestu za jos jednog na ligaskoj ljestvici???
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ako Željo bude prvak onda bi Čelik kao finalista Kupa išao u Evropu.gospodin Seljakovic je napisao/la:Moze li mi netko pojasnit kako to Celik nece u Europu, a Siroki oce. Ja kako vidim u Hrvatskoj ce Dinamo uzet kup, a finalista Varazdin ce mozda cak i ispast i ici ce u Europu 100%, dok cetvrta Cibalija ili Inter nece. Jel to ima odredjeno da iz BiH mora bit iskljucivo osvajaca kupa, jer kako vidim u nekim zemljama ide i finalista ako se vec osvajac kupa plasirao preko lige...Il je tu neka caka da Zeljo kaze da oce mjesto u kvalifikacijama koje nudi kup jer se kasnije ukljucuje pa se tako ostavlja mjestu za jos jednog na ligaskoj ljestvici???
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Sve ti zavisi od drzave do drzave i statuta.Ako se ne varam i u BIH je nekada bilo da finalista u slucaju da je pobednik kupa vec osigurao evropu ide u evropu,tako je bilo i u Srbiji ali se nakon ulaska Sevojna u Kup Uefa to promenilo tako da su oni bili poslednji sa tim sistemom takmicenja.gospodin Seljakovic je napisao/la:Moze li mi netko pojasnit kako to Celik nece u Europu, a Siroki oce. Ja kako vidim u Hrvatskoj ce Dinamo uzet kup, a finalista Varazdin ce mozda cak i ispast i ici ce u Europu 100%, dok cetvrta Cibalija ili Inter nece. Jel to ima odredjeno da iz BiH mora bit iskljucivo osvajaca kupa, jer kako vidim u nekim zemljama ide i finalista ako se vec osvajac kupa plasirao preko lige...Il je tu neka caka da Zeljo kaze da oce mjesto u kvalifikacijama koje nudi kup jer se kasnije ukljucuje pa se tako ostavlja mjestu za jos jednog na ligaskoj ljestvici???
Sto se tice samog ucesca timova o tome je rano jos uvek govoriti ali mislim da kada bi Sarajevo otislo u evropu da bi to bila najjaca moguca "postava" koja bi predstavljala BIH u evropi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
-
- Kontakt:
Moja prognoza za naše europljane
BORAC počinju u drugom pretkolu i imaju slab koeficijent .Kad već Jagodić odlazi (jako loše često mijenjat trenere a borac je poznat po tome) jako bitno pronaći kvalitetnog stručnjaka koji poznaje BIH nogomet (zbog svih specifičnosti naše lige)te uz ostanak Avdukića uz sreću u ždrijebu mogu proći jedno ili dva pretkola.
ŽELJO klub stabilan , odličan trener , očekuju se pojačanja a mladi igrači svakim danom napreduju (zolotić ,ramić).Velike mane su slab koeficijent i prije svega koševo na kojem za razliku od grbavice nemožeš napravit pravi pritisak.Uz malo sreće mogu daleko(grupna faza el ).
SARAJEVO odličan koeficijent za el, klasni igrači , iskustvo , navijači (bodre svih 90 minuta iskreno) ,klub koji je i prije pravio rezultat i sad sa nikad boljim koeficijentom može opet. Mana MIRZA VAREŠANOVIĆ.
ŠIROKI BRIJEK tim koji uvijek prođe one koji se moraju proći ali nikad ne napravi iskorak , kao da se prepadnu(Austria).Kvalitet neosporan , sjajan koeficijent ali i slab domaći teren pecara(čitaj pozorište).
ČELIK izrazito slab koeficijent , neiskustvo ali i grad koji sanja evropu , stadion i navijači koji su ustanju izvući tlo ispod mnogih. Igrački kadar nije u razini prethodnih timova ali pod euforijom europe pojačanja sigurno nebi izostala.
OLIMPIC još uvijek ima teoriju a ako ona prođe ispadaju u prvom pretkolu skoro sigurno.
OPTIMISTIČNO ZAR NE MOLIM ZA VAŠE MIŠLJENJE:
BORAC počinju u drugom pretkolu i imaju slab koeficijent .Kad već Jagodić odlazi (jako loše često mijenjat trenere a borac je poznat po tome) jako bitno pronaći kvalitetnog stručnjaka koji poznaje BIH nogomet (zbog svih specifičnosti naše lige)te uz ostanak Avdukića uz sreću u ždrijebu mogu proći jedno ili dva pretkola.
ŽELJO klub stabilan , odličan trener , očekuju se pojačanja a mladi igrači svakim danom napreduju (zolotić ,ramić).Velike mane su slab koeficijent i prije svega koševo na kojem za razliku od grbavice nemožeš napravit pravi pritisak.Uz malo sreće mogu daleko(grupna faza el ).
SARAJEVO odličan koeficijent za el, klasni igrači , iskustvo , navijači (bodre svih 90 minuta iskreno) ,klub koji je i prije pravio rezultat i sad sa nikad boljim koeficijentom može opet. Mana MIRZA VAREŠANOVIĆ.
ŠIROKI BRIJEK tim koji uvijek prođe one koji se moraju proći ali nikad ne napravi iskorak , kao da se prepadnu(Austria).Kvalitet neosporan , sjajan koeficijent ali i slab domaći teren pecara(čitaj pozorište).
ČELIK izrazito slab koeficijent , neiskustvo ali i grad koji sanja evropu , stadion i navijači koji su ustanju izvući tlo ispod mnogih. Igrački kadar nije u razini prethodnih timova ali pod euforijom europe pojačanja sigurno nebi izostala.
OLIMPIC još uvijek ima teoriju a ako ona prođe ispadaju u prvom pretkolu skoro sigurno.

A MAN WHO SPREADS WISDOM
- Barca u srcu
- Kontakt:
Ti si baš optimističan. Ja mislim da će Borac ispasti u Ligi prvaka odmah u 2. pretkolu, a da će jedan naš predstavnik stići do 3. pretkola u Kupu uefa, a ostala 2 do 2. pretkola.Capital City je napisao/la:Moja prognoza za naše europljane
Greška jarane, Široki ide dalje ako Željo osvoji. Znači ide onaj klub na tabeli BiH-a lige koji je prvi ispod zone euro lige ( čitaj Široki Brijeg ) a ne onaj koji je bio u finalu kupa.Bianconeri1988 je napisao/la:
Ako Željo bude prvak onda bi Čelik kao finalista Kupa išao u Evropu.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- mrzim_ulizice
- Kontakt:
nije greska on je mislio ako zeljo osvoji titulu i kup isao bi celik ko finalista kupaGunnerS je napisao/la:Greška jarane, Široki ide dalje ako Željo osvoji. Znači ide onaj klub na tabeli BiH-a lige koji je prvi ispod zone euro lige ( čitaj Široki Brijeg ) a ne onaj koji je bio u finalu kupa.Bianconeri1988 je napisao/la:
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Po riječi prvak se podrazumjeva šampion neke države, a osvajač Kupa tim koji je pobijedio u Kupu. To su osnovni pojmoviGunnerS je napisao/la:Greška jarane, Široki ide dalje ako Željo osvoji. Znači ide onaj klub na tabeli BiH-a lige koji je prvi ispod zone euro lige ( čitaj Široki Brijeg ) a ne onaj koji je bio u finalu kupa.Bianconeri1988 je napisao/la:

Ž '21!
1. Borac - LP
2. Zeljo - EL
3. Sarajevo - EL
4. Siroki - EL
2. Zeljo - EL
3. Sarajevo - EL
4. Siroki - EL
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
E na to ćemo pričakati malo, bar još jedno 20 god.Elegant je napisao/la:1. Borac - LP
2. Zeljo - EL
3. Sarajevo - EL
4. Siroki - EL

- Crveni Barun
- Kontakt:
svejedno nećete vidjeti europuflash je napisao/la:@crveni barun
...nisam ni rekao da navijas...samo realno mislim da ces biti kuci dok ja budem gledao tekmu....mi mozda nismo igrali puno utakmica u Evropi ali osim Grblja fakticki mi i nemamo neki veci kiks....tako da bez argumenata govoris o nasem iskustvu u Evropi.....i prije u Jugi mozda nismo imali neke bajne plasmane ali smo pobjedjivali redom Slaviju iz Praga,Setubal,Cataniu,Fiorentinu,MTK.....i izbacivali ih u direktnim duelima....

Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK
slažem seElegant je napisao/la:1. Borac - LP
2. Zeljo - EL
3. Sarajevo - EL
4. Siroki - EL
- pacovi_tu_ima
- Kontakt:
FK Sarajevo je nosilac u drugom pretkolu lige evrope. ostali naši klubovi nisu.
dzenan01 je napisao/la: željezničari najvjerovatnije idu u 2. pretkolo gdje bi trebali biti nosioci, a onda bi mogli i do nekog iznenađenja i play-offa.
Yespacovi_tu_ima je napisao/la:FK Sarajevo je nosilac u drugom pretkolu lige evrope. ostali naši klubovi nisu.
Sarajevo je nositelj u 2 pretkolu EL, ostali nisu ni blizu toga
http://uclpredictions.ucoz.com/1011/el1112.pdf
Siroki 2.824
Zeljeznicar 2.824
Celik 1.824
http://uclpredictions.ucoz.com/1011/cl1112.pdf
Protivnici Borca u LP
Široki ide sigurno! Čelik i da osvoji Kup ne ide u Evropu... 

Čelik Zenica 1945
Nemoj da te vrijedam.Nimla_RZ je napisao/la:Široki ide sigurno! Čelik i da osvoji Kup ne ide u Evropu...
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Onda nam pustite kupNimla_RZ je napisao/la:Široki ide sigurno! Čelik i da osvoji Kup ne ide u Evropu...

...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
Jbg drug, al zna se zbog čega.avenija je napisao/la:Nemoj da te vrijedam.Nimla_RZ je napisao/la:Široki ide sigurno! Čelik i da osvoji Kup ne ide u Evropu...
@scorpion Pustit Kup?! Pa to može samo Duisburg protiv Schalkea...

Čelik Zenica 1945
Sve mi je ko i jasno,ali mi nije jasno kako Zeljo,Siroki i Slavija imaju isti koeficient.
Da je nacionalni koeficient nije,jer je on manji(negde oko 1.800).

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- gospodin Seljakovic
- Kontakt:
i meni je to isto smijesno, sad vidim da su zadnje dvije sezone ta tri kluba ostvarili razlicite koeficijente, al im je zbroj jednak .. a prije tog su tri sezone osvojili koeficijente 0.3666, u to vrijeme prije 3 godine se igralo Kup UEFA, a nakon nastanka Europa Lige se sve preformiralo i sad se osvajaju koeficijenti u svim predkolima, dok se prije 3 godine u prva dva predkola osvajao koeficijent samo za ligu, a tek u trecem predkolu se mogao osvojit i klupski koeficijentDevil je napisao/la:Sve mi je ko i jasno,ali mi nije jasno kako Zeljo,Siroki i Slavija imaju isti koeficient.![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.