FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

thulkazal
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la thulkazal » 21 maj 2011, 18:40

FRANK RIBERY je napisao/la:Izjava Kahna mi svakim danom sve više raste u očima.ZAdnjih par godina Bayern ima ozbiljnih problema sa odbranom i uprava po tom pitanju nije radila ništa već je dovodila pojačanja na nepotrebnim pozicijama.Od utakmice sa Barselonom (0-4) uprava nije shvatila ili nije zeljela da shvati gdje je problem.Rafinha? Contento nije ništa slabiji igrač od njega, a može se reći i igrač sa mnogo većim potencijalom od Rafinhe.Dolazak Neuera je jedina planska kupovina u zadnjih 10 godina.Mislim da mi nemamo plan kako doći do trofeja Lp-a.Kad se sjetim da je nuđen Vidić Gaalu i da ga onaj glavonja nije htio bljuje mi se.
a dobro teško je vjerovati o Vidiću i Bayernu jer sve je bilo fazon "žuta štampa" ...

Izjava Kahn-a je bila kritikovanje i Nuerovog transfera tvrdeći kako se ne daje 25 mil. u toj situaciji te kako Bayern ne kupuje planski a uostalom to je i poznato jer zadnji 6 godina sve se gleda za nekim bauk transferima a lete nam igrači pred očima iz BL koji su duplo jeftiniji (Kedhira, Ozil, Sahin, Kompany, Boateng itd.) nego neka navikana zvjezda iz druge lige a sličnog su kvaliteta

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 21 maj 2011, 18:54

effe_sa je napisao/la: jest rasko-rasim aktivan to je čudo jedno :D :D al i dalje je pod lupom
Pitaj ako te nesto zanima :!:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Klare je napisao/la:Neki govore da će Vidal na beka :? , ne vjerujem ;) , nije tu ni približno dobar kao u sredini. Dok bi Boatenga radije vidio na beku(lijevom)(ako se i definitivno povuklo iz pregovora oko Coentraoa), a da nam pri tom doleti još jedan stoper, ali klasični, nešto kao Buytonja. :)
Nije dobar kao u sredini, ali cini mi se da alternative nema (tj. nece je biti :roll: ). Jos jedan stoper :idea: odlican bi bio, nema sta, ali koji :!: :?:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ukoliko ne bude nekih spektakularnih iznenadjenja, koja Bayern-ova uprava odavno nije pripremila svojim navijacima (mislim na ona pozitivna iznenadjenja), sasvim je moguce da ce buduci sastav Bayern-a izgledati ovako:

- Prvi tim

------------------NEUER-----------------
LAHM---BOATENG---BUYTEN---VIDAL
---------SCHWEINI---GUSTAVO--------
-------------------------------------------
ROBBEN--------MULLER--------RIBERY
------------------GOMEZ----------------
(Uz neke sasvim moguce rotacije unutar tima, npr. Gustavo-stoper, Boateng-bek, Vidal-vezni... :!: :?: )

- Drugi tim

----------------BUTT (SATTELMAIER)-----------
--KOZ-----BRENO---BADSTUBER---CONTENTO
-----------TYMOSHCHUK---PRANJIC------------
----------------------------------------------------
ALVAREZ------------KROOS-----------OLIC-----
----------------PETERSEN (KLOSE)--------------

Ima ovdje jos rupa za popuniti... :ugeek:

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 21 maj 2011, 20:31

Doveli smo Petersena odlican posao :lol: koje sljedeci na redu 17-godisnji Dino Spehar :?:

Taman sam se bio ponadao eto nama Coentrao i napokon bi popunili tu poziciju "desni bek" ali naravno zasto me ovo ne iznenadzuje? Pa zato sto se to desava iz sezone u sezonu, ipak Arturo Vidal je mnogo isplatniji ma da i Leverkusen trazi puno za ovog prosjecnog igraca, kojem je prava pozicija "defanzivni vezni" a kod nas bi igrao lijevog beka i opet bi Lahm-a morali vratiti na desnog beka, taman se covjek navikao, ma da i ovaj transfer ce biti tesko realizovati ako ovako Leverkusen nastavi ali ipak vjerujem da ce se dogovoriti.Otisao je Hamit odlicno, ko ce sada igrati umjesto Robbena kada se povrijedi (a svi znamo da igra pola godine a pola godine je u bolnici :roll: ) Boateng bi bio odlican posao za poziciju stopera, visok, snazan, sve sto treba pravom stoperu nesto slicno kao nas Daniel, zezam se ipak je dosta pokretni od onog panja uz to reprezentativac Njemacke a i mlad je, ali 8 miliona eura tu mi nesto smrdi opasno ipak mislim da mu je cijena dosta veca i na kraju ce cicije i njega da otpisu.Rafinha samo cu reci no comment suvisno je ista drugo za tog igraca napisati, Falcao samo cu se nasmijati , svi znamo kolika je njegova cijena prema tome :lol: I da na kraju taj Manuel, Manuele, Manuele niko nemoze podcijeniti njegov kvalitet, ali za igraca kojem istice ugovor sljedece godine dati 25 miliona eura je previse, ipak mislim da je on nas ali ova cijena je stvarno previsoka, uredu da ima ugovor jos tri sezone ali ...

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 21 maj 2011, 23:43

Ottmar Hitzfeld za Bild o Louis-u:

"Als Trainer ist man immer in der Verantwortung. Vielleicht war es ein Fehler, zu sehr an seinem Konzept festzuhalten, das Spiel in die Abhängigkeit von Robben und Ribéry zu legen. Es hätte genügend Spieler gegeben, um erfolgreich zu sein. Man hätte das Spiel anders gestalten können."

"Kao trener si uvijek odgovoran. Možda je bila pogreška, previše se držati njegovog koncepta, staviti igru u zavisnosti od Robben-a i Ribery-a. Bilo je dovoljno igrača da se bude uspješno. Mogla se igra postaviti drugačije."

"Man hätte sicher noch einiges erreichen können. Nachdem Hoeneß deutlich gesagt hat, dass man mit dem Trainer nicht diskutieren kann, war klar, dass die Zeichen auf Abschied standen. Ein Wechsel in der Winterpause wäre sinnvoller gewesen."

"Moglo se sigurno postići nesto. Nakon sto je Hoeness izjavio jasno da se sa trenerom ne može raspravljati, bilo je jasno da znakovi ukazuju na oprostaj. Promjena u zimskoj pauzi bila je primjerenija."

http://www.goal.com/de/news/827/bundesl ... her-feuern

Manuel Neuer za Sky nakon finala kupa o prelasku u Bayern:

"Ich habe keine Informationen. Die Verantwortlichen wissen Bescheid, auch ich muss warten."

"Nemam nikakve informacije. Oni koji su odgovorni znaju, i ja moram čekati."

http://www.goal.com/de/news/968/transfe ... %9F-nichts

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 22 maj 2011, 02:05

FC BAYERN je napisao/la:Doveli smo Petersena odlican posao :lol: koje sljedeci na redu 17-godisnji Dino Spehar :?:

Taman sam se bio ponadao eto nama Coentrao i napokon bi popunili tu poziciju "desni bek" ali naravno zasto me ovo ne iznenadzuje? Pa zato sto se to desava iz sezone u sezonu, ipak Arturo Vidal je mnogo isplatniji ma da i Leverkusen trazi puno za ovog prosjecnog igraca, kojem je prava pozicija "defanzivni vezni" a kod nas bi igrao lijevog beka i opet bi Lahm-a morali vratiti na desnog beka, taman se covjek navikao, ma da i ovaj transfer ce biti tesko realizovati ako ovako Leverkusen nastavi ali ipak vjerujem da ce se dogovoriti.Otisao je Hamit odlicno, ko ce sada igrati umjesto Robbena kada se povrijedi (a svi znamo da igra pola godine a pola godine je u bolnici :roll: ) Boateng bi bio odlican posao za poziciju stopera, visok, snazan, sve sto treba pravom stoperu nesto slicno kao nas Daniel, zezam se ipak je dosta pokretni od onog panja uz to reprezentativac Njemacke a i mlad je, ali 8 miliona eura tu mi nesto smrdi opasno ipak mislim da mu je cijena dosta veca i na kraju ce cicije i njega da otpisu.Rafinha samo cu reci no comment suvisno je ista drugo za tog igraca napisati, Falcao samo cu se nasmijati , svi znamo kolika je njegova cijena prema tome :lol: I da na kraju taj Manuel, Manuele, Manuele niko nemoze podcijeniti njegov kvalitet, ali za igraca kojem istice ugovor sljedece godine dati 25 miliona eura je previse, ipak mislim da je on nas ali ova cijena je stvarno previsoka, uredu da ima ugovor jos tri sezone ali ...
Vratiti Hummelsa i uz njega Subotića i neki lijevi bek,možda vratiti Jansena i to je to :D
Real Madrid je bio i ostao najveći,dok je Barcelona samo furka današnjih klinaca!!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 maj 2011, 02:05

ne znam odkud vam ideja da će vidal igrat beka...ak vidal dodje gustavo ide na poziciju stopera ili beka, a boateng ce vjerovatno doc i isto moze igrat stopera ili beka....vidala kada bi kupili onda samo za poziciju u veznom redu...a po pitanju boatenga sam samo skeptican zbog njegove povrede, ali covjek dok je igrao u njemackoj bio je na nivou jednog coentrao-a...i jedan coentrao nije vrijedan truda ako se pravi glumac, on bi trebao trcat da dodje u bayern a ne bayern za njim
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 22 maj 2011, 03:04

Riccardo Montolivo, veznjak Fiorentine, odbio je potpisati novi ugovor, a prema pisanju nekih talijanskih medija mogao bi preseliti u Bayern Munchen.
Montolivo bi nardene sezone za Bavarce u Ligi prvaka mogao nastupati kao domaći igrač, s obzirom da ima njemačko porijeklo.
Sent from my Philips Smart TV.

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 22 maj 2011, 12:23

Clemens Tönnies (Predsjednik Nadzornog odbora Schalke-a) o odlasku Neuer-a u Bayern za dpa:

«Die Entscheidung ist so wichtig, dass sie in einer Sondersitzung des Aufsichtsrates fällt»

"Odluka je tako vazna, da ce pasti na vanrednoj sjednici Nadzornog odbora."

«Ich bin strikt dagegen, dass Manuel geht»

"Ja sam strogo protiv toga da Manuel ode."

Horst Heldt (Sportski predsjednika Schalke-a) o odlasku Neuer-a u Bayern za dpa:

«Das Angebot der Bayern liegt vor. Wir werden unsere Entscheidung binnen einer Woche bekanntgeben.»

"Ponuda Bayern-a je tu. Mi ćemo objaviti našu odluku u roku od jedne sedmice. "

http://www.transfermarkt.de/de/toennies ... 63393.html

Joachim Low u intervjuu za goal.com:

"Ein Toni Kroos etwa wurde wie auch Götze als Ausnahmetalent gehandelt. Aber seine Leistungen waren zuletzt nicht mehr so herausragend wie noch vor einem Jahr in Leverkusen."

"Sa Toni Kroos-om se odnosilo kao i sa Gotze-om kao sa jednim izvnrednim talentom. Ali njegove usluge u zadnje vrijeme nisu bile tako izvanredne kao sto su to bile prije jedne godine u Leverkusenu."

http://www.goal.com/de/news/829/dfb-tea ... toni-kroos

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 maj 2011, 14:15

Golman Schalkea Manuel Neuer izjavio je kako još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru...

Iako je proteklih sedmica u njemačkim medijima Neuer predstavljen kao "novi Oliver Kahn" u Bayernu, plavokosi Nijemac nikako da potpiše ugovor.

Neuer je nakon finala DFB-kupa, gdje je Schalke razbio Duizburg sa 5:0 i gdje je vjerojatno odigrao svoju posljednju utakmicu kao član "rudara", kazao kako je njegova budućnost potpuno neizvjesna.

"Nemam pojma gdje idem. Mislim da znaju oni koji su odgovorni za to i koji pregovaraju. Ja trenutno nemam sve informacije pa mi ostaje da čekam." , kazao je Neuer za "njemački Sky".

Kako prenose njemački mediji, Bayern je ipak na korak od dovođenja Neuera, koji bi za sedmicu dana trebao staviti potpis na četvorogodišnji ugovor.

Šta više otežu neka potpišu sa Neuerom ili neka počnu tražiti drugog golmana, počinje mi ići na živce ova sapunica oko Neuera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 maj 2011, 23:13

Oooo bratjo bavarci šta ima? :P Ko dir'o i slično? :D

Nema beskonačnih citiranja, nesta i foruma. :lol:
Saurman je napisao/la: Šta više otežu neka potpišu sa Neuerom ili neka počnu tražiti drugog golmana, počinje mi ići na živce ova sapunica oko Neuera.
Isto kao i ti nama sa tim c/p postovima. :mrgreen:
Da probamo riješiti situaciju :?
Hajmo se dogovoriti da nećemo pratiti dešavanja oko Neuera nekih....7 dana.

Nakon toga ćemo ga pozdraviti u bijelom (bay-golmanskom dresu) :D

Ako i od toga ne bude ništa, onda ga ebaji. :lol:
Koji će nam klinac.
Vom Jäger zum Gejagten

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 maj 2011, 23:17

Ocekujem da Bayern uradi jedan bomba transfer ovo ljeto

samo moraju prije ramazana da se napijem
Thomas Müller - Fußballgott

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 maj 2011, 23:21

don_burza je napisao/la:Ocekujem da Bayern uradi jedan bomba transfer ovo ljeto
A to bi mogao biti.... :?:

Ono, nešto u sredini...između tvojih želja i stvarnih potraživanja/mogućnosti.

Ili, pak, očekuješ nešto za iznenađanje, ala Arjen.
Vom Jäger zum Gejagten

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 maj 2011, 23:29

Ma neko ime da izvuku

evo prijedloga

Kaka, Tevez, Hulk , Snajder . Diego :D i mozda neki nas balkanac

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 maj 2011, 23:31

Boooom transfer Falcao... :D

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 maj 2011, 23:36

Ma kakav falkao nije on na nivou boom transfera

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 maj 2011, 23:37

don_burza je napisao/la:Ma kakav falkao nije on na nivou boom transfera
On je na nivou naucne fantastike. :D

Ponukan iskustvom, nece me iznenaditi ako ugrabe neku masineriju, jer Ulli je vazda bio masina za pregovaranje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 maj 2011, 23:41

don_burza je napisao/la: evo prijedloga
Kaka, Tevez, Hulk , Snajder . Diego :D i mozda neki nas balkanac
čovjek sa ožiljkom slika
hulk (to onaj snažni?) ne sviraj qrcu slika
slika sneider
diego slika
Saurman je napisao/la:Boooom transfer Falcao... :D
što je on bum? :?
je l' zato što je trenutni bOOm. :D

'Ajde nastavite, baš ste zabavni.
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 maj 2011, 23:43

Sneijder ili Tevez kad bi došao jedan od ove dvojice oprostio bi sve Uliju. :D

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 maj 2011, 23:46

@ gero

tevez i kaka sam napisao jer postoji mogucnost da odu iz svojih timova

a ovo za hulka je moja licna zelja :D

A sto se tice Falke on nije medju top 30-40 napadaca svijeta

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 maj 2011, 23:51

don_burza je napisao/la: tevez i kaka sam napisao jer postoji mogucnost da odu iz svojih timova
Ma neću Teveza (njemu svaka čast kao igraču) ali on nije za "naš" klub, kao što nije ni meta Uli i kompanije.
don_burza je napisao/la: a ovo za hulka je moja licna zelja :D
Želja ti je lipa, samo što dolazimo do one granice koja se mjeri sa realnošću. Piši - propalo.
don_burza je napisao/la: A sto se tice Falke on nije medju top 30-40 napadaca svijeta
Vidiš li ti ovo, moj Saurmane? :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.