xaviesta je napisao/la:Barcelona have reached a personal deal with Villarreal forward Giuseppe Rossi (24) for the next 4 seasons. cadena ser
Ovo je izgleda haman gotovo, samo se ceka kraj sezone da bude i zvanicno. Po meni jako dobar igrac, ima ubojitu ljevicu i sto je najvaznije dobar je dribler, a jedini igrac kojeg je Villa predriblao ove sezone je Arbeloa

nije jos gotovo, moraju se sad i klubovi dogovoriti oko cijene. viljareal trazi 30 miliona i po meni to je previsoka cijena za igraca koji vrijedi jedno 20 miliona brat bratu, dobar jeste, ali sto ej previse-previse je. vjerovatno ce barca proci s manje para, vrlo moguce da ce neki nas igrac ili igraci otici u viljareal i tako da se ublazi cijena, na kraju cemo proci vjerovatno sa ne vise od 20 miliona, sto i nije los posao
sto se tice mjesta za rossija, imat ce prostora, nekad ce vilja na klupu, nekad pedro, ko bude u boljoj formi neka i igra, to na mi treba, jer cesto se pedro i vilja znaju uspavati, bitno je da sva ova cetvorica su izrazito polivalentni igraci i svi mogu igrati na barem dvije od tri pozicije u napadu.
ono sto je jos bitno ako dodje rossi, po mom nekom misljenju to znaci da fabregas ne dolazi, jer tek onda nema smisla da ga dovodimo, u napadu bi imali messija, vilju, pedra, rossija i afelaya, dakle 5 sjajnih igraca sto je sasvim dovoljno, bojan pa cak i jefren mogu otici
u sredini xavi, iniesta, sergio, maskerano, tiago i keta, dakle i sredina popunjena maksimalno, dolazak cesca moguc je samo u varijanti da iniesta pocesto onda igra u napadu, ali onda je opet pretrpano jer ce tu biti rossi
dolazak cesca moguc je samo ako odu recimo dvojica, npr keita i afelay, ili keita i tigao, a pitanje je sad koliko je to pametno
najbolja opcija je fino dovesti rossija ako je pep vec procijenio da nam je on najbolja opcija, ako tu se potrosi 20 miliona onda ostaje jos 30 miliona od tog nekog budzeta za transfera, i taj novac onda iskoristiti za dovodjenje top klase lijevog beka, mislim da bi totenham pristao pustiti bale za te pare plus nekog mozda naseg igraca, a vjerovatno bi i benfica pustila coentrao-a i za manje pare
nasa praksa je dovodjenje po tri igraca uglavnom, dakle rossi, bale i tiago, plus jos fontas, sasvim lijepo i dovoljno za novu sezonu
potrositi 50 miliona nije puno, ako se uzme u obzir da za ibru dobijamo 25 miliona, pa onda ce nesto novca biti i od bojana, maxwela, milita, caceresa. sve u svemu kad se sve sabere i oduzme, jako mali minus, mozda i na nuli nekoj klub bude za razliku od proslih sezona kad se puno trosilo