Sta ce biti,vidjet cemo ovim tempom za nekih 150 godina

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Naravno da su je mogli otkopati do sada. Hajmo im i mi pomoci. Desni klik -zabijes lopatu, lijevi klik izbacis zemlju. Hajmo navali sad.Megamon je napisao/la:Ma ima nesto sad da li je to piramida ne znam.Sto se tice iskopavanja da su oni sigurni 100% da je piramida iskopali bi je do sad.Misljenja sam da je ovaj arheolog poj'o veliko gov-no i stavio veliki teret na svoja ledja.Uopste ne vidim da ima neki vrstu pomoci od valdajucih struktura.Iskreno ja nisam bio nikada u toj dolini piramida jer ne vidim zasto bi ja otis'o i gled'o u brdo specificnog oblika.Ako sta ima treba biti brzi jer samo otkopavanjem mozemo privuci turiste.Mislite da je nekome zanimljivo prevaliti veliki broj kilometara i gledati u brdo za koje se pretpostavlja da je piramida.Takodjer tu se treba i novca uloziti u najbolje arhitekte i napraviti prateci sadrzaj(hoteli,restorani) kako bi se turisti mogli osjecati ugodno.
onakvo nesto kao sto semir prica nije 100%Megamon je napisao/la:Ma ima nesto sad da li je to piramida ne znam.Sto se tice iskopavanja da su oni sigurni 100% da je piramida iskopali bi je do sad.Misljenja sam da je ovaj arheolog poj'o veliko gov-no i stavio veliki teret na svoja ledja.Uopste ne vidim da ima neki vrstu pomoci od valdajucih struktura.Iskreno ja nisam bio nikada u toj dolini piramida jer ne vidim zasto bi ja otis'o i gled'o u brdo specificnog oblika.Ako sta ima treba biti brzi jer samo otkopavanjem mozemo privuci turiste.Mislite da je nekome zanimljivo prevaliti veliki broj kilometara i gledati u brdo za koje se pretpostavlja da je piramida.Takodjer tu se treba i novca uloziti u najbolje arhitekte i napraviti prateci sadrzaj(hoteli,restorani) kako bi se turisti mogli osjecati ugodno.
Megamon je napisao/la:Ma ima nesto sad da li je to piramida ne znam.Sto se tice iskopavanja da su oni sigurni 100% da je piramida iskopali bi je do sad.Misljenja sam da je ovaj arheolog poj'o veliko gov-no i stavio veliki teret na svoja ledja.Uopste ne vidim da ima neki vrstu pomoci od valdajucih struktura.Iskreno ja nisam bio nikada u toj dolini piramida jer ne vidim zasto bi ja otis'o i gled'o u brdo specificnog oblika.Ako sta ima treba biti brzi jer samo otkopavanjem mozemo privuci turiste.Mislite da je nekome zanimljivo prevaliti veliki broj kilometara i gledati u brdo za koje se pretpostavlja da je piramida.Takodjer tu se treba i novca uloziti u najbolje arhitekte i napraviti prateci sadrzaj(hoteli,restorani) kako bi se turisti mogli osjecati ugodno.
Itekako da je zanimljivoo....Projekt istraživanja Bosanske doline piramida i dalje je netipičan za bh. prilike. Veliki je broj zainteresovanih volontera za dolazak u Visoko i učešće na Međunarodnoj radnoj akciji volontera – “MRAV 2011” i pored toga što imidž zemlje svaki dan pada zbog političkih problema, korupcije, odbijanja stranog kapitala i investicija.
Najveće svjetske piramide su lani privukle u Visoko više od 50.000 turista, vodeće svjetske stručnjake, 500 volontera s pet kontinenata, 45 arheologa i desetine svjetskih medija.
Zaključno s prvom sedmicom aprila 2011. u Fondaciju su stigle 474 prijave za volontiranje na bosanskim piramidama. Od toga je 285 muškaraca i 189 žena.
Prijave su stigle iz 42 države sa šest kontinenata i to: BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Kosova, Velike Britanije, Holandije, Irske, Francuske, SAD, Švicarske, Njemačke, Norveške, Kolumbije, Švedske, Kanade, Australije, Austrije, Kine, Azerbejdžana, Turske, Finske, Italije, Indije, Indonezije, Egipta, Poljske, Rumunije, Rusije, Češke, Mađarske, Danske, Španije, Brazila, Jordana, Belgije, Estonije, Saudijske Arabije, Argentine i Bugarske.
Među prijavljenima je i petnaest arheologa, šest antropologa, osam historičara i sedam geologa. Najstariji volonter (Smail Sikirić) ima 71 godinu, a najmlađi Nimai Kotnik samo deset godina i dolazi u pratnji roditelja.
S obzirom da “MRAV 2011” počinje 4. juna očekuje se znatno veći broj prijava koji će ovu akciju učiniti najpozitivnijom aktivnošću na tlu BiH ove godine.
sad ti kao pametniji od njega, on glup ti pametanFIFA/UEFA je napisao/la:onakvo nesto kao sto semir prica nije 100%Megamon je napisao/la:Ma ima nesto sad da li je to piramida ne znam.Sto se tice iskopavanja da su oni sigurni 100% da je piramida iskopali bi je do sad.Misljenja sam da je ovaj arheolog poj'o veliko gov-no i stavio veliki teret na svoja ledja.Uopste ne vidim da ima neki vrstu pomoci od valdajucih struktura.Iskreno ja nisam bio nikada u toj dolini piramida jer ne vidim zasto bi ja otis'o i gled'o u brdo specificnog oblika.Ako sta ima treba biti brzi jer samo otkopavanjem mozemo privuci turiste.Mislite da je nekome zanimljivo prevaliti veliki broj kilometara i gledati u brdo za koje se pretpostavlja da je piramida.Takodjer tu se treba i novca uloziti u najbolje arhitekte i napraviti prateci sadrzaj(hoteli,restorani) kako bi se turisti mogli osjecati ugodno.
da jeste, u visoko bi navalili svi svjetski strucnjaci, a da ne spominjem turizam...
ono sto semir radi samo kalja BiH reputaciju u svijetu radi svoje licne koristi
Nisam naucnik iz arheoloskog sektora, nego iz medicinskog/molekularna biologija. No znam sta znaci ozbiljan, eticki cist ( naprimjer bez licnih interesa) i naucni pristup jednoj tematici. A Osmanagic to apsolutno nema. Barata sa rijecima i izrazima, sa kojim barataju samo najgori prevaranti, koji ljudima prodavaju izmisljotine kao naucno znanje i otkrice. U mom polju se takvi ljudi zovu homeopaticari ili Torabiji, koji lijece naivnu masu "energijama". Tim ljudima ne trebaju dokazi, studije, nista. Niti imaju dokaze, nego samo rekla, kazala i od toga zive. Oni su sami sebi dokaz i onima koji zele da vjeruju u to. Ali sa naukom to veze nema. Nekima se cini kao covjek koji "misli sa svojom glavom", ali to dolazi od toga sto "mnogo izmislja sa svojom glavom".Tribalian je napisao/la: Za mene je Osmanagic covek koji misli svojom glavom i covek koji radi prave stvari i pokusava da nas izvuce iz ovih sadasnjih istorijskih zabluda i sivila nastalih "istorijskim nesporazumima" .
Charles Darwin je bio iz Britanije, ne Amerike.Bilal je napisao/la:Zvanicna Historija je jedna velika zabluda, koju su Ameri izmislili da bi se sve poklapalo sa njihovom teorijom evolucije. Hej pa zar ima jos neko ko vjeruje da su Egipatske piramide napravljene samo prije 5000 godina.
adis.p je napisao/la:Pa govorim kad bi se otkopale piramide za par godina, turisti bi dosli, vidjeli i otisli. Nebi vise dolazili, jer ko ce dolazit 10x da gleda jedno te isto....a ovako svake godine se otkopaje nesto novo i uvijek kad dodjes, imas nesto novo vidjet...Donnie Darko je napisao/la:wtf? al ono, wtf?adis.p je napisao/la:Pitate se zasto je ne odkopaju?
- Pa jel logicnije da je kopaju 100 godina i da svake godine u Visoko dolazi cca 100 hiljada turista il' da se otkopa za 1-2 godine i da turisti dolaze par godina i onda bude sve po starom....Svake godine, odnosno svake sezone se otkopa jedan dio, zavisno od sredstava. I svako od turista koji dodje jednom, za par godina ce doc opet jer je za tih godinu-dvije otkopano nesto novo....
Tribalian je napisao/la:Jos jednom bih napomenuo da je istorija koju sada ucimo je stigla ovde 1878. godine,zahvaljujuci tadasnjem srpskom ministru prosvete Stojanu Novakovicu,o kome ne zelim da trosim reci. Verovali ili ne do tada nije bilo pomena da mi ovde ( srbija,bosna,hrvatska) poticemo od nekih juznih Slovena,sto je po meni apsurd ,vise licim na prosecnog Italijana nego na Rusa ili Ceha. Pristalica sam misljenja da se ovde niko nije ni selio ni odselio ,ali eto vreme ce pokazati....Principatus je napisao/la:Mislim da ovaj sto vodi nije prevarant, nego ima dobre namjere. No to ne mijenja nista na tome, da je pseudo-naucnik, neozbiljan, da se izvaljiva o nekim pozitivnima energijama, alternativnim-istorijama i drugim ezotericnim glupostima, koje narodu (i sebi samom) dobro prodaje.Svi moguci strucnjaci, i nasi i stranci, kazu da je ovo cista glupost. Ovaj sto vodi to je obicni prevarant.
Ali...i to jedno veliko ali: I corava koka nekad zrno nadje.
Za mene je Osmanagic covek koji misli svojom glavom i covek koji radi prave stvari i pokusava da nas izvuce iz ovih sadasnjih istorijskih zabluda i sivila nastalih "istorijskim nesporazumima" .
FIFA/UEFA je napisao/la:onakvo nesto kao sto semir prica nije 100%Megamon je napisao/la:Ma ima nesto sad da li je to piramida ne znam.Sto se tice iskopavanja da su oni sigurni 100% da je piramida iskopali bi je do sad.Misljenja sam da je ovaj arheolog poj'o veliko gov-no i stavio veliki teret na svoja ledja.Uopste ne vidim da ima neki vrstu pomoci od valdajucih struktura.Iskreno ja nisam bio nikada u toj dolini piramida jer ne vidim zasto bi ja otis'o i gled'o u brdo specificnog oblika.Ako sta ima treba biti brzi jer samo otkopavanjem mozemo privuci turiste.Mislite da je nekome zanimljivo prevaliti veliki broj kilometara i gledati u brdo za koje se pretpostavlja da je piramida.Takodjer tu se treba i novca uloziti u najbolje arhitekte i napraviti prateci sadrzaj(hoteli,restorani) kako bi se turisti mogli osjecati ugodno.
da jeste, u visoko bi navalili svi svjetski strucnjaci, a da ne spominjem turizam...
ono sto semir radi samo kalja BiH reputaciju u svijetu radi svoje licne koristi
Principatus je napisao/la:Nisam naucnik iz arheoloskog sektora, nego iz medicinskog/molekularna biologija. No znam sta znaci ozbiljan, eticki cist ( naprimjer bez licnih interesa) i naucni pristup jednoj tematici. A Osmanagic to apsolutno nema. Barata sa rijecima i izrazima, sa kojim barataju samo najgori prevaranti, koji ljudima prodavaju izmisljotine kao naucno znanje i otkrice. U mom polju se takvi ljudi zovu homeopaticari ili Torabiji, koji lijece naivnu masu "energijama". Tim ljudima ne trebaju dokazi, studije, nista. Niti imaju dokaze, nego samo rekla, kazala i od toga zive. Oni su sami sebi dokaz i onima koji zele da vjeruju u to. Ali sa naukom to veze nema. Nekima se cini kao covjek koji "misli sa svojom glavom", ali to dolazi od toga sto "mnogo izmislja sa svojom glavom".Tribalian je napisao/la: Za mene je Osmanagic covek koji misli svojom glavom i covek koji radi prave stvari i pokusava da nas izvuce iz ovih sadasnjih istorijskih zabluda i sivila nastalih "istorijskim nesporazumima" .
Ipak kazem: Mozda je slucajno na nesto naletio.
Charles Darwin je bio iz Britanije, ne Amerike.Bilal je napisao/la:Zvanicna Historija je jedna velika zabluda, koju su Ameri izmislili da bi se sve poklapalo sa njihovom teorijom evolucije. Hej pa zar ima jos neko ko vjeruje da su Egipatske piramide napravljene samo prije 5000 godina.
Sto se tice teorije evolucije, imali smo tu tematiku vec ovdje i necu se u to upustati, to jest praviti jos jedanput gresku da se u to upustam. No poricanje dokaza ove teorije, koji dolaze iz mnogo razlicitih polja biologije (antropologije, molekularne biologije etc.) samo korelira sa manjkom edukacije u ovim predmetima.
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
taj osmanagić tvrdi da je hitler i dalje živ,pa ti vidi
skyisthelimit je napisao/la:kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
taj osmanagić tvrdi da je hitler i dalje živ,pa ti vidi
otkud ti to
zaista nama niko ne valja, sve sto je sa strane bolje je milion puta nego nase....cudni likovi
Pogresno nisam te prosvijetlio, jer nemogu te obrazovati i vaspitati za nekoliko minuta. Na tvom nacinu "dijaloga" se vidi koliko si zaostao, zatupljen, mozda i ljubomoran. Budi ti meni pozdravljen, prosvijetljeni.Stipe_djhasko je napisao/la: Hvala ti sto si nas prosvjetlio ti veliki covjece naucnik i ljudska velicina iz njemacke se nasla da soli pamet vjerovatno si to znanje pokupio od 92-95..
Principatus je napisao/la:Pogresno nisam te prosvijetlio, jer nemogu te obrazovati i vaspitati za nekoliko minuta. Na tvom nacinu "dijaloga" se vidi koliko si zaostao, zatupljen, mozda i ljubomoran. Budi ti meni pozdravljen, prosvijetljeni.Stipe_djhasko je napisao/la: Hvala ti sto si nas prosvjetlio ti veliki covjece naucnik i ljudska velicina iz njemacke se nasla da soli pamet vjerovatno si to znanje pokupio od 92-95..
A gdje je ko bio u kojim godinama i sta je radio, prepusti meni.
Zasto ljubomorni, meni bi bilo licno veoma drago, kad bi to bile piramide ili nesto drugo od slicnog znacaja. I ne kazem uopste da to jeste ili nije, jer nema bas cistog dokaza ni za jedni, ali ni za drugo. Ali to ne mijenja nista na tome ko je ta osoba koja stoji iza ovog projekta i njegove metode rada, manipulisanje sa informacijama, imenima naucnika, kao gluposti koje izvaljuje. E sad sto se kod nas radije cuje lijepa laz umjesto neugodne istine, to je drugi problem.adis.p je napisao/la:Druze pusti ih, vidis da su pojedinci ljubomorni na Visoko.....![]()
![]()
Principatus je napisao/la:Zasto ljubomorni, meni bi bilo licno veoma drago, kad bi to bile piramide ili nesto drugo od slicnog znacaja. I ne kazem uopste da to jeste ili nije, jer nema bas cistog dokaza ni za jedni, ali ni za drugo. Ali to ne mijenja nista na tome ko je ta osoba koja stoji iza ovog projekta i njegove metode rada, manipulisanje sa informacijama, imenima naucnika, kao gluposti koje izvaljuje. E sad sto se kod nas radije cuje lijepa laz umjesto neugodne istine, to je drugi problem.adis.p je napisao/la:Druze pusti ih, vidis da su pojedinci ljubomorni na Visoko.....![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Slatinash_7 i 6 gostiju.