Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Daum bacio peškir na pod, tj. napušta Frankfurt nakon abstiega u cvajtu.
Kandidati za klupu su Doll, Koller i Foda.
Vom Jäger zum Gejagten
geronimo je napisao/la:Daum bacio peškir na pod, tj. napušta Frankfurt nakon abstiega u cvajtu.
hehe na sta bi licilo da felix i daum igraju cvajtu
Thomas Müller - Fußballgott
Daum je ovim neuspjehom sebi za sva vremena zatvorio vrata Bundeslige, a sto se tice njegovog nasljednika na klupi Eintrachta po meni najidealnije rjesenje bi bio Marcel Koller koji ima iskustva u vodjenju ekipa kao sto je Eintracht. Inace ovog vikenda DFL je predstavio novi "Torfabrik" - loptu kojom ce se igrati utakmice Bundeslige naredne sezone. Evo par slika

"My Favorite Ring is Always the Next One"
Lokalni derbi. Vrlo zanimljiv mec?Hare_BvB je napisao/la:Bochum i službeno izborio baraž, ali teško da mogu do BuLi preko prepoređenog G'ladbacha.
Solbakken je definitivno novi trener Jarčeva.
Werder odbio ponuditi novi ugovor Fringsu (trenutni mu ističe 30.6).
Tasci na meti Arsenala.
BuLi neće imati fair-play predstavnika u EL na jesen.
Eintracht Braunschweig i Hansa Rostock su novi članovi Zweite. Dynamo Dresden i Osnabruck će igrati u baražu.
Werder odbio ponuditi novi ugovor Fringsu (trenutni mu ističe 30.6).
Tasci na meti Arsenala.
BuLi neće imati fair-play predstavnika u EL na jesen.
Eintracht Braunschweig i Hansa Rostock su novi članovi Zweite. Dynamo Dresden i Osnabruck će igrati u baražu.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
- spielführer_21
- Kontakt:
Fantastičan trener i dobar potez Jarčeva, mogli bi oni u gornji dom iduće sezone..Hare_BvB je napisao/la:Solbakken je definitivno novi trener Jarčeva.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Fino, fino.Hare_BvB je napisao/la: Eintracht Braunschweig i Hansa Rostock su novi članovi Zweite. Dynamo Dresden i Osnabruck će igrati u baražu.
Šoping-centar naših Danaca i Šveda (Rogatičana
Još da Drezdna prođe u baražu i možemo klimati glavom.
Evo parova baraža (relegacije) i njihovi termini.
M'gladbach - Bochum (19.5.)
Bochum - M'gladbach (25.5.)
Dresden - Osnabrück (20.5.)
Osnabrück - Dresden (24.5.)
Vom Jäger zum Gejagten
Pauli i Hansa će imati krvave okršaje (navijački gledano).
Ultra-ljevičari kontra ultra-desničera, biće belaja.
Dinamovci su ionako najveća bagra u Njemačkoj i udaraju na svakog, šteta bi bilo da ne uđu.
Još da i Offenbach upade pa da izađu na megdan reinkarniranim ultrasima iz Frankfurta. 
Veceras se igra prva utakmica PO izmedju M`Gladbacha i Bochuma na Borussia Parku i ja sam nekako ubjedjen da ce u istoj pasti odluka o tome ko ce igrati u Bundesligi naredne sezone. Moje simpatije u ovom dvoboju ce biti na strani M`Gladbacha iz vise razloga, no s ekipom Bochuma se nikad ne zna i treba biti oprezan. Takodjer su poznata dvojca sudija ovog dvoboja, tako ce sutra suditi Perl, a u Nedjelju Gagelmann.
Inace ja sam licno da se ukinu ove utakmice jer smatram da ekipa iz "Cvajte" treba biti nagradjena, a ne da joj cijela sudbina ovisi o dvije utakmice. Kakvo je Vase misljenje po ovom pitanju ?
Inace ja sam licno da se ukinu ove utakmice jer smatram da ekipa iz "Cvajte" treba biti nagradjena, a ne da joj cijela sudbina ovisi o dvije utakmice. Kakvo je Vase misljenje po ovom pitanju ?
Mislim da se uvodjenjem ovog play-off-a htjelo malo zakomlikovati i uciniti zanimljivijom situacija u borbi za prva tri mjesta u Zweiti (bolje receno da postane zanimljiva borba za drugo mjesto), jednako kao i mjesto 16-og na tabeli u 1. Bundesligi. Onda se onaj ko je izborio play-off u 1. BL nagradjuje, a onaj sto je zavrsio na 3. mjestu u 2. BL se na neki nacin kaznjava jer nije uspio u borbi za drugo mjesto.amerosm je napisao/la: Inace ja sam licno da se ukinu ove utakmice jer smatram da ekipa iz "Cvajte" treba biti nagradjena, a ne da joj cijela sudbina ovisi o dvije utakmice. Kakvo je Vase misljenje po ovom pitanju ?
Mislim da ovo rjesenje nije lose, mada nije iskljuceno da se ovo u narednim godinama promjeni, sve od zavisnosti koliko ce DFB zaraditi od ovih utakmica. Mozda se cak zakomplikuje sa dodatnim play-off-om u 2. BL (treci i cetvrti da razigravaju za konacno mjesto u play-off-u protiv ekipe iz 1. BL.) ili da se pak ukine, pa da bude kao i ranije.
ja sam za to da samo prvi ulazi a da 2gi i treci doigravaju sa pretposljednjim i 16tim mjestom iz bundeske...milion posto sam protiv da sve tri ekipe ispadaju jer tako dolazi do slabljenja lige....ovako kad bi se doigravalo 2 i 3 sa 17 i 16tim postojale bi velike sanse da samo jedna ekipa ispada na kraju a to bi znacilo jacanje lige jer ako ekipa odigra lose jednu sezonu sljedece ce vec bit bolja jer je iskusnija a ako ispadne direktno i umjesto nje udze ekipa koja je slabija (sto je u vecini puta slucaj) onda to dovodi do slabljenja kvaliteta lige...
Idemo, Dresden u cvajtu .......horde bi mogle donijeti prevagu u ovom mecu
UD i HZ
UD i HZ
Moje je misljenje da se na ovaj nacin "profiltrira" buduci bundesligas....prije svega mislim da ovim potezom Bundesliga 1 dobila na kvaliteti...rase.king je napisao/la:Mislim da se uvodjenjem ovog play-off-a htjelo malo zakomlikovati i uciniti zanimljivijom situacija u borbi za prva tri mjesta u Zweiti (bolje receno da postane zanimljiva borba za drugo mjesto), jednako kao i mjesto 16-og na tabeli u 1. Bundesligi. Onda se onaj ko je izborio play-off u 1. BL nagradjuje, a onaj sto je zavrsio na 3. mjestu u 2. BL se na neki nacin kaznjava jer nije uspio u borbi za drugo mjesto.amerosm je napisao/la: Inace ja sam licno da se ukinu ove utakmice jer smatram da ekipa iz "Cvajte" treba biti nagradjena, a ne da joj cijela sudbina ovisi o dvije utakmice. Kakvo je Vase misljenje po ovom pitanju ?
Mislim da ovo rjesenje nije lose, mada nije iskljuceno da se ovo u narednim godinama promjeni, sve od zavisnosti koliko ce DFB zaraditi od ovih utakmica. Mozda se cak zakomplikuje sa dodatnim play-off-om u 2. BL (treci i cetvrti da razigravaju za konacno mjesto u play-off-u protiv ekipe iz 1. BL.) ili da se pak ukine, pa da bude kao i ranije.
http://www.transfermarkt.de/de/1860-vor ... 63194.html
Hasan Ismaik kupuje Munchen 1860. Za 49% vlasnistva daje 13 mil. eura.
Prvi arapski investitor u njemackom fudbalu. Eto spasi se i Sechzig od propadanja
Hasan Ismaik kupuje Munchen 1860. Za 49% vlasnistva daje 13 mil. eura.
Prvi arapski investitor u njemackom fudbalu. Eto spasi se i Sechzig od propadanja
Nece lopta u gol Bochuma
Sad ce se osvetiti ovi promasaji Gladbachu...
Sad ce se osvetiti ovi promasaji Gladbachu...
Kakva utakmica na Borussia Parku i vise nego zasluzena pobjeda M`Gladbacha i ako su trebali ubjedljivije da slave. Ovaj je rezultat opasan, ali mislim da ce M`Gladbach to u revansu privesti kraju i izboriti opstanak u drustvu najboljih.
Je li ko od Vas pratio vrijeme kada je Jantschke ubacio loptu iz auta, mislim da ce u Njemackoj oko ovoga biti dosta polemike. Ukoliko je ubacio loptu prije isteka drugog minuta onda je sve cisto jer ni jedan sudija na svijetu nece prekinuti akciju, ukoliko to nije bio slucaj onda je Perl nahebao.
Za mene je definitivno igrac utakmice Andreas Luthe sta je covjek sve skinuo. Svaka mu cast.
Je li ko od Vas pratio vrijeme kada je Jantschke ubacio loptu iz auta, mislim da ce u Njemackoj oko ovoga biti dosta polemike. Ukoliko je ubacio loptu prije isteka drugog minuta onda je sve cisto jer ni jedan sudija na svijetu nece prekinuti akciju, ukoliko to nije bio slucaj onda je Perl nahebao.
Za mene je definitivno igrac utakmice Andreas Luthe sta je covjek sve skinuo. Svaka mu cast.
Šta reći za ovu tekmu, sem
.
M'gladbach pokazao da mu je mjesto u BuLi.
Da je Dante otiš'o kod brice putovali bi u Ruhr bezbrižni, a 'vako valja im dobro zapeti u revanšu, ali sam siguran da će uspjeti. Igor spasitelj, Hanke invalid. 
.M'gladbach pokazao da mu je mjesto u BuLi.
- samo_lijevo
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Direktan prijenos na programu MDR od 20:15.
NUR DIE SGD!!!
Direktan prijenos na programu MDR od 20:15.
NUR DIE SGD!!!
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- majestic24
- Kontakt:
Evo gola za prednost Borussie (M) prije revansa s Bochumom
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.