Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ŠB.TRN
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA

Post Postao/la ŠB.TRN » 19 maj 2011, 19:37

harishp je napisao/la:
mrjasmin je napisao/la:Sada su Bosnjaci ugrozeni. Ee ipak mislim da nisu ugrozeni nego da su neciji INTERESI i FOTELJE ugrozene. Molio bih sviju vas koji ste protiv usvajanje statuta, da mi DETALJNO objasniti ZASTO.
Bas naprotiv,interesi i fotelje onih koji su ovo zasrali ce biti jos jace.
ZASTO-ZATO sto ce manje vise da ostanu u savezu svi oni koji su i doveli do ovoga.
Sto se tice ugrozenosti,bit ce ugrozeni oni kojima je stalo do boljitka BIH fudbala.Ovima iz manjeg entiteta i ovi sa kamenjara je to stalo kao do lanjskog snijega.
Jer ovo sto ce se ukinuti suspenzija je samo infunzija,nikako kompletno ozdravljenje.
Kako bi i bilo,kad tumor ostaje neizvadjen.
@SB-TRN vjerovatno ''vi''ako Celik drmne Zelju u kupu. :mrgreen:Bila bi to,opsta majorizacija :lol:
Ma znas da je nama svejedno,ako pobjedi Čelik nema licence,ako Željo mi idemo,svejedno nam je !!! :D :D :D

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 19 maj 2011, 19:55

Navijam za Široki sto se tice pravih klubova.Imam simpatije prema Dinamu a Želji želim pobjedu protiv Zeničana,nije upitno.Ma Bevanda se sjetio sta mu je bilo lani pa je zato mozda takav izraz lica!!! :D

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 19 maj 2011, 19:57

Bogami onaj tuzan pogled Bevande iz loze Koseva ne govori tako, nego dlanove zagrij, pred tv i jednom u zivotu navijaj za pravi klub, za Zelju.
Šta fali Čeliku? :P
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 19 maj 2011, 20:04

aleksandar_veliki je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Bogami onaj tuzan pogled Bevande iz loze Koseva ne govori tako, nego dlanove zagrij, pred tv i jednom u zivotu navijaj za pravi klub, za Zelju.
Šta fali Čeliku? :P
Nista nisam rekao, nego drugu kazem za koga da navija. Bice lijepo u Sirokom, cijeli grad navija za Plave sa Grbavice.
Ma zajebajem se :D

Ja ću da simpatišem slabije, u ovom slučaju Čelik. Naravno, u korist toj odluci ide i višesedmično podjebavanje najboljeg druga ako Čelik eventualno uzme kup. :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 maj 2011, 20:35

I kad neko kaze da ''sport'' ne priblizava ljude.............................................................. :lol:
BTW gooo Celik :mrgreen: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 19 maj 2011, 20:58

harishp je napisao/la:I kad neko kaze da ''sport'' ne priblizava ljude.............................................................. :lol:
BTW gooo Celik :mrgreen: :mrgreen:
Mogu misliti kakvo ce sudjenje biti u kupu :mrgreen:
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 20 maj 2011, 03:09

Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju NSBiH, nakon bezrezervne podrške iz Fudbalskog saveza RS, zadobio je povjerenje delegata Federalnog Nogometnog saveza. Unatoč na momente bučnoj raspravi, koju su poticali i "provocirali" delegati Fudbalskog saveza KS, sve je jasno: Predloženi Satut bit će i formalno usvojen 26. maja na skupštini NSBiH.

Iz Sarajevskog kantona su, pokazalo se, bespotrebno dizali tenzije. Što je navelo Osima, da na samoj sjednici pita Suada Džindu: Ako sam ja problem, ako ti želiš biti predsjednik, to je najmanji problem. Evo, ja ću se povući - spremno je reagirao Osim nakon istupa Džinde i njegovih kolega iz Sarajevskog kantona.

Delegati su podržali Osima, a Džindo je najavio ostavku sa pozicija koje drži u kantonalnom savezu. Neki tvrde da to čini zbog "proklizavanja", a on sam naglašava «kako se borio za bošnjačke interese».

et jedan dio kopiran iz Sana :)

iskreno najvise bih volio da se Osim povuce i da nas ostavi ovim Djindama i Gracicima...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

TM87visnjik
Kontakt:

Post Postao/la TM87visnjik » 20 maj 2011, 04:08

Ovo sto sad laprdaju dzindo i gracic je klasika u bosni...zavadi pa vladaj...da su slucajno delegati iz srpskog i hrvatskog naroda protiv ovog statuta,ova bi se dva papka busala u prsa kako nam oni miniraju savez i ne zele dobro bh fudbalu...e posto su ovi ZA ,naravno kontra strana nadje bilokakvu manu i kaze to vam nevalja... siguran sam da nikome od stare ekipe iz saveza neodgovara normalan savez,jer kako ce krasti i namjestati jedni drugima...gracic prica o nekom moralu,a namjestio je utakmica Bog sami zna...popusio foru ulaze lovu u neke igrace i klub ,a malo se vraca..onda namjesti tekmu i uzmi koliko mozes..a sto se tice gospodina Osima,kad smo nagadjali ko ce pregovarat sa Uefom svi smo Boga molili da bude neko od bh legendi...posto je sad posao gotov zavrsen i suspenzija treba da se ukine opet nastupa bosanska klasika ...nasa pametna raja nasla GOSPODINU OSIMU hiljadu mana

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 20 maj 2011, 08:27

aleksandar_veliki je napisao/la: Ma isli frajeri sa pricom kako sa ovima sto su bili za i ne treba razgovarati. Hoce Bosnje sve, bitno je da se kompromis nadje sa ovima drugim. Ma ne treba ga ni usvojiti pa nek ide sve u onu stvar.
Ma da, kada je opstao FSRS treba ukinuti fudbal u BIH, kad nismo kroz fudbal sproveli politicke ideje stace nam onda fudbal u BIH..... Klasicna prica.... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: (da ne kazem koje politicke stranke)

Smijesno... da su srbi i hrvati protiv ovde bi se digla opsta frka, ali evo dva levata su protiv i oni su upravu ostali nisu.... Joj sranja i drzave, tacno mi se sere od ovakvog razmisljanja a bogami i stanja u drzavi...

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 20 maj 2011, 08:33

Najbolji ove sezone, svaka čast i sretno u LP ;)
Čelik Zenica 1945

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 20 maj 2011, 09:50

@aleksandar_veliki

a sta je sa amandmanom na kojem je insistirao FSRS da niko protiv koga se vodi krivicni postupak ne moze biti u organima saveza , koji je uefa odobrila ?

ja koliko znam, a znam dosta upravo taj amandman je zasmetao mnogima koji sad urlicu protiv usvajanja statuta, pokrivajuci to pricom o UGROZENOSTI bosnjackog naroda , jer se mnogi nakon tog amandamana nece moci pronaci na funkciji u savezu.

Dalje, kako to neko moze biti UGROZEN a da se nijedna odluka ne moze donijeti bez njega (npr bosnjacki predstavnici), ili pak ti imas drugaciju percepciju UGROZENOSTI. ONU U KOJOJ SI UGROZEN AKO NE MOZES NAMETATI SVOJU VOLJU DRUGIMA .

Ovaj portal je bio najglasniji u pritiscima za usvajanje statuta sa jednim predsjednikom, namecuci kao jedan od glavnih argumenata @ uefa i fifa traze to i to, mi se tom trebamo povinovati ako zelimo igrati pod njihovim okriljem, nema s njima pregovora.

Sad odjednom drugacije iz tvog pera.

Kako je upravo ovaj portal stalno priziviao suspenziju, te likovao kad se ona i desila ( kroz pero dautbegovica) , meni je kristalno jasan tvoj stav, jer poiliticki ciljevi prijetnje suspenzijom nisu ostvareni, i sad upravo ti koji si fol bio protiv politike u savezu, politickim razlozima branis gracicev i dzindin stav, koji su opet sve samo ne sportski

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 maj 2011, 11:06

da se ne zbunite, moderatori i ja na forumu ne zastupamo stav portala ili novinara, već samo svoj lični.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 20 maj 2011, 15:24

Predlažem ovo za obaveznu literaturu u školama. Bez dlake na jeziku je sve rekao ne samo o sadašnjoj situaciji, nego i ono što mi ne vidimo kod sebe, o našem ponašanju, o političkom stanju, ma o svemu...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 20 maj 2011, 20:34

jovanbl je napisao/la:@aleksandar_veliki

a sta je sa amandmanom na kojem je insistirao FSRS da niko protiv koga se vodi krivicni postupak ne moze biti u organima saveza , koji je uefa odobrila ?

ja koliko znam, a znam dosta upravo taj amandman je zasmetao mnogima koji sad urlicu protiv usvajanja statuta, pokrivajuci to pricom o UGROZENOSTI bosnjackog naroda , jer se mnogi nakon tog amandamana nece moci pronaci na funkciji u savezu.

Dalje, kako to neko moze biti UGROZEN a da se nijedna odluka ne moze donijeti bez njega (npr bosnjacki predstavnici), ili pak ti imas drugaciju percepciju UGROZENOSTI. ONU U KOJOJ SI UGROZEN AKO NE MOZES NAMETATI SVOJU VOLJU DRUGIMA .

Ovaj portal je bio najglasniji u pritiscima za usvajanje statuta sa jednim predsjednikom, namecuci kao jedan od glavnih argumenata @ uefa i fifa traze to i to, mi se tom trebamo povinovati ako zelimo igrati pod njihovim okriljem, nema s njima pregovora.

Sad odjednom drugacije iz tvog pera.

Kako je upravo ovaj portal stalno priziviao suspenziju, te likovao kad se ona i desila ( kroz pero dautbegovica) , meni je kristalno jasan tvoj stav, jer poiliticki ciljevi prijetnje suspenzijom nisu ostvareni, i sad upravo ti koji si fol bio protiv politike u savezu, politickim razlozima branis gracicev i dzindin stav, koji su opet sve samo ne sportski
Koji bolan crni politicki ciljevi??? Dajes malo preveliki znacaj ovom statutu! Ako mislis na ciljeve pojedinih duznosnika saveza iz federacije (pozicije) onda ok! I,na kraju krajeva, jedan predsjednik ce bit usvojen. Ohladi malo...
U svakom zitu ima kukolja. Vidis da i ovi pokusavaju nesto usicarit dok traje guzva.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 21 maj 2011, 11:05

spielführer_21 je napisao/la:
Predlažem ovo za obaveznu literaturu u školama. Bez dlake na jeziku je sve rekao ne samo o sadašnjoj situaciji, nego i ono što mi ne vidimo kod sebe, o našem ponašanju, o političkom stanju, ma o svemu...
I usput "opr'o" Branu Tulica! Koji kralj. Covjek se jednostavno mora voljeti.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 21 maj 2011, 11:28

Neka se sarajevski piljari uvuku u mišije rupe kada gospodin priča. Čuj onog smrde Prljače nema niko iz sarajeva, a koga da zovnu **** zalizani, tebe, mirzu, Baljka, Alihodžića. Švabo ima samo jednu manu, preferira pogrešnu stranu grada.

rixadu
Kontakt:

Post Postao/la rixadu » 21 maj 2011, 22:41

veliki intervju velikog covjeka Ivice Osima

http://www.vijesti.ba/intervjui/41091-O ... vadja.html

Ako je neko vec stavio izvinjavam se zbog neaktuelnosti......

senad005
Kontakt:

Post Postao/la senad005 » 22 maj 2011, 01:26

u cetvrtak ukidanje suspenzije sigurno
osim barbarez i ostali bpsanci i hercegovci ce to rijesit
nisu to srbi hrvati i bosnjaci
MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 22 maj 2011, 01:55

jovanbl je napisao/la:@aleksandar_veliki

Slazem se onako u korijenu sa svime.

Jedino je problem sto "3/4 vecina" u praksi ne donosi zeljeni cilj - funkcionalnost saveza. TO je u principu prikriveni ili modifikovani nacin da se zastite "nacionalni" interesi, ako cemo realno. Nije slucajno da to nisu 2/3, jer bi se u tom slucaju Hrvati zestoko bunili. Dakle, 3/4 je zato da svaki narod moze povuci svoj veto, to ti je valjda jasno...

Eh sad, da smo mi normalan narod, ni te 3/4 ne bi bile problem. Problem je sto su clanovi iz reda svog naroda uglavnom produzena ruka politickih lidera, partija, frakcija itd. Samim time ce se zbog nekih trecih, politickih (a nikako sportskih) interesa i dalje vrsiti obstrukcija donosenja raznoraznih odluka, a veliki broj istih ce ici na stetu razvitka i napretka BH fudbala. A ako cemo realno, jedini narod koji bez izuzetka voli ovu drzavu, reprezentaciju, jesu Bosnjaci. Utoliko gore pomenuto pravilo ide najvise na stetu Bosnjaka, utoliko su ugrozeni, Jovane. Bosnjaci nemaju rezervnu reprezentaciju, niti zemlju, imaju ovo malo jada i cemera, a mnogi od vas (ne kazem da si to ti, yubitubi i ostali s formua) se trude da iz raznoraznih interesa i to malo jada pod noge bace... Jednostavno, nije ih briga...

Sa aleksandrom se ne slazem u tome sto bi on ovdje podvukao liniju i isao do kraja, pa cak i po cijenu odrzanja suspenzije. Mislim da nije jos uvijek zrelo vrijeme da se rjesavaju neke stvari, jer se ti takvi problemi - kao sto je ocigledno - ne mogu rijesiti ni na politickom planu u drzavi. A htjeli mi to priznati ili ne, savez nije nikakva oaza ljubavi, vec prikriveno bojno polje politickih mocnika. Dok globalno ne krenu stvari bolje, i u savezu ce najvjerovatnije postojati slicni problemi.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 27 gostiju.