Sejad Salihovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Sejad Salihovic

Post Postao/la Goalgetter » 10 apr 2011, 15:14

Hertha: Scheitert der Traum von Salihović am Geld?

slika

Als Topfavorit in die zweite Bundesliga gestartet, wusste die Mannschaft vom letztjährigen Absteiger Hertha BSC Berlin bisher zu überzeugen. Die Rückkehr in die erste Spielklasse ist zum Greifen nah. Schon werden erste Personalien an der Spree diskutiert. Doch die Berliner sind finanziell nicht gerade auf Rosen gebettet.

Noch üben sich die Verantwortlichen von Hertha BSC Berlin in Sachen Neuzugänge in Zurückhaltung. Kein Spieler soll durch potenzielle Kandidaten verunsichert und somit womöglich das Aufstiegsrennen gefährdet werden. Namen geistern dennoch durch den Berliner Boulevard: Die ‚B.Z.’ berichtet vom Interesse an Sejad Salihović.

Der Bosnier bestritt 2004 seine ersten Bundesligaspiele für die ‚Alte Dame’. 2006 wechselte der Freistoßspezialist zur TSG Hoffenheim. Dort scheint er nicht mehr zufrieden zu sein. Im ‚kicker’ meldete sich Salihović unter der Woche zu Wort: „Meine Meinung ist hier nicht mehr so gefragt.“

Laut ‚B.Z.’-Informationen hat sich Manager Michael Preetz bereits über die Hintergründe erkundigt. Sportlich wäre Salihović ein Zugewinn für die Hertha. Auch als Identifikationsfigur passt der in Berlin aufgewachsene Nationalspieler Bosnien-Herzegowinas in das Konzept der Klub-Verantwortlichen.

Scheitern könnte eine Verpflichtung an der noch immer angespannten finanziellen Situation. Grundsätzlich sollen nur ablösefreie Spieler an die Spree gelotst werden. Salihovićs Vertrag in Hoffenheim läuft noch bis 2012. Die Kraichgauer fordern rund vier Millionen Euro. Der kommende Sommer ist die letzte Gelegenheit, eine Ablöse für den Spieler zu erzielen.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 apr 2011, 15:27

Prevodi. :D

Sta, nemaju para?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 apr 2011, 15:33

Pare su problem. Hertha zeli da dovede ako je moguce igrace, za koje nemora placati i kojima je ugovor istekao.Na drugu stranu Salihovic bi pasao u semu/koncept kluba, jer je iz Berlina, a ovdje se zele igraci sa kim se navijaci mogu identificirati. Valjda se Preetz raspitivao. Novosti prenosi BZ, to je nesto kao San, a kod San-a vazi ona: "Nomen est omen." :D

Hoffenheim samo blefira kad, kazu da ga nece prodavati. Jer poslije toga ga moraju pustiti ili mu sad produziti ugovor, a on vec ovako nije jeftin. Mozda bi Salihovic bio jedan prestige-transfer za Herthin novi pocetak u 1. ligi. Ako dodje do njega, a bilo bi sramota da glavni grad ostane jos jednu godinu bez kluba u 1. Bundesligi. :oops:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 apr 2011, 00:45

Slobodni snimljen iz jako dobre prespektive :mrgreen:

[youtube][/youtube]

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 23 apr 2011, 16:10

Sta je sa Salihovicem, zasto ne igra ( povreda, kazna neka) ??? :?

ahmiiic
Kontakt:

Post Postao/la ahmiiic » 23 apr 2011, 16:18

defender je napisao/la:Sta je sa Salihovicem, zasto ne igra ( povreda, kazna neka) ??? :?
i ja sam pito, samo niko da odgovori?

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 23 apr 2011, 16:20

Salihovic je povrijedjen!
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 apr 2011, 13:38

http://www.bild.de/sport/fussball/sejad ... .bild.html

Sejo od sljedece sedmice pocinje trenirati, ali napusta Hoffenheim na kraju sezone ;)

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 12 maj 2011, 10:44

sta je sa ovim nasim igracima nikako da se prodaju kako treba jedan Mamic proda iz Dinama MOdrica u Totenhem pa Mandzuku u Volfsburgu a nasi guzove odrase dobro igrajuci pa nista,evo citam ta Hertha trazi Salihovica pa u pm nije sto je nas al Bajern ga se ne bi postidio a ono nekakva HErtha ga trazi il naprimjer Pjanic,Ibisevic,Lulic sve to moze igrat u jacim ekipama a nikak oda se prodaju sjetimo se sam oMisimovica kako zavrsi a bio najbolji asistent Bundeske 2 godine

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 maj 2011, 13:10

zgembo89 je napisao/la:sta je sa ovim nasim igracima nikako da se prodaju kako treba jedan Mamic proda iz Dinama MOdrica u Totenhem pa Mandzuku u Volfsburgu a nasi guzove odrase dobro igrajuci pa nista,evo citam ta Hertha trazi Salihovica pa u pm nije sto je nas al Bajern ga se ne bi postidio a ono nekakva HErtha ga trazi il naprimjer Pjanic,Ibisevic,Lulic sve to moze igrat u jacim ekipama a nikak oda se prodaju sjetimo se sam oMisimovica kako zavrsi a bio najbolji asistent Bundeske 2 godine
Sve će se to promjeniti jednoga dana kada naša reprezentacija ode na neko veliko takmičenje. Ni Mamić ne prodaje iz Dinama, više se to prodaje iz hrvatske reprezentacije. Sjeti se samo, recimo, reprezentacije Senegala, kod koje su igrači nakon SP gdje su dobro igrali, mahom prešli u velike klubove.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 maj 2011, 13:29

NoName je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:sta je sa ovim nasim igracima nikako da se prodaju kako treba jedan Mamic proda iz Dinama MOdrica u Totenhem pa Mandzuku u Volfsburgu a nasi guzove odrase dobro igrajuci pa nista,evo citam ta Hertha trazi Salihovica pa u pm nije sto je nas al Bajern ga se ne bi postidio a ono nekakva HErtha ga trazi il naprimjer Pjanic,Ibisevic,Lulic sve to moze igrat u jacim ekipama a nikak oda se prodaju sjetimo se sam oMisimovica kako zavrsi a bio najbolji asistent Bundeske 2 godine
Sve će se to promjeniti jednoga dana kada naša reprezentacija ode na neko veliko takmičenje. Ni Mamić ne prodaje iz Dinama, više se to prodaje iz hrvatske reprezentacije. Sjeti se samo, recimo, reprezentacije Senegala, kod koje su igrači nakon SP gdje su dobro igrali, mahom prešli u velike klubove.
I to sve u Englesku ,čini mi se trojica u Liverpol ,Diuf,Diao ,još neki ,Camara u Wigan ,Amdy Faye Bolton ,Diop u Fulham ,Fadiga u Inter ,Beye u Marseile ,Alu Cisse Birmingham
Sve transferi nakon SP 2002 ,a ovi lošiji igrači većina su prešla u jače Francuske timove .
Nadamo se da će se nešto ovako desiti i našim igračima na ljeto 2012 ,ako budemo hit prvenstva ,kao onda Senegal ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 maj 2011, 13:52

Klepis jednom Francuze i ode ti u Europske velikane. :lol:

Sto se tice Seje, on je napravio gresku kada je prije dvije godine ako se ne varam odbio ponudu Bayerna i kada je rekao da se zadovoljava igrama u Hoffi. Naravno, to je tad i bilo tako, jer je Hoffenheim u tom trenutku igrao najljepsi nogomet i pretendirali su za sami vrh, ali je jos trebao znati da bajka nece trajati vjecno i da svakoj seriji dodje kraj. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 maj 2011, 15:31

Omerbavarac je napisao/la:Klepis jednom Francuze i ode ti u Europske velikane. :lol:

Sto se tice Seje, on je napravio gresku kada je prije dvije godine ako se ne varam odbio ponudu Bayerna i kada je rekao da se zadovoljava igrama u Hoffi. Naravno, to je tad i bilo tako, jer je Hoffenheim u tom trenutku igrao najljepsi nogomet i pretendirali su za sami vrh, ali je jos trebao znati da bajka nece trajati vjecno i da svakoj seriji dodje kraj. ;)
Uopste nije.O tome smo na bundeski razglabali mi stara klapa.
U Bajern nije otisao zbog drugog djela kobasicara.Sve sto pocinje sa Hoe...gadi mu se.
A fakat velika vjerovatnoca bi bila da bi takvi opet ostrili kuVac nad Salihom i u Baji.
Ko ima pare a treba mu ovaj soj igraca kupit ce ga.A i da ostane u Hoffi nece nikome biti muftac,standardan tim u BL.A i ovaj menadjer Taner nece dugo jer ko' da je klon mladjeg Hoenessa.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 maj 2011, 16:50

harishp je napisao/la: Uopste nije.O tome smo na bundeski razglabali mi stara klapa.
U Bajern nije otisao zbog drugog djela kobasicara.Sve sto pocinje sa Hoe...gadi mu se.
A fakat velika vjerovatnoca bi bila da bi takvi opet ostrili kuVac nad Salihom i u Baji.
Ko ima pare a treba mu ovaj soj igraca kupit ce ga.A i da ostane u Hoffi nece nikome biti muftac,standardan tim u BL.A i ovaj menadjer Taner nece dugo jer ko' da je klon mladjeg Hoenessa.
Bold 1: vrlo moguce da je i to u pitanju, jer ako se ne varam Dieter je bio u upravi Herthe dok je Sejo jos uvijek bio klinac. A svi znamo da mu se nije naslo mjesto u tom klubu i da je morao da kupi stvari jer je otkaz bio neminovan.
Bold 2: Ja garantujem da se ne bi tako odnosilo prema njemu i siguran sam da bi bio postovan kako od uprave tako i svakog igraca jer Bayern je imao prelijepa iskustva sa jednim Bosancem i zahvaljujuci njemu dok je Ullija ne celu svaki BiH igrac koji bude nastupao u Bayernu nece izvisiti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 maj 2011, 17:51

Omerbavarac je napisao/la:
harishp je napisao/la: Uopste nije.O tome smo na bundeski razglabali mi stara klapa.
Bold 1: vrlo moguce da je i to u pitanju, jer ako se ne varam Dieter je bio u upravi Herthe dok je Sejo jos uvijek bio klinac. A svi znamo da mu se nije naslo mjesto u tom klubu i da je morao da kupi stvari jer je otkaz bio neminovan.
Bold 2: Ja garantujem da se ne bi tako odnosilo prema njemu i siguran sam da bi bio postovan kako od uprave tako i svakog igraca jer Bayern je imao prelijepa iskustva sa jednim Bosancem i zahvaljujuci njemu dok je Ullija ne celu svaki BiH igrac koji bude nastupao u Bayernu nece izvisiti.
Meni jos stoji ona slika kad je bas taj kobasicar iz Bajerna vazda trenirao stogocu na Braci.I dosta puta je morao zbog njega na klupu.
Magatha je ribao zbog stavljanja Brace u prvu postavu.Felixu naravno nije bilo drago,jer je znao mogucnosti Brace za razliku od ovoga.Svajcarcu nije mogao pera odbiti u vezi toga.Ali je i njemu dodijalo sa ovim se balvanom hrvati.
Znam te kobasicare dok su pistolj bili,a sad ko tandzare zahrdjale ni zasta nisu.U biti nisu nikad ni bili,kao fudbaleri ok,ali ovo je druga strana jastuka.
Zato ih ne mogu svariti da ga yebes.Ogadise klub,gdje god da se pojave.
Salihu bi bilo pametno da gurne svog menadjera na posao.Nebi li nasao ekipu koji igraju osim u ligi petice Evropske kupove.
Njegova borbenost,znanje,kao i ubojita ljevica.Svakom pametnom ce dobro doci.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 12 maj 2011, 18:00

Salihović: Želim da u Hoffenheimu budu iskreni sa mnom

Nakon hrvatskog nogometnog reprezentativca Josipa Šimunića, čini se da će i bosansko-hercegovački reprezentativac Sejad Salihović (26) od sljedeće napustiti redove Hoffenheima...

Iako je ugovorno vezan do ljeta 2012. godine, njemački dnevnik Bild piše da bosanski veznjak neće dočekati sljedeću sezonu u klubu, te navodi da je nezadovoljan načinom na koji ga se tretira.

- Razbijao sam guz...ovdje pet godina. Želim da budu iskreni prema meni – kaže Salihović.

- Nije još sigurno hoće li otići ili ne. Trener od njega traži konstantu, a ne da jednom odigra dobro i onda da ga nema nigdje – rekao je menadžer kluba Ernst Tanner.

- Ako netko želi da odem mora mi to reći. Prošli tjedan gospodin Tanner je razgovarao prvi put sa mnom unatrag godinu dana. Jasno sam mu rekao da se osjećam dobro ovdje i zato me iznenadilo da govori takve stvari. Iako, zapravo već godinu dana saznajem novosti o sebi iz novina – dodao je igrač koji je u Hoffenheim stigao 2006. godine iz Herthe.

Ove je sezone s pet golova i devet asistencija Salihović ukupno najefikasniji igrač kluba iz predgrađa Sinsheima.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

FUTUREBAG
Kontakt:

Post Postao/la FUTUREBAG » 19 maj 2011, 13:01

Pozdrav!

Zelimo Vam ovim putem predstaviti online-aukciju Stars4Kids naseg dobrotvornog udruzenja FUTUREBAG - Torba Za Buducnost. Nase udruzenje osnovano je da pomogne socijalno ugrozenoj djeci BiH putem doniranja skolskih torbi i prateceg pribora prvacicima.

Pored raznih drugih nacina da podrzite nase udruzenje da pomogne sto vecem broju djaka prvaka sada postoji mogucnost da na nasoj aukciji kupite mnoge potpisane predmete slavnih bosanskohercegovackih ali i internacionalnih sportista i umjetnika.

Izmedju ostalog na aukciji ce se moci kupiti dresovi mnogih igraca A-reprezentacije BiH kao npr. Emir Spahic, Asmir Begovic, Adnan Mravac, Sejad Salihovic, Vedad Ibisevic, Samir Muratovic itd. kao i drugih interesantnih stvari kao sto su potpisana trkaca majca visestrukog svjetskog rekordera Haile Gabresselasi-ja, dres sa potpisom Kenana Bajramovica, signirani CD Zabranjenog Pusenja, DVD-Paket rezisera Srdjana Vuletica i Ademira Kenovica i mnogo mnogo drugih stvari.

Sve informacije mozete pronaci na nasoj web-stranici pod tackom AUKCIJA.

Predmeti ce se postavljati periodicno na aukciju tako da vrjedi cesce pogledati na nasu stranicu. Za pocetak smo pripremili dresove Samira Muratovica, Vedada Ibisevica i Sejada Salihovica.

Evo i par slika predmeta koji ce biti na aukciji:

slika
slika
slika

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 jun 2011, 19:46

postoji mogucnost da sejo predze u wolfsburg.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 jun 2011, 12:04

Sejo pred transferom u Wolfsburg ! Tako javljaju njemacki mediji .

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 jun 2011, 12:05

Wolfsburg bi bar imao novca da ga kupe, a sa Magathom i VW u pozadini ce se ovaj klub ponovo boriti za prva mjesta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.