BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 18 maj 2011, 00:08

Perišić je večeras zabio 2 gola i time je osvojio titulu najboljeg strijelca Jupiler lige. Dobarrrrr!!! :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 18 maj 2011, 13:06

Hare_BvB je napisao/la:Klopp je potvrdio interes u vezi Perišića i mislim da je to već gotova stvar, osim ako mali ne podabci na karakter - testu. :lol: Ivanove brojke su fenomenalne ove sezone :arrow: 20 golova i 10 asistencija u 36 mečeva Jupiler lige. :shock: :mrgreen: Najviše vremena igra na poziciji lijevog krila, a ja ga tu i vidim u Kloppovim zamislima. On i Grossonja će se dosta rotirati na toj poziciji, zavisno od jačine protivnika: Grossonja protiv jačih timova radi ispomoći u defanzivi, a Perišić bi igrao u tekmama protiv nešto slabijih ekipa zbog odličnih napadačkih predispozicija.

Schmiedebach nije loš igrač, mnogo je napredovao ove sezone, ugovor mu ističe 2012. i ne bi se protivio da sjedi na klupi. Može se dovesti za 2-3 miliona, što i nije previše. Igra na više pozicija i tu vidim njegovu vrijednost.

Tražimo Reo-Cokera iz Villansa!!! :lol: Ugovor mu ističe ovog ljeta. Solidan igrač na poziciji zadnjeg veznog, samo, narav ga malo yebe. :lol: Da se mene pita, ja bih doveo Benderovog burazera iz Guzena. :mrgreen:
Svidja mi se to za Reo-a a dva brata dva destruktivca malo previse..... :?

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 18 maj 2011, 15:35

Pijani Klopp, obavezno pogledati!!! :mrgreen:

[youtube][/youtube]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

# Chris Lowe i službeno prešao u BVB. Potpisao je četverogodišnji ugovor. :D

# Sinoć je odigran humanitarni meč BVB vs Japan XI, a krajnji rezultat je glasio 2-1 za BVB. Golove su postigli Feulner i Ginczek, a za Japan XI je pogodio Kagawa iz penala. Meč je igran u Duisburgu pred 10-ak hiljada ljudi. Evonik je ispunio obećanje i darovao je Kagawi ček od mil € za pomoć žrtvama katastrofe u Japanu.

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 18 maj 2011, 17:41

Nije moje da provociram,ali stvarno šta Borussia misli učiniti s pojačanjem koje dolazi iz 4. lige....pa kad si osvojio prvenstvo i imaš pare ponudi nekome 10-15 mil,za nekog igrača iz top klubova,kao što rade i drugi klubovi iz lige petice

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 18 maj 2011, 18:40

Dabar je napisao/la:Nije moje da provociram,ali stvarno šta Borussia misli učiniti s pojačanjem koje dolazi iz 4. lige....pa kad si osvojio prvenstvo i imaš pare ponudi nekome 10-15 mil,za nekog igrača iz top klubova,kao što rade i drugi klubovi iz lige petice
Dortmund nema para i teško da će u dogledno vrijeme platiti 10+ mil € za nekog igrača. Malac je doveden iz 4. lige kao back-up za Schmelzera i većinu vremena će provesti u drugom timu BVB-a koji se takmiči u regionalnoj ligi. Uostalom, ko zna, možda je dečko talentiran i postane dobar igrač. ;)

Igleda da smo kaparisali još jednog ''talentiranog'' klinju. U pitanju je Florian Hubner (20 god) iz Wehena. Igra na poziciji štopera. Ubilježio je i par nastupa za omladinske selekcije Elfa.

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 19 maj 2011, 13:05

http://www.talksport.co.uk/sports-news/ ... -basel-ace

Reports in Germany suggest a deal has already been finalised and he is expected to complete a £6m move in the next two weeks.

ako je ovo tacno opet ste vjerovatno napravili odlican transfer za malo kesa.
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 maj 2011, 13:38

Phill Jackson je napisao/la:http://www.talksport.co.uk/sports-news/ ... -basel-ace

Reports in Germany suggest a deal has already been finalised and he is expected to complete a £6m move in the next two weeks.

ako je ovo tacno opet ste vjerovatno napravili odlican transfer za malo kesa.
Bio bi odlican transfer za BVB, samo ja licno nevjerujem da je ovo istina i ako je vjerovati izjavama Zorca planirano je jos dvodjenje Perisica i jednog veznog igraca tipa Schmiedenbacha.
Eh sada se postavlja pitanje znaju li Engleski mediji vise od Njemackih i mozda se sprema prodaja Kube, ali ja bi licno stavio ruku u vatru da isti ne bi prosao test karaktera kod Kloppa. Momak je odlican igrac ali koji prvenstveno gleda na sebe pa onda na ostatak ekipe, a to kod Kloppa ne prolazi no duga je ljetna pauza i svasta se moze desiti. Takodjer se danas pojavila spekulacija da je Zorc razgovarao s Podloskim oko njegovog prelaska u BVB.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 maj 2011, 14:12

Kak'i crni engleski mediji. Sve sami trashtalk, gori su goal.com. :lol:

Nema razloga da se dovodi Šaćir kad je Pero već kaparisan.

Podolski i Klopp su u dobrim odnosima, i ono što je Poldi napravio ove sezone mi se jako sviđa. Smirio se, posvećen je maksimalno fudbalu i polako sazrijeva. Pod Kloppovom komandom bi morao biti miran k'o bubica, sa šefovanjem bi se moro poselamiti i pitanje je da li bi Poldi želio to žrtvovati. Realno nema razloga za njegov dolazak, osim ako Kuba ode. U tom slučaju, ja bih opet prije Reusa doveo neg' Poldija. ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 maj 2011, 14:20

@ Hare BVB

Vi izgleda nikad necete prezaliti Reusa. :lol: :lol: Ruku na srce odlican je ograc i posjeduje odlicne kvalitete kako na terenu tako i van njega, ali u Bundesligi ga jedino mogu kuputu Bayern i Vukojebina. Potpisao je novi ugovor s M`Gladbachom i njegova klauzula u slucaju da M`Gladbach i naredne sezone bude igrao u Bundesligi iznosi 14 miliona eura, a u slucaju ispadanja u nizi rang ista gubi na vrijednosti 50 % ako je vjerovati medijima. Tako da ukoliko zelite Reusa morate u narednih par dana svim srcem navijati za Bochum, ali sam siguran da isto kao i ja i Vi zelite vidjeti M`Gladbach naredne sezone u Bundesligi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 maj 2011, 14:27

Znam ja to moj Amere, ali i za Poldija bi morali iskeširati 10+ milki. Ma nema ništa ni od jednog ni od drugog, ali nije na odmet malo nagađanja. :mrgreen: A večeras svim srcem uz G'ladbach. :mrgreen:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 maj 2011, 15:50

Dabar je napisao/la:Nije moje da provociram,ali stvarno šta Borussia misli učiniti s pojačanjem koje dolazi iz 4. lige....pa kad si osvojio prvenstvo i imaš pare ponudi nekome 10-15 mil,za nekog igrača iz top klubova,kao što rade i drugi klubovi iz lige petice
Pa vidis da smo i ovako izdominirali konkurenciju..zamisli sta bi tek bilo da kupujemo igrace za tih 10-15 mil. :D

Od Podolskog nema nista kao ni od Reusa ili ovog Baselovca...Perisic bi trebao doci kao i jos jedan vezni igrac i to je to...ja mislim da vise necemo kupovati...bar ne za milione,mozda nesto sitno za nekog talenta iz regionalne lige.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 maj 2011, 22:53

Večeras smo odigrali 0-0 u Poznanu protiv Lecha. Gledao sam malo na preskake, a jedino vrijedno pomena je Lewin izlazak iz igre koji je ispraćen ovacijama od strane domaćih fanova. Naši repezentativci Burić i Štilić su igrali do početka. Ne znam koji im je više, svaki dan igraju prijateljsku, a pivo još kola njihovim organizmima. :lol:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 20 maj 2011, 01:22

Zajebat sve te LM RM AM igrace treba nam neko na CM ili DM kako vec igramo neko ko ima slijedece osobine :
- "jak na lopti "
- dobar u defanzivi
- inteligentan igrac , sa dobrim zadnjim pasom
- nesebican ( nesto kao diego :lol: :lol: )

E upravo takvog smo mi prodali sa svim gore navedenim za 10 mil a za te pare ne mozemo ni sa pola ovih skill-ova naci igraca.....zato nam je jedina opcija neki stariji igrac koji to moze iznijeti sve na ledjima a da ga ne platimo mnogo ili neko ko nema dugorocan ugovor....(npr. Frings ili neko slican njemu) ili sta mi jos pada na pamet da tu pozijcu igra neko od ofanzivnih igraca ili Kagawa ili Gotze ali obojicu ih je steta koristi tu !!!!

Imal sta od Reo-Coker-a ?? ili je to patka?

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 maj 2011, 01:55

Neko će biti doveden 100%. Na poziciji doppelsechs trenutno imamo Bendera, Kehla, da Silvu, Kringea, Feulnera i Gundu . Bender ima zagarantovano mjesto u početnom sastavu, a Gundu ćemo vidjeti na pripremama kako se snalazi na toj poziciji. Feulner vjerovatno odlazi, Da Silva je back-up. Kehl i Kringe su kvalitetni i ako budu zdravi, što je teško očekivati, mogu nam biti od velike koristi. Kehl ima veliko iskustvo, a Kringe je upotrebljiv na skoro svim pozicijima osim stopera i špica. Ja njih dvojicu još nisam rashodovao, mada mnogi jesu. :mrgreen:
HzBvB je napisao/la:treba nam neko na CM ili DM kako vec igramo neko ko ima slijedece osobine :
- "jak na lopti "
- dobar u defanzivi
- inteligentan igrac , sa dobrim zadnjim pasom
- nesebican ( nesto kao diego :lol: :lol: )
Tvoj miljenik :arrow: Sejad Salihović!!! :!: :mrgreen: SAP ga se želi riješiti što potencira da se može dovesti za male pare. Zamislite kako bi nam ovaj transfer dobro došao!!! Sejaga se može koristiti i na lijevom bočnom kao alternativa Schmeleu i na krilu. Jednim udarcem 100 muha. :lol: Uz to, nije skup za održavat. :mrgreen:

Ja još tipujem na Bendinog buraza iz Guzena, te Trascha - ističe mu ugovor 2012. i može se dovesti za manje love. Kvalitet neosporan + polivalentan.

Šmidonja nije loš, ali dečki iznad su mnogo bolji. 8-)
HzBvB je napisao/la:(npr. Frings ili neko slican njemu) ili sta mi jos pada na pamet da tu pozijcu igra neko od ofanzivnih igraca ili Kagawa ili Gotze ali obojicu ih je steta koristi tu
Frings je đuturum + traži veliku platu. Mario i Kagawa bi mogli to igrati, ali više bi tim izgubili neg' dobili, no opet ko zna. :? Trebalo bi to pogledati par puta na terenu, pa onda donositi neke zaključke.
HzBvB je napisao/la:Imal sta od Reo-Coker-a ?? ili je to patka?
Ističe mu ogovor ovog ljeta, a postoje naznake da ga ''naši'' prate.

PS: Mišljenja sam da će Gundo biti odlično pojačanje. :!:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 20 maj 2011, 11:09

Sto se tice tog pojacanja o kojem pricate na poziciji Sahina ja imam sledece prijedloge : Kao sto Hare vec rece Salihovic bi za mene bio najbolje moguce rjesenje i opcija br 1. Kao prvo ima odlican pas, o prekidama ne bi da pricam :D, moze da igra i na boku lijevom malo kesa nekoh mozda od 5 do 8 mio ali je to pojacanje pravo onda. Dalje ako ne moze Sale majstor onda bi volio tu vidjeti jednog momka koji bi se po meni 1000% dokazao kod nas a to je maestro Gojko Kacar koji je odlican igrac sam ga Hsv malo kara mislim da ne bih bio preskup. A Schiedebach nadam se iskreno da za njeg nece dat 3 do 5 mio koliko se spominje jer previse je to za njeg ak dodje sledece sezone dzaba super al sad ne. I to je to oko te pozcijie 6 so su ti igrace koje ja vidim tu. A naravno Hare je vec dobro rekao za Ilkaya Gundogana i ja mislim da bih momak trebao dobro odigrat ja cak mislim da ce explodirat kod nas jer to je najslicniji igrac Nuriju kojeg smo mogli dobit uz to se pise i prica kako momak ima super dobru narav i kako je ljudina dakle ne sminker napuhani tipa diego c ronaldo vec normalan a uz to ABD kvalittetan. I jos bi nesto napomenuo pored silnih skandala koje je pravio mislim da bi ga Klopp uspjeo smirit i da bi nam sad lego tu ko budali samar Kevin Prince Boateng to je jedan od igraca koje ne mogu prezalit jer sam uvjeren da bi ga Klopp smirio ali mi tad nismo imali za njeg 5 mio tuga jer bi kod nas postao jos bolji... I da mislim da ce Feulner 99% otici iz kluba. A i Kringe bi trebao jer on i Klopp su zukahli davnih dana...

Od Podolskog nista definitivno nema demantovao je Watzke i uprava Kolna Finke. I bolje tako ne treba nam nemamo mi te nofce za transfer i platu mnogo je to za nas... Po meni dakle idealno rjesenje a uz to i realno SEJAD SEJO SALIHOVIC majstor jos bi ga klopp smirio ko bubicu...
BvB Echte Liebe !!!

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 20 maj 2011, 11:46

Raspad sistema... :mrgreen:
El Barcelona sigue en directo a Götze, según Bild
http://www.as.com/futbol/articulo/barce ... sftb_7/Tes
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 20 maj 2011, 12:17

Los_Blanos2 je napisao/la:Raspad sistema... :mrgreen:
El Barcelona sigue en directo a Götze, según Bild
http://www.as.com/futbol/articulo/barce ... sftb_7/Tes

Jesi jadan :D
BvB Echte Liebe !!!

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 20 maj 2011, 12:26

yebotteeeeeee, ode najbolji igrac, na put se sprema i goce, mozda krene i kagava. pa kako dalje, her klop :lol:
ogolise vas, u pm :x
nego, treba im rec da dobro pritegnu uckure na gaci, kak je krenulo i sorceve ce im pocet skidat :lol:
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 maj 2011, 13:26

Nista se ti ne brini,Gotzinho ne ide nigdje kao ni ostali prvotimci...jedino ako dodje neka nemoralna ponuda ali u tom slucaju prodaja i nije losa opcija.

Gledat cete vi opet silnu Borusiju 8-) :lol:

grof
Kontakt:

Post Postao/la grof » 20 maj 2011, 16:02

Gotze ce za 2-3 godine igrati u Barci...živi bili pa vidjeli ;) ....ništa protiv Borussie nemam, cak naprotiv to mi je najdraži njemacki klub oduvijek bio.
Ali takav talenat se jednostavno ne može ignorisati, a Barca ga prati vec neko vrijeme da od njega napravi svijetsku u zvijezdu.
Onda slijedi "nemoralna ponuda" koja se nece moci odbiti :mrgreen: .

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.