Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

harishp
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la harishp » 23 apr 2011, 04:41

amerosm je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ma da hocete ispasti,da vas vise ocima ne gledam.................................................................................................................................................................................................................... :mrgreen:
Nista Reno clio-Sole MiO :lol:

Sta znas mozda se ispuni tvoja zelja, ko ceka taj i doceka. HSV vec ceka 24 godine na titulu, mozda i ti toliko dugo vremena budes cekao da ispadnemo iz Bundeslige. :D :D Samo se bojim da ne osjedis zbog nerviranja sto ti se nije zelja ispunila nakon odredjene sezone. :mrgreen: :mrgreen:
Dovedite Hoenessa i uspjeh ispadanja zagarantovan.
Ovaj Danski Lego ce vam ispasti iz trajvana sad pa sad.
Vec je poceo politiku i prije dolaska.Da mu je...a da mu ne udje.
Evo sta smo mi prije par mjeseci besjedili. :mrgreen:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 11 sep 2011, 01:22, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 apr 2011, 15:19

HSV propo - potpisali sa Oenningom do 2013... :evil:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 apr 2011, 15:31

anton 1983 je napisao/la:HSV propo - potpisali sa Oenningom do 2013... :evil:
Nece dugo moja je prognoza da ce njegov nasljednik vec sjediti na klupi u prvoj sedmici Novembra, a kada njega budemo nogirali nadam se da ce i mutava uprava zajedno s njim da leti. Potpisati ugovor s covjekom ciji izraz lica govori da nema pojma o fudbalu je van svake pameti. "Pesko" je pravi BLENDER kako Nijemici vole reci tj. zna "zamazati" oci svojom pricom isto kao prethodna dva kloca na klupi HSV-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 apr 2011, 22:21

HSV je nevjerovatan klub.
Toliko puno kloceva od trenera u tako kratkom periodu.
Vrlo lako se moze desiti sudbina Vukova.
Ali makar Vukovi na samom kraju skontaju da bez pravog trenera nisu prispjeli nikuda.
Ovi nece skontati ni tada.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 apr 2011, 00:44

harishp je napisao/la:HSV je nevjerovatan klub.
Toliko puno kloceva od trenera u tako kratkom periodu.
Vrlo lako se moze desiti sudbina Vukova.
Ali makar Vukovi na samom kraju skontaju da bez pravog trenera nisu prispjeli nikuda.
Ovi nece skontati ni tada.
Skontat ce samo polahko, ja sam vec predvidio da ovaj nece biti trener u Novembru mjesecu i da ce njegov nasljednik sjediti na klupi, ali ako se na noge "dignu" Ultrasi dobro ce onda razmisliti koga ce postaviti za trenera. Mogu slobodno pitati Hoffmanna, van der Vaarta i ostale igrace iz sezone 2006/07 koje vrste prijetnji su dobijali kada su bili posljednji na tabeli i kada smo bili u gov.nima, pa su onda doveli Huuba Stevensa.

Tada su Ultrasi ulijeteli na trenig gdje su se nalazili i Hoffmann i Beiersdorfer i zablokirali sve izlaze i rekli im samo ukoliko izgubite sljedecu utakmicu protiv Dortmunda "mrtvi ste". Tada sam prvi put vidio strah na licu Huuba Stevensa koji je mnogo toga prozivio, a ovi "mutanti" u upravi ih vec provociraju s svojim odlukama, a ocito ne znaju na sta su ove "budale" spremne".

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 apr 2011, 01:25

E yebes to,ako moraju dotaci dno dna.
Imas klub,imas stadion,imas navijace,imas grad a s tim i pare.
Ali djabe sve to ako nemas mozga.
E to je slucaj sa HSV-om vec dugo vremena.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 apr 2011, 18:43

Novi trener HSV,vec zdusno pokazuje svoj kvalitet a bogami i talent koji cuci u njemu :lol:
Yebem ih kljakava. :twisted:
P.S Mujdza dominira,i samo dominira tudej :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 maj 2011, 01:23

Ovom covjeku u daljnoj fudbalskoj karijeri zelim sve najgore.

slika

Kada je Hoffmann u proljece 2008.godine bio dogovorio saradnju s Kloppom i isti je trebao potpisati ugovor sa
HSV-om do ljeta 2011, glupi Beiersdorfer je rekao da on nema kvalitet da vodi jedan veliki klub i moze se reci da su tada krenula kola nizbrdo nakon ove odluke zbog koje i dan danas ispastamo a ispastat cemo i narednih sezona. Nakon toga je dosao Martin Jol koji je imao uspjesnu sezonu, ali kada je mutantu s slike stavio listu zelja on je svih njegovih 10 prijedloga odbio i HSV i Jol su raskinuli saradnju jer je mutant sa slike bio duze u klubu, da bi samo dvije sedmice nakon toga on trazio raskid saradnje, ali kada nam je "uvalio" svog dugogodisnjeg prijatelja Labbadiu ciji smo ugovor morali otkupiti od Leverkusena, a svi znamo kako se ta epizoda zavrsila. Hoffmann je tada ostao sam i pokusao je izvuci kola iz blata ali mu nije uspjelo i nasjeo je na Veh-a koji je jos jednu sezonu upropastio, zatim je Hoffmann pod pritiskom javnosti i navijaca dobio otkaz i kao slag na tortu postavljen je Michael Oenning kojem se po izrazu lica vidi da nema pojma u poslu koji obavlja i kao sto Nijemci kazu pravi je BLENDER tj. zna na vrhunski nacin zamazati oci. Naravno moze se smatrati da je i sljedeca sezona vec "uprskana" i da smo s ovim klocem na klupi glavni kandidat za ispadanje tako da nam se ne pise dobro narednih godina.
Jednostavno mutant s slike je pokrenuo tzv. domino efekat koji nas je vratio unazad pet do sest godina gdje samo dragi Bog zna kako cemo iz istog se izvuci. :? :? Pred nama je teska buducnost.

Pored uprave, trenera, igraca i navijaca i mutant sa slike je dobrim dijelom zasluzan za danasnji/jucerasnji uspjeh Borussie Dortmund, a ko je pratio Kloppa i njegove intervijue on je uvijek potvrdjivao da je s HSV-om bilo sve dogovoreno dok Beiersdorfer nije umjesao svoje prste.
Isto tako mislim da ce Solbakken napraviti odlicnu karijeru i da cemo poslije zaliti sto istog nismo doveli u klub kada smo za to imali priliku, no u ovome svemu ima nesta i dobro jer kloca Oenninga necemo morati dugo trpiti, mozda covjek prezivi Oktobar, no kako je krenuo tesko ce prezivjeti i dva kola nove sezone.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 maj 2011, 11:21

PROPALILALELO!!!!!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 maj 2011, 14:19

Dosao je konacno i taj dan da se spusti "zavjesa" na jos jednu neuspjesnu sezonu gdje smo platili veliki "ceh" u losem sastavljanju ekipe. Danas ce posljednju utakmicu odigrati Frank Rost, Collin Benjamin, Ze Roberto, Tunay Torun, Erik Choupo-Moting, Ruud van Nistelrooy i Piotr Trochowski - a tokom ljeta ce sigurno biti jos odlazaka.
I ako nisu mnogo dali klubu i nisu iskoristili svoj potencijal koji posjeduju zelim im se ipak zahvaliti za rijetke sretne trenutke koje su "podarili" navijacima.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 14 maj 2011, 15:31

Horor je nakratko zavrsio. Nesto sam ubjedjen da ce se nastaviti opet
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 maj 2011, 18:42

Pored sigurnih odlazaka koji su u prethodnom postu spomenuti test karaktera Arnesena nisu polozili jos Pitroipa, Guerrero, Jansen, Demel i Mathijsen i ovi ce igraci biti pusteni ukoliko dodje zadovoljavajuca ponuda. Takodjer klub mogu napustiti Robert Tesche i Tomas Rincon, a Frank Arnesen isto kao da cita moje misli sto se tice igraca koji trebaju napustiti klub.
Takodjer za dvino cudo Eljero Elia je nakon razgovora s Arnesenom izjavio da zeli ostati u Hamburgu i da ga ne interesuju ponude drugih klubova. Kao pojacanja se se spominju mnoga imena, ali je jedno sigurno da ce Arnesen povuci svoje veze u Chelsea-u i pokusati na dvije godine iznajmiti neke igrace, no treba sacekati i vidjeti kako ce to na kraju sve izgledati jer mediji takodjer puno nagadjaju sto se imena tice.

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 17 maj 2011, 20:57

amerosm je napisao/la:Pored sigurnih odlazaka koji su u prethodnom postu spomenuti test karaktera Arnesena nisu polozili jos Pitroipa, Guerrero, Jansen, Demel i Mathijsen i ovi ce igraci biti pusteni ukoliko dodje zadovoljavajuca ponuda. Takodjer klub mogu napustiti Robert Tesche i Tomas Rincon, a Frank Arnesen isto kao da cita moje misli sto se tice igraca koji trebaju napustiti klub.
Takodjer za dvino cudo Eljero Elia je nakon razgovora s Arnesenom izjavio da zeli ostati u Hamburgu i da ga ne interesuju ponude drugih klubova. Kao pojacanja se se spominju mnoga imena, ali je jedno sigurno da ce Arnesen povuci svoje veze u Chelsea-u i pokusati na dvije godine iznajmiti neke igrace, no treba sacekati i vidjeti kako ce to na kraju sve izgledati jer mediji takodjer puno nagadjaju sto se imena tice.
da, ja sam negdje procitao da vec zeli naseg brumu, sad ne znam jel u pitanju posudba ili trajno..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 maj 2011, 22:19

@ brzi21

eh to ti niko ne zna, jer samo suti i obavlja svoj posao i na kraju samo objavi sta je rezultat njegovog posla i ne ulazi s medijima u detalje. Zbog toga je ves "izpizdio" medije u Hamburgu koji samo kao i mi navijaci nagadjamo.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 17 maj 2011, 23:42

Znači ostaju:Petrić,Son,Ben - Hatira,Jarolim , Elia, Kačar, Diekmeier, Sowah, Labus, Aogo, Bešić, Stepanek, Westermann, Drobny, Mickel,Castelen,Berg,Arslan,Bertram,Chrisantus,...

Ne znam za Castelena i Jarolima da li ih želi i dalje u ekipi jer su već ušli u godine kad zbog povreda nisu korisni ekipi,a upitan je status Alexa Silve koji se vraća sa posudbe. Igrače koje će također potjerati su Rozehnal, Tavares i Hesl.

Hsv bi ovim potezom značajno olakšao platnu listu jer odlaze preplaćeni igrači i dobio bi od transfera sumu koja bi mu bila dovoljna da obnovi kadar.E sad se postavlja pitanje kakvi bi igrači dolazili u HSv?

Mislim da će se orijentisati prema Brazilu i Chelsiju gdje ima sjajne veze i Holandiji gdje je veliki autoritet.

-------------------------------------------------Drobny/Mickel------------------------------------

Diekmeier--------Westerman/Labus------------------Alex Silva?/Stepanek--------Aogo/Sowah

-------------------------------Kačar/Bešić-----------------JArolim?/Bertram

Elia------------------------------------------------------------------------------------Ben-Hatira/Arslan

--------------------------Berg/Chrisantus--------------------Petrić/Son

Znači mnogo upitnika ima kad je u pitanju HSv.Ostanak Oenninga na klupi poništit će sve dobre stvari koje će donijeti Arnesen.

AKo bude dovodio iz Chelsija onda su to sljedeći igrači:Matej Delac, Tomas Kalas, Jeffrey Bruma, Lucas Piazón, Slobodan Rajkovic , Michael Mancienne , Josh McEachran , Fabio Borini, Daniel Sturridge, Ryan Bertrand ,Patrick van Aanholt, Gaël Kakuta,....
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 maj 2011, 01:09

@ Frank Ribery

olaksavanje platne liste smo vec postigli odlaskom van Nistelrooy-a, Ze Robert-a, Rost-a i Trochowskog i ostali igraci koji ne igraju vaznu ulogu u klubu ce svojim odlaskom olaksati posao Arnesenu.
Sto se tice Chelsea-a vec si nabrojao igrace koje dolaze u obzir, a moji favoriti su Bruma, McEachran i Kakuta.
Ukoliko bi uspjeli dovesti ova tri igraca bilo bi odlicno, ali zbog povreda i suspenzija bi trebalo dovesti jos tri igraca za svaki dio ekipe, tu prvenstveno mislim na stopera, zatim veznog igraca i jedno krilo. Za mene su glavni favoriti za te pozicije Douglas iz Twente-a, zatim Henriksen iz Rosenborga i Max Gradel iz Leedsa koji ekipu moze napustiti za 2 miliona eura ako je vjerovati medijima. I sastav za narednu sezonu bi izgledao ovako:

----------------------------------------------Drobny/Hesl-----------------------------------
Diekmeier/Besic---Westermann/Bruma---------------Douglas/Kacar------------Aogo
--------------------------Kacar/Jarolim---------------Henriksen/McEachran-------------
Kakuta/Gradel-------------------------------------------------------------Elia/Ben-Hatira
---------------------------Petric/Berg-----------------------Guerrero/Son-----------------

Mozda bi bilo jos dobro dovesti jednog defenzivnog AO igraca cija je glavna pozicija lijevi bek, a za mene je glavni favorit Wendt iz Kopenhagena.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 19 maj 2011, 06:52

ako hocete da smanjite platnu listu a pritom imate pristojnu ekipu morate trazit talentovane igrace po cvajti ili juznoj americi ili japanu...u cvajti ima zimmerman iz karsruhea koji je podjednaklo dobar na skoro svakoj poziciji pozada ili u vezi,bjorn kopplin iz bohuma,steffan bell iz mucnhena a ima u eintrachtu isto par finih igraca koje mozete dovesti za malo para npr ochs i schwegler...po mom misljenju trebali bi beistera ,bertrama i arslana ostaviti jos jednu godinu na posudbi i nakon toga stvarati okosnicu tima sa njima + besic,diekmaier,son...eliu prodati ali ne za manje od 20 miliona...ako de maria kosta 30 elia mora minimum 20 pogotovo sto ima jos 3 godine ugovora...alex silvu podhitno vratiti jer odkad je na posudbi igrao je pun **** jakih tekmi u copa libertadores kako prosle taKo i ove godine...

ovako nesh
golman?

diekmaier westermann silva aogo

ochs schwegler kacar jansen

petric ???

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 maj 2011, 13:47

@ gruezi

Zimmermann je pred potpisom ugovora s M`Gladbachom i samo se ceka da se zavrse ove utakmice PO da se ozvanici. Patrick Ochs je potpisao za Vukojebinu, a Alex Silva je izjavio da vise ne zeli igrati u Njemackoj i spreman je svom sadasnjem klubu Sao Paolu pomoci da se plati tih 5 miliona eura koliko mi trazimo. Dalje Marcell Jansen nije zadovoljio test karaktera Franka Arnesena, a ja sam licno za da se iskoristi ovih par talenata Chelsea koje je licno doveo Arnesen i da se koncentrisemo na skauting u Holandiji i Skandinaviji gdje od svih Bundesligasa imamo najveci ugled.
Mi smo takodjer pratili Schweglera ali je po skauting ekipi slican Jarolimu i zele igraca koji igra ofenzivnije i za mene su favoriti kupovina Henriksena i pozajmica McEachran-a koji je ove sezone odigrao dosta solidno za prvi tim Chelsea-a.
Mainz je vec izjavio da su spremni na prodaju Bella i mozda je on bolje rjesenje od Douglasa jer je mali izuzetan talenat i imat ce blistavu buducnost i on bi se mogao s Brumom boriti za mjesto pored Westermanna.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 25 maj 2011, 16:20

Na danasnji dan 1983., HSV je postao prvak Evrope, pobjedom protiv Juventusa u Atini. Strijelac je bio Magath..

[youtube][/youtube]
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 maj 2011, 16:44

sarajlija89 je napisao/la:Na danasnji dan 1983., HSV je postao prvak Evrope, pobjedom protiv Juventusa u Atini. Strijelac je bio Magath..

[youtube][/youtube]
Eh ta stara dobra vremena sa legendarnim Happelom na klupi i Netzerom koji su HSV odveli na krov Evrope. Nadam se da cemo u buducnosti pod palicom Arnesena se vratiti starim uspjesima iz 80-tih godina.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.