MaGiCa je napisao/la:Valencia je napisao/la:
Lijepo si to napis'o, skoro da sve mogu potpisati (osim tacke 3), al' ne vidim kakve ovo ima veze sa mojim komentarom. Stvarno odlican komentar, al' moram naznaciti da ne pobija argumente mog komentara

.
A sto se tice balona, pa to je dokaz nemoci,.. Nije vise znao kako da mu razbije igru, pa je pokus'o sa balonima

. Bio je i Djokovic mnogo puta nemocan protiv Nadala, al' ne znam da li mu je slao balone

.
Djokovic sada igra fantasticno, sa ovakvom igrom je favorit u svakom mecu. Al' pitanje je da li moze zadrzati ovakvu formu duzi vremenski period. Ako moze, onda ce biti najbolji svih vremena. Sto se mene tice, ne bih se kladio da ce nastaviti u ovom ritmu, mada mislim da nije nemoguce. Vidjet cemo.
Nadal je u ova cetri finala pruzio snazan otopr iako nije na vrhunskom nivou. Sta ce biti kada uhvati formu iz finala Nju Jorka, jako je tesko prognozirati. Ako se dobro sjecas tog meca, sjetit ces se da je Djokovic igr'o fantasticno ofanzivno i defanzivno, a da je Nadal igr'o PREfantasticno (ima li ova rijec

) I ofanzivno I defanzivno.
Dakle, nemoj bezze zuriti sa procjenama, nemoj da te 'ribam' poslije RG

.
1E vidis, ja smatram da je nemoguce nadmasiti RFa, cak i da Djokovic veze dve sezone u kojima ce uzeti "God's Slam" (CYGS+zavrsni masters+8 obaveznih masters1000 turnira). Za vise niko nema snage.
2Djokovic jeste bio nemocan protiv Nadala i to samo na sljaci i 1om na betonu 2007e kad je bio izduvani balon na zavrsnom mastersu. Ali, Djokovic je uvek igrao da pobedi Nadala svojom igrom, a nikada nije bacao balone sa namerom da se protivnik samoubije. To je razlika izmedju RFa/NDja i RNa/AMa. To je razlog zasto potonji ne mogu da budu veci (svako od svog parnjaka) igraci. Uspesniji - mozda, veci - ne. Jer, tenis je napadacka igra, a ne counter-punching i pusheraj.
3A jedan ili dva ili pet poraza Djokovica ne mogu da promene sliku koju je o sebi stvorio. On igra verovatno tenis na najvecem nivou otkada se ovaj sport profesionalno igra. I svaki buduci atak na vrh teniskog neba bice pokusaj dekonstrukcije te njegove igre. Znaci, ako ga Nadal dobije, to ce biti tako sto je izmislio nesto novo, a ne dosadasnjom igrom. Sa njom se Djokovic tesko, jako tesko, moze dobiti. Povrede ne racunam, naravno.

1. A zasto bi bilo nemoguce? Zato sto Federer igra iskljucivo ofanzivan tenis!? To je iskrivljena logika. Po njoj bi Princ Nasim Hamed bio najbolji bokser svih vremena jer je boksov'o bez garda, a to sto je radi toga dobiv'o po glavi, to nema nikakve veze

. Napadacki ne znaci najbolji.
Federer je im'o smijesnu konkurenciju u poredjenju sa Nadalom i Djokovicem.
2. Opet iskrivljena logika. To je njegov stil igre, nama se moze svidjati i ne svidjati, al' to nikako ne umanjuje njegove uspjehe. I ja vise volim gledati Federera, al' je Nadal bolji teniser. Po tvojoj logici Engleska i Spanija su kroz historiju bolje reprezentacije od Italije, jer preferiraju ofanzivan stil igre, za razliku od defanzivno - destruktivno - uzasnog za oci katanaca

. Meni je odron talijanski fudbal, muka mi je od Serie A, al' to ne znaci da su slabiji od Engleza koje preferiram, naprotiv, statistika je neumoljiva, a ona nam govori da su zabari bolji

.
3. Ovo tek nema veze sa cinjenicama. Kakvu je to sliku o sebi stvorio? Izvini, da nisi mozda zamjenio Rafu za Ivu

. Ukusi su razliciti,.. Meni je nepojmljivo da gledam Inter protiv Djenove ili Udinezea, al' razumijem da se to nekome svidja. Ja volim dinamican, brz i agresivan fudbal, neko voli takticke bitke i ulickane frizurice (

). Vise volim gledati Federera, jer me ponekad smara bjesomucno prebacivanje loptice, al' znam da mnogi vole gledati Nadala. Cak je i mene impresioniro u nekim mecevima, kao sto je onaj sa Federerom u Vimbldonu, Verdaskom i Federerom u Melburnu, sa Djokovicem u Nju Jorku. Ti mecevi spadaju u sam vrh, ako nisu i najbolji koje sam ikada gled'o. Njegovi vineri iz defanzive su nesto najspektakularnije sto je tenis vidio. Nadal do pobjede u Vimbldonu u jedno, a poslije toga nesto sasvim drugo. Ne mora on igrati destruktivno da bi pobjedio, to apsolutno nije tacno.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.