ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

ever
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la ever » 16 maj 2011, 11:28

Virtu4l je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Marej nimalo ne napreduje, vec godinama igra isto. Novak ga je pojeo u prvom setu, al' se u drugom sasvim opustio, olabavio gas, sto je Mareja vratilo iz mrtvih. Napump'o je adrenalin i samopouzdanje, mahnito trc'o, sitz'o moguce i nemoguce,... Djokovic je 2 i 3 set odigr'o znatno ispod prosjeka ovogodisnje dominacije. Dakle, nije Marej bio nesto posebno dobar, nego je Djokovic igr'o nesto slabije. I pored svega toga, nije ga uspjeo pobjediti. Moja je prognoza da ce se Marej u narednim mecevima gadno opeci u duelima sa Djokovicem. Ne moze se pobjedjivati iskljucivo defanzivnom igrom, ne moze se tako pobjediti ovaj Djokovic. Protiv Mareja treba odigrati konstantno agresivno i nece biti nikakvih problema da Djokovic dodje do pobjede. Svako opustanje Mareja vraca u zivot, a tada se iznenadjenje moze desiti. Pis'o sam prije i poslije Melburna,.. Ako Marej ne popravi ofanzivu, nece nikada osvojiti GS.
Nismo gledali isti meč. Ono na prvu, što se mogu sjetiti su dva Endijeva return vinera, kada je Novakov drugi servis prvo zakucao bekendom, a onda sa druge strane forhendom, dva identična poena, mislim da je tada vratio brejk kod 1-3.

Nisam siguran,tj. ne mogu se sjetiti,ali je li ono kod 5:4 i 30:15 u trecem setu Andy napravio duplu servis gresku ?

U prvom setu je bio pusheraj, ali na drugi servis je osvojio 0 poena. Kasnije je počeo igrati tenis i to nema veze sa slabom igrom Đokovića, već je Endi počeo igrati tenis. Koliko puta mu je Novak aplaudirao? Murray jeste pusher, ali u subotu to nije bio, igrao je agresivan tenis i čista je nesreća to što je izgubio meč. Nema to veze sa Novakom, zakazao je na najbitnijim poenima, pogriješio, poslao čist forhend u mrežu i to je to.
Prvi put da se ja slazem sa Virtualom..Apsolutno je ovako bilo,ali apsolutno i samo cista sreca je Noleta izvukla od poraza..Ne osporavam njegove kvalitete (ne daj Boze),najbolji jeste sada,ali nije nepobjediv..Nadal sinoc isto nije igrao svoju igru i vidi se da ga nesto koci,a ja ne mogu da vjerujem da je to psiha..Nesto ne stima sa Rafom,ali do RG-a ce ja mislim to biti ok..

I da,nisam siguran da li je ono kod 5:4 i 30:15 Andy napravio duplu servis gresku? Cini mi se da jeste i da je to odlucilo,ali ne sjecam se najbolje da li je to bilo u tom gemu..

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 16 maj 2011, 11:51

Jeste, napravio je duplu na 30-15, a onda jos jednu na prednost Novaka.
Ono je bio ubjedljivo najjaci mec Murraya na sljaci u karijeri, i nije istina da je Novak pao, nego je pao procenat prvog, a Nole na drugi nije mogao nista. Udarci sa osnovne su opet bili na nivou.
Andy je sve vraca u drugom i trecem setu, bas sve, a vidjeli smo koliko znaci prvi servis Djokovicu, pogotovo u trecem setu.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 16 maj 2011, 12:02

NIsam gledao mech ali po highligtsima sam mogao vidjeti da su nijanse odlucile tj.bolje psihicko stanje Novaka.2 puta mu je otimao set kada je bilo egal.To nismo navikli od Nadala ali svakom dodje do pada tako i najboljem.Novaku naklonost do poda jer covjek radi neke cudesne stvari.Igra abnormalno dobro ali jos vaznija stvar je sto Novak postaje velikan.Covjek koji radi cudesne stvari a terenu.Ne igra on toliko dopadnljivo kao npr: Nadal ili Federer u top formi ali igra kao zid.Tesko ga je otjerat daleko van terena, ima taj bekend koji je cudesan a forhend mu nije nista losiji.E sad pitanje je pred RG nozeli li i to uzeti.Moze ali mnogo toga ce se pitati Nadal.Jedno je dobiti Nadala na bilo kojem turniru u svijetu a druga stvar je to uraditi u hramu Šatrijea.Nadalu je to bukvalno dom.Mjesto gdje se osjeca kao kod kuce,mjesto gdje je gotovo nepobjediv.Mnogo toga bi se moralo potrefiti Novaku da dobije tamo Nadala kao sto je Soderlingu.Medjutim sve je moguce.Ali u koliko bude to potencijalno finale i dalje dajem prednost Nadalu.Novak zna kako igrati ali i Nadal je mnogo pametan , mnogo kvalitetan i on ce sto sta promjeniti od ovih mecheva.Nije on siso veslo da ga covjek 4 puta dobiva bukvalno na isti nacin.Nadal ima razrnije uradce sto ne pokazuje protiv Novaka.Servis mu konstantno bude ocajan samo i samo protiv Novaka.Sto je dokaz da mu je Novak usao pod kozu i narusio mu samopouzdanje.Mnogi su vec otpisali Rogera ali ja ne, covjek koji je zaista u stanju da pomete svakog ,ali pitanje je moze li to Roger vise ???Murray je dokazao da na sljaci igra fantasticno i da je u stanju dobiti i Nadala i Novaka.Ima tu jos par opasnih igraca poput Ferrera, Verdasca, Gasqueta itd.

Zanima me jedna stavka.Ne znam bas koliko vas se sjeca tog niza medjutim mislim da je 2008 Nadal uzeo Monte Carlo,Rim, Madrid, Rg, Queen Club, Wimbledon , Toronto i nisam siguran da je tu bila Barcelona.Ne znam koliko je to pobjeda u nizu ili je 39 ili 44 :D ugl mislim da je ovo sve bilo u nizu te iste godine.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 16 maj 2011, 12:14

Uzeo je Monte Carlo, Barcelonu, pa ga je Ferrero dobio u Rimu, a onda je uslijedio taj niz.
Hamburg, RG, Queens, Wimbledon, Toronto.
Madrid se tek od 2009 igra na sljaci i umjesto Hamburga u prvom dijelu sezone.
Da je uzeo i Rim, imao bi 44 vezane pobjede.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 16 maj 2011, 12:18

retro je napisao/la:Uzeo je Monte Carlo, Barcelonu, pa ga je Ferrero dobio u Rimu, a onda je uslijedio taj niz.
Hamburg, RG, Queens, Wimbledon, Toronto.
Madrid se tek od 2009 igra na sljaci i umjesto Hamburga u prvom dijelu sezone.
Da je uzeo i Rim, imao bi 44 vezane pobjede.
dobro si ;) Znam da je nesto bilo al ne moze mi past na pamet sta.
hvala

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 12:27

@Andres

Znas i sam da smo se ti i ja klali sa @Pajom na Arsenalovoj temi. :lol:
Ali, ovog puta si zesce "flopovao". Nadalovu seriju od 32-0 je u Cincinnatiju ugasio Djokovic, u avgustu 2008.

Glede RGa:
Prvo je bilo: "Djokovic jos nije igrao sa Nadalom", kad je uzeo AO i Dubai. "Dovedite Nadala".
Nakon AO i Dubaia: "Djokovic ne moze da dobije Nadala u finalu, jer ima 0-5 protiv Nadala" - Djokovic ga uzeo u IW i Miamiju.
Onda je bilo: "Djokovic ne moze da dobije Nadala na sljaci, jer ima 0-9 na toj podlozi" - Djokovic ga pocistio u Madridu.
Nakon toga: "Madrid je beton samo presvucen sljakom. Cekamo Rim i 'pravu sljaku' " - Djokovic ga ubi i u Rimu.
Sada slusamo: "RG je pravo mesto, na 3 seta, tu je Nadal nezaustavljiv".
Ajde da vidimo i to. ;)
Niko da vidi pravu sliku.
Razlika izmedju Nadala i Djokovica je u tome sto je jedan od njih defanzivni baseliner, a drugi ofanzivni.
A ako su ofanzivni i defanzivni igrac podjednako spremni - pobedjuje ofanzivni igrac. Sampras>Agassi, Borg>Vilas, McEnroe>Wilander.
Jednostavno, Djokovic je mnogo vise zna tenisa od Nadala. Nije uspesniji, ali jeste kompletniji teniser.
Zato Nadal ne moze da bude veci od Federera, jer sem topspina, FHa i izdrzljivosti, nema nista cime bi bio bolji od Federera. Samo te tri stvari su mozda bile dovoljne da se dobija Federer, ali nisu dovoljne za Djokovica. 8-)

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 16 maj 2011, 12:38

MaGiCa je napisao/la:@Andres

Ali, ovog puta si zesce "flopovao". Nadalovu seriju od 32-0 je u Cincinnatiju ugasio Djokovic, u avgustu 2008.

Glede RGa:
Prvo je bilo: "Djokovic jos nije igrao sa Nadalom", kad je uzeo AO i Dubai. "Dovedite Nadala".
Nakon AO i Dubaia: "Djokovic ne moze da dobije Nadala u finalu, jer ima 0-5 protiv Nadala" - Djokovic ga uzeo u IW i Miamiju.
Onda je bilo: "Djokovic ne moze da dobije Nadala na sljaci, jer ima 0-9 na toj podlozi" - Djokovic ga pocistio u Madridu.
Nakon toga: "Madrid je beton samo presvucen sljakom. Cekamo Rim i 'pravu sljaku' " - Djokovic ga ubi i u Rimu.
Ajde da vidimo i to. ;)
Razlika izmedju Nadala i Djokovica je u tome sto je jedan od njih defanzivni baseliner, a drugi ofanzivni.
A ako su ofanzivni i defanzivni igrac podjednako spremni - pobedjuje ofanzivni igrac. Sampras>Agassi, Borg>Vilas, McEnroe>Wilander.
Jednostavno, Djokovic je mnogo vise zna tenisa od Nadala. Nije uspesniji, ali jeste kompletniji teniser.
Zato Nadal ne moze da bude veci od Federera, jer sem topspina, FHa i izdrzljivosti, nema nista cime bi bio bolji od Federera. Samo te tri stvari su mozda bile dovoljne da se dobija Federer, ali nisu dovoljne za Djokovica. 8-)
prvo skoci pa reci hop.Kako brzo mjenajte misljenja ali ja to mnogo volim.Nadal je najkompletniji igrac svijeta i bti ce dok ne dodje neki robot.Novak jeste u strasnoj formi ali to kad stane sta onda ???Novak ako je veliki igrac pokazat ce u isto vrijeme sljedece godine.Lahko je bez prtiska igrati, covjek bukvalno ista ne brani.Nadalu ovisi 1 mjesto, ovisi veliki broj turnira sto je ogroman pritisak.Do godine ce to biti nesto novo za Novaka a vidjecemo kolko i sta ce osvojiti.REci da Nadal nema nista sem Forhenda i nogu je zaista samo takva glupost.On nije robot i on ne moze pobjedjivati konstantno na sljaci.Svakome dodje kraj serie pa tako i njemu.Nadal je i dalje monogo bolji igrac od Novaka.Igracki on moze uraditi neke stvari kakve ni Novak ni Federer ne mogu zamisliti.Opet ti ponavljam Nadal je klasa za Federera to je dokazao mnogo mnogo puta.Novak je igrac koji nije ni do koljena niti Nadalu niti Federeru.Da uzme sve do kraja sezone svaka mu cast, ali ako obrani pola od ovoga sto e osvojio Bog me ubio.Do nekidan dok ga je Rafa maltretiro u finalima sve **** normala, doslo Novakovih 6 mjeseci odma je on najkompletniji najbolji on je taj koji uvjek dominira bla bla.
Molim Boga da Novak i Roger budu u zrijebu jer ako Roger poludi a vrlo vjerovatno je da hoce jer mora nekad a evo mu odlicne sanse ima velike sanse ne da dobije Novaka nego da ga raznese.Jedno je kad je Novak u top formi a drugo je kad su dva vec nabrojana.Dobiti Nadala na RG je drugi svjet za bilo koji drugi turnir.Ako ga tu dobije onda mu svaka cast.Postigao je mnogo ove sezone ali ga previse dizete.Sve je to krasno i odlicno ali svatite da on igra bez pritiska on nema sta izgubiti.Nadal ima mnogo toga izgubit i na njemu je teret kakav ce Novak ubrzo osjetiti a onda se i sjebati sta je igrati sa vreom na ledjima.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 16 maj 2011, 12:41

Andres je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:@Andres

Glede RGa:
Ajde da vidimo i to. ;)
prvo skoci pa reci hop.Kako brzo mjenajte misljenja ali ja to mnogo volim.Nadal je najkompletniji igrac svijeta i bti ce dok ne dodje neki robot.Novak jeste u strasnoj formi ali to kad stane sta onda ???Novak ako je veliki igrac pokazat ce u isto vrijeme sljedece godine.Lahko je bez prtiska igrati, covjek bukvalno ista ne brani.Nadalu ovisi 1 mjesto, ovisi veliki broj turnira sto je ogroman pritisak.Do godine ce to biti nesto novo za Novaka a vidjecemo kolko i sta ce osvojiti.REci da Nadal nema nista sem Forhenda i nogu je zaista samo takva glupost.On nije robot i on ne moze pobjedjivati konstantno na sljaci.Svakome dodje kraj serie pa tako i njemu.Nadal je i dalje monogo bolji igrac od Novaka.Igracki on moze uraditi neke stvari kakve ni Novak ni Federer ne mogu zamisliti.Opet ti ponavljam Nadal je klasa za Federera to je dokazao mnogo mnogo puta.Novak je igrac koji nije ni do koljena niti Nadalu niti Federeru.Da uzme sve do kraja sezone svaka mu cast, ali ako obrani pola od ovoga sto e osvojio Bog me ubio.Do nekidan dok ga je Rafa maltretiro u finalima sve **** normala, doslo Novakovih 6 mjeseci odma je on najkompletniji najbolji on je taj koji uvjek dominira bla bla.
Molim Boga da Novak i Roger budu u zrijebu jer ako Roger poludi a vrlo vjerovatno je da hoce jer mora nekad a evo mu odlicne sanse ima velike sanse ne da dobije Novaka nego da ga raznese.Jedno je kad je Novak u top formi a drugo je kad su dva vec nabrojana.Dobiti Nadala na RG je drugi svjet za bilo koji drugi turnir.Ako ga tu dobije onda mu svaka cast.Postigao je mnogo ove sezone ali ga previse dizete.Sve je to krasno i odlicno ali svatite da on igra bez pritiska on nema sta izgubiti.Nadal ima mnogo toga izgubit i na njemu je teret kakav ce Novak ubrzo osjetiti a onda se i sjebati sta je igrati sa vrecom na ledjima.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 12:49

Andres je napisao/la: prvo skoci pa reci hop.Kako brzo mjenajte misljenja ali ja to mnogo volim.Nadal je najkompletniji igrac svijeta i bti ce dok ne dodje neki robot.Novak jeste u strasnoj formi ali to kad stane sta onda ???Novak ako je veliki igrac pokazat ce u isto vrijeme sljedece godine.Lahko je bez prtiska igrati, covjek bukvalno ista ne brani.Nadalu ovisi 1 mjesto, ovisi veliki broj turnira sto je ogroman pritisak.Do godine ce to biti nesto novo za Novaka a vidjecemo kolko i sta ce osvojiti.REci da Nadal nema nista sem Forhenda i nogu je zaista samo takva glupost.On nije robot i on ne moze pobjedjivati konstantno na sljaci.Svakome dodje kraj serie pa tako i njemu.Nadal je i dalje monogo bolji igrac od Novaka.Igracki on moze uraditi neke stvari kakve ni Novak ni Federer ne mogu zamisliti.Opet ti ponavljam Nadal je klasa za Federera to je dokazao mnogo mnogo puta.Novak je igrac koji nije ni do koljena niti Nadalu niti Federeru.Da uzme sve do kraja sezone svaka mu cast, ali ako obrani pola od ovoga sto e osvojio Bog me ubio.Do nekidan dok ga je Rafa maltretiro u finalima sve **** normala, doslo Novakovih 6 mjeseci odma je on najkompletniji najbolji on je taj koji uvjek dominira bla bla.
Molim Boga da Novak i Roger budu u zrijebu jer ako Roger poludi a vrlo vjerovatno je da hoce jer mora nekad a evo mu odlicne sanse ima velike sanse ne da dobije Novaka nego da ga raznese.Jedno je kad je Novak u top formi a drugo je kad su dva vec nabrojana.Dobiti Nadala na RG je drugi svjet za bilo koji drugi turnir.Ako ga tu dobije onda mu svaka cast.Postigao je mnogo ove sezone ali ga previse dizete.Sve je to krasno i odlicno ali svatite da on igra bez pritiska on nema sta izgubiti.Nadal ima mnogo toga izgubit i na njemu je teret kakav ce Novak ubrzo osjetiti a onda se i sjebati sta je igrati sa vreom na ledjima.
Ne znam ko to brzo menja misljenje? Ja sigurno nisam taj. Ja sam ovde rekao da je Federer najbolji svih vremena, ali i da je Nadal najgori moguci matchup za njega, sto ne znaci da je bolji igrac.
Isto tako je i sa Djokovicem i Nadalom. Djokovic je najgori moguci matchup za Rafu, sto i statistike pokazuju. Novak je jedini covek koji je naneo 10+ poraza Rafi i Novak je jedini covek koji je dobijao Rafu 3 i 4 puta uzastopno. Novak je jedini koji je pobedio Nadala na HCu i sljaci vezano.
Sta je razlog tome?
Razlog je sto ima bolji ritern, bolji servis, bolji backhand, bolje kretanje od Nadala. I nema slabu tacku u igri.
A fizicki je izuzetno spreman. Nije to forma, moj Andres. To je klasa. A ta klasa je veca od Nadalove. ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 maj 2011, 13:09

Bravo Nole, stvarno je nevjerovatan :!:

Koja klasa i stil, strasno...Ovaj Djokovic je aposlutno #1 u ovome trenutku i samo los dan ga moze zaustaviti hehe....

Toliko je mentalno jak, fizicki spreman, a njegova teniska klasa nikada nije bila ni upitna.Sve mu se poslozilo i imamo najboljeg igraca danasnjice...

U prvom setu, kod 5-3, na njegov servis, Rafa uspjeva vratiti break...za trenutak sam pomislio da bi tu mogao i biti pocetak kraja, s obzirom na maratonski mec dan prije i Rafinu kvalitetu...

Ali, Novak se nije dao poremetit, odigrao je sjajan gem i osvojio prvi set...tada sam znao da ce sigurno uzeti 8-)

Razoran dvorucni backhand, za koji Nadal nema rjesenja....tesko ce ga i u Parizu naci :lol: Ovaj Novak je nepobjediv, osim ako Roger ne poludi :mrgreen: ali tesko...Mogli bi mnogi rekordi pasti...

Bravo Nole :!:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 maj 2011, 13:16

Vidim ja da se ovi talijani Šaban i Magica ne razumiju u tenis ,šta vam je ba kakv Novak vidite da ga Rafa pusta ,da malo i on vidi kako je pobjeđivati i osvajati trofeje :lol: :lol:

RAFA DOMINIRA
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 13:29

legenda reala je napisao/la:Vidim ja da se ovi talijani Šaban i Magica ne razumiju u tenis ,šta vam je ba kakv Novak vidite da ga Rafa pusta ,da malo i on vidi kako je pobjeđivati i osvajati trofeje :lol: :lol:

RAFA DOMINIRA
Smradu jedan mali, ja te branio sve ove dane, a ti tako vracas? :lol: :lol: :lol:

Fora sa b92/net:

"svaka čast i novaku i rafi, al za mene je kralj šljake bio i ostao Alija Sirotanović"

:mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 maj 2011, 13:46

MaGiCa je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Vidim ja da se ovi talijani Šaban i Magica ne razumiju u tenis ,šta vam je ba kakv Novak vidite da ga Rafa pusta ,da malo i on vidi kako je pobjeđivati i osvajati trofeje :lol: :lol:

RAFA DOMINIRA
Smradu jedan mali, ja te branio sve ove dane, a ti tako vracas? :lol: :lol: :lol:

Fora sa b92/net:

"svaka čast i novaku i rafi, al za mene je kralj šljake bio i ostao Alija Sirotanović"

:mrgreen:
Vratiće se Rafa još jači i bolji i očitati lekciju malom Noletu na RG :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2011, 14:05

MaGiCa je napisao/la:Razlog je sto ima bolji ritern, bolji servis, bolji backhand, bolje kretanje od Nadala. I nema slabu tacku u igri. A fizicki je izuzetno spreman. Nije to forma, moj Andres. To je klasa. A ta klasa je veca od Nadalove. ;)
Hoćeš da kažeš da su Madrid i Rim Nadalov maksimum?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 14:37

Virtu4l je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Razlog je sto ima bolji ritern, bolji servis, bolji backhand, bolje kretanje od Nadala. I nema slabu tacku u igri. A fizicki je izuzetno spreman. Nije to forma, moj Andres. To je klasa. A ta klasa je veca od Nadalove. ;)
Hoćeš da kažeš da su Madrid i Rim Nadalov maksimum?
Ne znam prijatelju. Ti vise pratis Pareru. Reci mi ti.
Od poslednjih 10 meceva ove dvojice, Nadal je dobio samo tri. Jednom je spasio 3 mec lopte u Madridu 2009e, drugi put se Djokovic drzao dok je mogao da igra u finalu USO2010, treci put je socivo zatajilo na zavrsnom turniru prosle godine. U ostalih 7 meceva (dva na sljaci, a 5 na betonu), Nadal je ukupno uzeo samo 2 seta.
Kad ce taj "maximalni Nadal" da se pojavi, pa da krenemo da vodimo evidenciju ponovo?

http://www.atpworldtour.com/Players/Hea ... 9&oId=D643

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 maj 2011, 16:08

MaGiCa je napisao/la:Razlika izmedju Nadala i Djokovica je u tome sto je jedan od njih defanzivni baseliner, a drugi ofanzivni.
Grubo receno, tako je, suptilnije receno, apsolutna greska. Ne moze se Nadal okarakterisati kao iskljucivo defanzivan teniser, kao sto se ni Djokovic ne moze okarakterisati kao apsolutno ofanzivan teniser. Rek'o bih, Nadal ima za nijansu bolju ofanzivu od defanzive, dok Djokovic ima za nijansu bolju ofanzivu od defanzive. Nijanse odlucuju kada su obojica u top formi.

Ne mislis valjda da je ovo najbolje od Nadala :? . Sam je prizn'o da mu je samopouzdanje poljuljano, vjerovatno osjeca pritisak od Djokovica, sto doprinosi tome da se znatno vise oslanja na svoju defanzivnu igru. Jednostavno, kada ti je samopouzdanje poljuljano, ne vjerujes da mozes pogoditi ono sto pogadjas kada se lagodno osjecas. Koliko je Nadal slabasan ofanzivac, dovoljno nam govori pobjeda protiv Rodzera u Vimbldonu :mrgreen: . Pobjedio ga je ofanzivnom igrom. Otpuh'o je Berdiha koji je u polufinalu pomeo Djokovica. Pomeo je Djokovica u finalu Nju Jorka, fantasticnom ofanzivnom igrom. Polako, samo da ga Toni malo dovede u red, vidjet ces ti njegov najbolji ofanzivni tenis u Vimbldonu i Nju Jorku. Nadal se oporavlja brze nego iko drugi.
Mnogo :mrgreen: :lol: !? Polako, zuris sa izjavama, koje su uz to dosta neodmjerene (mnogo :roll: ).. Jesi li ovo govorio kada je Nadal uzeo tri GS u sezoni? Izgleda da se brzo impresioniras, a ko se brzo impresionira, jos brze se razocara :mrgreen: . Donosis prerano neke zakljucke, kao i drug Virtual :mrgreen: .
Zato Nadal ne moze da bude veci od Federera, jer sem topspina, FHa i izdrzljivosti, nema nista cime bi bio bolji od Federera.
Pa kako ga onda pobjedi u Vimbldonu i Melburnu!? Dok se nije pojavio Nadal, Federera sam smatr'o najboljim svih vremena, sto je tada bilo neosporno tacno,.. Al' nije iskljucivo bitno koliko imas titula, bitno je kakav si put pros'o do te titule. Federer je iskoristio lose protivnike i zbog toga osvojio puno vise titula nego bi osvojio da su Nadal i Djokovic njegova generacija. On ima ozbiljan bag u svojoj igri, izrazito los bekend u odnosu na prvih 5 tenisera na ljestvici. Njegova defanzivna igra je dosta losa. Zbog toga nema prevelike sanse protiv savrsenog Nadala ili ovakvog Djokovica.
Samo te tri stvari su mozda bile dovoljne da se dobija Federer, ali nisu dovoljne za Djokovica.
U ovom citatu se oslikava apsurdnost gornjeg citata. Kako neko moze biti najbolji svih vremena, a dovoljne 'samo te tri stvari' da ga se pobjedi :mrgreen: . Skaces sam sebi u stomak :mrgreen: .

U proslom postu sam napis'o da Djokovic ima sansu da postane bolji od Nadala ako nastavi u ovakvom ritmu duzi vremenski period (sto ce biti jako jako tesko),.. Ovo je zaista fantasticno, najbolji tenis u istoriji ovog sporta,... Al' da bi se nekog proglasilo najboljim, vrhunske igre moraju potrajati duzi vremenski period. Neozbiljno je donositi zakljucke na osnovu 2-3 mjeseca igre.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2011, 16:18

MaGiCa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Hoćeš da kažeš da su Madrid i Rim Nadalov maksimum?
Ne znam prijatelju. Ti vise pratis Pareru. Reci mi ti.
Ne bih da brzam sa izjavama, ali ovaj Nadal mi ne liči na pravog. Možda je Novak jednostavno predobar, ali ipak bi Rafael mogao bolje servirati? Za takav zaključak ne treba neka posebna mudrost. Novak je pobijedio na psihičkom planu, to je jasno, ali imat će Rafa još nešto da kaže... to znamo i ti i ja....
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2011, 16:27

Valencia je napisao/la:Rek'o bih, Nadal ima za nijansu bolju ofanzivu od defanzive, dok Djokovic ima za nijansu bolju ofanzivu od defanzive. Nijanse odlucuju kada su obojica u top formi.
Vjerovatno si mislio obrnuto, ali kako god, to je tačno.
Voli te tvoje Sarajevo.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 16 maj 2011, 16:45

Virtu4l je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Rek'o bih, Nadal ima za nijansu bolju ofanzivu od defanzive, dok Djokovic ima za nijansu bolju ofanzivu od defanzive. Nijanse odlucuju kada su obojica u top formi.
Vjerovatno si mislio obrnuto, ali kako god, to je tačno.
Ma djokovic je u strasnoj formi,nema sta tesko da ce ga iko dobiti...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 17:05

@Valencia

Ajde da podjemo od toga da ja jesam "impresioniran" Djokovicem, te da mozda nisam objektivno sagledao situaciju (tebe necu da proveravam za objektivnost prema RNu, jer ce nas to uvesti u zacarani krug ;) ).

Odgovori mi, molim te: jel' bese ono Nadal bacakao balone sinoc ili mi se samo ucinilo :?:

Yeah, right. 8-) I ovo je Toni smislio posle Madrida da Rafa dobije Novaka na sljaci? Da igra sto je moguce dublje i da se balonima vadi kad upadne u problem? :lol: Stare navike tesko umiru, ali stare navike ne rade protiv novog Novaka.
Kao sto rekoh posle Madrida, navijacka zaludjivanja o sporoj sljaci su ad acta, sad se ocekuju navijacka zaludjivanja o mecevima u tri dobijena, garnirana sve cescim i slobodnijim aluzijama na doping kao razlog Novakovog neverovatnog fitnesa. Navijacka zaludjivanja su navijacka zaludjivanja, ali Rafin stab je trebalo da zna bolje. Novak se nije zanosio trazenjem kontra igre protiv Kralja sljake, on je jednostavno odlucio da veruje u svoje udarce sa osnovne linije i pokusa da dobije Rafu - Rafinim stilom. Na strasni forehand jos jaci backhand, na strasan backhand jos jaci forehand, na neverovatnu staminu jos neverovatnija stamina, na sampionsko samopouzdanje sampionskijim samopouzdanjem. Na suvo grindovanje, jos "suvlje" grindovanje. I sad se Rafa nasao u ozbiljnom problemu, on je taj koji mora da menja igru jer ovom koju sada igra ne moze nista da uradi, a to je veliki, veliki problem, za svakog vrhunskog igraca jer tranzicija u igri (npr. Lendl) se tesko uspesno sprovodi u zrelim igrackim godinama.

Ovo sto sada gledamo je ono sto je P.Bodo sa tennis.com video kod Novaka pre cetiri godine kad ga je proglasio za "savrsenog igraca". Djokovic je all round igrac kakvog svet jos nije video od Borga. On bukvalno ni u jednom segmentu igre nema tacku koja se moze uspesno eksploatisati ceo mec. Krece se kao zmaj, brani se kao zmaj, iz odbrane prelazi u napad kao zmaj, s obe strane udara kao zmaj, ima savrsen odnos visine i tezine, gibak je u kukovima sto mu omogucava izvanrednu rotaciju na obe strane tela, kad je na vrhu svoje igre i kad mu se sloze kockice, pre svega u glavi, Novak izgleda nezaustavljivo. Mane koje jos uvek ima u igri, prosecan volej i nesiguran smec su udarci na koje se ne moze pozivati ceo mec jer, cak i prosecni, ovi udarci imaju visoku realizaciju i pokusaj da se oni eksploatisu je otprilike isto kao pokusaj da se izvrsi samoubistvo tupim nozem. U prevodu, na kraju uspes ali se pre toga toliko izmaltretiras da pozalis sto puta sto ga nisi na vreme naostrio. ;)

Sta je uzrok ovakve Novakove igre ove godine? Opet jednostavno. Imao je neverovatnu srecu da mu se nekoliko stvari zajedno odjednom poslozi. U isto vreme kad je nasao servis, nasao je i lek protiv alergije koji mu je odvezao fizicka ogranicenja, polako je pocinjao da ulazi u fazu medijskog zamracenja koje mu je omogucilo da se na miru, kao jos malo pa veciti underdog u Fedal eri, dogovori sam sa sobom sta hoce od svog tenisa, lagano je sticao samopouzdanje koje je raslo iz turnira u turnir i kako su mu se stvari polako otvarale polako je pocinjao da se gonila ovaj niz pobeda sto mu je opet, dodatno dizalo samopouzdanje. Ako se dobro secam Novak je bio prilicno iznenadjen kvalitetom svoje igre tokom Hopman Kupa otpisujuci to kao "drajv" posle osvojenog Davis Cupa. Ja bih pre rekao da se prekretnica vec dogodila tokom US Opena ali da je promocija odlozena upravo zbog fokusa na taj Davis Cup. Za Djokovica koji toliko voli da bude u centru paznje i koji je toliko osvetoljubiv kad je igra u pitanju pobeda protiv Feda u polufinalu US Opena zbog koje je morao svima da se izvinjava bio je neverovatan boost. Taj stav da od njega niko nije bolji sada mu je dao ono sto mu je oduzeo 2008. godine kad je igracki, mentalno i fizicki nespreman naleteo na dva igraca koji su mu pokazali cosak i naucili ga na tezi nacin koja je vrednost skromnosti u sportu.

Djokovic je razbio nekoliko mitova u tenisu:

1) Dobio je Federera na forehand, kao i Nadala,

2) Pokazao da se Nadal moze dobiti na sljaci, drugacije osim "crtanjem po terenu" a la Soderling,

3) Pokazao je da je zdrav i prav Nadal, jedna 3.14ckica kad mu se suprostavi neko ko moze da mu parira u trcanju, a ima i ozbiljne udarce u arsenalu (zbog nedostatka udaraca ga Murray ne dobija, iako trci isto koliko i RN),

4) Nadal i njegov stab nemaju (za sad to makar nisu pokazali) odgovor za ovakvog Djokovica.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.