Hoću to da kažem.Mavsi su izbacili smiješne Lakersi ebeni prvaci koji neće ni metlu da izbjegnu pa se u 4. šetkaju po terenu kao u prethodne 3.Dok su Grizliji odlična ekipa iako mi je falio Rudy.4 prva strijelca ove ekipe ispod 22. godine i odigrali ovako zrelo 7. tekmu Durant u Jordanovom stilu,Westbrook u Pippenovom zadnji igrač koji je imao triple-dobule u 7. je upravo Pippen.Toliko su žara pokazali danas i 3 tekme što su izgubili bilo je ne na neiskustvo već na opuštanje nisu ozbiljno shvatili jednu odličnu ekipu pa im ta ekipa preokret napravi no večeras su željeli tu pobjedu i odigrali su je na nivou
Mlađa,jača,brža i na samom kraju talentovanija ekipa od Mavsa.Glavni igrači ovih ekipa Durant i Nowitzki svaka čast Dirku no KD je 2. igrač trenutno na svijetu i prvi scorer pa neke izrazite druge opcije kao Westbrook Mavsi nemaju imaju Terrya sa klupe no i tu Thunder kao odgovor ima Hardena.Chandler odličan pod košem,ali Perk je ipak bolji igrač kad vidim njegov uvijek isti izraz lica prepadnem se

Još tu dodamo Ibaku,Collisona i Mohammeda kojim nije bitno koliko će zabiti.Thabo uz Allena trenutno najbolji defanzivac na 2 i 3 tako da i tu Oklahoma jača s tim da Dallas nema nikog da čuvaju Duranta svaka čast Marionu no poješće ga KD.Iskustvo čak i neće biti preciše bitno ako budu željeli pobjedu kao večeras,a hoće Durant je rođeni pobjednik i vođa jeste da ne priča puno nešto tipa Duncan uradiće svoje na terenu.A i Mavsi po meni mogu više zakazat zbog toga što je ovo njihova zadnja prilika Kidd,Dirk,Peja,Marion i ostali ja ih ne vidim više u vrhu NBA.Još kad se uzme u obzir da nemaju prsten
Očekujem nešto slično što je Heat uradio Celticsima na fizikalije samo što OKC ima mnogo širu ekipu.
Sada malo o Grizzliesima nadam se da će zadržat ovu ekipu jer uz Clliperse,Thunder i Lakerse(jbg prejaki su da bi ih sada otpisao)bi trebali činiti vrh zapada.Samo još jedan dobar šuter i moći će i dobiti OKC.Od Mayoa očekujem da eksplodira sljedeće sezone,a Gay i Z-Bo trebaju bolje sarađivat kao dvojica najboljih igrača ove ekipe
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.