Iker C je napisao/la:DObro Mirza ne valja ali zato kad vam dođe Šener Bajramović to će biti krasno.
Hajd neka mi neko napiše razloge zašto Mirza ne valja i zašto treba da dobije otaz.
Prvo bih te zamolio da se ne miješaš u ono što se ne tiće tvog kluba. Mi najbolje znamo zašto nam on ne odgovara a to ću ti i napisati u ovom postu. Prije toga da te napomenem da smo za vrijeme Šenera igrali najljepši fudbal, sad što se on nije znao sa rečenicom sastaviti, to je druga priča. Dakle, zašto MV treba dobiti otkaz ! ?
Zato što . . .
- nema adekvatnu licencu da bude trener bilo kojeg kluba
- nema iskustva u svom poslu, tačnije FK Sarajevo mu je jedini klub koji je trenirao i koji nažalost i dalje trenira
- prošle godine nije uspio izboriti evropu iako je imao idealan raspored.
- krajnje licemjerno sve dobro što se desi pripisuje sebi, a sve loše igračima, sudijama, vjetru koji nije dozvoljavao da se igra njihova "prepoznatljiva" pas igra . . .
- mu je taktička sposobnost ravna nuli. To je bar svima jasno
-smo ispali iz kupa prošle sezone
-je osvojio 10 bodova od mogučih 24 u proljetnom dijelu lige.
-pravi pogrešne procjene kod igrača i to se dešava iz utakmice u utakmicu. Avdić mu konstantno igra u špicu, znamo svi zašto, Muharemovića stavlja na stoper poziciju i tako primamo 4 gola od najlošije ekipe u ligi. Neko bi bar naučio na greškama, ali Mirza ne !
-nije pobijedio lišticu u 4 odigrane utakmice za vrijeme svog mandata
- zato što je čovjek bez obraza i trunke morala. Ukratko,
majka ga ljubi u čelo, jer nema obraza !
- i ono što je najvažnije, nema povjerenje navijača i to je zauvijek izgubljeno. Nikada ga neće moći povratiti, makar osvojio ligu prvaka, kup i PL. S obzirom na njegovo trenersko znanje, uspjeh je i evropa koja je i dalje pod znakom pitanja.
Dovoljno razloga ? Treba li još ?
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com