Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

ipsa
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la ipsa » 22 jun 2009, 16:22

nisam ni ocekivao drugaciji epilog s obzirom da su slovenci u pitanju.....stvarno su...
I feel devotion!!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 22 jun 2009, 16:36

fakat, covjek im fino izjavio da nece da igra za njih i opet ga guslaju, koja su gamad pokazala su milion puta, fujj
Cuva Bog Zelju svog!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 jun 2009, 19:51

Nema ove Slovence mrzim isto ko i cigane.Fuuuuj gade mi se vise.

Evo Ratko Varda centar moze igrati za nas Fiba dala zeleno svijetlo. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

zehro
Kontakt:

Post Postao/la zehro » 22 jun 2009, 20:06

Definitvno je vise vrijeme da se obracunamo s ovim slovencima...iako znam nije ovdje mjesto da ovo kazem...al mislim da se svi moramo malo potrudit i pocet bojkotovat sve sto doalzi s njihove strane.....nesto se definitivno mora uradit.....stvarno su gamad nevidjena... a i taj zdovc e j...m mu sve njegovo
<><><>Play the game...but don't let the game play you!?<><><>

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 22 jun 2009, 22:23

zehro je napisao/la:Definitvno je vise vrijeme da se obracunamo s ovim slovencima...iako znam nije ovdje mjesto da ovo kazem...al mislim da se svi moramo malo potrudit i pocet bojkotovat sve sto doalzi s njihove strane.....nesto se definitivno mora uradit.....stvarno su gamad nevidjena... a i taj zdovc e j...m mu sve njegovo
slazem se, od smetane do kosarke, janezi mrs iz drzave
Cuva Bog Zelju svog!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 jun 2009, 00:02

ja sam osjetio na svojoj kozi kakva su ovi slovenci ****, sa njima ne treba imati nikakvog posla. fuj
covjek im kaze da ne zeli za njih da igra i oni opet seru
You are someone else I am still right here

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 jun 2009, 14:20

Francuzi skratili popis, Bullsi ne puštaju Noaha

Francuska će kvalifikacije odigrati bez Mickaela Pietrusa i Joakima Noaha, dok će potonji propustiti i eventualni
nastup na Eurobasketu.

objavljeno danas u 13:21; autor: Saša Živko

Francuska
Alexis Ajinca, Nicolas Batum, Yannick Bokolo, Nando De Colo, Aldo Curti, Mamoutou Diarra, Boris Diaw, Laurent Foirest, Joseph Gomis, Alain Koffi, Adrien Moerman, Joakim Noah, Tony Parker, Johan Petro, Florent Pietrus, Mickael Pietrus, Ali Traore, Ronny Turiaf.

Zamjene:

Rodrigue Beaubois, Yakhouba Diawara, Antoine Diot, Mickaël Gelabale, Dounia Issa, Claude Marquis, Ludovic Vaty.

Francuski izbornik Vincent Collet skratio je originalni popis igrača za Eurobasket s 29 na 18 imena, dok će konačni roster od 12 košarkaša objaviti krajem srpnja.

No, postalo je jasno kako niti u dodatnim kvalifikacijama, a sigurno niti na Eurobasketu neće nastupiti igrač Chicago Bullsa, Joakim Noaha. Vodeći ljudi NBA kluba zabranili su svom igraču nastup ovog ljeta, no direktor francuske reprezentacije uspio je isposlovati da Noah barem odradi pripreme kako bi osjetio reprezentativnu atmosferu.

"Direktori Chicago Bullsa ozbiljni su ljudi. No, uspjeli smo saviti neka pravila kako bi doveli Noaha da odradi pripreme reprezentacije, međutim nećemo istupiti iz tih parametara." - izjavio je Patrick Beesley, direktor francuske vrste.

Još jedna loša vijest stigla je iz Orlanda gdje je otkriveno kako će Mickael Pietrus zahtijevati malu operaciju, te će sigurno propustiti kvalifikacije.

No, bez obzira na novonastale probleme, izbornik reprezentacije i dalje vjeruje u mogućnosti svog sastava.

"Ako prođemo kvalifikacije otvaraju nam se vrata za velike mogućnosti, no ići ćemo korak po korak, svi igrači svjesni su kako je oprez potreban, ali isto znamo da smo jaki, to ćemo i dokazati." - izjavio je Collet.

Francuska će u dodatnim kvalifikacijama igrati protiv Finske i Italije.

ne ide ni ostalim bas najbolje,bice tu jos svega....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 jun 2009, 17:52

PG Parker/Gomis/Bokolo
SG De Colo/Foirest
SF Batum/Diarra
PF Diaw/F. Pietrus
C Turiaf/Ajinca/Petro

ova ekipa je prejaka, bez ijedne mane osim suta za tri poena
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 jun 2009, 19:12

KK_Bosna je napisao/la:PG Parker/Gomis/Bokolo
SG De Colo/Foirest
SF Batum/Diarra
PF Diaw/F. Pietrus
C Turiaf/Ajinca/Petro

po meni ovaj sastav francuske nema centra,pusti petroa i turiafa koji daju po 5 -6poena u nba,a turiaf nesto malo vise one sezone kada je davao koliko se sjecam oko 6-7 poena u prosjeku...francuzi ce da se napate sa italijanima...nije ovo toliko superiorna repka,iako prodje na basket nece neki rezultat napraviti....

Ostalo je samo ime.....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 jun 2009, 20:47

neno#4 je napisao/la:
SG De Colo/Foirest
SF Batum/Diarra
PF Diaw/F. Pietrus
C Turiaf/Ajinca/Petro

po meni ovaj sastav francuske nema centra,pusti petroa i turiafa koji daju po 5 -6poena u nba,a turiaf nesto malo vise one sezone kada je davao koliko se sjecam oko 6-7 poena u prosjeku...francuzi ce da se napate sa italijanima...nije ovo toliko superiorna repka,iako prodje na basket nece neki rezultat napraviti....
turiaf - 6 poena, 5 skokova, 2 asistencije, 2 blokade za 22 minute uz 51 % suta i 80% slobodna u ekipi u kojoj nema napadackih ovlasti je dosta respektabilno

nece napraviti rezultat? da te podsjetim, ova ekipa: Gomis, Gelabale, Jeanneau, Foirest, M. Pietrus, Diarra, Bokolo, F. Pietrus, Petro, Diaw, Turiaf i Weis je bila peta na svetskom 2006 godine, dakle bez parkera a sa manje-vise istom ekipom...

po cemu zakljucujes da ce se napatiti sa italijanima? jel imas neko logicno objasnjenje ili samo 'nako, po osjecaju? ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 24 jun 2009, 01:23

KK_Bosna je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
SG De Colo/Foirest
SF Batum/Diarra
PF Diaw/F. Pietrus
C Turiaf/Ajinca/Petro

turiaf - 6 poena, 5 skokova, 2 asistencije, 2 blokade za 22 minute uz 51 % suta i 80% slobodna u ekipi u kojoj nema napadackih ovlasti je dosta respektabilno

nece napraviti rezultat? da te podsjetim, ova ekipa: Gomis, Gelabale, Jeanneau, Foirest, M. Pietrus, Diarra, Bokolo, F. Pietrus, Petro, Diaw, Turiaf i Weis je bila peta na svetskom 2006 godine, dakle bez parkera a sa manje-vise istom ekipom...

po cemu zakljucujes da ce se napatiti sa italijanima? jel imas neko logicno objasnjenje ili samo 'nako, po osjecaju? ;)
ma Franci ce pregaziti zabare...a mi cemo ih cekati u finalu,da se malo pofajtamo :mrgreen:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 24 jun 2009, 07:59

fera je napisao/la:ja sam osjetio na svojoj kozi kakva su ovi slovenci ****, sa njima ne treba imati nikakvog posla. fuj
U potpunosti si u pravu, al vjeruj mi da ovo samo dokazuje i nemoč odnosno neuticajnost našeg saveza u FIBI, vidjeli bi kakav bi ishod bio da je kontra situacija.
SAMO ŽELJO

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 24 jun 2009, 08:10

SINE je napisao/la:
fera je napisao/la:ja sam osjetio na svojoj kozi kakva su ovi slovenci ****, sa njima ne treba imati nikakvog posla. fuj
U potpunosti si u pravu, al vjeruj mi da ovo samo dokazuje i nemoč odnosno neuticajnost našeg saveza u FIBI, vidjeli bi kakav bi ishod bio da je kontra situacija.
upravu si, sad kad odluče ono nijedan igrac reprezentacije BiH nema pravo da igra dok mu ne dozvole drzave u kojima igra :D:D
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 24 jun 2009, 11:24

ljudi zdovc vise ne racuna na preldzica!!!
http://kosarka.hr/main.asp?dir=news&newsid=28097
mozda je ovo prilika, mozda ipak slovenski kosarkaski savez da saglasnost...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 jun 2009, 13:17

KK_Bosna je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
SG De Colo/Foirest
SF Batum/Diarra
PF Diaw/F. Pietrus
C Turiaf/Ajinca/Petro

pogledaj ova tri oznacena,super bitna igraca za francusku..

weis - prvi centar,teski, jedan od pleyade pravih centara,gradi rekt i sve ostalo znas i sam da ti ne objasnjavam

gelabale - jednostavno kako je bio krenuo mislio sam da ce postati pravi igrac,a on se prevario sto je otisao u nba...

mickael pietrus - tek je sada u orlandu pokazao kvalitet i on kao i brat mu su se uvijek trazili ne mogu nista pogoditi i ostalo..

roni turiaf - sest poena, pa covjek je bio u lakersima otpadak, cim je phil ugrabio priliku odmah je dobio nogu..nije neki igrac,ja ti grantujem da bi ga lens pojeo,pa ako varda bude spreman iole i ako bude htio igrati,ja ti garantujem da mu nece nista moci,sve pod uslovom da i mi i oni igramo finale....

ljudi italiju nemojte pocjenjivati, kada je najpotrebnije ljudi su najbolji i za mene ne bi bilo iznenadjenje da oni cak i odu na euro....vidjet cete sta ce bargnani da uradi ovim centrima francuske...sjetite se samo prvenstva kada ih je bosa vodio,pa prvenstva u svedskoj cini mi se kada huka masi bacanja,a oni poslije treci,pa olimpijade iz atine,kada razbijaju u polufinalu litvaniju...stombergas,macijauskas,lavrinovici,javtokas,zukauskas i ostali da ih ne nabrajam.....

Ostalo je samo ime.....

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 24 jun 2009, 13:38

edo07 je napisao/la:ljudi zdovc vise ne racuna na preldzica!!!
tek mu sad neče dati da igra, pošto ih je pošteno nag.....
SAMO ŽELJO

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 jun 2009, 14:39

neno#4 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:turiaf - 6 poena, 5 skokova, 2 asistencije, 2 blokade za 22 minute uz 51 % suta i 80% slobodna u ekipi u kojoj nema napadackih ovlasti je dosta respektabilno

pogledaj ova tri oznacena,super bitna igraca za francusku..

weis - prvi centar,teski, jedan od pleyade pravih centara,gradi rekt i sve ostalo znas i sam da ti ne objasnjavam

gelabale - jednostavno kako je bio krenuo mislio sam da ce postati pravi igrac,a on se prevario sto je otisao u nba...

mickael pietrus - tek je sada u orlandu pokazao kvalitet i on kao i brat mu su se uvijek trazili ne mogu nista pogoditi i ostalo..

roni turiaf - sest poena, pa covjek je bio u lakersima otpadak, cim je phil ugrabio priliku odmah je dobio nogu..nije neki igrac,ja ti grantujem da bi ga lens pojeo,pa ako varda bude spreman iole i ako bude htio igrati,ja ti garantujem da mu nece nista moci,sve pod uslovom da i mi i oni igramo finale....

ljudi italiju nemojte pocjenjivati, kada je najpotrebnije ljudi su najbolji i za mene ne bi bilo iznenadjenje da oni cak i odu na euro....vidjet cete sta ce bargnani da uradi ovim centrima francuske...sjetite se samo prvenstva kada ih je bosa vodio,pa prvenstva u svedskoj cini mi se kada huka masi bacanja,a oni poslije treci,pa olimpijade iz atine,kada razbijaju u polufinalu litvaniju...stombergas,macijauskas,lavrinovici,javtokas,zukauskas i ostali da ih ne nabrajam.....
weis je taraba ziva, meni se licno nikada nije svidjao kao igrac, mada je u svakom slucaju bolji od petroa

gelabale je i sada na spisku, ali kao rezerva (sto znaci da nije ispunio svoj potencijal)... i meni se svidjao kako igra

za m. pietrusa se slazem u potpunosti...

ali opet ova trojica ne vrijede zajedno kao parker... (parker je za francuze kao nowitzki za nijemce)

eh sad, pretjera i ti kada kazes da bi lance pojeo turiafa, a tek varda... :roll:

italija nema sanse protiv francuske, bargnani ne moze sa diawom da se nosi, nema teorije...

ako zelis bilo kakvu vrstu opklade prihvatam odmah (znaci bez obzira na potencijalne otkaze i povrede)... ;)

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 24 jun 2009, 14:52

JameS je napisao/la: ma Franci ce pregaziti zabare...a mi cemo ih cekati u finalu,da se malo pofajtamo :mrgreen:
A sta li ce tek svega nama uradit' (ako se uopste kvalifikujemo u finale) ... :roll:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 jun 2009, 15:04

nemoj biti previse siguran,a nazalost se ne kladim,vidjeces sam da ta francuska nije nesto specijalno,gelabale je u rezervama sto dovoljno govori o njegovim kvalitetama...bio nekad dobar sada nije,ma molim te reci mi sta je taj turiaf,obicni kloc kojeg mozes naci u nba rosterima samo da popune ekipu....bargnani je bolji od borisa...francuska je na papiru kvalitetnija...sjeti se SP 2002 u fudbalu u juznoj koreji sta im se samo desilo,kada su ispali a nisu dali gol...to je jednostavno ekipa kojoj nikada ne mozes nista znati....moze te razbiti,a moze je pobijediti neka prosjecna ekipa...kosarka je timski sport, a niti parker niti bilo drugi moze nesto sam...ponavljam po hiljaditi put da nisu spektakularna ekipa i ekipa koja se ne moze pobijediti....mi smo sami sebi najveci neprijatelji...pa varda je solidan centar,to sto on ima problema s glavom i povredama to je druga prica...ako se sjecas dule ga je htio uzeti ali finansije su bile problem...vecina ovih igraca igra po nba ali samo u kakvim ulogama to je problem...pietrus zabije par trica,zato sto se obrati paznja na rasharda,howarda,turkoglua njega se potcijeni... o drugom pietrusu da ne pricam,sporadicna uloga u unicaji, italija nije losa ekipa,vidjet ce to svi....necu da se prepirem,jer ti znas bolje,ali sve cemo vidjet na parketu....jedan je dream team koji je mogao sve razbiti ostali niko nije siguran.....da su oni previse dobri sada bi se spremali za prvenstvo,a ne patili se....

Ostalo je samo ime.....

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 24 jun 2009, 15:12

SINE je napisao/la:
edo07 je napisao/la:ljudi zdovc vise ne racuna na preldzica!!!
tek mu sad neče dati da igra, pošto ih je pošteno nag.....
nek podnese zahtjev opet i da kaze da ga drze na silu i da ce obrisati guzicu sa njihovim j... pasosem, tad ga valjda puste da igra i nadam se da je Emir zadnji slucaj Janeskog iskoristavanja BH talenata. I gdje je sada onaj objektivni slovenac kojem je valjda jasno sta rade nasim jadnim igracima
Cuva Bog Zelju svog!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.