FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

nick
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nick » 12 maj 2011, 00:26

vjeruj mi da bi poslije 3 mjeseca bilo , majku im **** mi smo Sarajevo a zrinjski ispred nas... evo bolan pogledaj sta se radi, prije suspenzije dajte Osima daj legende, svabu za prijedsjednika... nije proslo ni 15 dana kako pokusava nesto uradit vec ga pljuju i prozivaju...Osim nije dao da ibrakovic bude selektor jer su igrali grubo protiv zelje... i sta dalje da pricamo... tako bi ti bilo i sa tim sto postave strategiju, poslije 1:1 sa leotarom kuci svi bi im po familiji skakali...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 12 maj 2011, 02:52

privatizacija je jedini spas,kako tako ( znam da nema zakona) ali ovako vise ne moze, svaka druga promnjena ce biti u pet deka, jbte, Sarajevo se gura za trece mjesto sa nekim Sirokim, rudarom i olimpikom u ovoj jadnoj ligi :? , mi treba da budemo svake godine dalekooo prvi ispred svih ovih ostalih tzv. klubova, plate igraca su kokuzne a i one se ne mogu isplacivati, jedina svjetla tacka su horde i ostali navijaci svetog kluba, ovo ne zasluzujemo, ali koga boli qrac, treba uzet RK Bosna za primjer i prevesti to na FKS ako ikako moze
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 12 maj 2011, 07:39

izgleda za zakon ipak postoji (privatizacija u sportu)...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 12 maj 2011, 08:29

bparena je napisao/la:Stvarno ste vi za povracat navijaci i klub :evil: Nemogu razumjeti toliko gorcine a treci na tabeli. Yebi ga proslo vrijeme sudija Prolica i ostalih lopova a ako vam je bas toliko stalo izmislite sebi ligu s Olimpikom i budite uvijek prvi.
A sve samo sto nemozete glavom kroz zid i biti prvi....
Mi smo samo cekali tebe. Toliko gluposti da izvalis samo u 3-4 recenice.
jbg...proslo vrijeme Nijaza Brkovica pa se ceka na titulu sjedeci na BAGERIMA sa lovom od KLOCA u dzepu
haj ne rise

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 12 maj 2011, 08:32

bparena je napisao/la:Nikad vam nista nije pravo - pa vi ste najgori svom gradu i svom klubu. :shock:
i ti imas pravo reci nesto..ti koji volis elipu koja NIKADA nije zabila go iole jacoj ekipi u nekim euro kupovima a o pobjedi je smijesno pricati
..ti, kome TRIBINE GORE svakih 2-3 godine
... A da pricamo da se bodete i bijete izmedju sebe i prodajete transove....STRASNO
fuj fuj fuj fuj :o :o :o

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 12 maj 2011, 08:44

bordo_Sarajevo je napisao/la:privatizacija je jedini spas,kako tako ( znam da nema zakona) ali ovako vise ne moze, svaka druga promnjena ce biti u pet deka, jbte, Sarajevo se gura za trece mjesto sa nekim Sirokim, rudarom i olimpikom u ovoj jadnoj ligi :? , mi treba da budemo svake godine dalekooo prvi ispred svih ovih ostalih tzv. klubova, plate igraca su kokuzne a i one se ne mogu isplacivati, jedina svjetla tacka su horde i ostali navijaci svetog kluba, ovo ne zasluzujemo, ali koga boli qrac, treba uzet RK Bosna za primjer i prevesti to na FKS ako ikako moze
najveća razlika je u tome što se u RK Bosna navijači ne petljaju u politiku kluba, ne pokušavaju da odrede ko će biti trener i ne smjenjuju i dovode uprave. U RK Bosna, član upravnog odbora nikad neće staviti svoj mandat na raspolaganje navijačima ili nekom udruženju građana, jer u RK Bosna članovi UO predstavljaju samo jedno udruženje - RK Bosnu, a ne neke druge, zainteresovane strane. Mene interesuje da li su naši navijači spremni da to prekopiraju od RK Bosna?

Problem je što FK Sarajevo vodi mahala. Što se digne nekakvom Selimoviću (ko je sad on, ja nikad čuo? jel on uopšte dolazi na utakmice? zna li nešto o fudbalu? jel se njime bavio izvan volumena kauča? ko mu je Hilmo? jel njegov VF? tj. jel on neke pare u klub donosi?), on objavi mišljenje o upravi i oni svi kolektivno podnesu ostavku :!: :?: može li se to desiti u ozbiljnom klubu? može li tako u Pofalićkom?

Sutra kad na čelo klub dođe neko ko Selimoviću odgovara, možda ću ja skontati mandžu da zaradim 1000km, ali mora se smijeniti ta njegova uprava... i onda ponovo.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 maj 2011, 08:53

Za one koji kažu da na nivou BiH imamo zakon koji omogućava privatizaciju klubova, ovo je jedan član zakona koji nikad nije usvojen, a planiran je 2007

Član 18.
(Profesionalni sportski klub)
(1) Profesionalni sportski klub se osniva kao privredno društvo, odnosno preduzeće s
ciljem obavljanja sportske djelatnosti.
(2) Profesionalni sportski klub se osniva i registruje kao poslovni subjekt kod nadležnog
suda u skladu s Okvirnim zakonom o registraciji poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini
(„Službeni glasnik BiH“ broj 42/04) i odgovarajućim entitetskim zakonima kojima se uređuje
osnivanje poslovnih subjekata, ovim Zakonom i zakonima o sportu entiteta i drugih nivoa
administrativnog organiziranja, kao i statutima sportskih saveza.

http://****/upload/Prijedlog_ ... _u_BiH.pdf
Nisam siguran da li sličan zakon postoji u Federaciji ili Kantonu

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 12 maj 2011, 09:01

kosewsko hill je napisao/la:
TM87visnjik je napisao/la:Pirke buraz o cemu da pisem na forumu..kod nas mirno do kupa...haj kontam malo da mahalam s komsijama :lol:ha ja
nije ni nama bilo do zahebancije onih 4-5 godina poslije Amarovog odlaska...Ne valja tuđoj muci pristajati - voli svoje ,poštuj tuđe ;)
sto ne budes posten i kazes da glavonja nije sam otiso (svojom voljom)
nego je otjeran jer je spomenuo dug prema njemu koji je bio u tom trenutku 100 milja
kada ste ga otjerali i kad je vidio da od para nema nista...tuzio vas
ovo ti je istina

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 12 maj 2011, 09:20

forumašima koji budu trolovali temu (pogotovo prepucavanjem o nekim drugim klubovima) i razarali ovu konstruktivnu diskusiju koja se konačno povela na temi FK Sarajevo biće trajno zabranjen pristup forumu.

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 12 maj 2011, 09:25

bordo_Sarajevo je napisao/la:privatizacija je jedini spas,kako tako ( znam da nema zakona) ali ovako vise ne moze, svaka druga promnjena ce biti u pet deka, jbte, Sarajevo se gura za trece mjesto sa nekim Sirokim, rudarom i olimpikom u ovoj jadnoj ligi :? , mi treba da budemo svake godine dalekooo prvi ispred svih ovih ostalih tzv. klubova, plate igraca su kokuzne a i one se ne mogu isplacivati, jedina svjetla tacka su horde i ostali navijaci svetog kluba, ovo ne zasluzujemo, ali koga boli qrac, treba uzet RK Bosna za primjer i prevesti to na FKS ako ikako moze
Vi bas ne mozete da se naviknete da ima boljih od vas ? Vi pred raspadom vec neko vrijeme ti jos sanjas ? :lol:
Željezničar za život cijeli !

droba
Kontakt:

Post Postao/la droba » 12 maj 2011, 09:56

Stvarno stE vi pitari cudni. Ovo je forum i forum je mjesto gdje ljudi razmjenjuju misljenja i komuniciraju a sve u granicama tolerancije. I kad covjek dadne dobronamjeran komentar ili svoje vidjenje situacije vi zapjenite i pocnete provocirati i ujedati! Ima dosta navijaca Institucije kojima je zao situacije u kojoj se naslo Sarajevo! Treba da se spustite na zemlju i da shvatite da vam nisu drugi probleme napravili nego vi sami sebi. Moje je misljenje da se -ta grupa bordo prijatelji previse mjesaju gdje im nije mjesto, i otkad je ta grupa pocela ozbiljno funkcionisati vas nema nigdje. I dok vAM JE bENJE I OSTALIH LIKOVA KOKUZA KOJI PRICAJU SAMO SUPLJU VI CE TE BITI U TAKVOJ SITUACIJI. VOLIO BI DA GRIJESIM I DA PREVAZIDJETE OVU SITUACIJU ODETE U EUROPU, JER OVAJ GRAD ZASLUZUJE 2 USPJESNA KLUBA.iNSTITUCIJU I MALO SARAJEVO! POZZZZ :D

Colorado

Post Postao/la Colorado » 12 maj 2011, 10:31

droba je napisao/la:Stvarno stE vi pitari cudni. Ovo je forum i forum je mjesto gdje ljudi razmjenjuju misljenja i komuniciraju a sve u granicama tolerancije. I kad covjek dadne dobronamjeran komentar ili svoje vidjenje situacije vi zapjenite i pocnete provocirati i ujedati! Ima dosta navijaca Institucije kojima je zao situacije u kojoj se naslo Sarajevo! Treba da se spustite na zemlju i da shvatite da vam nisu drugi probleme napravili nego vi sami sebi. Moje je misljenje da se -ta grupa bordo prijatelji previse mjesaju gdje im nije mjesto, i otkad je ta grupa pocela ozbiljno funkcionisati vas nema nigdje. I dok vAM JE bENJE I OSTALIH LIKOVA KOKUZA KOJI PRICAJU SAMO SUPLJU VI CE TE BITI U TAKVOJ SITUACIJI. VOLIO BI DA GRIJESIM I DA PREVAZIDJETE OVU SITUACIJU ODETE U EUROPU, JER OVAJ GRAD ZASLUZUJE 2 USPJESNA KLUBA.iNSTITUCIJU I MALO SARAJEVO! POZZZZ :D
Cuj mi smo cudni .. aa vi niste cudni sto se bavite drugim klubom . Vas ne treba da zanima situacija kod nas , vi se kofol brinete a dolazite da provocirate . Vas SARAJEVO NE.z.a.n.i.m.a. pa eto vi kao dosli da iznesete svoje OBJEKTIVNO MISLJENJE , sramotno je to sto se bavite politikom drugog kluba dok kod vas sve ruze cvjetaju. Nema para nema titule ! i zamolio bih sve navijace najmanjeg sarajevskog kluba da se ne petljaju u nasu politiku nasu svetinju nas klub FK SARAJEVO

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 12 maj 2011, 10:47

Bilo kako bilo nepiše se dobro. Ovo nisu trebali uraditi nikako 4 kola prije kraja. Sa obzirom da nema nikakvog zakona o sportu svaka ideja o privatizaciji je suvišna. Da neko preuzme Sarajevo sad i da želi uložiti svoj novac uvijek će se brinuti šta ako neuspijem, šta ako me otjeraju , ostade uloženi novac koji neće moći vratiti. Znači niko ko ima novac neće prihvatiti da vodi odnosno uloži kako novac tako vrijeme i trud. Sarajevo je trenutno rupa bez dna jer uz postojeći dug iz mjeseca u mjesec se kamaraju troškovi. Mislim da mjesečni prihod od sponzora ne može pokriti ni trećinu mjesečnih troškova. Dvije domaće utakmice koje se igraju mjesečno također nisu dovoljne ni za trećine troškova. Znači bez priliva sa strane Sarajevo očigledno ne može da egzistira. To izgleda postane jasno upravi nakon 5 mjeseci rada i onda se fate noge. Bez izlaza u Evropu teško da se može izvući bila kakva pozitivna svota nakon godine dana. Iskreno situacija jest teška i kako sada stvari stoje poprilično negativna.
Kao rješenje nameću se dvije varijante.
Jedna je zapeti 4 kola uložiti sve što je potrebno i izaći u Evropu. Tako bi zadržao 90 % igrača koje bi vjerovatno uspio isplaitit prolaskom barem 2 pretkola. Nadam se da bi nešto ostalo da se počne sljedeća sezona kako treba. Druga varijanta je , ako se ne izbori Evropa jednostavno prodati gotovo koplet prvi tim i krenuti sa juniorima i nekim minimalnim troškovima. E sad sve bi ovisilo koliko bi ti juniori bili spremni donijeti u narednih par sezona. Da još napomenem da u oba slučaja treba svesti plaćeni zaposleni kadar na minimum. Ostaviti prijeko potrebne ljude sa ciljem smanjenja troškova na neku minimalu.
Ko će se prihvatiti toga ostaje da se vidi. Nadam se da ima normalnih ljudi kojima je stalo do kluba prije nego do para koji su u stanju ovako nešto slično napraviti !!!
U novi boj ...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 12 maj 2011, 10:51

Ma otici ce Mirza nakon ove sezone,a jos se prica da bi se moglo desiti da skupstina ne prihvati ostavku UO nego samo Mirze :mrgreen:

Takodjer spominje se i povratak Sumija,sada nam preostaje samo da cekamo skupstinu i da se nadamo plasmanu u evropi.Jer bez evrope nema para,a bez para nema ni "muzike".
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 maj 2011, 10:57

Treba sačekati upravo da se vidi šta će skupština reći, ako ništa bar je završeno sve oko organizacije utakmice sa Širokim, samo hladne glave sačekati kraj sezone i sto kaže @033 sve raspoložive snage baciti na to treće mjesto...
Ja se samo bojim opet ekskalacije nezadovoljstva na utakmici protiv Širokog, to nam sad ne bi ni malo trebalo....
Svi smo razočarani i zabrinuti ali trebamo biti civilizovani....
Ako uhvatimo bod u Trebinju i pobjedimo Širokog ne bi trebalo biti velikih problema za to treće mjesto...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 12 maj 2011, 11:02

hilmo je napisao/la:Treba sačekati upravo da se vidi šta će skupština reći, ako ništa bar je završeno sve oko organizacije utakmice sa Širokim, samo hladne glave sačekati kraj sezone i sto kaže @033 sve raspoložive snage baciti na to treće mjesto...
Ja se samo bojim opet ekskalacije nezadovoljstva na utakmici protiv Širokog, to nam sad ne bi ni malo trebalo....
Ako uhvatimo bod u Trebinju i pobjedimo Širokog ne bi trebalo biti velikih problema za to treće mjesto...
Ma kakav bod, iz Trebinja se mi vracamo sa tri boda ;) 8-)
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 12 maj 2011, 11:05

Vratite nam Sumana. :D
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 maj 2011, 11:07

Megamon je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Treba sačekati upravo da se vidi šta će skupština reći, ako ništa bar je završeno sve oko organizacije utakmice sa Širokim, samo hladne glave sačekati kraj sezone i sto kaže @033 sve raspoložive snage baciti na to treće mjesto...
Ma kakav bod, iz Trebinja se mi vracamo sa tri boda ;) 8-)
To bi onda bilo odlično... :)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 12 maj 2011, 11:10

cikac je napisao/la:
najveća razlika je u tome što se u RK Bosna navijači ne petljaju u politiku kluba, ne pokušavaju da odrede ko će biti trener i ne smjenjuju i dovode uprave. U RK Bosna, član upravnog odbora nikad neće staviti svoj mandat na raspolaganje navijačima ili nekom udruženju građana, jer u RK Bosna članovi UO predstavljaju samo jedno udruženje - RK Bosnu, a ne neke druge, zainteresovane strane. Mene interesuje da li su naši navijači spremni da to prekopiraju od RK Bosna?

Problem je što FK Sarajevo vodi mahala. Što se digne nekakvom Selimoviću (ko je sad on, ja nikad čuo? jel on uopšte dolazi na utakmice? zna li nešto o fudbalu? jel se njime bavio izvan volumena kauča? ko mu je Hilmo? jel njegov VF? tj. jel on neke pare u klub donosi?), on objavi mišljenje o upravi i oni svi kolektivno podnesu ostavku :!: :?: može li se to desiti u ozbiljnom klubu? može li tako u Pofalićkom?

Sutra kad na čelo klub dođe neko ko Selimoviću odgovara, možda ću ja skontati mandžu da zaradim 1000km, ali mora se smijeniti ta njegova uprava... i onda ponovo.
Čekaj, ti fakat misliš da je razlog ostavki tekst objavljen u Bordo fanu?
To je priča za malu djecu.

Navijači su samo tražili odlazak MV-a.
Nemam pojma, al znam kad se na Camp nou, ili Bernabeu, pojave bijele maramice, da trener odbrojava svoje zadnje dane. Nebitno o kakvom se imenu radi, pa makar bio i veličina poput Capella.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 12 maj 2011, 11:12

Mnogo se stvari kompliciraju a u biti su jednostavne,promaseni ciljevi,dvojnost u radu kluba,licni interesi napravili su minus kluba koji je nemoguce pokriti.Evropa ne znaci puno jer igraci ce traziti svoje a klub se samo dalje zavaljuje.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 24 gosta.