NBA Playoff 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

alfarouqaminu
Kontakt:

Re: NBA Playoff 2011

Post Postao/la alfarouqaminu » 11 maj 2011, 19:17

SaltCityAttack je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:silni i presilni noah sinoc tacno 0 (slovima: nula) poena, a centri atlante zabili zajedno 25 ;)

nije ni igrao zadnji period Noah, jer su Asik i Gibson bili dosta dobri i sta sad?....pa eto svi centri atlante svega 25p to je uzas brate :)...nema veze zato ih je Asik ustopao nkisu mrdnuli , a u zadnjem periodu necu ni da pricam dali su 5-6 FG u tom periodu....da silni i veliki Noah znao je sta treba da ira u ovoj utkamici odbranu naravno

bas je igrao :lol:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 maj 2011, 19:18

BIHfan je napisao/la:
alfarouqaminu je napisao/la:
Bih fan,aj ne kaki,jer bi noah igrao pored Onilovica i jednog Garnetta
Citaj malo iznad postove da bi bio ukljucen u raspravu, a ne javljas se samo da provociras i da nabijas postove.
KK_Bosna je rekao da je Boston htjeo dovest Krstica jer im on treba. :shock:
A evo sad jedno pitanje za sve one koji misle da je Krstic bolji od Noaha, da li je Perkins bolji igrac od Krstica?

@Adnane24 ne razumijes me sta ti zelim reci, ali nema veze. :D
sta ovaj place mali ponovo?... prvo Onilovic ti nije ni igrao, drugo Garnet nije centar sta ba prica ovaj balavac?...idi kazni se sinko :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 maj 2011, 19:26

MaGiCa je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:silni i presilni noah sinoc tacno 0 (slovima: nula) poena, a centri atlante zabili zajedno 25 ;)
Veliki Krstic 0 minuta!
Taj Krstic je izmislio basket za Yannickovog malog. A onda se desilo kidanje Ahilove tetive. ;)
ma mi volimo sto imamo vjecnog pobjednika i borca, nebi uzeo 5 krstica za Noaha...zapitaj se dali bi se ikad spominjao moguci trade Noah+ za Anthoniya ...naravno da nebi ebiga, a pitas li se zasto?...Yannickov mali je rodjeni pobjednik i zna kako igrati kada je najpotrebnije to je na collegu naucio i to nam je vazno....pa i sinoc je nakon utkamice na tnt kazu tako ebiga... VELIKI NOAH koji je ikona kluba ne zasluzuje da se poredi jedan Krstic sa njim ni sekunde , jer mi nebi trade 13-14 skokova i 2-4 blokade i nekih 10p za 15p i losu odbranu nikad , a ne samo mi vec niko u NBA ko ima ambicije za playoff i titulu, jer ono sto Noah posjeduje to je potrebno za playoff
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 maj 2011, 21:55

ma mi volimo sto imamo vjecnog pobjednika i borca, nebi uzeo 5 krstica za Noaha...zapitaj se dali bi se ikad spominjao moguci trade Noah+ za Anthoniya ...naravno da nebi ebiga, a pitas li se zasto?...Yannickov mali je rodjeni pobjednik i zna kako igrati kada je najpotrebnije to je na collegu naucio i to nam je vazno....pa i sinoc je nakon utkamice na tnt kazu tako ebiga... VELIKI NOAH koji je ikona kluba ne zasluzuje da se poredi jedan Krstic sa njim ni sekunde , jer mi nebi trade 13-14 skokova i 2-4 blokade i nekih 10p za 15p i losu odbranu nikad , a ne samo mi vec niko u NBA ko ima ambicije za playoff i titulu, jer ono sto Noah posjeduje to je potrebno za playoff

A sto lepo ne odes na temu o Bullsima, te tamo nastavis u maniru svakog -tarda sa iste da obozavas vlastite igrace :?: Iskreno, drugo i ne znate. ;)

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 11 maj 2011, 22:08

Onaj ko tvrdi da je Krstic (treci centar Bostona) bolji od Noaha (prvog i skoro nezamjenjivog centra Chicaga) nema blage veze. Jos kad procitam kako je ovom jednom glavni argument sto ovaj igra u Bostona. :shock: :shock: :shock: :shock:
Zadnja izmjena: Bilal, dana/u 11 maj 2011, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 maj 2011, 22:27

MaGiCa je napisao/la:

A sto lepo ne odes na temu o Bullsima, te tamo nastavis u maniru svakog -tarda sa iste da obozavas vlastite igrace :?: Iskreno, drugo i ne znate. ;)

ZABILJEZEN SI...GNJAVATOR BROJ 2 PO REDU

pa zato sto pises nerealno i sta trebam da citam gluposti koje ti i slicni napisu ahahhaa Krstic bolji od Noaha... zato sto je Srbin?... de ba nemojte me nasmijav...trenutno ispred Noaha mozete samo par igraca nabrojati na toj poziciji to ptice znaju, a ti kako god hoces ... ovaj gore mali balavac pise kako ne moze igrat Krstic vise od 0 minuta jer su tu Shaq i KG ... majko moja draga Shaq nije ni igrao, a ovaj drugi niti je centar niti koji klinac... pa sta ja trazim ovdje skim ja ovdje vodim raspravu?...pravu si stvarno ne znam sta radim ovdje

Ja ovdje po ESPN ne cujem nikog da prica o tom Krsticu, ja nisam nikog cuo da pricaju o njegovim igrama u NBA i njegovoj dominaciji na terenu, za razliku od Noaha..ono sto ovaj pruza u playoffu, Krstic nije, a niti ce upjeti pa ti kako god hoces...toliko za tebe objektivni, a ja niti obozavam vlastite igrace niti koji klinac, vec ih obozavaju NBA analiticari, ESPN, NBA TV i slicni oni ti to najbolje objasne ebiga ...a ti obozavaj svog srbina, posto prepostavljam da si i ti jer vidim kosristis ekavicu...eto Krstic je bolji od Noaha idemo dalje nema vise pravdanja samo neobjektivnosti ne podnosim i takvi ce biti zabiljezini
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ibisevic82
Kontakt:

Post Postao/la Ibisevic82 » 11 maj 2011, 22:33

Imam ja jedan prijedlog.Otvorite sebi temu i raspravljajte o igracima pojedinacno.Znaci svaki igrac protiv svakog a nas postedite ove rasprave da ne citamo bezveze.Pa pogledajte samo ima vas 4-5 clanova,ispisete 5-6 stranica a nema nikakve razlike od pocetka do kraja rasprave.Nemojte se uvrijediti ali to je cinjenica.
Ova tema je valjda da raspravljamo o play-off-u ili ja ne razumijem naslov.Inace veceras ocekujem prolazak Miami-a i vodstvo oklahome.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 maj 2011, 22:37

Ibisevic82 je napisao/la:Imam ja jedan prijedlog.Otvorite sebi temu i raspravljajte o igracima pojedinacno.Znaci svaki igrac protiv svakog a nas postedite ove rasprave da ne citamo bezveze.Pa pogledajte samo ima vas 4-5 clanova,ispisete 5-6 stranica a nema nikakve razlike od pocetka do kraja rasprave.Nemojte se uvrijediti ali to je cinjenica.
Ova tema je valjda da raspravljamo o play-off-u ili ja ne razumijem naslov.Inace veceras ocekujem prolazak Miami-a i vodstvo oklahome.

ne vrijedi to jer su se otvarale teme dok su se pljuvalo po Rosu...nakon tih tema i tih pljuvanja i razvojem situacije nakon toga, naravno doslo je i nase vrijeme gdje su se pojedincima zacepila usta, pa su se pljuvacke gutale druze moj :)...ali eto nema vise ja sam zavrsio ebiga svako koga ocjenim nerealnim on ce biti na ignore i nema potrebe da se otvara vise
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 maj 2011, 22:41

MaGiCa je napisao/la:

ZABILJEZEN SI...GNJAVATOR BROJ 2 PO REDU

pa zato sto pises nerealno i sta trebam da citam gluposti koje ti i slicni napisu ahahhaa Krstic bolji od Noaha... zato sto je Srbin?... de ba nemojte me nasmijav...trenutno ispred Noaha mozete samo par igraca nabrojati na toj poziciji to ptice znaju, a ti kako god hoces ... ovaj gore mali balavac pise kako ne moze igrat Krstic vise od 0 minuta jer su tu Shaq i KG ... majko moja draga Shaq nije ni igrao, a ovaj drugi niti je centar niti koji klinac... pa sta ja trazim ovdje skim ja ovdje vodim raspravu?...pravu si stvarno ne znam sta radim ovdje

Ja ovdje po ESPN ne cujem nikog da prica o tom Krsticu, ja nisam nikog cuo da pricaju o njegovim igrama u NBA i njegovoj dominaciji na terenu, za razliku od Noaha..ono sto ovaj pruza u playoffu, Krstic nije, a niti ce upjeti pa ti kako god hoces...toliko za tebe objektivni, vjerovatno Srbine koji uzdizes tog svog Krstica
Ja sam mozda zabelezen kod tebe kao "gnjavator br.2", ali ti si kod mene sigurno zabelezen kao "nepismeni br.2 Rosetard"(@dema je nenadmasan u toj kategoriji). Da si citao sve ono sto sam pisao na ovom forumu, mogao si da vidis da mene za nacionalnu pripadnost zabole ona stvar. Ja sport pratim radi sporta, a ne radi nacionalistickog prepucavanja. ;)
Niti sam rekao da "je Krstic bolji igrac od Noaha", niti sam rekao da bih "tradeovao Krstica za Noaha", niti nesto slicno. Krstic je osrednji igrac usled povrede koju je imao. Da nije bilo te povrede, bio bi strasan igrac. Ali i kao takav, je 3x kosarkaski pismeniji i inteligentniji od Noaha ("izmislio basket"). Razumem da neko gotivi igrace iz svog tima, ali Krstic je pojam kosarkaskog znanja za Noaha, kako god da okrenes. Druga je stvar sto fizicki nije u istoj kategoriji i sto Bullsima treba upravo ovakav centar kakvog imaju, jer njihov play uzima pola napada u svoje ruke, a ostatak deli sa Dengom, Boozerom i Korverom. Njima centar koji zna da odigra napad i ne treba.
A za tvoju informaciju, ja jesam Srbin. Jel imas mozda nesto protiv? 8-)

Ibisevic82
Kontakt:

Post Postao/la Ibisevic82 » 11 maj 2011, 22:43

@SaltCityAttack
Razumijem ja tebe.Ljudi ne kontaju da se kosarka igra u dva pravca i da je odbrana bitna koliko i napad ako ne i vise.Noah je taj tip igraca.Neka on odbrani napad a Rose i ostali neka trpaju tamo koliko mogu.
Samo mene zaboli glava kad neko nece da prizna neke stvari koje su ocigledne.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 maj 2011, 22:53

MaGiCa je napisao/la: Ja sam mozda zabelezen kod tebe kao "gnjavator br.2", ali ti si kod mene sigurno zabelezen kao "nepismeni br.2 Rosetard"(@dema je nenadmasan u toj kategoriji). Da si citao sve ono sto sam pisao na ovom forumu, mogao si da vidis da mene za nacionalnu pripadnost zabole ona stvar. Ja sport pratim radi sporta, a ne radi nacionalistickog prepucavanja. ;)
Niti sam rekao da "je Krstic bolji igrac od Noaha", niti sam rekao da bih "tradeovao Krstica za Noaha", niti nesto slicno. Krstic je osrednji igrac usled povrede koju je imao. Da nije bilo te povrede, bio bi strasan igrac. Ali i kao takav, je 3x kosarkaski pismeniji i inteligentniji od Noaha ("izmislio basket"). Razumem da neko gotivi igrace iz svog tima, ali Krstic je pojam kosarkaskog znanja za Noaha, kako god da okrenes. Druga je stvar sto fizicki nije u istoj kategoriji i sto Bullsima treba upravo ovakav centar kakvog imaju, jer njihov play uzima pola napada u svoje ruke, a ostatak deli sa Dengom, Boozerom i Korverom. Njima centar koji zna da odigra napad i ne treba.
A za tvoju informaciju, ja jesam Srbin. Jel imas mozda nesto protiv? 8-)
dobro pismeni, ja sam pitao jesil srbin jer vidim da obozavas svog igraca, upravo onako kako ja obozavam svoje igrace iz Bullsa kako ti kazes :)...prvo Noah nije potreban samo Bullsima vec svakoj ekipi u NBA...za tvoju informaciju Bullsima je potreban neko kao Howard i td ko ce ubacivati 25+p ispod kosa, a ne Noah... jer mi eto imamo sad Asika,Gibsona,Tomasa i td....samo sto ono sto ovaj pruza za nas to nadoknadi ono sto nemamo ofanzivno ispod kosa
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 maj 2011, 23:04

SaltCityAttack je napisao/la: dobro pismeni, ja sam pitao jesil srbin jer vidim da obozavas svog igraca, upravo onako kako ja obozavam svoje igrace iz Bullsa kako ti kazes :)...prvo Noah nije potreban samo Bullsima vec svakoj ekipi u NBA...za tvoju informaciju Bullsima je potreban neko kao Howard i td ko ce ubacivati 25+p ispod kosa, a ne Noah... jer mi eto imamo sad Asika,Gibsona,Tomasa i td....samo sto ono sto ovaj pruza za nas to nadoknadi ono sto nemamo ofanzivno ispod kosa
Prvo, ne obozavam niti jednog igraca, sto se ne bi reklo za ove sa tvoje teme.
Drugo, kome nije Howard potreban? Daj mi reci jednu ekipu.
I AI#3u je bio potreban samo Mutombo da se bije pod kosevima, dok je ovaj uzimao 30+ suteva po mecu. ;)
Zato je i osvojio "Kup sljivara distrikta Brcko". DR ima mnogo impresivniji supporting cast, ali mu bolji centar nije potreban. Da jeste, DR bi morao da se odrekne tih 30ak suteva po utakmici (sto mu je standard), a onda bi MVP titula otisla na juznu plazu - jer tamo 2 decaka igraju sa mnogo boljim procentima. :cry:

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 11 maj 2011, 23:08

srbi svi velicaju svoje,samo prvociras magica i meni idete na zivce jer je vazda sve vase vrijednije samo sto je vase.Ovdje si dosao sam da podbadas Rose MVP sta ces sad evo ti opet Rose MVP hoces jos jednom magica Rose MVP,nije to rekao dema neznalico vec je zvanicno otvori poonekad NBA.com ili mozes ESPN komotno,pa te gluposti za mlitavog i smotanog i neuspjesnog Krstica,vidi malo koliko vrijedi tamo a to sta vi mislite i osjecate uopste me ne zanima.I DA ZA KRAJ SAMO ZA magicu ROSE MVP,NAJBOLJI PG U LIGI,NAJBRZI,NAJEKSPLOZIVNIJI to vidi svako ko ima vid i zdrav razum.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 maj 2011, 23:11

on sto bi DR1 profulao Howard bi pogodio naravno :)..pa ne uzima Rose 30 suteva.. jest u playoffu jer nema ko drugi muda da uzima i mora...uzimaju i na juznoj plazi svaki po 25-26, a i DR ne uzima nesto puno vise jos je sam u ekipi...pa on je MVP jer je predvodio ekipu do prvog mjesta i ako je imao problema , jer su mu igraci bili povredjeni, a u zavrsnicama utakmice je bio fenomenalan, a posebno u onim velikim utkamicama protiv tih sa juzne plaze, jer ga nisu mogli oni zaustaviti u tim posljednjim minutama ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 maj 2011, 23:12

dema je napisao/la:srbi svi velicaju svoje,samo prvociras magica i meni idete na zivce jer je vazda sve vase vrijednije samo sto je vase.Ovdje si dosao sam da podbadas Rose MVP sta ces sad evo ti opet Rose MVP hoces jos jednom magica Rose MVP,nije to rekao dema neznalico vec je zvanicno otvori poonekad NBA.com ili mozes ESPN komotno,pa te gluposti za mlitavog i smotanog i neuspjesnog Krstica,vidi malo koliko vrijedi tamo a to sta vi mislite i osjecate uopste me ne zanima.I DA ZA KRAJ SAMO ZA magicu ROSE MVP,NAJBOLJI PG U LIGI,NAJBRZI,NAJEKSPLOZIVNIJI to vidi svako ko ima vid i zdrav razum.
To veliko najbolji play je CP3 nadam se da si gledao,ako ništa seriju protiv Lakersa ili barem jednu tekmu,najbrži PG je Westbrook barem meni takođe i najeksplozivniji.100 ljudi 100 ćudi 100 žena... :mrgreen:
Toliko od mene nastavite sa @Magicom
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 maj 2011, 23:14

jest samo CP3 nije bilo u zadnje dvije utakmice,ja ga nisam vidjeo ebiga ...jest u onoj kad su pobjedili na gostovanju dominirao.
Pa Rose ga je u djep stavio u medjusobnim susretima zar ne?... Westbrook brzi od Rosa i eksplozivni hmmm nevjerovatno :) nadam se da salis se :)...ali dobro postujem tvoje misljenje
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 11 maj 2011, 23:18

SaltCityAttack je napisao/la:jest samo CP3 nije bilo u zadnje dvije utakmice,ja ga nisam vidjeo ebiga ...jest u onoj kad su pobjedili na gostovanju dominirao.
Pa Rose ga je u djep stavio u medjusobnim susretima zar ne?... Westbrook brzi od Rosa i eksplozivni hmmm nevjerovatno :) nadam se da salis se :)...ali dobro postujem tvoje misljenje
rose teren 3,9 sekendi pretrci da vidimo ostali
mvp je najbolji pg u ligi logicno,jos je mladji jos kad bi procitali sta Paul kaze o njemu i on kaze da je najbolji,ma sve ok LBJMVP je jedan od normalnih forumasa a ovi ostali nije ni njih puno 2-3 redovnih provokatora koji mene uzimaju u tekst iako nit im sta pisem,nit obracam paznju na njih.Njima je cilj samo omalovazavanje i svadja.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 maj 2011, 23:23

eto ja obecavam da necu vise komentarisati ni jedan post koji bude napisan, pa taman i da je nerealan sto se odnosi na MVP ili Noaha i td.... toliko od mene, a nadam se da cemo do godine uzeti titulu, pa da i sa tim zavrsimo ebiga :)

Toliko od mene, a sad se vracamo nastavku playoffa, pa da vidimo sta mozemo uciniti na tom polju, jer sve do sada je bilo na nasoj strani... titulu iskreno ne ocekujem ove godine, ali se nadam da mozemo iznenaditi :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 maj 2011, 23:28

dema je napisao/la:srbi svi velicaju svoje,samo prvociras magica i meni idete na zivce jer je vazda sve vase vrijednije samo sto je vase.Ovdje si dosao sam da podbadas Rose MVP sta ces sad evo ti opet Rose MVP hoces jos jednom magica Rose MVP,nije to rekao dema neznalico vec je zvanicno otvori poonekad NBA.com ili mozes ESPN komotno,pa te gluposti za mlitavog i smotanog i neuspjesnog Krstica,vidi malo koliko vrijedi tamo a to sta vi mislite i osjecate uopste me ne zanima.I DA ZA KRAJ SAMO ZA magicu ROSE MVP,NAJBOLJI PG U LIGI,NAJBRZI,NAJEKSPLOZIVNIJI to vidi svako ko ima vid i zdrav razum.
Sta da ti kazem, @dema prijatelju, a da te ne uvredim, nakon ovakvog jednog sabanskog posta?
Nemas ti meni sta pokazivati, niti dodavati kakve web stranice u bookmark mog racunara, jer ja @dema prijatelju, takodje imam oci, a njima gledam NBA aman pa 20 godina. Samo zato sto se moje misljenje ne slaze sa tvojim/vasim, nije red da svaki moj post shvatas/te kao provokaciju. PG je uvek bio playmaker, a ne scorer u kosarkaskom smislu. To sto je vas PG scorer, a ne playmaker, to je druga stvar zbog koje cete mozda platiti, a mozda ne. Lepo ti je @LBJ MVP objasnio, ali ti ne zelis da slusas drugaciji ton. A i pocni da vodis malo vise racuna o pravopisu. Forum je javno dobro, a ne zid klozeta, gde svako moze da pise kako hoce. ;)

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 11 maj 2011, 23:39

SaltCityAttack je napisao/la:eto ja obecavam da necu vise komentarisati ni jedan post koji bude napisan, pa taman i da je nerealan sto se odnosi na MVP ili Noaha i td.... toliko od mene, a nadam se da cemo do godine uzeti titulu, pa da i sa tim zavrsimo ebiga :)

Toliko od mene, a sad se vracamo nastavku playoffa, pa da vidimo sta mozemo uciniti na tom polju, jer sve do sada je bilo na nasoj strani... titulu iskreno ne ocekujem ove godine, ali se nadam da mozemo iznenaditi :)
Volio bi da veceras dobiju medjedi i Boston da se malo iskomplikuje,inace me Boston razocarao cak i vise od Lakersa,ne mogu skakat s Heatom to me najvise cudi iako bez Perka ne brane reket ni blizu kao prije.Garnet isto tako nije agresivan kao prije.Rondo im igra s dosta povreda i ne moze pruzit maksimum . On bi da je 100% spreman i Shaq da moze igrat te zatvorit reket ,tad bi RR bio prevaga za Boston.

Oklahoma imala pobjedu i poslije 3 produzetka dobila,pati se s Medama i ne igra dobru odbranu,zato bi volio da ZBOOO prodje dalje.Sad kad vidim kako igra da je imao mozak mogao je puno vise postic u NBA.

-Nisi ti meni magica prijatelj nikakav a saban ti je neko ko te naucio da vrijedjas.Tvoje misljenje nikog ne zanima,niti je realno niti iko u NBA misli kao ti.Nemas me ti sta ucit,kad je covjek MVP a nekakav prepametni lik ga omalovazava i mene naziva nekakvom zaludjenom budalom onda cu uzvratit.Drago mi je sto mozemo saznat svakojako gluposti i nepismeni ne procitaju post a pisu.Najbolji PG u ligi najbolja 1 u ligi,kome to nije jasno sta cu mu ja.

Ja drzim od misljenja Jordana,Magica,Phila,Kobea itd i ostalih a ne do tvog ti kao znas vise od njih.

Provociras mene prozivas bezveze daj se malo pozabavi metlom i brukom tvoje ekipe.Daj malo komentarisi Bynuma i njegovu namjeru da covjeka polomi.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.