Braća Burić imaju takvu vrstu ugovora da ako budu išli iz Izviđača da jedino mogu u inostranstvo.Trigger je napisao/la:Freddy Krueger je napisao/la:Senjamin Burić,Benjamin Burić i Faruk Halilbegović umjesto Danijela Mesarića,Dragana Marjanca i Duška Čelice(već otišao) i RK Bosna bi sigurno ponovio ako ne i nadmašio ovogodišnji uspjeh.
Three, four, better lock your door
RK Bosna
Re: RK Bosna
FEDERER= KLOC
Iako sam Kruegerov tekst shvatio više kao "željoteku" - sad me ti baš začudi!Iker C je napisao/la:Braća Burić imaju takvu vrstu ugovora da ako budu išli iz Izviđača da jedino mogu u inostranstvo.Trigger je napisao/la:Freddy Krueger je napisao/la:Senjamin Burić,Benjamin Burić i Faruk Halilbegović umjesto Danijela Mesarića,Dragana Marjanca i Duška Čelice(već otišao) i RK Bosna bi sigurno ponovio ako ne i nadmašio ovogodišnji uspjeh.
Braća Burić mogu smo i inostranstvo!!!!!!

Znam šta je "ugovor" i šta u njemu može sve pisati i koje klauzule biti...samo nikad nisam vidio niti čuo da neko IMA PRAVO nekom ograničavati izbor gdje će ići, raditi, živjeti...jedino ako nije opet "robovlasnički sistem"!?
Ti si se drugar vjerovatno pogrešno izrazio - odlazak u domaći klub i inostranstvo može biti samo članak ili klauzula ugovora i to s apsekta obeštećenja, ali da mu zabrani da se vrati,napr. kući u Maglaj - baš smiješno...

PS:
Uostalom, prema ponašanju Izviđača spram mlade (a i A-tima) reprezentacije za njih je izgleda "inostranstvo" sve sjevernije od Mostara i Livna.....

Bosno moja poharana....
Mucić u Hercegovini može sve. Vjerovatno bi za domaće klube postavili cjenu koju niko ne može da plati. A npr. da ih Zagreb traži to bi lahko dogovorili.
FEDERER= KLOC
Upravo to me zanimalo, ima li želju da ostane. Hvala.Aikon je napisao/la:nemoralnu ponudu??? šta ti to znači??tanzla je napisao/la:Gdje ce Pucelj, jel' ima neku nemoralnu ponudu, ili samo hoce da se vrati kuci? Drag mi je igrac skroz.
Slazem se za Marjanca, da ostane ako je ikako moguce.a ima želju da i ostane u bih ako bude uprava dala korektnu ponudu
...ako ne odlazi...samo neznam kdje...marjanac je več potpiso za bern ...
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
izvidjac sigurno nece svoje igrace dati bosni,potpisuju ugovore s njima da samo mogu u inozemstvo
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
o kakim iznenađenjima pričaš trigger?? neka gospoda iz uprave isplate,šta su dužni ovim igračima(i nisu malo) što sada igraju,pa tek onda pričajte o pojačanimaTrigger je napisao/la:Što se tiče igračkog kadra - biće iznenađenja, barem se tako planira....
Određeni ugovori igrača će na "reviziju", ali klub ima ozbiljne namjere pojačati kvalitet tima, s obzirom da naredna LP 'traži' barem ponavljanje ovosezonskog uspjeha....
Tim se, nažalost (tako je u sportu, i "kokuznim" klubovima) 'mora' stvarati postepeno tako da sve promjene koje su bile, i biće ih, ne znači da klub nema svoju viziju stvaranje evropske Bosne, dogovorenu sa Pipetom....
Za sad sva imena su u domenu špekulacija i nagađanja, mada je očito da će biti odlazaka....Za pojačanja - koliko para toliko i muzike, ali sve su opcije otvorene....
Zato, samo strpljenja i sve će se znati kad bude za to vrijeme. Bosna sa upravom i Pipetom može samo biti jača nikako slabija, pa kad se nekom tako i čini

- Freddy Krueger
- Kontakt:
Ma kakav Panić.Ona povreda od prije 2 godine ga je skroz unazadila.Braću Burić poznajem lično i vjeruj mi oni bi najradije prešli u Bosnu.Koliko ja znam u njihovom ugovoru ne postoji nikakva klauzula o odlasku u inozemstvo tj.zabrani prelaska u Bosnu i dr.klubove u BiH tako da nema prepreka njihovom prelasku u Bosnu.E sad,pitanje je kolika je želja uprave Bosne i Smajlagića da ih angažira.Trigger je napisao/la:Zaboravio si Marka PanićaFreddy Krueger je napisao/la:Senjamin Burić,Benjamin Burić i Faruk Halilbegović umjesto Danijela Mesarića,Dragana Marjanca i Duška Čelice(već otišao) i RK Bosna bi sigurno ponovio ako ne i nadmašio ovogodišnji uspjeh.
Btw gdje sad igra Haris Fidahić?
7,8, Better stay up late
"Welcome to prime time, bitch!"
jeste imaš pravo ali koliko?? 30 %?? 20%...za mart, a di je još preostalo od februara??,i za januar??aleksandar_veliki je napisao/la:Ovim igracima je isplacena plata za mart, slabo te buraz informisu izvori.Aikon je napisao/la:o kakim iznenađenjima pričaš trigger?? neka gospoda iz uprave isplate,šta su dužni ovim igračima(i nisu malo) što sada igraju,pa tek onda pričajte o pojačanimaTrigger je napisao/la:Što se tiče igračkog kadra - biće iznenađenja, barem se tako planira....
Određeni ugovori igrača će na "reviziju", ali klub ima ozbiljne namjere pojačati kvalitet tima, s obzirom da naredna LP 'traži' barem ponavljanje ovosezonskog uspjeha....
Tim se, nažalost (tako je u sportu, i "kokuznim" klubovima) 'mora' stvarati postepeno tako da sve promjene koje su bile, i biće ih, ne znači da klub nema svoju viziju stvaranje evropske Bosne, dogovorenu sa Pipetom....
Za sad sva imena su u domenu špekulacija i nagađanja, mada je očito da će biti odlazaka....Za pojačanja - koliko para toliko i muzike, ali sve su opcije otvorene....
Zato, samo strpljenja i sve će se znati kad bude za to vrijeme. Bosna sa upravom i Pipetom može samo biti jača nikako slabija, pa kad se nekom tako i čini....

za Goražde ,gdje uvijek i igrao ,ali stagnira nije nešta puno napredovao od juniorskih dana i igranja na EP u ČeškojFreddy Krueger je napisao/la:
7,8, Better stay up late

- zubanovic89
- Kontakt:
zna li iko rezultat ove utakmice gotova ima 3 sata

Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
-
- Kontakt:
bosna bh gas je pobijedila gradačac sa 13 razlike, a Goražde pobijedilo Borac sa 3 razlike 

Drugar,Freddy Krueger je napisao/la:....Senjamin Burić,Benjamin Burić i Faruk Halilbegović umjesto Danijela Mesarića,Dragana Marjanca i Duška Čelice(već otišao) i RK Bosna bi sigurno ponovio ako ne i nadmašio ovogodišnji uspjeh.Trigger je napisao/la:Zaboravio si Marka PanićaFreddy Krueger je napisao/la:Ma kakav Panić.Ona povreda od prije 2 godine ga je skroz unazadila. Braću Burić poznajem lično i vjeruj mi oni bi najradije prešli u Bosnu. Koliko ja znam u njihovom ugovoru ne postoji nikakva klauzula o odlasku u inozemstvo tj.zabrani prelaska u Bosnu i dr.klubove u BiH tako da nema prepreka njihovom prelasku u Bosnu.E sad, pitanje je kolika je želja uprave Bosne i Smajlagića da ih angažira.
7,8, Better stay up late
Za Panića sam napisao jer znam o kakvom se igraču radi i kakvu tešku povredu je prebrodio. Kod takvih slučajeva najveći problem je 'pravi' oporavak, kako fizički, tako i psihički - najvažniji!
Panić je izuzetan potencijal i uz dobar tretman, trenažni i ostali, on se može bez problema "vratiti" i razviti u vrhunskog igrača. E, sad je pitanje da li to može u Borcu uz svo uvažavanje banjalučkog kluba!?
U Bosni, vjerujem da bi uz Pipeta, Njaradija i ostale vrlo brzo bio "top", jer mnogi rukometaši su imali i teže povrede... neki se 'vraćali'... neki i ne - zavisno od "situacije".
Za braću Buriće sam već pisao da je nebuloza što napisa onaj "Skaut" u vezi ugovora, a sumnjam da nisu Bosni interesantni samo ne znam na koliko su potpisali ugovor sa Izviđačem, jer to puno utiče na transfer...ako su još pod ugovorom, pitanje je da li Bosna u ovom trenutku ima volju da ispunjava "želje" (cifre) Izviđača, ali u svakom slučaju meni je drago da njih dvojica žele u Bosnu, jer smatram da su budućnost bh.rukometa, naravno uz mnogo, mnogo, rada, odricanja i samodiscipline....
PS:
Baš je zanimljivo kako se periodično pojavljuju postovi koji zdušno brinu o "Bosninom "finansijskom stanju" i igračkim naknadama, platama.... I uvijek "ista priča"... a Bosna sve bolja, sve jača... sve interesantnija za mnoge igrače iz regije!!!

Kako li to?
Bosno moja poharana....
- zubanovic89
- Kontakt:
e hvalafirefighter je napisao/la:bosna bh gas je pobijedila gradačac sa 13 razlike, a Goražde pobijedilo Borac sa 3 razlike
sreca pa imas gdje procitat

Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
Pa imaš baš ovdje na SpSp.ba...vidi pod: rukomet...zubanovic89 je napisao/la:e hvalafirefighter je napisao/la:bosna bh gas je pobijedila gradačac sa 13 razlike, a Goražde pobijedilo Borac sa 3 razlike
sreca pa imas gdje procitat![]()

Bosno moja poharana....
-
- Kontakt:
Strpljivim i kontinuiranim radom ljudi u klubu ali i oko kluba uspjela se je kreirati koliko toliko normalna situacija vezana za isplatu dospjelih obaveza. RK Bosna svakako kao i svi sportski klubovi u BiH ima problema sa realizacijom planiranog budžeta sa kojima se, koliko znam, Uprava kluba ipak uspješno nosi.
Kontinuirani rezultat i uspjeh kako na domačoj tako i na ino sceni sasvim razumljivo bole i peku sve one koje ne vole ovaj klub ali i bilo koji uspjeh BH sporta.
Nadam se da će Uprava kluba zajedno sa sponzorima ali i svim prijateljima RK Bosne BH Gas iznaći put ka etabliranju ovoga kluba kao lokomotive i za uspjeh svih ostalih klubova (u bilo kojem sportu) kako u Sarajevu tako i na teritoriji čitave BiH. Značaj RK Bosne BH Gas za brendiranje BH sporta je očigledan te sam potpuno uvjeren da će sponzori i svi koji žele pomoći ovom klubu to prepoznati odnosno već su to prepoznali. I zbog toga sam siguran da će RK Bosna biti još snažnija i uspješnija i u narednoj sezoni.
Još jednom sve čestitke RK Bosni BH Gas na još jednoj osvojenoj tituli prvaka BiH.
Kontinuirani rezultat i uspjeh kako na domačoj tako i na ino sceni sasvim razumljivo bole i peku sve one koje ne vole ovaj klub ali i bilo koji uspjeh BH sporta.
Nadam se da će Uprava kluba zajedno sa sponzorima ali i svim prijateljima RK Bosne BH Gas iznaći put ka etabliranju ovoga kluba kao lokomotive i za uspjeh svih ostalih klubova (u bilo kojem sportu) kako u Sarajevu tako i na teritoriji čitave BiH. Značaj RK Bosne BH Gas za brendiranje BH sporta je očigledan te sam potpuno uvjeren da će sponzori i svi koji žele pomoći ovom klubu to prepoznati odnosno već su to prepoznali. I zbog toga sam siguran da će RK Bosna biti još snažnija i uspješnija i u narednoj sezoni.
Još jednom sve čestitke RK Bosni BH Gas na još jednoj osvojenoj tituli prvaka BiH.
Aikon je napisao/la:o kakim iznenađenjima pričaš trigger?? neka gospoda iz uprave isplate,šta su dužni ovim igračima(i nisu malo) što sada igraju,pa tek onda pričajte o pojačanimaTrigger je napisao/la:Što se tiče igračkog kadra - biće iznenađenja, barem se tako planira....
Zato, samo strpljenja i sve će se znati kad bude za to vrijeme. Bosna sa upravom i Pipetom može samo biti jača nikako slabija, pa kad se nekom tako i čini....
I meni... sve neke insajderske informacije, 'vako, 'nako...Baš je zanimljivo kako se periodično pojavljuju postovi koji zdušno brinu o "Bosninom "finansijskom stanju" i igračkim naknadama, platama.... I uvijek "ista priča"... a Bosna sve bolja, sve jača... sve interesantnija za mnoge igrače iz regije!!!![]()
neTko izgleda ne može prebolit da mu guzica ne sjedi u nekom odboru RK Bosne...
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
-
- Kontakt:
da, stvarno je zanimljivo kako se dobar dio postova na ovom formu mogu svrstati u kategoriju:
1. rk bosna bh gas je prvak, zato što je ”njima” lako, imaju najbolje uslove, kupuju igrače nimilice, iza njih stoji država, iza njih stoji grad - auti, stanovi, lova do krova...
ili
2. rk bosna bh gas je ustvari u dugovima, igračima se duguju plate, uprava je u svađi između sebe, uprava je u svađi sa trenerom, trener je u svađi sa igračima, igrači su u svađi sami sa sobom...
šta reći osim ono što se vidi i za šta nam ne trebaju dokazi - rk bosna već šest godina gazi sve ispred sebe, na veliku žalost mnogih dušebrižnika sa ovog foruma.
1. rk bosna bh gas je prvak, zato što je ”njima” lako, imaju najbolje uslove, kupuju igrače nimilice, iza njih stoji država, iza njih stoji grad - auti, stanovi, lova do krova...
ili
2. rk bosna bh gas je ustvari u dugovima, igračima se duguju plate, uprava je u svađi između sebe, uprava je u svađi sa trenerom, trener je u svađi sa igračima, igrači su u svađi sami sa sobom...
šta reći osim ono što se vidi i za šta nam ne trebaju dokazi - rk bosna već šest godina gazi sve ispred sebe, na veliku žalost mnogih dušebrižnika sa ovog foruma.
Još malo zanimljive statistike oko delegiranja sudaca na gostujućim utakmicama Bosne BH Gas od gospodinabrzi je napisao/la:Sve ove dane se izbjegavaju pomenuti djelioci pravde iz B.Luke,mada je javna tajna da im je se RK BOSNA zahvalila 20 hiljada,,puta,,
Halila Škaljića. Izbor je zanimljiv, a još zanimljivija je učestalost ponavljanja!
Gračanica – Bosna BH Gas
Suci: Dejanović – Marčetić
Bosna Prevent – Bosna BH Gas
Krivaja – Bosna BH Gas
Sloga – Bosna BH Gas
Suci: Primorac – Sušić
Gradačac – Bosna BH Gas
Borac – Bosna BH Gas
Konjuh – Bosna BH Gas
Suci: Konjičanin – Konjičanin
Izviđač – Bosna BH Gas
Goražde – Bosna BH Gas
Suci: Salkanović – Zeljko
Kauboj je napisao/la:Još malo zanimljive statistike oko delegiranja sudaca na gostujućim utakmicama Bosne BH Gas od gospodinabrzi je napisao/la:Sve ove dane se izbjegavaju pomenuti djelioci pravde iz B.Luke,mada je javna tajna da im je se RK BOSNA zahvalila 20 hiljada,,puta,,
Halila Škaljića. Izbor je zanimljiv, a još zanimljivija je učestalost ponavljanja!
Gračanica – Bosna BH Gas
Krivaja – Bosna BH Gas
Sloga – Bosna BH Gas
Gradačac – Bosna BH Gas
Borac – Bosna BH Gas
Konjuh – Bosna BH Gas
Izviđač – Bosna BH Gas
Goražde – Bosna BH Gas
I kakvo je tvoje mišljenje? Ja mislim da treba ibacit' Bosnu iz lige, ipak su sve pokupovali, igrači, trener i uprava su im presmiješni. Zadnjih 5-6 godina kupuju sve živo, sad su uspjeli da kupe i tekme protiv petersburga i onih rumuna u LP. Sramota!! Izbacite Bosnu iz lige, odmah!!!!
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.
Kauboj je napisao/la:Još malo zanimljive statistike oko delegiranja sudaca na gostujućim utakmicama Bosne BH Gas od gospodinabrzi je napisao/la:Sve ove dane se izbjegavaju pomenuti djelioci pravde iz B.Luke,mada je javna tajna da im je se RK BOSNA zahvalila 20 hiljada,,puta,,
Gračanica – Bosna BH Gas
Krivaja – Bosna BH Gas
bosna je najaci tim u u zemlji to su i dokazali,nemoraju im ovako stelit suce,al eto
Sloga – Bosna BH Gas
Gradačac – Bosna BH Gas
Borac – Bosna BH Gas
Konjuh – Bosna BH Gas
Izviđač – Bosna BH Gas
Goražde – Bosna BH Gas
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.