Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

the scouser
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la the scouser » 22 jun 2009, 00:32

fera je napisao/la:liverpool se nije prodao arapima jos, ono je nije bila zvanicna informacija. jedan od vlasnika je prodao svoje dionice u NHL klubu kao sto sam ja to vec ranije najavio samo sto sam ja dosao do informacije da ce te pare ici u sanaciju dugova a ne za transfere.
iskreno da mene neko pita ameri ili arapi bez obzira i da ameri daju vise para ja bi izabrao arape ali.... ko me pita :D
dobar zakljucak :D:D
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Liverpoolk1D
Kontakt:

Post Postao/la Liverpoolk1D » 22 jun 2009, 00:38

Ma neka osvoje Premier Ligu dok je Gerrard tu... :D
Walk On,Walk on,With hope in your heart,and you´ll never walk allone!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2009, 00:43

LFCBiH je napisao/la: Ti bas ne kontas ?
Pa covjece da bi pratili konkurenciju mora se to uradit kao sto se moralo i amerikancima prodati mada je tu napravljen kiks jer oni nistanisu uradili al eto nadam se da ce ukoliko dodje do prodaje tj kupovine FCL od strane arapa FCL napredovati mnogo mnogo !
Ali to neznaci da ce FCL kao CSK pokupovati "najbolje" igrace i kontati da moze osvojiti sve jer liverpool je ipak liverpool !
Dosta kontradiktornosti. Zasto bi onda prodavali klub arapima ako nije cilj kupiti neke od najboljih igrača, mislim, Benitezova transfer politika je vec odavno smiješna, sa tim se i većina vas slaže.

Chelsea nije kupovao najbolje igrače. Jedini koji je kupljen kao mega planetarna zvijezda je Shevchenko, ali on je više bio hir, što se na kraju i pokazalo da je tako.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 22 jun 2009, 00:46

Hebo klub koji na hir potrosi 30M....

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2009, 00:47

the scouser je napisao/la:Hebo klub koji na hir potrosi 30M....
I onda dođe do pameti. Svi griješe, izgleda osim Fergusona, stara cicija zna tačno šta mu treba :P
Voli te tvoje Sarajevo.

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 22 jun 2009, 00:54

Dobro Ferguson je Verona pogrijesio,i cini se Berbatova..

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 22 jun 2009, 00:59

Virtu4l je napisao/la:
Pa covjece da bi pratili konkurenciju mora se to uradit kao sto se moralo i amerikancima prodati mada je tu napravljen kiks jer oni nistanisu uradili al eto nadam se da ce ukoliko dodje do prodaje tj kupovine FCL od strane arapa FCL napredovati mnogo mnogo !
Ali to neznaci da ce FCL kao CSK pokupovati "najbolje" igrace i kontati da moze osvojiti sve jer liverpool je ipak liverpool !
Dosta kontradiktornosti. Zasto bi onda prodavali klub arapima ako nije cilj kupiti neke od najboljih igrača, mislim, Benitezova transfer politika je vec odavno smiješna, sa tim se i većina vas slaže.

Chelsea nije kupovao najbolje igrače. Jedini koji je kupljen kao mega planetarna zvijezda je Shevchenko, ali on je više bio hir, što se na kraju i pokazalo da je tako.
Toliko je smijesna da je s budgetom 5-6x manjim od CSKA Londona i Scum Uniteda zavrsio 6 bodova iza Scum Uniteda i par bodova ispred CSKA Londona , moze se reci bez Gerrarda i Torresa (samo 15-ak tekmi zajedno odigrali..) ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2009, 01:05

fanatic je napisao/la: Toliko je smijesna da je s budgetom 5-6x manjim od CSKA Londona i Scum Uniteda zavrsio 6 bodova iza Scum Uniteda i par bodova ispred CSKA Londona , moze se reci bez Gerrarda i Torresa (samo 15-ak tekmi zajedno odigrali..) ;)
Opet isto. Ja zaista ne znam kakve su tvoje informacije, ali prema svakom mogućem sajtu Liverpool je u zadnje tri godine potrošio puno više para od Chelsea na pojačanja.

Dok je Chelsea prošle godine kada su transferi u pitanju, bio u plusu 13 miliona. Došli su samo Deco i Bosingwa, a prodalo se dosta igrača. Liverpool je potrošio 25 miliona na pojačanja, tako da ti taj 5-6x manji budžet nije na mjestu. Uostalom, evo dokaza da to što si napisao nije istina:

EDIT:

Chelsea FC 2008/09

Deco (FC Barcelona) 10.000.000 €
José Bosingwa (FC Porto) 20.500.000 €

+13.550.000 €

Liverpool 2008/09

Javier Mascherano (Corinthians) 22.500.000 €
Robbie Keane (Tottenham) 24.000.000 €
David N'Gog (Paris SG) 1.500.000 €
Diego (Palmeiras) 4.400.000 €
Andrea Dossena (Udinese Calcio) 9.000.000 €
Philipp Degen (Bor. Dortmund) ablösefrei
Nikola Saric (Herfölge BK) 600.000 €
Albert Riera (Esp. Barcelona) 9.800.000 €

-25.850.000
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 22 jun 2009, 01:17, ukupno mijenjano 1 put.
Voli te tvoje Sarajevo.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 jun 2009, 01:13

fanatic je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Toliko je smijesna da je s budgetom 5-6x manjim od CSKA Londona i Scum Uniteda zavrsio 6 bodova iza Scum Uniteda i par bodova ispred CSKA Londona , moze se reci bez Gerrarda i Torresa (samo 15-ak tekmi zajedno odigrali..) ;)
Svaka čast za komentar.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 22 jun 2009, 01:40

Virtu4l je napisao/la:
fanatic je napisao/la: Toliko je smijesna da je s budgetom 5-6x manjim od CSKA Londona i Scum Uniteda zavrsio 6 bodova iza Scum Uniteda i par bodova ispred CSKA Londona , moze se reci bez Gerrarda i Torresa (samo 15-ak tekmi zajedno odigrali..) ;)
Opet isto. Ja zaista ne znam kakve su tvoje informacije, ali prema svakom mogućem sajtu Liverpool je u zadnje tri godine potrošio puno više para od Chelsea na pojačanja.

Dok je Chelsea prošle godine kada su transferi u pitanju, bio u plusu 13 miliona. Došli su samo Deco i Bosingwa, a prodalo se dosta igrača. Liverpool je potrošio 25 miliona na pojačanja, tako da ti taj 5-6x manji budžet nije na mjestu. Uostalom, evo dokaza da to što si napisao nije istina:
Dobro malo sam pretjerao , nije 5-6x manji , ali jeste manji i od CSKA Londona i Scuma...Ako si tako fino "izvadio"transfere iz zadnje godine , onda isto tako mozes pogledati na period od kako je Rafa u klubu pa do danas pa ces vidjeti ko je imao manji budget :
Chelsea - preko 230 milona funti
Manchester- izmedju 160-170 milona funti
Liverpool - izmedju 120-130 miliona funti
Manchester je u ovih 5 godina , imao para za "Torresa vise" od Liverpoola , dok je Chelsea imao para za cjelu ekipu vise :mrgreen:
Jos ako se uzme u obzir roster koji je rafu docekao kada je dosao u LFC i tadasnji roster Manchestera i Chelsea , dolazi se do zakljucka da Rafa vodi ubjedljivo najbolju transfer politiku u "velikoj trojci"(arsenal se lagano gubi..)

P.S. Ne trebam napominjat da je Chelseau sezonu prije dolaska Beniteza transfer balance bio -160 miliona , dok je LFC-u bio "ogromnih" - 13 miliona ;)

P.S.S. Sve informacije sam uzeo sa transfermarkt-a , tako da ako oni lazu lazem i ja :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2009, 01:44

Eto sad Rafa ispade majstor za transfere, a od 20 igrača koje je doveo u zadnje vrijeme, samo mu Torres i Kuyt igraju kako treba, a koliko vidim protraćio je silu para. Chelsea se jeste rasipao u početku, ali zadnje tri sezone je samo kupovao ono što mu treba. Ja govorim o periodu zadnje tri godine.
Voli te tvoje Sarajevo.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 22 jun 2009, 01:55

Virtu4l je napisao/la:Eto sad Rafa ispade majstor za transfere, a od 20 igrača koje je doveo u zadnje vrijeme, samo mu Torres i Kuyt igraju, a koliko vidim protraćio je silu para. Chelsea se jeste rasipao u početku, ali zadnje tri sezone je samo kupovao ono što mu treba. Ja govorim o periodu zadnje tri godine.
Ne mozemo tako u Evropu :D

Benitez (a i ja ) tvrdi da je OD KAKO je dosao u LFC do danas imao manji budget od Chelsea i Manchestera , a sto potrvdjuju CINJENICE i to je to .

Mascherano , Kuyt , Arbeloa , Skrtel , Xabi , Torres , Riera , Agger , Benayoun , Reina....sve ove igrace je Rafa doveo , i svi ovi igraci igraju preko 30 tekmi po sezoni(ove samo Agger manje igrao radi povrede ) .
Il' pisi argumentirane postove , il' nemoj nikako :mrgreen:

EDIT: A da je majstor za transfere , govore rezultati ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2009, 01:59

Ma pusti te klocove. Jedini igrači koji igraju u formi su ova dvojica koje sam nabrojao, ovi ostali? Možda bi imali mjesto u Fulhamu.

Na kraju ga uprska sa rezultatima...
Voli te tvoje Sarajevo.

Liverpoolk1D
Kontakt:

Post Postao/la Liverpoolk1D » 22 jun 2009, 02:02

Benitez rijetko kad dobije puno love za transfere ali koristi veze u spaniji!
PS: Po meni on i Ferguson iz Scuma su maistori za transfere!!!

Liverpoolk1D
Kontakt:

Post Postao/la Liverpoolk1D » 22 jun 2009, 02:05

Virtu4l je napisao/la:Ma pusti te klocove. Jedini igrači koji igraju u formi su ova dvojica koje sam nabrojao, ovi ostali? Možda bi imali mjesto u Fulhamu.

Na kraju ga uprska sa rezultatima...
E pa nisi u pravu,kada bi igrali samo Kuyt,Torres i Gerrard onda bi liverpool propao nakon pola sezone,Liverpool nema toliko velika imena kao ( M.U, ili CSKA London ) ali ima uigranu i uvjezbanu ekipu.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 22 jun 2009, 02:06

Virtu4l je napisao/la:Ma pusti te klocove. Jedini igrači koji igraju u formi su ova dvojica koje sam nabrojao, ovi ostali? Možda bi imali mjesto u Fulhamu.
Arbeloa , Xabi na meti Real Madrida koji pravi nove "galacticose"
Benayoun - odbio Real prije 10-20 dana
Mascherano - uz Essiena klasa za sebe na zadnjem veznom...Barca vec nudi 40-ak mil za njeg'
Riera - igra u prvih 11 najbolje reprezentacije na svijetu...da ne bi njeg' ne bi ni Bosna bila ovako blizu baraza(dao pobjedonosni gol protiv turske )
Reina - u top 5 golmana na svijetu trenutno
Agger - bio na meti juventusa , reala , milana , plcke materne al' potpis'o novi ugovor

Znaci ti si taj pokemon koji je zvao dzeku "klocem" , posto vidim da ti poznajes nogomet koliko ja Curling :roll:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2009, 02:11

Vrijeđanje ti nije na mjestu, ali dobro, to je odraz kulture i odgoja.

Zašto onda taj dream team nije pomogao Liverpoolu? Mislim, kako si ih opisao, neko bi pomislio da su zaista tako dobri.
Voli te tvoje Sarajevo.

Liverpoolk1D
Kontakt:

Post Postao/la Liverpoolk1D » 22 jun 2009, 02:13

Ne znam samo ko je bio 2 u ligi???? :mrgreen:

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 22 jun 2009, 02:19

Virtu4l je napisao/la:Vrijeđanje ti nije na mjestu, ali dobro, to je odraz kulture i odgoja.

Zašto onda taj dream team nije pomogao Liverpoolu? Mislim, kako si ih opisao, neko bi pomislio da su zaista tako dobri.
Ko kaze da nije pomogao . Prema svim kriticarima Liverpool je ove sezone igrao najbolje i najljepse u cjelom premiershipu , po 2x su dobili ove "velikane" i 2x remizirali s arsenalom , znaci bez poraza od konkurenata iz velike cetvorke . Ponizili real i manchester u 4 dana . Dozivjeli najmanje poraza u ligi , 2 i oborili svoj rekord po broju osvojenih bodova u premiershipu ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2009, 02:26

Svaka čast. Želim Vam isti uspjeh i naredne godine. ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nebeski, Proximic i 4 gosta.