Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
20%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
9
30%
4) St.Pauli
5
17%
5) Mainz
5
17%
6) Augsburg
4
13%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 30

Andres
Kontakt:

Re: Najbolja momčad Bundeslige

Post Postao/la Andres » 06 maj 2011, 12:25

Njemacka-
----------------Nojer
Lahm----Subotic-Kjaer-----Sejad
--------------Schwejni-----------
------Vidal--------------Kagawa
Robben-----------------------Ribery
---------Papis Demba Cise----

Spanija-
-------------Iker Casillas
Alves----Pique-----Carvalho----Mathieu(Abidal)
---------------Alonso(Banega)---------
--------Xavi-----------------Iniesta
Messi-------------------------------Ronaldo
-----------------Aguerro----------------

Engleska-
------------------VDS
Richards-----Vidic----Terry----Evra
-------Yaya Toure----VDVart
--------------Fabregas-------
Nasri---------------------------Bale
--------------Runi--------------

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 maj 2011, 12:31

@Arnelinho
Dobar ti trener u Bosanskoj Premijer ligi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 06 maj 2011, 12:36

Andres je napisao/la:Njemacka-
----------------Nojer
jah, kad bi vam ljudi dopustili da igrate sa 13 igraca.
nojer, lam, subotic, kjer, sejo, svinja, vidal, kagava, roben, ribi, papis, demba i cise = 13 :lol:
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 maj 2011, 12:45

hilmo je napisao/la:@Arnelinho
Dobar ti trener u Bosanskoj Premijer ligi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Da ne bi Osim vodio :lol: :lol:
Jedan je Mirza :D Nas Wenger ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 maj 2011, 12:48

Bilal je napisao/la:A gdje si bas nasao Talijanima staviti formaciju sa 3 napadaca :mrgreen:
Ja to radi balansa ako budu kad igrali kakav friendly match da mogu gledat napacki nogomet. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 06 maj 2011, 13:09

quälix je napisao/la:
Andres je napisao/la:Njemacka-
----------------Nojer
jah, kad bi vam ljudi dopustili da igrate sa 13 igraca.
nojer, lam, subotic, kjer, sejo, svinja, vidal, kagava, roben, ribi, papis, demba i cise = 13 :lol:
hahaahha :D To ti je nova furka prijavis jednog garu kad ono troica ulete :D

Hare_BvB
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Hare_BvB » 07 maj 2011, 17:42

Die Fohlen dominiraju!!! :mrgreen: Naredne subote u Hamburg po klassenerhalt, vjerujem da @amerosm ne bi imao ništa protiv. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 maj 2011, 18:04

vrlo interesantno kolo koje obecava ludu završnicu naredne subote....žestoka borba za opstanak izmedju wolfsburga, gladbacha i eintrachta i borba za drugo mjesto izmedju bayerna i leverkusena za drugu poziciju (lever mora izgubit a bayern pobijedit i onda bi bayern bio drugi), a da je ben hatira danas pogodio stopostotnu sansu onda bi leverkusen mogao i da remizira a opet ne bi ostao drugi ako bi bayern pobijedio...ovako leverkusenu treba samo bod, ali oni i to znaju prokockat tako da i za drugo mjesto bayernu ima još nade :D
a nekako i ja zaista želim da nakon ovakvog preokreta u igri gladbacha u zadnji par kola oni izbore opstanak...za frankfurt bio bilo vrlo "bitter" da ispadnu jer oni su se vec bili ustalili u zadnjim sezonama u sredini tabele i lagano se pocelo sanjat da jedne sezone u skorije vrijeme stigne i plasman u evro kupove al po meni su oni veliki kandidat za ispadanje sad
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 maj 2011, 18:16

Da hoće ovaj Wolfsburg ispast :geek:
Čelik Zenica 1945

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 maj 2011, 22:26

Hare_BvB je napisao/la:Die Fohlen dominiraju!!! :mrgreen: Naredne subote u Hamburg po klassenerhalt, vjerujem da @amerosm ne bi imao ništa protiv. :mrgreen:
Mada mi neki nece vjerovati ali od srca zelim pobjedu M`Gladbacha u posljednjem kolu, zasluzili su po mnogo cemu opstanak u drustvu najboljih, a vec bi sada bili u mirnijim vodama da su se prije rjesili Frontzecka. Jos kada bi Vi pustili Frankfurt da pobjedi uz nadu da ce Hoffenheim odraditi svoj dio posla nema onda veceg uzitka, ali kao da gledam mi cemo odigrati utakmicu sezone, a Vukojebina ce se nekako spasiti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 07 maj 2011, 23:47

Red bi bio da čestitate Šampionima 8-)

http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... start=6600
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 maj 2011, 01:31

posebno priznanje treba odat bruno labadiji kojeg su mnogi osporavali a on je kao mlad trener spasio stuttgart od ispadanja....u leverkusenu i hsv-u je na kraju zavrsavao kao looser a sad je zavrsio kao pravi pobjednik i bas mi je drago zbog njega...odradio je odlican posao sa švabama
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 maj 2011, 16:37

Danke Hanke. :D Po svemu sudeći Gladbach bi trebao (u najmanju ruku) baraž izboriti. Velike zasluge idu treneru Favre-u, koji je od najslabije odbrane, napravio ekipu koja već 3 kola nije gola primila, uz 3 dobijena meča protiv ne baš slabih ekipa.
Danas je Augsburg potrvdio svoj ulazak u prvu diviziju, dok su Bochum i Furth gostujućim pobjedama zadržali šanse za treće mjesto. Ne treba posebno isticati da će Franken i ovaj put propustiti šansu, tako da će ekipa sa Ruhra imati BMG, Eintracht ili Wolfsburg u baražu.
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 08 maj 2011, 17:10

geronimo je napisao/la:Danke Hanke. :D Po svemu sudeći Gladbach bi trebao (u najmanju ruku) baraž izboriti. Velike zasluge idu treneru Favre-u, koji je od najslabije odbrane, napravio ekipu koja već 3 kola nije gola primila, uz 3 dobijena meča protiv ne baš slabih ekipa.
Danas je Augsburg potrvdio svoj ulazak u prvu diviziju, dok su Bochum i Furth gostujućim pobjedama zadržali šanse za treće mjesto. Ne treba posebno isticati da će Franken i ovaj put propustiti šansu, tako da će ekipa sa Ruhra imati BMG, Eintracht ili Wolfsburg u baražu.
Dobar dio sezone su im bili povrijeđeni Dante i Brouwers, plus očajni golmani, ali naravno da je ''Napoleon'' najzaslužniji za G'ladbachovo beharanje. Fronconja ih je uvalio do guše i niko nije očekivao ovakav povratak Fohlena. Na papiru imaju odličnu ekipu i ako izbore opstanak u ovoj, od njih možemo očekivati odlične nastupe u narednoj sezoni.

Očekivani plasmani Herthanera i FCA u BuLi, a a čemernom klubu sa Ruhra nije mjesto u BuLi. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 maj 2011, 19:54

Sve cestitke Augsburgu na plasmanu u Bundesligu, jer si moje simpatije u "Cvatji" bile na njihovoj strani, a posebno mi je drago zbog uprave kluba na celu s Sportskim direktorom Rettigom i trenerom Luhukayom koji su od minimalnih uslova uspjeli napraviti odlican stadion i odlicnu ekipu i nisu gubili strpljenje nakon proslogodisnjeg knock-outa u Play-Off utakmicama protiv "Cluba" gdje je tada nas vodja :D :D @geronimo vise zelio opstanak "Cluba" nego titulu u LP protiv Intera. :lol: :lol:
Iskreno bi volio da Greuther izbori tu trecu poziciju jer je Bochum meni licno postoa dosadan u Bundesligi, no prvo treba vidjeti ko ce iz Bundeslige u Play-Off no ukoliko to bude M`Gladbach onda mi svejedno jer je M`Gladbach institucija za ostale klubove.

@ geronimo

sto se tice Bundeslige i borbe za opstanak nista tu nije odluceno i bit ce trzavica u posljednjem kolu, a sam znas kako je bilo 1999.godine i kada je Eintracht napravio wunder s pokojnim Bergerom.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 08 maj 2011, 20:21

Gledo sam danas Augsburg...uh, veliko slavlje i ulazak u BL.Iako su jedva dosli do pobjede, u finisu nakon jednog kornera i guzve...al eto, zasluzeno.

S druge strane, Bochum u posljednjim minutama dosao do pobjede, pa mi zao Furtha koji sada kasni 2 boda prije posljednjega kola...a u slucaju istoga broja bodova, Furth bi isao u play off, s obzirom na bolji medjusobni...

Jbg, i ove godine ce vjerovatno ostati kratkih rukava,ali poznavajuci njihove ambicije, to i nije neko preveliko razocarenje za njih :roll: :lol:

Stvarno lud klub :lol:

A bice zanimljivo i posljednje kolo u BL...mislim, da sve tri ekipe koje se bore za opstanak, imaju realne sanse da ostanu ili ispadnu...teski protivnici i nepredvidivost BL, pa cemo vidjeti...

Ako Frankfurt ispadne, glavni krivac bice Gekas...i onaj nevjerovatni promasaj protiv Bayerna... :roll: mada ih je i sudija zajebo, ali jbg...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 maj 2011, 20:34

@sarajlija 89

mala ispravka u Njemackoj se ne gleda medjusobni omjer vec gol razlika, ukoliko je i ona ista onda se gleda koja je ekipa postigla vise golova, pa tek onda medjusobni omjer. Sto se mene licno tice ovaj sistem je bolji i jedino su Nijemci "izrod" jer nije pravdeno da ti ciljevi zavise od dvije utakmice i ako si npr. odigrao odlicnu sezonu.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 08 maj 2011, 20:39

Hehe...trebo si ispraviti komentatora, tako on rece...pa se ja vodio njegovim rijecima. :) :D

Sto se toga sitema tice, dalo bi se diskutovat...

ja opet mislim da je pravednije gledati medjusobni duel, kada su u pitanju 2 kluba...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 maj 2011, 21:13

sarajlija89 je napisao/la:Hehe...trebo si ispraviti komentatora, tako on rece...pa se ja vodio njegovim rijecima. :) :D

Sto se toga sitema tice, dalo bi se diskutovat...

ja opet mislim da je pravednije gledati medjusobni duel, kada su u pitanju 2 kluba...
Slazem se s tobom da bi se dalo diskutovati, ali kada se udje u malo detaljniju analizu sistem Nijemaca ima smisla. Jer oni su misljenja s kojim se slazem da ti sezone ne moze zavisiti od dvije utakmice i "visiti" na koncu hoces li igrati LP ili samo EL i ako si u ostalim utakmicama pruzio odlicne partije. Takodjer tu treba uzeti u obzir da protiv nekih ekipa igras tradicionalno lose pa tako da taj sistem ima smisla. Isto tako svaka ekipa u odredjenom periodu ima jednu silaznu formu i zavisno od rasporeda ta losa forma se desi na utakmicama s tvojim direktnim rivalom.

Npr. mogao je Hoffenheim dosta utakmica pobjedjivati s 1-0, a Dortmund koji je igrao odlican fudbal i igrao za gol vise bi trebao "ispustiti" titulu iz razloga sto su u dvije utakmice protiv Hoffenheima odigrali ispod svog nivoa.

Dalje mislim da se liga ne sastoji od 2 tima vec od njih 18 i ko bude najvise pokazao protiv ostalih 17 klubova i ko bude igrao za gol vise taj je po meni zasluio da se u slucaju egala nadje ispred onoga koji se uzdao u srecu i u Boga.

Isto tako bi trebalo imati na umu da se u te dvije utakmice moze desiti bilo sta, pa tako da jedna ekipa stvara prilike igra odlican fudbal, a druga ekipa iz neke kontre - koja se to tad uzdala u srecu i u Boga - postigne gol, ili gore iz neke "frljoke" dodju do pobjede.

Mislim da je malo glupo da ti 180 minuta odlucuju cijelu sezonu i sudbinu.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 10 maj 2011, 16:53

Bundesliga je nakon ovog kola dokazala o kakvoj se ligi radi. Iako sam i ja osobno sumnjao u neke rezultate mislim da me ovo kolo demantiralo u potpunosti. Tako da smo i dalje po mom mišljenju čisti.

Bilo je tu svakakvih rezultata. Dovoljno je pogledati samo Bayer leverkusen i Wolfsburg. Ne znam što reći nakon ovakvih rezultata.

Osobno očekujem da će ipak Wolfsburg pobjediti a mislim da će Frankfurt i M'gladbach kiksati. Bit će ovo 2 remija tako da će Frankfurt u baraž.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: spolacentra i 10 gostiju.