Danas sam gled'o meč na nekom linku gdje ton kasni. Helem, nisam se ni namjestio kako treba, čujem komentator nešto govori o Ashley Colu i njegovih "poduhvatima", kad ono
zavrišta na rezultatima i to Manchester zabio. Gledam sad stream, a ono Chicarito zabio, raduje se, a komentator još nije završio to s*anje sa Cole-om.
U svakom slučaju, zaslužena pobjeda. Nema se tu šta prigovoriti; moglo je biti i ubjedljivije, no nije. Iskren da budem, navijao sam za remi (pa možda čak i za pobjedu Chelsea), samo da bi Premiership bio što zanimljiviji, no igrači Manchestera su pokazali kako se osvajaju prvenstva.
Naravno, možemo sada pričati o onoj crnoj rupi koju je Chelsea im'o nakon sjajnog starta, te o Arsenalovom klasičnom padanju, neuigranosti City-ja i lošem Liverpoolu pod vodstvom Hodgesona, al' to ne umanjuje ovo što je Manchester uradio. Iskoristili su greške svojih rivala i to je to. Titula zaslužena, sljedeća stanica je finale CL protiv Barcelone.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”