Safet Sušić - Pape

harishp
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la harishp » 06 maj 2011, 01:42

U nezavisnim je to Osim odlicno objasnio.I sasvim je uz Papeta.
Kamo srece da ih je put duze zajedno vodio.Dva genijalca.
@ameorsm,da li mislis na naciju koja sve ceka da joj padne sa nebesa. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 maj 2011, 09:48

Da Susicu definitivno treba neko ko ce ga savjetovati po pitanju medija i izjava. Sto se tice fudbalske strane, tu nema sta, nasi igraju lijep, dominantan i efikasan fudbal. Tacka. Naravno, da su pojedini jedva docekali, da se nadje sta, a Pape je veoma dobar u tome da svojim izjavama sebi steti. Ali to nije nista novo i ovo me licno ne uzbudjuje toliko.

Evo sta je Osim rekao na to u nezavisnim:
Osim: Pape pokazuje da je pravi prijatelj i vjeran
Autor Almin Goran

Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH nije iznenađen reakcijom selektora Safeta Sušića, koji se otvoreno usprotivio odluci Komiteta o suspenziji Muniba Ušanovića do okončanja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi u Sudu BiH zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja.

Osim smatra da Sušiću funkcija dozvoljava da komentariše sve što se dešava u bh. fudbalu. Tako i odluke koje su vezane za suspenziju nekadašnjeg generalnog sekretara Ušanovića, koji je u posljednje vrijeme bio na mjestu sekretara za reprezentovanje fudbala u N/FS BiH.

- Pravo da kažem, meni lično takva reakcija i odgovara, jer Safet pokazuje da je vrlo vjeran, da je prijatelj, da je neko od riječi i neko ko ne zaboravlja nikoga. Sušić i Ušanović su vjerovatno imali takve odnose da mu Safet neće okrenuti leđa dok se ne bude znalo sve sto posto. I ne samo Ušanoviću da neće okrenuti leđa, već nikome. To je po meni vrlo pozitivna stvar, rekao je jučer Osim za Nezavisne i dodao:

- Njegovo je pravo da komentariše sve što se dešava vezano za fudbal. Selektor je tu i zato da može komentarisati i davati ideje. On sa tim možda nešto pokušava da promijeni nabolje.

Selektor je Ušanovića, s obzirom na funkciju, svrstao u grupu svojih najbližih saradnika, zajedno sa ljudima iz stručnog štaba. Zato smatra da nije korektno da odluke o, kako kaže, njegovim saradnicima, donose bez njegovog znanja. Očito je da Pape smatra da Komitet nije trebalo da donosi ili nije smio da donese takvu odluku.

- Sad da li Komitet nije trebalo ili nije smio donijeti takvu odluku to su dvije različite stvari. Međutim, moramo gledati generalne interese, a ne samo pojedinačne. Moramo biti malo širi, jer nije ovaj pozet Komiteta ni protiv ljudi, ni protiv Safeta, ni protiv bilo čega ili bilo koga. Naš cilj je da dignemo bh. fudbal, da ostanemo čisti, da klubovi igraju u Evropi i da reprezentacija može da nastavi tamo gdje je stala. To je jedini cilj Komiteta, a na kraju krajeva cilj opravdava sredstva i mi prilikom donošenje ovakve odluke nismo vidjeli ništa negativno, rekao je Osim.

Komitet za normalizaciju Ušanovića je zajedno sa Miloradom Kurešom suspendovao u srijedu odmah nakon sastnka sa delegacijom FIFA i UEFA. Osim tvrdi da to nije bila direktiva iz Ciriha i Niona.

- Ne, oni nisu toliko daleko otišli. Neće oni baš u sve da se miješaju i ovako su se previše upetljali. Njihov odlazak nema nikakve veze sa suspenzijom, a uostalom možda smo ih i mi potjerali iz Sarajeva kad se nismo možda nešto mogli dogovoriti, otkud znate, našalio se pred kraj razgovora Osim i dodao:

- Uostalom i mi imamo neka prava da kežemo FIFA i UEFA da možda nismo zadovoljni nekim odlukama.

Članovi Komiteta juče su nastavili aktivnosti u cilju pronalaženja rješenja za usvajanje novog statuta na sjednici Skupštine zakazanoj za 26. maj. Tim povodom Osim i saradnici juče su razgovarali sa fudbalskim radnicima iz Zenice.

Iako je spomenuo da Sušićeva reakcija može da zvuči kao svojevrstan ultimatum, Osim će ipak konačan zaključak donijeti tek nakon razgovora sa selektorom, kojeg je pokušao kontaktirati i u srijedu.

- Možda ta Sušićeva reakcija zvuči u formi ultimatuma, što bi bilo nezgodno za sve, ali ne znam, pa ne želim da govorim u tom smislu. Ja to nisam tako shvatio i ne želim unaprijed donositi zaključke. Mi smo Safeta zvali u Francusku još u srijedu. Mi svi iz Komiteta za normalizaciju, nas pet-šest smo pokušali, ali ga niko nije dobio. Željeli smo da čujemo i njegovo mišljenje i ne bsmo htjeli ništa na napravimo što bi remetilo njegov i mir ekipe. Nećemo ništa da učinimo što bi poslije moglo da služi kao izgovor. To nam ne treba, jer izgovora smo imali i previše, kaže Osim.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 06 maj 2011, 10:11

Pasodzigera je napisao/la:
ibrakadabra je napisao/la:Danas je u hotelu Zenica u Zenici održan sastanak komiteta za normalizaciju na kojem su prisustvovali Ivica Osim, predsjednik komiteta za normalizaciju NFSBIH, Elvedin Begić, Iljo Dominković te predstavnici i sekretari osam kantonalnih saveza.

Po kojoj osnovi Iljo Dominković ima pravo da prisustvuje bilo kojem sastanku.
Sjedio je i Colakovic,zasto on nije smjenjen?
Zato sto nije osudjen na 5 godina zatvora, za sada. Imas li ti svoju glavu da razmisljas ili si posudio Munibovu? Ili si mozda bas ti Munib?
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 06 maj 2011, 10:30

bekrija1990 je napisao/la:
Pasodzigera je napisao/la:
ibrakadabra je napisao/la:Danas je u hotelu Zenica u Zenici održan sastanak komiteta za normalizaciju na kojem su prisustvovali Ivica Osim, predsjednik komiteta za normalizaciju NFSBIH, Elvedin Begić, Iljo Dominković te predstavnici i sekretari osam kantonalnih saveza.

Po kojoj osnovi Iljo Dominković ima pravo da prisustvuje bilo kojem sastanku.
Sjedio je i Colakovic,zasto on nije smjenjen?
Zato sto nije osudjen na 5 godina zatvora, za sada. Imas li ti svoju glavu da razmisljas ili si posudio Munibovu? Ili si mozda bas ti Munib?
munib je osudjen takodjer na PRVOSTEPENOM ., sto ne znaci da je dobio zatvorsku kaznu BEZ PRAVA ZALBE ..... tj, ISTO KAO DA NIJE .....koliko ja znam ;)
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

nihco

Post Postao/la nihco » 06 maj 2011, 12:03

i svabo se bakce stvarima koje mu, u ovom trenutku i na ovoj poziciji ,ne stoje i nisu potrebne. prije svega,tijelo na cijem je on celu,smijenilo je usanovica, a on sad podrzava papeta,koji usanovica brani na osnovu subjektivnog misljenja......ne kontam,sve mi se ovo cini amaterski. pape je lupio, a sada mu svabo,kao staje u odbranu svojimautoritetom na osnovu neih ulicnih kodeksa casti......
Sent from my Commodore 64

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 06 maj 2011, 12:56

Maestro je napisao/la:
kinder_jaje je napisao/la:pa ljudi moji bilo koji trener iz nase lige bi uspjeo osvojiti ovoliko bodova sa ovakvim timom pa pape nije mogao voditi timove u drugoj francuskoj ligi da vodi jednu repku on je samo jos jedan u nizu poslusnih selektora a ovom izjavom je to i dokazao ;)
zato se pitam sto nije ciro i kompanija osvojila 7 poena iz prve cetri utakmice ako to kako ti kazes moze svaki trener iz pl..

Dobar si. Upućenost u nogometnu igru i stanje na FIFA-inoj ljestvici ti je očito jača strana.
Ćiro je držao europske prvake na konopcima u gostima, Džeko promašio mrtvaca, uskoro smo popušili smiješan gol. U prvom kolu. U drugom je pregažena Estonija, sa 7-0. U trećem se desio nespretan poraz na Inonuu, Džeko nakon gola daje autogol. Pa je pregažena Armenija sa 4-0, a moglo je biti kao i sa Eestima.
Pape, heroj, je dobio Luksića sa 0-3. Po igri u prvih 10 minuta sam očekivao europski rekord kvalifikacija, možda 12-13 golova. Ćiro bi do poluvremena sa takvim omjerom snaga imao 8-9 golova prednosti. Potom se desila katastrofalna utakmica sa operušanim Pijetlovima usred Sarajeva. Jedna jedina šansa, Pjanićev šut sa 40-ak metara. Onda dolazi tragična igra u Tirani, jedva izvlačenje boda. Jedina dobra utakmica je bila protiv Rumunja, koji nisu ni sjena negdašnjih Rumunja (tamo s kraja 90-ih i početka 2000-ih) i preokret.
Te je*bo Vannes i Angers i Al Ittihad i Karsiyaka :D

Pape, nabij se nogom i vrati se u Francusku. Prestani se rugati ovom napaćenom narodu i braniti osuđenog kriminalca, koji je svojim nedjelima doveo NFSBIH do financijskog sloma.
Moj komentar na faceu, na stranici BiH repke, koji je netragom, kao i ova vijest, nestao sa te stranice. Usput, koliko sam vidio do noćas u 1.00, skupio je 12 lajkova. :D
Hayley <3

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 06 maj 2011, 14:19

Principatus je napisao/la:
- Možda ta Sušićeva reakcija zvuči u formi ultimatuma, što bi bilo nezgodno za sve, ali ne znam, pa ne želim da govorim u tom smislu. Ja to nisam tako shvatio i ne želim unaprijed donositi zaključke. Mi smo Safeta zvali u Francusku još u srijedu. Mi svi iz Komiteta za normalizaciju, nas pet-šest smo pokušali, ali ga niko nije dobio. Željeli smo da čujemo i njegovo mišljenje i ne bsmo htjeli ništa na napravimo što bi remetilo njegov i mir ekipe. Nećemo ništa da učinimo što bi poslije moglo da služi kao izgovor. To nam ne treba, jer izgovora smo imali i previše, kaže Osim.
[/quote]
Nedostupan, ha ja. Tako se i s Begovicem igrao gluhih telefona.

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 06 maj 2011, 14:35

Ljudi nemojte bez veze sad kad je sve krenulo nabolje da se opet medjusobno prepiremo. Treba pustiti Papeta i Osima, Bajevica i dr da medjusobno sredjuju stvari u savezu. Hvala Bogu kad smo docekali dan da takve velicine raspravljaju sta treba uciniti po bilo kom pitanju. Htjeli smo njih da sve rijese,dobili smo ih i mislim da vise nema mjesta za bezpotrebna prepucavanja.
Svabo,Pape, Bajevic,Barbarez,Hadjija u savezu u isto vrijeme i odlucuju o svemu....neprocjenjivo.
Mislim da se tome nismo nadali ni u najludjim snovima.....Mislim da mozemo lagano duskati i cekati tekmu sa Rumunima...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 maj 2011, 15:06

floyd je napisao/la: Nedostupan, ha ja. Tako se i s Begovicem igrao gluhih telefona.
Pa Pape je zeznuo Begovica. Begovic bio pri umiranju od gripe, ali je htio da se javi, cak je menadzera i prijatelja tjerao da ga zovu. No ponestalo struje u Engleskoj, nije se mogao mobilni napuniti. Sta ces. Jadni nas Begonja. Kako smo ga svi izlevatili.
badblueboylivno je napisao/la:Jedina dobra utakmica je bila protiv Rumunja, koji nisu ni sjena negdašnjih Rumunja (tamo s kraja 90-ih i početka 2000-ih) i preokret.
Mexiko, Slovacka?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 maj 2011, 16:57

nihco je napisao/la:i svabo se bakce stvarima koje mu, u ovom trenutku i na ovoj poziciji ,ne stoje i nisu potrebne. prije svega,tijelo na cijem je on celu,smijenilo je usanovica, a on sad podrzava papeta,koji usanovica brani na osnovu subjektivnog misljenja......ne kontam,sve mi se ovo cini amaterski. pape je lupio, a sada mu svabo,kao staje u odbranu svojimautoritetom na osnovu neih ulicnih kodeksa casti......
Bas obrnuto.To su ljudi koji imaju fudbal u malom prstu.Kao i sto se medjusobno poznaju vise nego sto na forumu 99% clanova ima godina.Znaju psihu jednog drugog.Za razliku od onih koji ih kritikuju.Da je bilo ko drugi umjesto Svabe,vec sad bi bilo jasno da od usvajanja statuta nebi bilo nista.Dok bi umjesto papeta vecdina selektora davnih dana diglo sidro.I ne bi se bakcalo sa svim ovim nagomilanim go-vnima.Kao ni svoj obraz kaljali za ubjedljivo najmanju platu selektora u svim kvalifikacionim grupama..
Meni sto najvise ide na onu stvar jeste da se poneki dignu zbog izjava na H-avazu u koje ni radoncic gazda ne vjeruje.Ali biznis je biznis,hebe se njima za dobru atmosferu.Bitno je da tiraz raste,a vazda je bilo koji ce kupiti novine na takve bombasticne vecinom izmisljene stvari.
I jos jedna stvar koja pokazuje svu dvolicnost,indoletnost i poganost naroda.
Sva situacija u drzavi,savezu okolo nas,ode u hiljadu vrazji matera.
A taj isti narod ko' u kinu sa 3d naocalima.Gleda i jede kokice.
i onda poslije filma,ha jes vidio sta onaj rece.
Docemo do tog stadijuma kad cemo i Osima izvakati i popljuvati,sa Papetom su vec uradili.
E kad dodje i do toga jedino nam preostaje kamena sa ramena na male da odigramo.
I to nam FIFA i UEFA mora dozvoliti.Jer smo opasni po okolinu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 maj 2011, 17:16

Za_raju je napisao/la:Ne mogu vjerovati da ima neko ko moze nesto prigovoriti prezimenu Osim!!! :cry: :cry: :cry:

Ne navijam ni za Zelju a niti za Sarajevo ali se ne mogu oteti cinjenici da je svo zlo koje je zadesilo nas fudbal poslije rata doslo iz bordo tabora i njihove kuhinje odnosno ljudi sklonih bordo boji...

A sve sto nesto vrijedi je doslo iz plavog i Velezevog tabora (a moze se reci i iz Celika)...
hahahha prejak si oko ahhahah..samo si izgleda malo slabije (da ne kazem nikako) upucen u fudbal i prilike u istom...
kakve si samo gluposti izrekao u drugom djelu svog posta,nije mi jasno kako ga modovi tolerisu ,al hajde bitno je da si ti pokazao svoje (ne)znanje...nikoga u NS iz bordo tabora nema ,a on krivi bordo tabor...ja krivim neupucene kao sto si ti,koje svako tele moze preveslat..fakat ona izreka dobija sve vise na tezini :
"MISLJENJE JE KAO DUPE,SVAKO GA IMA"!!
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 06 maj 2011, 18:36

floyd je napisao/la: Nedostupan, ha ja. Tako se i s Begovicem igrao gluhih telefona.
Pa Pape je zeznuo Begovica. Begovic bio pri umiranju od gripe, ali je htio da se javi, cak je menadzera i prijatelja tjerao da ga zovu. No ponestalo struje u Engleskoj, nije se mogao mobilni napuniti. Sta ces. Jadni nas Begonja. Kako smo ga svi izlevatili.
badblueboylivno je napisao/la:Jedina dobra utakmica je bila protiv Rumunja, koji nisu ni sjena negdašnjih Rumunja (tamo s kraja 90-ih i početka 2000-ih) i preokret.
Mexiko, Slovacka?
Pred Mexico ga je zvao da mu objasni zasto ne moze doci.
Nije se javio. Bice da su mu ukinuli struju u Parizu. Sajo je pometina ko i Munib, zato se dobro mogu.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 maj 2011, 19:34

floyd je napisao/la: Pred Mexico ga je zvao da mu objasni zasto ne moze doci.
Nije se javio. Bice da su mu ukinuli struju u Parizu. Sajo je pometina ko i Munib, zato se dobro mogu.
Jok ,vec mu trener golmana morao prevoditi sa Francuskog na Engleski.
Posto je ovaj vec izjavio da ima velike smetnje sa Bosanskim jezikom,valjda zanosi.Dok to Pjana,Salih itd i isaretom ako treba se dogovore.Kad ih ovaj pozove.Zvao je Sulju a ne Papeta.Jer Suljo je glavni i odgovorni i tu nema zajebancije.A posto je ovaj plijevio luk nije bio u mogucnosti da prenese dalje.
Onako usput tad je Sajo bio vec masala u Sarajevu.E jedino ako je kod nas niskonaponska strujka.
P.S pometina koja je gdje god igrala bila najbolja.Dok neko ko ga naziva tako ne moze cestito ni ta pometina biti a kamoli nesto drugo.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 06 maj 2011, 23:19

floyd je napisao/la:
Mexiko, Slovacka?
Pred Mexico ga je zvao da mu objasni zasto ne moze doci.
Za Muniba je potpuno isto (cak i pohvalnije) govorio i Ćiro. Samo što tad niko, u silnom zanosu od milovanja Ćirinih m... to nije htio da primijeti ili kritikuje. O razlozima za to ne bih.
Ali,u nedostatku pravih argumenata, (vi) protivnici Sušića čak i tu glupost koristite kao argument protiv njega. Ako je vaš drugi argument (a jeste) to sto nije htio lizat .uzicu i molit Begovića šta tek onda reći za vas? Zato,nemoj! Nemoj,živ bio! Licemjerstva nam je svima dosta.
A ne treba ni trovat atmosferu oko reprezentacije bez veze.
Živ ti (a i ostali) meni bio, dragi sugrađanine.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 06 maj 2011, 23:31

[youtube][/youtube]
i idemo,tate miiiiiiiiiiiii
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 maj 2011, 09:24

Biće sutra teška utakmica. Nek pobjedi bolji ;)
Čelik Zenica 1945

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 07 maj 2011, 18:39

Svakako da taj komitet i treba i mora saradjivati sa selektorom i konsultovati se povodom svih odluka. U redu je da je Osim u igri iako niti on nije bas svetac...
Munib je gowno, ako nista ono zbog Beograda, mamicu mu pokvarenu.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 07 maj 2011, 23:05

Saban je napisao/la:Svakako da taj komitet i treba i mora saradjivati sa selektorom i konsultovati se povodom svih odluka. U redu je da je Osim u igri iako niti on nije bas svetac...
sta je to bilo u beogradu
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 08 maj 2011, 02:04

CeMa je napisao/la:
Saban je napisao/la:Svakako da taj komitet i treba i mora saradjivati sa selektorom i konsultovati se povodom svih odluka. U redu je da je Osim u igri iako niti on nije bas svetac...
sta je to bilo u beogradu
U Beogradu je, nakon kasapljenja nasih navijaca od strane cetnika, Munib(Susicev jako dobar drug) potpisao izjavu da je sve bilo ok...

90_godina_ponosa
Kontakt:

Post Postao/la 90_godina_ponosa » 08 maj 2011, 07:04

Bilal je napisao/la:Haj vise ni jedne o Susicu. Jeli jasno, ni jedne.
Na temi koja se zove Safet Sušić - Pape?! :lol: :lol:
Mapet Sušić je ovim stajanjem na Ušketovu stranu ispao pravo smiješan, nepromišljen i tupav. Nadam se da neće ovakve gluposti više javno izgovarati.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.