FK Radnički Lukavac
-
- Kontakt:
Re: FK Radnicki Lukavac
kad imaju para,nek kupuju..ha ja .. sve su danas pare..il si bos il si hadzija..kupili su i u Tinji prije 2 kola,dali oko 6 hiljada na poluvremenu...ma nek rade sta hoce..ha ja ..a i sramota je da Gracanica nema ekipu u prvoj federalnoj..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- neutralan__
- Kontakt:
Ha ja.jasko_juve je napisao/la:kad imaju para,nek kupuju..ha ja .. sve su danas pare..il si bos il si hadzija..kupili su i u Tinji prije 2 kola,dali oko 6 hiljada na poluvremenu...ma nek rade sta hoce..ha ja ..a i sramota je da Gracanica nema ekipu u prvoj federalnoj..

FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
ma dno dna jarane neka saban liga vec 3 sezona tu strasno...ma sve je propalo pokradose lopovi sve..kao sto mnogi kazu jedina svijetla tacka je ova mala grupa navijaca sto pokusava i radi na necemu da se ne zaboravi ime SIOUX i FK Radnicki...sarajlija89 je napisao/la:Gdje je ovaj Lukavac sad...sjecam se jedne tekme na Kosevu, 96. mislim..kad je Alen Mesanovic igro za vas, takodjer i Ibrakovic, sadasnji trener Celika...a na golu Sabanovic...
Bilo je 2-2...Alen nam dao 2 gola![]()
ma uredu je to tako ti je to danas vec me nervira sto nece da priznaju a svaku utakmicu su na strani kupili kao sto sam vec prije naveo poznato je da se ne moze uci u visi rang a da se ne kupuju utakmice...kao sto neutralan kaze veca je sramota sto Radnicki ne moze makar u 1l fed.jasko_juve je napisao/la:kad imaju para,nek kupuju..ha ja .. sve su danas pare..il si bos il si hadzija..kupili su i u Tinji prije 2 kola,dali oko 6 hiljada na poluvremenu...ma nek rade sta hoce..ha ja ..a i sramota je da Gracanica nema ekipu u prvoj federalnoj..
ma dobro bilo je jos svega ovo je samo par detaljaneutralan__ je napisao/la:_soda_ je napisao/la:hahhaa ma ovdje nije bilo posteno sudjenje ovo je bilo sudjenje za gosta sto se vidilo iz prilozenog i sta je sve svirao za vas moze se reci da ima muda i vjeruj mi da nisu opomenuli raju prije da sudija jedva ceka prekid da napravi uletili bi rasuli ga ko rizu na kraju je uz pratnju policije izasao sa terena i ako niko nije ni posao da udje na teren bojao se radi svojih odlukaMarokanac je napisao/la:Gledo sam obje tekme i u Malešićima i u Lukavcu. Što se tiče Malešića to su sve isluženi igrači Bratstva i i može se reć B tim Bratstva. Kad igraju protiv svog bivšeg tima noge su im svezane, tako je evo dvije sezone zaredom kako se igra ovaj lokalni derbi. Tad Malešići ne izgledaju tako jaki na svom terenu kao inače što su. Bratstvo je tu regularno vodilo 2:1 a igralo se kao u slučaju Španija-BiH sve dok domaćin ne dadne gol. I znaš kako su ga dali:u 96 minuti ubačaj u peterac, golman Bratstva hvata loptu i da ukrade koju sekundu baca se sa loptom na zemlju čitav metar i pol od gol linije. Tada pomoćni sudija čini mi se da je u pitanju Alen Čehajić iz Tuzle podiže zastavicu da je pogodak i na čuđenje svih na stadionu glavni pokazuje na centar. Tad je nastala gužva i Malešići nisu ni krenuli sa centra nego su sudije samo odšetale do svlačionica i to je bio kraj. Znači druže moj Bratstvu su 2 boda ukradena u saradnji sudija i uprave Malešića.Vjeruj da 90 % Malešana bi voljelo da Mramor ili bilo ko uđe u viši rang a ne Bratstvo. Mislim da će mnogi od njih dobit čir na želucu kad mi uđemo, akobogda. U ranijem postu sam naveo da je Radnički bio bolji u prvom poluvremenu i objektivno to je jedno od najslabijih izdanja Bratstva bilo. U drugom dijelu Pantić je iz odbrane prekomandovan u napad i ušli su Huskanović i Kasapović koji su doprinijeli da Bratstvo preuzme centar. Pa oba naša gola su čisti kao suze i postignuti sa 16 metara i 20 metara tako da nevidim šta je tu sudija ili uprava Lukavca uticala ?ma lako se praviti da vi ne znate da je dogovorena utakmica ali makar ce taj sudija dati dio para za nove gume na automobilu i predsjednik radnickog za staklo na automobilu svom
![]()
Zafrkani SIOUX-i.

- neutralan__
- Kontakt:
Zar je vec treca sezona kako ste ovdje?_soda_ je napisao/la:ma dno dna jarane neka saban liga vec 3 sezona tu strasno...ma sve je propalo pokradose lopovi sve..kao sto mnogi kazu jedina svijetla tacka je ova mala grupa navijaca sto pokusava i radi na necemu da se ne zaboravi ime SIOUX i FK Radnicki...sarajlija89 je napisao/la:Gdje je ovaj Lukavac sad...sjecam se jedne tekme na Kosevu, 96. mislim..kad je Alen Mesanovic igro za vas, takodjer i Ibrakovic, sadasnji trener Celika...a na golu Sabanovic...

Svaka cast SIOUX-ima,ponos vaseg grada,ne znam sta je vasoj upravi u glavi?

Kako su oni vas 'ugostili' oni su dobro prosli.

Ja znam da je Bratstvo kupilo utakmicu,cuo sam iz povjerljivih izvora,ali dobro necemo o tome.
Gdje igrate sutra?
hehe ma znaju ba svi da je kupljeno ali opet se ovi prave naivni pa ne znaju o cemu je rijecneutralan__ je napisao/la:Zar je vec treca sezona kako ste ovdje?_soda_ je napisao/la:ma dno dna jarane neka saban liga vec 3 sezona tu strasno...ma sve je propalo pokradose lopovi sve..kao sto mnogi kazu jedina svijetla tacka je ova mala grupa navijaca sto pokusava i radi na necemu da se ne zaboravi ime SIOUX i FK Radnicki...sarajlija89 je napisao/la:Gdje je ovaj Lukavac sad...sjecam se jedne tekme na Kosevu, 96. mislim..kad je Alen Mesanovic igro za vas, takodjer i Ibrakovic, sadasnji trener Celika...a na golu Sabanovic...
Ja sam mislio druga.
Svaka cast SIOUX-ima,ponos vaseg grada,ne znam sta je vasoj upravi u glavi?Ocigledno da se fudbal vise ne igra za publiku kao sto je to nekad bilo,danas je sve to samo biznis,sve se vrti oko para.
![]()
Kako su oni vas 'ugostili' oni su dobro prosli.Necemo sad sve u detalje,procitao sam izmedju redova.
Ja znam da je Bratstvo kupilo utakmicu,cuo sam iz povjerljivih izvora,ali dobro necemo o tome.
Gdje igrate sutra?

Kada se uoči odigravanja utakmice 24. kola Druge nogometne lige FBiH između FK Radnički i NK Bratstva iz Gračanice nije pojavio niko od članova Upravnog odbora gostujuće ekipe, bilo je jasno da su tim činom rukovodioci Bratstva, na čelu sa načelnikom općine Nusretom Helićem, preuzeli odgovornost za nemile događaje koji su se desili 13. oktobra prošle godine, u jesenjem dijelu prvenstva na stadionu Luke u Gračanici.
Podsjećamo, za vrijeme utakmice navijači FK Radnički brutalno su napadnuti i pretučeni od strane službenika PS Gračanica i Doboj Istok, te uposlenika zaštitarske firme “SHERIFF”. Naređenje za napade na SIOUX-e tada je izdao načelnik općine Gračanica Nusret Helić, a povod za napade bio je ubacivanje petardi u teren. Epilog ovog nemilog događaja bio je takav da je jedna osoba zadobila prijelom ruke, a više njih je teže i lakše povrijeđeno.
Napad na igrače i navijače iz Lukavca nastavljen je i nakon utakmice, a svojim riječima to je učinio gračanički novinar Fikret Konjić Učo, inače Helićev plaćenik i potrčko, te saradnik i prijatelj ozlogašenog Ozrena Jorganovića. Konjić je, naime, nakon utakmice odigrane u Gračanici u oktobru prošle godine, ”objektivno izvjestio” kako su “huligani iz Lukavca” napravili nerede na tribinama, te je nakon toga uslijedila akcija policije, nakon čega su SIOUX-i izbačeni sa tribina. Obrušio se Konjić svojim perom i na fudbalere Radničkog koji su u jednom trenutku napustili teren kako bi pomogli svojim navijačima.
“ U 12. minutu uslijedio je vec pomenuti prekid i napustanje terena od strane gostujuceg sastava, koji su se solidarisali sa svojim navijacima, sto je sve potrajalo preko 5 minuta a sudija Lacic nicim nije sakncionisao napustanje terena od strane gostujuce ekipe”, pisao je tada Konjić.
Vjerovatno nedovoljno plaćen da se sjeti svih detalja, Učo je zaboravio spomenuti i napade službenih lica i predstavnika Bratstva na članove UO FK Radnički te novinare iz Lukavca. Nije se sjetio Učo da je kolega iz Lukavca, pred njegovim očima i ušima napadnut od strane načelnika Helića riječima “J**** li vam djecu lukavačku zagađenu”, a zatim izveden sa stadiona gdje su ga fizički napali “miroljubivi gledaoci iz Gračanice”. Naravno, moralnim nakazama poput Konjića teško je sjetiti se bilo čega što Nusret Helić ne izdiktira.
Najžalosnije od svega je to da je Konjić napisao izvještaj sa utakmice u Lukavcu a kojoj nije ni prisustvovao. I u ovom izvještaju pokazao je Učo kako se mrzi Lukavac, a utakmicu je uporedio s koridom.
Pored mnoštva napisanih laži, Učo se žestoko obrušio i na sekretara FK Radnički Sadika Imamovića – Sidu, za koga je napisao da je u poluvremenu fizički napao igrača Bratstva Aleksandra Pantića. Istina je sasvim drugačija, ali Učo to, s obzirom da nije imao hrabrosti i obraza da prisustvuje utakmici i dešavanjima, ne može znati.
Jedino upozorenje koje su gostujući igrači dobili na poluvremenu došlo je od članova UO FK Radnički i to nakon što su Gračanlije počeli uništavati inventar u gostujućoj svlačionici stadiona Jošik.
Na kraju svoga izvještaja, Konjić je još jednom SIOUX-e nazvao huliganima, a sve zbog navodnog kamenovanja autobusa kojim su došli gostujući fudbaleri.
Fikret Konjić Učo i njemu slični moraju znati da će njihova (ne)djela ostati upamćena, a na svaki vid napada na Lukavac i njegove građane bit će adekvatno odgovoreno.
Bastion u Lukavcu nije izdržao (link)
Piše: Fikret Konjić
Dugo očekivani komšijski derbi u Lukavcu počeo je u atmosferi punoj naboja i varnica, a na Jošiku je sve pripremljeno ka da je na programu korida, a ne običan nogometni susret, u čemu su nažalost prednjačili pojedini članovi rukovodstva Radničkog, prije svih sekretar kluba, koji je na poluvremenu čak udario nogom napadača Gračanlija Aleksandra Pantića. Na terenu su u prvom poluvremenu dominirali domaći nogometaši, koji su imali više od igre i stvorili su nekoliko izglednih prilika koje su uglavnom otišle u vjetar. Svoju terensku inicijativu Lukavčani su krunisali pogotkom u 28. minutu kada se na suprotnoj stativi sam našao Alen Hodžić i glavom matirao nemoćnog golmana Medića. Uspjele su Gračanlije do poluvremena amortizovati sve napade i nasrtaje domaćih, a nasrtaji nisu prestali ni u svlačionici, tako da su zaštitari morali obezbijediti nekoliko minuta predaha gostima. Trener Muslimović iz igre je povukao Jasmina Murselovića i Ermina Muslimovića, a ubacio Avdu Huskanovića i Emira Kasapovića i to se pokazalo kao pravi potez jer su u drugom poluvremenu Gračanlije prezule igru na sredini terena, a potom i potpuno zagospodarili njime. U 52. minutu na oko 20 metara od gola domaćih Pantić je prepustio jednu odbijenu loptu iskusnom Topčagiću, a ovaj preciznim šutem poravnava na 1:1. I poslije izjednačenja Gračanlije stvaraju više prilika za pogodak ali su se ponovo radovali tek u 70. minutu, a za to se pobrinuo, a ko bi drugi, nego Jasmin Mujkić. Ponajbolji pojedinac susreta Nermin Karić pronašao je Mujkića na lijevoj strani na ivici šesnaesterca, ovaj je lažnjakom poslao svog čuvara „po ćevape“, a potomo topovskim udarcem pogodio suprotne rašlje. Bio je to, malo je reći, pravi eurogol. Do kraja susreta Gračanlije su mirnom igrom čuvale rezultat i u tome uspjele na veliku radost svojih malobrojnih navijača.
Ovaj susret je nažalost imao i svoje treće poluvrijeme, jer su domaći huligani, jer se drugim imenom i ne mogu nazvati, kamenovali autobus sa igračima Bratstva i jedan privatni automobil ali je ipak, zahvaljujući pravovremenoj i energičnoj intervenciji službenika PU Lukavac, sve prošlo bez veće štete i ozbiljnijih povreda.
Podsjećamo, za vrijeme utakmice navijači FK Radnički brutalno su napadnuti i pretučeni od strane službenika PS Gračanica i Doboj Istok, te uposlenika zaštitarske firme “SHERIFF”. Naređenje za napade na SIOUX-e tada je izdao načelnik općine Gračanica Nusret Helić, a povod za napade bio je ubacivanje petardi u teren. Epilog ovog nemilog događaja bio je takav da je jedna osoba zadobila prijelom ruke, a više njih je teže i lakše povrijeđeno.
Napad na igrače i navijače iz Lukavca nastavljen je i nakon utakmice, a svojim riječima to je učinio gračanički novinar Fikret Konjić Učo, inače Helićev plaćenik i potrčko, te saradnik i prijatelj ozlogašenog Ozrena Jorganovića. Konjić je, naime, nakon utakmice odigrane u Gračanici u oktobru prošle godine, ”objektivno izvjestio” kako su “huligani iz Lukavca” napravili nerede na tribinama, te je nakon toga uslijedila akcija policije, nakon čega su SIOUX-i izbačeni sa tribina. Obrušio se Konjić svojim perom i na fudbalere Radničkog koji su u jednom trenutku napustili teren kako bi pomogli svojim navijačima.
“ U 12. minutu uslijedio je vec pomenuti prekid i napustanje terena od strane gostujuceg sastava, koji su se solidarisali sa svojim navijacima, sto je sve potrajalo preko 5 minuta a sudija Lacic nicim nije sakncionisao napustanje terena od strane gostujuce ekipe”, pisao je tada Konjić.
Vjerovatno nedovoljno plaćen da se sjeti svih detalja, Učo je zaboravio spomenuti i napade službenih lica i predstavnika Bratstva na članove UO FK Radnički te novinare iz Lukavca. Nije se sjetio Učo da je kolega iz Lukavca, pred njegovim očima i ušima napadnut od strane načelnika Helića riječima “J**** li vam djecu lukavačku zagađenu”, a zatim izveden sa stadiona gdje su ga fizički napali “miroljubivi gledaoci iz Gračanice”. Naravno, moralnim nakazama poput Konjića teško je sjetiti se bilo čega što Nusret Helić ne izdiktira.
Najžalosnije od svega je to da je Konjić napisao izvještaj sa utakmice u Lukavcu a kojoj nije ni prisustvovao. I u ovom izvještaju pokazao je Učo kako se mrzi Lukavac, a utakmicu je uporedio s koridom.
Pored mnoštva napisanih laži, Učo se žestoko obrušio i na sekretara FK Radnički Sadika Imamovića – Sidu, za koga je napisao da je u poluvremenu fizički napao igrača Bratstva Aleksandra Pantića. Istina je sasvim drugačija, ali Učo to, s obzirom da nije imao hrabrosti i obraza da prisustvuje utakmici i dešavanjima, ne može znati.
Jedino upozorenje koje su gostujući igrači dobili na poluvremenu došlo je od članova UO FK Radnički i to nakon što su Gračanlije počeli uništavati inventar u gostujućoj svlačionici stadiona Jošik.
Na kraju svoga izvještaja, Konjić je još jednom SIOUX-e nazvao huliganima, a sve zbog navodnog kamenovanja autobusa kojim su došli gostujući fudbaleri.
Fikret Konjić Učo i njemu slični moraju znati da će njihova (ne)djela ostati upamćena, a na svaki vid napada na Lukavac i njegove građane bit će adekvatno odgovoreno.
Bastion u Lukavcu nije izdržao (link)
Piše: Fikret Konjić
Dugo očekivani komšijski derbi u Lukavcu počeo je u atmosferi punoj naboja i varnica, a na Jošiku je sve pripremljeno ka da je na programu korida, a ne običan nogometni susret, u čemu su nažalost prednjačili pojedini članovi rukovodstva Radničkog, prije svih sekretar kluba, koji je na poluvremenu čak udario nogom napadača Gračanlija Aleksandra Pantića. Na terenu su u prvom poluvremenu dominirali domaći nogometaši, koji su imali više od igre i stvorili su nekoliko izglednih prilika koje su uglavnom otišle u vjetar. Svoju terensku inicijativu Lukavčani su krunisali pogotkom u 28. minutu kada se na suprotnoj stativi sam našao Alen Hodžić i glavom matirao nemoćnog golmana Medića. Uspjele su Gračanlije do poluvremena amortizovati sve napade i nasrtaje domaćih, a nasrtaji nisu prestali ni u svlačionici, tako da su zaštitari morali obezbijediti nekoliko minuta predaha gostima. Trener Muslimović iz igre je povukao Jasmina Murselovića i Ermina Muslimovića, a ubacio Avdu Huskanovića i Emira Kasapovića i to se pokazalo kao pravi potez jer su u drugom poluvremenu Gračanlije prezule igru na sredini terena, a potom i potpuno zagospodarili njime. U 52. minutu na oko 20 metara od gola domaćih Pantić je prepustio jednu odbijenu loptu iskusnom Topčagiću, a ovaj preciznim šutem poravnava na 1:1. I poslije izjednačenja Gračanlije stvaraju više prilika za pogodak ali su se ponovo radovali tek u 70. minutu, a za to se pobrinuo, a ko bi drugi, nego Jasmin Mujkić. Ponajbolji pojedinac susreta Nermin Karić pronašao je Mujkića na lijevoj strani na ivici šesnaesterca, ovaj je lažnjakom poslao svog čuvara „po ćevape“, a potomo topovskim udarcem pogodio suprotne rašlje. Bio je to, malo je reći, pravi eurogol. Do kraja susreta Gračanlije su mirnom igrom čuvale rezultat i u tome uspjele na veliku radost svojih malobrojnih navijača.
Ovaj susret je nažalost imao i svoje treće poluvrijeme, jer su domaći huligani, jer se drugim imenom i ne mogu nazvati, kamenovali autobus sa igračima Bratstva i jedan privatni automobil ali je ipak, zahvaljujući pravovremenoj i energičnoj intervenciji službenika PU Lukavac, sve prošlo bez veće štete i ozbiljnijih povreda.
Ispravka krivog navoda: Nasmer Karić je član Upravnog odbora NK Bratstvo Gračanica i čitavu utakmicu je bio uz klupu sa rezervnim igračima. Nemoguće da ga niko nije vidio a onoliki čojk_soda_ je napisao/la:Kada se uoči odigravanja utakmice 24. kola Druge nogometne lige FBiH između FK Radnički i NK Bratstva iz Gračanice nije pojavio niko od članova Upravnog odbora gostujuće ekipe,

Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna
Da u redovima FK Radnički nešto opasno “ne štima”, znalo se već odavno, a posljednja dešavanja, odnosno katastrofalne igre i bodovni saldo, najbolji su pokazatelj kako nisko je pao klub sa Jošika. U posljednja četiri kola fudbaleri Radničkog zabilježili su isto toliko poraza, te postigli samo jedan pogodak. Ni situacija na tabeli ne ide u prilog Lukavčanima. Tek 7. pozicija u drugoj ligi F BiH, sa koje će se do kraja prvenstva teško pomjeriti naviše, najgori je plasman ekipe u posljednjih nekoliko godina.
Poraz na domaćem terenu od Bratstva iz Gračanice bio je samo “šlag na tortu”, nakon čega je šef stručnog štaba Davor Toplak podnio ostavku, a ekipu će do kraja prvenstva sa klupe voditi trener golmana Zlatko Maršalek.
Sportska javnost u Lukavcu, kao i navijači, za neuspjehe i lošu situaciju u klubu krive uglavnom klupski Upravni odbor. Svakako da će po završetku prvenstva i UO morati podnijeti izvještaj Skupštini kluba o učinjenom u proteklom periodu.
Međutim, ostaje pitanje šta je s igračkim kadrom?! “Može li se od meda velika torta praviti?”, pitanje je kojim ćemo se pozabaviti nakon posljednje utakmice, kada ćemo analizirati učinak svakog igrača u ovoj sezoni.
U narednom kolu FK Radnički na domaćem terenu (subota, 14. maja) dočekuje ekipu Bosne iz Kalesije.
Poraz na domaćem terenu od Bratstva iz Gračanice bio je samo “šlag na tortu”, nakon čega je šef stručnog štaba Davor Toplak podnio ostavku, a ekipu će do kraja prvenstva sa klupe voditi trener golmana Zlatko Maršalek.
Sportska javnost u Lukavcu, kao i navijači, za neuspjehe i lošu situaciju u klubu krive uglavnom klupski Upravni odbor. Svakako da će po završetku prvenstva i UO morati podnijeti izvještaj Skupštini kluba o učinjenom u proteklom periodu.
Međutim, ostaje pitanje šta je s igračkim kadrom?! “Može li se od meda velika torta praviti?”, pitanje je kojim ćemo se pozabaviti nakon posljednje utakmice, kada ćemo analizirati učinak svakog igrača u ovoj sezoni.
U narednom kolu FK Radnički na domaćem terenu (subota, 14. maja) dočekuje ekipu Bosne iz Kalesije.
Proteklog vikenda odigrane su utakmice 26. kola Druge nogometne lige F BiH – grupa Sjever. Fudbaleri FK Radnički su, konačno, ostvarili pobjedu i to nad ekipom Bosne iz Kalesije, a konačni rezultat utakmice glasio je 4-0. Ipak, ni ova visoka pobjeda ne može saprati gorki ukus jer su u prethodne četiri utakmice fudbaleri Radničkog zabilježili isto toliko poraza te ostali prikovani za sedmu poziciju na tabeli, na kojoj bi mogli i ostati do kraja prvenstva.
Do kraja takmičarske sezone 2010/11 ostala su još četiri kola, a FK Radnički u narednom kolu gostuje u Živinicama kod ekipe Priluka.
Do kraja takmičarske sezone 2010/11 ostala su još četiri kola, a FK Radnički u narednom kolu gostuje u Živinicama kod ekipe Priluka.
- neutralan__
- Kontakt:
Pobjeda za SIOUX-e._soda_ je napisao/la:Proteklog vikenda odigrane su utakmice 26. kola Druge nogometne lige F BiH – grupa Sjever. Fudbaleri FK Radnički su, konačno, ostvarili pobjedu i to nad ekipom Bosne iz Kalesije, a konačni rezultat utakmice glasio je 4-0. Ipak, ni ova visoka pobjeda ne može saprati gorki ukus jer su u prethodne četiri utakmice fudbaleri Radničkog zabilježili isto toliko poraza te ostali prikovani za sedmu poziciju na tabeli, na kojoj bi mogli i ostati do kraja prvenstva.

haha izgleda bolje igraju kad je prazan stadion nego kad ima ljudineutralan__ je napisao/la:Pobjeda za SIOUX-e._soda_ je napisao/la:Proteklog vikenda odigrane su utakmice 26. kola Druge nogometne lige F BiH – grupa Sjever. Fudbaleri FK Radnički su, konačno, ostvarili pobjedu i to nad ekipom Bosne iz Kalesije, a konačni rezultat utakmice glasio je 4-0. Ipak, ni ova visoka pobjeda ne može saprati gorki ukus jer su u prethodne četiri utakmice fudbaleri Radničkog zabilježili isto toliko poraza te ostali prikovani za sedmu poziciju na tabeli, na kojoj bi mogli i ostati do kraja prvenstva.
Do kraja takmičarske sezone 2010/11 ostala su još četiri kola, a FK Radnički u narednom kolu gostuje u Živinicama kod ekipe Priluka.![]()

Šta je ovo sa Radničkim ? Poraz kod kuće od Dubokog Potoka sad opet kod kuće poraz u kupu od nižerangirane Orahovice. Stvarno je to sramota za Lukavac. Pod hitno trebate otjerat upravu i dovest sposobne i poštene ljude. Puno sreće iduće sezone i da se akobogda i vi iščupate iz gliba zvanog Druga liga sjever
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna
Pa nije igrala uprava nego igraci. Oni su porazeni. Koliko znam fudbaleri Radnickog su u jesenjem dijelu imali najvece plate u ligi kakve nemaju ni neki prvoligasi. Kad je na polusezoni bilo jasno da je Gracanica pokupovala sve zivo odustalo se od prvog mjesta, neki su igraci otisli u Premijer ligu, neki u inostranstvo a ovaj otpad sto je ostao napravio je rezultate koji su najbolji pokazatelj da ne mogu igrati ni u ovoj ligi.
U Radnickom treba izvrsiti neke promjene u upravi ali i temeljite promjene u igrackom kadru.
Opstina Lukavac ima jos jedan problem a to je sto na podrucju Federacije imamo najvise registrovanih klubova u jednoj opstini. Samim tim klubovi su lokalizirani, a seljakluk i ogranicenost lokalnih serifa su toliki da igracima iz svojih mjesnih zajednica ne daju da igraju za Radnicki. Uvijek ima neki izgovor, ali ustvari jasno je da zele da pokazu kako je njihovo selo vece i jace od Lukavca. Svoj krkanluk prenijeli su i na lokalno stanovnistvo koje ima animozitet prema gradu Lukavcu.
Cak i ako se desi da jedan od klubova sa podrucja nase opstine udje u ovu ligu (Puracic ili Prokosovici) ne ocekujem prijateljske odnose i "ciscenje terena" kao sto su to Malesici radili za Gracanicu. Naprotiv.
U Radnickom treba izvrsiti neke promjene u upravi ali i temeljite promjene u igrackom kadru.
Opstina Lukavac ima jos jedan problem a to je sto na podrucju Federacije imamo najvise registrovanih klubova u jednoj opstini. Samim tim klubovi su lokalizirani, a seljakluk i ogranicenost lokalnih serifa su toliki da igracima iz svojih mjesnih zajednica ne daju da igraju za Radnicki. Uvijek ima neki izgovor, ali ustvari jasno je da zele da pokazu kako je njihovo selo vece i jace od Lukavca. Svoj krkanluk prenijeli su i na lokalno stanovnistvo koje ima animozitet prema gradu Lukavcu.
Cak i ako se desi da jedan od klubova sa podrucja nase opstine udje u ovu ligu (Puracic ili Prokosovici) ne ocekujem prijateljske odnose i "ciscenje terena" kao sto su to Malesici radili za Gracanicu. Naprotiv.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Nasmer Karic..Marokanac je napisao/la:Ispravka krivog navoda: Nasmer Karić je član Upravnog odbora NK Bratstvo Gračanica i čitavu utakmicu je bio uz klupu sa rezervnim igračima. Nemoguće da ga niko nije vidio a onoliki čojk_soda_ je napisao/la:Kada se uoči odigravanja utakmice 24. kola Druge nogometne lige FBiH između FK Radnički i NK Bratstva iz Gračanice nije pojavio niko od članova Upravnog odbora gostujuće ekipe,

-PAJA Fan Club!!
šteta zaista na šta je Radnički spao. nekada i premijer ligaš pa onda stadndardan prvoligaš. šta se to dešava u zadnje dvije-tri godien sa ovim klubom?
- neutralan__
- Kontakt:
Nekada tim koji se borio za titulu u PL.Bistrik je napisao/la:šteta zaista na šta je Radnički spao. nekada i premijer ligaš pa onda stadndardan prvoligaš. šta se to dešava u zadnje dvije-tri godien sa ovim klubom?

A gledaj sad na sta su spali,zbog ne strucnih ljudi u upravi,kojima je glavni cilj napuniti svoj dzep,a klub da izvinete ko je.be.
Dok su u upravi bili ljudi koji su voljeli ovaj klub,kojima je on znacio,kojima nije bio cilj da pokradu sto vise i da napune svoje dzepova i Radnicki je bio dobar,ali sad.

dosta je zoom088 objasnio o odnosu sa seoskim klubovima tj dosta onih koji drze te klubove ne zele pustiti igrace u radnicki i zele izjednaciti seoske klubove sa radnickim nazalost...a sad uprava je dosta kriva ne kazem sva jer imaju 3 covjeka koji pokusavaju da ukradu ali ukradu za radnicki dok svi ostali kradu od radnickog ali njih 3 su u manjini :/neutralan__ je napisao/la:Nekada tim koji se borio za titulu u PL.Bistrik je napisao/la:šteta zaista na šta je Radnički spao. nekada i premijer ligaš pa onda stadndardan prvoligaš. šta se to dešava u zadnje dvije-tri godien sa ovim klubom?![]()
A gledaj sad na sta su spali,zbog ne strucnih ljudi u upravi,kojima je glavni cilj napuniti svoj dzep,a klub da izvinete ko je.be.
Dok su u upravi bili ljudi koji su voljeli ovaj klub,kojima je on znacio,kojima nije bio cilj da pokradu sto vise i da napune svoje dzepova i Radnicki je bio dobar,ali sad.
U okviru 29. kola Druge nogometne lige F BiH – grupa Sjever, podmlađeni sastav FK Radnički remizirao je u subotu u Lipnici sa domaćim Radnikom rezultatom 2-2. Mladi igrači Radničkog, uglavnom iz juniorske selekcije ovog kluba, došli su u vodstvo već u drugoj minuti susreta.
Alem Hodžić, koji je tek ove sezone iz kadetske selekcije prešao u juniorsku, svoj debi u prvom timu započeo je sjajnom asistencijom za Almira Redžića, također igrača juniorskog pogona, koji brzim prodorom kroz odbranu domaće ekipe dovodi Radnički u vodstvo.
Domaći igrači u prvom poluvremenu nisu pronašli put do mreže golmana Bećirovića, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0-1.
U poluvremenu je došlo do verbalnih napada službenih predstavnika Radnika na glavnog sudiju meča Ivicu Kosića, te je početak drugog poluvremena kasnio skoro deset minuta.
Ipak, i drugo poluvrijeme fudbaleri Radničkog otvaraju na najbolji mogući način, odnosno pogotkom u 47. minuti za 0-2. Strijelac je i ovoga puta bio Redžić.
Nakon toga, smušeni sudija Kosić od utakmice pravi cirkus, a domaći igrači nemoćni da postignu pogodak počinju sa grubom igrom i startovima, koji ostaju nekažnjeni.
S druge strane Kosić je, iz samo njemu poznatih, razloga sredinom drugog poluvremena žuti karton dodijelio fudbaleru Radničkog Gutiću.
Domaći su smanjili prednost Radničkog na 1-2 u 59. minuti pogotkom Todorovića.
U 80. minuti Kosić je prestrogo dodijelio drugi žuti, odnosno crveni karton Gutiću, te je od tog trenutka Radnički igrao sa igračem manje, ali ni sporne odluke glavnog sudije nisu pokolebale lukavčane koji su i dalje napadali prema golu domaćeg tima. U 83. minuti sjajnu priliku nije iskoristio Mehanović koji nakon dobrog proigravanja pogađa stativu gola Radnika.
Kazna za propuštenu priliku stigla je u 86. minuti kada je Aldin Alagić pogodio za izjednačenje i konačnih 2-2.
Bitno je napomenuti da je glavni sudija meča Ivica Kosić zbog katastrofalno lošeg suđenja, kojim je upropastio fudbalsku utakmicu bez rezultatskog značaja, za svoj posao od strane delegata ocijenjen lošom ocjenom (6,8).
Vršilac dužnosti šefa stručnog štaba FK Radnički Admir Mašić u ovom susretu pružio je priliku nekolicini igrača iz omladinskog pogona: Alemu Hodžiću, Emiru Žiliću, Edi Imširoviću, Almiru Redžiću i Enesu Kuduzoviću.
Ovom prilikom čestitamo mladim igračima na prikazanoj igri, trudu i zalaganju, jer su u ovoj utakmici u potpunosti opravdali povjerenje trenera i pokazali mnogim starijim kolegama kako se igra i kako se brane boje svoga kluba.
Alem Hodžić, koji je tek ove sezone iz kadetske selekcije prešao u juniorsku, svoj debi u prvom timu započeo je sjajnom asistencijom za Almira Redžića, također igrača juniorskog pogona, koji brzim prodorom kroz odbranu domaće ekipe dovodi Radnički u vodstvo.
Domaći igrači u prvom poluvremenu nisu pronašli put do mreže golmana Bećirovića, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0-1.
U poluvremenu je došlo do verbalnih napada službenih predstavnika Radnika na glavnog sudiju meča Ivicu Kosića, te je početak drugog poluvremena kasnio skoro deset minuta.
Ipak, i drugo poluvrijeme fudbaleri Radničkog otvaraju na najbolji mogući način, odnosno pogotkom u 47. minuti za 0-2. Strijelac je i ovoga puta bio Redžić.
Nakon toga, smušeni sudija Kosić od utakmice pravi cirkus, a domaći igrači nemoćni da postignu pogodak počinju sa grubom igrom i startovima, koji ostaju nekažnjeni.
S druge strane Kosić je, iz samo njemu poznatih, razloga sredinom drugog poluvremena žuti karton dodijelio fudbaleru Radničkog Gutiću.
Domaći su smanjili prednost Radničkog na 1-2 u 59. minuti pogotkom Todorovića.
U 80. minuti Kosić je prestrogo dodijelio drugi žuti, odnosno crveni karton Gutiću, te je od tog trenutka Radnički igrao sa igračem manje, ali ni sporne odluke glavnog sudije nisu pokolebale lukavčane koji su i dalje napadali prema golu domaćeg tima. U 83. minuti sjajnu priliku nije iskoristio Mehanović koji nakon dobrog proigravanja pogađa stativu gola Radnika.
Kazna za propuštenu priliku stigla je u 86. minuti kada je Aldin Alagić pogodio za izjednačenje i konačnih 2-2.
Bitno je napomenuti da je glavni sudija meča Ivica Kosić zbog katastrofalno lošeg suđenja, kojim je upropastio fudbalsku utakmicu bez rezultatskog značaja, za svoj posao od strane delegata ocijenjen lošom ocjenom (6,8).
Vršilac dužnosti šefa stručnog štaba FK Radnički Admir Mašić u ovom susretu pružio je priliku nekolicini igrača iz omladinskog pogona: Alemu Hodžiću, Emiru Žiliću, Edi Imširoviću, Almiru Redžiću i Enesu Kuduzoviću.
Ovom prilikom čestitamo mladim igračima na prikazanoj igri, trudu i zalaganju, jer su u ovoj utakmici u potpunosti opravdali povjerenje trenera i pokazali mnogim starijim kolegama kako se igra i kako se brane boje svoga kluba.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.