Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Harambaša
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Harambaša » 05 maj 2011, 00:33

Ovako, pozdrav svima.

U zadnje vrijeme imam velikih problema sa računarom. Kada radim neke obične stvari mogu računar koristiti i po 5-6 sati. Ali, ako upalim bilo kakvu igru ili ako gledam neku tekmu preko neta odmah se ugasi.
Pokušavao sam naštimati nešto u BIOS-u, ali opet nije uspjelo. Skinuo sam neki program da mi prikaže sve temperature i evo šta sam dobio:
slika
- Prva, druga i četvrta temperatura su uredu, barem po nekim općim standardima koje sam našao
- Treća temperatura bi trebala biti oko 0, a kod mene? :o

Ako neko ima ideju ili savjet molio bih da napiše. Moguće je i da mi je otišao ventilator ali mislim da ipak nije do toga.
Hvala unaprijed.

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 05 maj 2011, 00:41

Do ventilatora ti je sigurno, otvori centralnu i vidi kako ti se krece. Je li normalno, u istoj brzini? Kakav je zvuk i slicno? Nek se hladi nekako, probaj i sa otvorenim procesorom
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 05 maj 2011, 00:43

to se i meni jarane desavalo i nakon nekog vremena nisam nikako mogao kompjuter uplaliti i odnio na popravku i u pitanju bila napojna jedinica tako da mislim da je i u tebe isti problem..
Zadnja izmjena: Interista, dana/u 05 maj 2011, 00:45, ukupno mijenjano 1 put.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 maj 2011, 00:44

il je cooler il napojna... imao sam problem slican i tek kad sam zamijenio i jedno i drugo mi je radio komp normala
You are someone else I am still right here

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 05 maj 2011, 00:45

Kakav ti je napoj? Pecka li te centralna kada priblizis ruku? Pecne li te kada hoces da iskljucis nesto iz ukljucene centralne? :roll:
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 05 maj 2011, 00:52

Evo i ja napokon da upitam u vezi svog dugomjesečnog problema, (iako ću brzo formatirati sve, ali bez obzira).
Dakle, ovo je problem.
Pri vršenju "windows update-a", postoji jedan koji već duže vrijeme jednostavno ne može da se instalira na mom kompjuteru. Riječ je o:

"Microsoft Corporation - Other Hardware - Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio"
Googlao sam naravno ovaj problem danima, ali nisam uspio naći soluciju.

A evo i screen shot-a.

slika
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Harambaša
Kontakt:

Post Postao/la Harambaša » 05 maj 2011, 00:54

Ovako. Trenutno mi je otvorena centralna i pokušavam vidjeti da li ima nekih promjena.

Meni izgleda da normalno radi sve, čak radi i tiše nego prije. Kada stavim ruku gdje se nalazi napojna tu je najvručije. Vjerovatno je do nje. Nedavno sam je mjenjao ali izgleda da ću morati opet. Mada je trenutno od 300 W, je li to dovoljno ili mora više?

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 05 maj 2011, 00:55

Mozda nemas
High definition audio :D

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 05 maj 2011, 01:07

anonymousHD je napisao/la: Tek sad pročita ovaj tvoj gore post gdje navodiš da ti je slika crna. Eh da ti objasnim zašto ti je crn. Prvo ako ti je win 7 sa neta skinuta, onda ti je pirat, nije original. Pošto je tebi update uvek uključen, stalno skida neka sr.anja, čovek koji se zove Bill Gates, koji je sve ovo izmislio, lagano vidi da ti je win7 pirat, da ti nije legalno, on ti fino sje.be računar i zato imaš stalno crnu sliku, jer ti nedozvoljava da koristiš njegovu win 7 jer nisi kupio original CD. I svaki put kad ti se update pokrene, on to vidi. Zato ja preporučujem svima koji nemaju original CD da ugase automatski update, i da fino odu na stranicu microsofta i sami skinu update, ako im toliko treba.
Onda gledajte dalje, ako stalno skidate update, stalno neke dodatke skidate, vaš računar će se pretrpati, i sam će se uništiti, a vi nećete ni skontati zašto. Mislit' ćete da je neki virus, a ustvari su to vaši lepi update.

Dosta pametujem, imate bruku foruma u vezi update, pa čitajte. Ako imate pirat win7 ugasite update. Ne treba vam.
Nisam duze vremena bio na forumu i tek sada sam vidio ovaj post. Morao sam reagovati, jer je izneseno dosta neistina. Jedina stvar oko koje se mogu sloziti jeste da je Billu Gatesu u interesu da sto vise ljudi licencira MS software. Generalno gledajuci, updatei su jako vazni za ispravan i siguran nacin rada racunara. Bez obzira da li se radi o operativnom sistemu, browseru, officeu, nekom trecem programu. Nebitno. Sto se tice updatea za MS Win 7, ukoliko vas interesuje mozete, prije nego se ista instalira, provjeriti kakvi updatei su skinuti, te odluciti hoce li biti instalirani.
Postoji veliki broj sigurnosnih propusta koji ne mogu biti otklonjeni bez redovnog updatea. Nekada se desi da Microsoft upozori da je otkriven odredjeni propust i skladu s tim pusti odredjeni update kako bi se izbjegli problemi. Zato, ne mozemo zahtjevati visoku pouzdanost i sigurnost sistema, a pri tome iskluciti update. To je jedini nacin da vas Microsoft zastiti na vrijeme.
Sto se tice piratskih verzija sistema, tu sve zavisi od cracka koji koristite. Ja licno nemam nikakvih problema, a vrsim redovan update.
#divovi

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 05 maj 2011, 01:44

Harambaša je napisao/la:Ovako, pozdrav svima.

U zadnje vrijeme imam velikih problema sa računarom. Kada radim neke obične stvari mogu računar koristiti i po 5-6 sati. Ali, ako upalim bilo kakvu igru ili ako gledam neku tekmu preko neta odmah se ugasi.
Pokušavao sam naštimati nešto u BIOS-u, ali opet nije uspjelo. Skinuo sam neki program da mi prikaže sve temperature i evo šta sam dobio:
slika
- Prva, druga i četvrta temperatura su uredu, barem po nekim općim standardima koje sam našao
- Treća temperatura bi trebala biti oko 0, a kod mene? :o

Ako neko ima ideju ili savjet molio bih da napiše. Moguće je i da mi je otišao ventilator ali mislim da ipak nije do toga.
Hvala unaprijed.

Kad stavljas da imas neki problem napisi komponente....koji ti je procesor,koja napojna,maticna,graficka,ram......
Najvjerovatnije ti se procesor pregrijava,treba skinuti hladnjak ocistiti ga,nanjeti novu pastu na procesor a moze biti i do napojne da je na izdisaju pa nedaju konstantan napon,nego pada....

PS: ne pokusaji ovo sto neko rece "probaj upalit dok je skinut cooler sa procesora",ko god da je rekao nek se okani ove teme ukoliko mu sta ne zasteka ;)
RIP SALE VILENJAK

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 05 maj 2011, 12:16

Harambaša je napisao/la:Ovako. Trenutno mi je otvorena centralna i pokušavam vidjeti da li ima nekih promjena.

Meni izgleda da normalno radi sve, čak radi i tiše nego prije. Kada stavim ruku gdje se nalazi napojna tu je najvručije. Vjerovatno je do nje. Nedavno sam je mjenjao ali izgleda da ću morati opet. Mada je trenutno od 300 W, je li to dovoljno ili mora više?
Preslaba ti je napojna. Zapravo sve zavisi od ostalih komponenti, a pretpostavljam da ti je noviji kompjuter, tako da ti treba jaca napojna. Kod mene je komp iz 2004 i kad sam kupovao novu graficku i RAM morao sam kupiti i jacu napojnu. Sada mi je napojna od 430W i to je negdje taman za ovu konfiguraciju koju imam. Ako imas noviji komp, onda ti je potrbna napojna od minimum 500W.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 05 maj 2011, 12:21

U mene se restartuje svakih 35-40 minuta. :(
Odnio momku koji se sve u to razumije,iz Avaxa,mislio da je do paste,da se istrošila,kaže on nije do nje.Rek'o mi samo da malo ispušem centralnu prašine ima.Ja to uradio,ali džabe,opet se restartuje,opet sve isto.
U čemu je je*eni problem ?
You'll never walk alone.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 maj 2011, 15:32

VolimLiverpool je napisao/la:U mene se restartuje svakih 35-40 minuta. :(
Odnio momku koji se sve u to razumije,iz Avaxa,mislio da je do paste,da se istrošila,kaže on nije do nje.Rek'o mi samo da malo ispušem centralnu prašine ima.Ja to uradio,ali džabe,opet se restartuje,opet sve isto.
U čemu je je*eni problem ?
pregrijava ti se ili procesor ili graficka, treceg nema, ako ti taj nije promjenio pastu od procesora ili graficke, ustvari ako nisi nikako mjenjao otkako si kupio to, najbolje ti je da uzmes negdje neku dobru kvalitetnu pastu, vjeruj mi znam iz licnog iskustva, ovo sto oni svoju nabace pastu nevalja nista, znam prije kad kod udjem u neku igricu, ori graficka ori procesor, otkako sam promjenio pastu, nije vise toga bilo

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 05 maj 2011, 18:24

alacious je napisao/la:Instalirao sam windows 7,i sve mi radi perfektno,osim zvucnika..
Prikljuceni su u racunar,medjutim on ih neprikazuje.. :?
pls help.. :cry:

isti kod mene problem bio kad sam tek instalirao windows 7,kao sto su ti rekli forumasi iznad :mrgreen: moras imati instaliran driver za zvucnike..
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 maj 2011, 19:55

Jimmy from the hood je napisao/la:Do ventilatora ti je sigurno, otvori centralnu i vidi kako ti se krece. Je li normalno, u istoj brzini? Kakav je zvuk i slicno? Nek se hladi nekako, probaj i sa otvorenim procesorom
sa otvorenim procesorom :?

jesi ti normalan, gdje ces mu to reci, kakav ce onda biti protok zraka, tako ce mu jos gore biti

@Harambasa

u Biosu nista ne diraj, skini cooler sa procesora, ako nemas paste na njemu, stavi novu neku dobru i ne sikiraj se, ako imas cut cemo se onda

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 05 maj 2011, 21:58

Mozel mi neko objasniti recimo kada skinem film sa neta kako mogu da stavim prijevod na nas jezik.....Hvala
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 05 maj 2011, 22:01

BluesForever je napisao/la:Mozel mi neko objasniti recimo kada skinem film sa neta kako mogu da stavim prijevod na nas jezik.....Hvala
skines prevod sa recimo "podnapisi" stranice , i onda kad pustis film (u mom slucaju na GOM playeru) samo prevuces file od prevoda na player i prevod se ucita....a ako da sprzis na DVD onda ti mora i film i prevod imat isto ime da bi mogao gledat na DVD-u
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 06 maj 2011, 19:06

Kod mene je GOM Player
kada skinem film, i prevod ( sa titlovi.com )
pustim film, desni klik, suptitles i odaberem taj fajl sa prevodom
samo se ocita. :mrgreen:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 06 maj 2011, 19:49

BluesForever je napisao/la:Mozel mi neko objasniti recimo kada skinem film sa neta kako mogu da stavim prijevod na nas jezik.....Hvala
najlakse ti je kad skines film, napravis novi folder (tako ja radim, uvjek) i stavis tu film, i skines prijevod i njega u taj folder prebacis, i onda kako ti se zove film, zamjenis ime od prijevoda sa imenom ko u filma, kliknes desnim klikom na film, rename/preimenuj, i opet na ime desni klik copy/kopiraj, i onda izbrises ime na prijevodu, i ubacis to, pritisni desni klik i paste/zalijepi, ili zajedno drzi ctrl+v

al se isprića :oops:

nadam se da si skontao sta sam ti zelio reci, jednostavno je, al malo teze objasniti

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 07 maj 2011, 14:21

IMam problema sa otvaranjem nekih stranica na google cromu.Otvori on te stranice,ali uvijek sa nekom greskom.Na firefoxu normalno otvara..
Znal ko do cega je ;)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88 i 29 gostiju.