boccaccio je napisao/la:Nadam se da ce ovo konacno biti derbi vrijedan gledanja i dobrog navijanja.Iskreno se nadam dobroj posjeti i korektnom bodrenju svog tima na obje strane i nadam se da ce se vratiti stari sjaj ovoj najvecoj utakmici na ovim prostorima...Dva gradska,ljuta rivala,bodreni navijacima bi konacno trebala da zaigraju na gol vise i da pokazu da postoji neka vrijednost u danasnjem nasem fudbalu...zadnjih godina to nije bio slucaj,na terenu je bio nekvalitet a na tribinama dosta trzavica,nedolaska jednih navijaca,dosta ulicnih nemira,dosta krkanluka,i zato iskreno prizeljkujem da se na obje strane stane sa tim i da se okrenemo svi nekim lijepim stvarima i dobronamjernim prepucavanjima u zavisnosti ko dobije...
Sto se utakmice tice,mislim da imamo nesto iskusniju ekipu od komsija i da bi nam to moglo dobro doci u okrsaju na terenu.Vjerujem da igraci nase ekipe shvataju i da su svjesni koliko nama navijacima znaci ovaj derbi i pobjeda i da ce se svojski potruditi da se oduze za neke lose igre,da nas obraduju i da na terenu daju sve od sebe svih 90 minuta...To je sve sto zelim od njih,da sa ponosom i hrabroscu nose svoj dres,da se nadigravaju i nadtrcavaju i da vidim zelju za pobjedom...hoce li pobjeda doci to se nikada ne zna,jer ovakve utkmice ne predstavljaju nista kada je u pitanju trenutna forma ili kvalitet na necijoj strani...sto se tice kvaliteta,mislim da imamo malu prednost,sto na klupi sa strucnim stabom,sto iskustvom u odnosu na ekipu Sarajeva...ali to ne znaci nista i nece doci do izrazaja ako svaki od izabranih 11 ne da sve sto moze u toj utakmici...prizeljkujem da bude golova i prizeljkujem da dobijemo ovaj derbi...sretno plavi !!!
Eh, nadam se i ja utakmici kako treba radi silne raje koja prizeljkuje da nakon dugo vremena vide nesto konkretno sto bi u narednim derbijima posjeta bila veca...meni nesto nema neke euforije ne znam zasto...sto se mene tice ja bih sve do kraja igrao sa ovim mladjim igracima i vidio koliko mogu mozda nekog izbaci u prvi plan vec iduce godine al bi se bazirao na kup maximalno.Ja na groblju inace ne gledam utakmice sve mi nekako daleko ako bude na TV gledacu ako ne bude nikom nista.Po onome sto sam cuo bice jako velika posjeta cuo sam da je vec prodano preko 3500 ulaznica za jug znaci sa te strane se moze ocekivati spektakl vjerujem da ce i komsija biti u prilcnom broju, znaci navijacki derbi ce biti e ostaje jos ono na terenu a sto se toga tice ocekujem da uzmemo tri bobe i jos jednom porazimo klub sa kobilje glave...