FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TM87visnjik
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TM87visnjik » 06 maj 2011, 02:25

LEŠINAR je napisao/la:
TM87visnjik je napisao/la:Za pocetak poz braco Manijaci:)NOVI CLAN
$ $ " у $ ?! :lol: :lol: :lol:[/qudjes cirilica boy hehhheh

themaniacs_87
Kontakt:

Post Postao/la themaniacs_87 » 06 maj 2011, 10:41

CCC, koja sramota. Ovo pred derbi! :roll:

btw. Hoćemo danas dobiti?
F.K. Željezničar - klub koji se voli u cijelom svijetu!

A.C.A.B. !

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 06 maj 2011, 11:14

kako ono vasa navijacka kultura "svi u napad, mrtav je Hase" ?
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 06 maj 2011, 11:17

HZ_ilidzaa je napisao/la:
themaniaks je napisao/la:zna li neko hoce li biti prenos utakmice
**** te prenos ,dolazi na derbi !
Za zivot cijeli!

Željo 1921
Kontakt:

Post Postao/la Željo 1921 » 06 maj 2011, 11:26

bordo_Sarajevo je napisao/la:kako ono vasa navijacka kultura "svi u napad, mrtav je Hase" ?
Kako ono šlagirani osim ? ;)

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 06 maj 2011, 11:33

Željo 1921 je napisao/la:
bordo_Sarajevo je napisao/la:kako ono vasa navijacka kultura "svi u napad, mrtav je Hase" ?
Kako ono šlagirani osim ? ;)
haj nemojte se yebavat sviju vam, samo ga ignorisi
Za zivot cijeli!

Željo 1921
Kontakt:

Post Postao/la Željo 1921 » 06 maj 2011, 11:35

Normala ;)

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 06 maj 2011, 12:16

Bianconeri1988 je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la:Gdje ste štrumfovi! Nešto vam se neda pisati ovih dana aaa

Šta je sa tim sudijom nije VAS valjda malo oštetucnuo? Vidim danas čovjek se izvinjava al ako vas je pokrao tražite pare nazad, nema izvinjenja ;) Ko ga jbe, što je uzmao pare
Idi ganjaj vjeverice :lol:
:lol: :lol: :lol:

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 06 maj 2011, 13:14

http://www.fkzeljeznicar.com/klub/legen ... %C5%A1vabo

LEGENDO, SRETAN 70. ROĐENDAN !

Ivan Osim ili Ivica poznat i kao „Švabo“, umjetnik, genijalac, velemajstor sa loptom, popularno nazivan i Štraus, jer je fudbal igrao baš kao kompozitor, igračka je i trenerska legenda FK „Željezničar“. O Ivici Švabi Osimu su već odavno ispričane sve priče.

Životna priča ovog čovjeka, koji je postao simbol Želje, počinje u maju 1941. godine, kada se Švabo rodio u svom Sarajevu. U gradu iz kojeg je često odlazio, ali grad iz njega nije nikada. Poticao je iz radničke porodice, a kako je to tada bilo normalno jedina zanimacija mu je bila lopta, koju je od prvog dodira zavolio i više je nikada nije ispustio.

U Željezničaru je počeo trenirati 1954. godine u mlađim kategorijama. Po isteku juniorskog staža nije odmah mogao u prvi tim. Debitovao je na utakmici protiv Proletera iz Osijeka 1959. godine. Od tada je za Željezničar nastupao ukupno jedanaest godina i odigrao 250 zvaničnih utakmica postigavši 75 golova. 1970. godine odlazi u Francusku gdje će igrati za Strasbourg, Sedan i Valenciennes.

Najteži period njegove karijere je "Afera Planinić" i jednogodišnja suspenzija zajedno sa svojim saigračem, Mišom Smajlovićem, kada je klub prvobitnom odlukom tadašnjeg saveza izbačen u Drugu ligu, a poslije žalbe kažnjen sa oduzimanjem šest bodova. To je bio najteži period u Švabinoj karijeri, a onda je došao i taj dan. Utakmica na Grbavici između Željezničara i Radničkog iz Niša. Osim nakon godinu dana neigranja u igru ulazi u drugom poluvremenu, a 20 hiljada navijača skandira samo njegovo ime, a on im se odužuje na najbolji mogući način postigavši jedini gol na toj utakmici. Već iduće godine proglašen je za najboljeg igrača Jugoslavije u izboru sportskih novinara.

Igračku karijeru je okončao 1978. godine nakon čega se vrlo uspješno počeo baviti trenerskim poslom. Najveći evropski uspjeh FK „Željezničar“ vezan je upravo za periodu od 1978. do 1986. u kojem je na klupi sjedio upravo Švabo. Sa Željom je bio viceprvak Jugoslavije, finalista Kupa Maršala i polufinalista Kupa UEFA. Bio je i selektor reprezentacije SFR Jugoslavije koju je 1990. odveo na Svjetsko prvenstvo u Italiju gdje je nesretno ispala u četvrtfinalu od Argentine. Zatim preuzima beogradski Partizan kojeg je vodio do početka agresije na njegovu državu i njegov grad, kada veoma smjelo pred TV kamerama podnosi ostavku na mjesto selektora i šefa stručnog štaba. Kasnije je još vodio Panathinaikos, Sturm, JEF United, da bi posljednji trenerski angažman imao kao selektor Japana. 2007. godine pretrpio je težak moždani udar. Čitava Europa, a i svijet, a najviše njegove Sarajlije su se molile za njegovo zdravlje. Štraus je dobio i tu, najvažniju utakmicu u životu. Baš onako, kao i što je sve dobijao. Polako,trgajući se sa živcima svih ljubitelja njegovog rada i djela, a na kraju su svi slavili novu pobjedu.
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

themaniacs_87
Kontakt:

Post Postao/la themaniacs_87 » 06 maj 2011, 13:16

Nek' mu je sretan i od mene, i nek' nam živi još dugo!! :)
F.K. Željezničar - klub koji se voli u cijelom svijetu!

A.C.A.B. !

zubizareta
Kontakt:

Post Postao/la zubizareta » 06 maj 2011, 13:47

avlami97 je napisao/la:
Željo 1921 je napisao/la:Za one koji ne znaju

Okupljanje u 16.30h ispred sjeverne tribine stadiona Grbavica.
Polazak u korteu prema Zubanpolju u 17.30h.

slika
Zar se ne igra na Hadison parku. Koliko sam upućen Zubanpolje je preimenovano u Olimpijski gradski stadion Hadison park :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jeste li se to napokon sjetili da dodjete na neko gostovanje u vecem broju od 20 ljudi :lol: ja da sam TM ida imam onakva 3-4 sramna gostovanja nebi ni dolazio na derbi!
Fina Gradska sarajevska raja

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 06 maj 2011, 13:52

zubizareta je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
Željo 1921 je napisao/la:Za one koji ne znaju

Okupljanje u 16.30h ispred sjeverne tribine stadiona Grbavica.
Polazak u korteu prema Zubanpolju u 17.30h.

slika
Zar se ne igra na Hadison parku. Koliko sam upućen Zubanpolje je preimenovano u Olimpijski gradski stadion Hadison park :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jeste li se to napokon sjetili da dodjete na neko gostovanje u vecem broju od 20 ljudi :lol: ja da sam TM ida imam onakva 3-4 sramna gostovanja nebi ni dolazio na derbi!
al nisi xD
Osime sretan ti rodjendan :)
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

Grande
Kontakt:

Post Postao/la Grande » 06 maj 2011, 13:58

Ja sigurno znam da sutra iz Gracanice dolazi preko 30 MANIJAKA,takođe iz Zivinica dolazi preko 40,isto tako iz Doboja znaci iz citave BiH dolaze BRACA MANIJACI da podrze NAJVECI KLUB U DRZAVI...Nema veze sto su sranja u grupi,opet cemo napuniti JUG i pobjediti pitare...

FORZA ZELJO ! ! !
INTER SIAMO NOI ! ! !

Baby
Kontakt:

Post Postao/la Baby » 06 maj 2011, 14:01

IVICA OSIM JE STARIJI OD FK SARAJEVO
toliko o manjem Sarajevskom klubu
G R B A V I C A 2

Grande
Kontakt:

Post Postao/la Grande » 06 maj 2011, 14:04

Baby je napisao/la:IVICA OSIM JE STARIJI OD FK SARAJEVO

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH PREJAKO :D
INTER SIAMO NOI ! ! !

90_godina_ponosa
Kontakt:

Post Postao/la 90_godina_ponosa » 06 maj 2011, 14:08

Baby je napisao/la:IVICA OSIM JE STARIJI OD FK SARAJEVO
da nam još dugo živi legenda kluba i grada
slika
Zadnja izmjena: 90_godina_ponosa, dana/u 06 maj 2011, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 06 maj 2011, 14:08

Nadam se da ce ovo konacno biti derbi vrijedan gledanja i dobrog navijanja.Iskreno se nadam dobroj posjeti i korektnom bodrenju svog tima na obje strane i nadam se da ce se vratiti stari sjaj ovoj najvecoj utakmici na ovim prostorima...Dva gradska,ljuta rivala,bodreni navijacima bi konacno trebala da zaigraju na gol vise i da pokazu da postoji neka vrijednost u danasnjem nasem fudbalu...zadnjih godina to nije bio slucaj,na terenu je bio nekvalitet a na tribinama dosta trzavica,nedolaska jednih navijaca,dosta ulicnih nemira,dosta krkanluka,i zato iskreno prizeljkujem da se na obje strane stane sa tim i da se okrenemo svi nekim lijepim stvarima i dobronamjernim prepucavanjima u zavisnosti ko dobije...
Sto se utakmice tice,mislim da imamo nesto iskusniju ekipu od komsija i da bi nam to moglo dobro doci u okrsaju na terenu.Vjerujem da igraci nase ekipe shvataju i da su svjesni koliko nama navijacima znaci ovaj derbi i pobjeda i da ce se svojski potruditi da se oduze za neke lose igre,da nas obraduju i da na terenu daju sve od sebe svih 90 minuta...To je sve sto zelim od njih,da sa ponosom i hrabroscu nose svoj dres,da se nadigravaju i nadtrcavaju i da vidim zelju za pobjedom...hoce li pobjeda doci to se nikada ne zna,jer ovakve utkmice ne predstavljaju nista kada je u pitanju trenutna forma ili kvalitet na necijoj strani...sto se tice kvaliteta,mislim da imamo malu prednost,sto na klupi sa strucnim stabom,sto iskustvom u odnosu na ekipu Sarajeva...ali to ne znaci nista i nece doci do izrazaja ako svaki od izabranih 11 ne da sve sto moze u toj utakmici...prizeljkujem da bude golova i prizeljkujem da dobijemo ovaj derbi...sretno plavi !!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 06 maj 2011, 14:11

Grande je napisao/la:Ja sigurno znam da sutra iz Gracanice dolazi preko 30 MANIJAKA,takođe iz Zivinica dolazi preko 40,isto tako iz Doboja znaci iz citave BiH dolaze BRACA MANIJACI da podrze NAJVECI KLUB U DRZAVI...Nema veze sto su sranja u grupi,opet cemo napuniti JUG i pobjediti pitare...

FORZA ZELJO ! ! !
5 kombija ide iz ovog pravca 8-)
Zadnja izmjena: LudLo 4, dana/u 06 maj 2011, 20:54, ukupno mijenjano 1 put.
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 06 maj 2011, 14:24

Sretan rođendan Švabo.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 maj 2011, 14:27

Ljudi da li moram ici do GRBAVICE da kupim kartu za jug ili mogu isti kupiti na Kosevu ?? Zbunila me ovaj izjava prljace, kaze da ce se karte za jug prodavati na GRBAVICI pa sam u nedoumici. :?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Cwirek, F1921B, Kajkutenjoyer, Levin i 67 gostiju.