Da je samo tako jednostavno davno bi se to rijesilo. FK Velez je samo simptom i zrtva sve situacije u drzavi a pogotovo u ovom gradu. Vise je cudo da se uopste klub odrzava nego sto imamo ovih problema. A da se moglo raditi pametnije naravno i to stoji ali ne toliko oko stadiona vise sto se tice omladinskih skola i fudbalsko strucne strane.ŠB_Fidelis je napisao/la:"Razgovarao sam ja sa ljudima iz Veleža nudeći im da i oni igraju pod Bijelim brijegom, a oni su tada, prije jedno dvije godine, rekli da više vole malo para nego taj stadion, ali se to ne govori javno", rekao je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić odgovorajući na pitanje o športskim klubovima u Mostaru na Neretvi, piše Pogled.ba.
Ne provociram, pitam, zanima me, slaze li se vecina da je vjerovatno kriminal u FK Velez i interes toliko ispred svega ostalog?
Hipoteticko pitanje , ima li klub u ovoj drzavi koji je mogao izdvojiti i ove pare sto su do danas ulozene u stadion za izgradnju/nadogradnju. A za ovu licencu ,tko jos ozbiljno shvata ikakve standarde u ovoj drzavi. Vrapcicima samo fale reflektori (ako je to uslo) , i prilaz oko stadiona.