RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

kimbo
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la kimbo » 05 maj 2011, 22:19

ŠB_Fidelis je napisao/la:"Razgovarao sam ja sa ljudima iz Veleža nudeći im da i oni igraju pod Bijelim brijegom, a oni su tada, prije jedno dvije godine, rekli da više vole malo para nego taj stadion, ali se to ne govori javno", rekao je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić odgovorajući na pitanje o športskim klubovima u Mostaru na Neretvi, piše Pogled.ba.

Ne provociram, pitam, zanima me, slaze li se vecina da je vjerovatno kriminal u FK Velez i interes toliko ispred svega ostalog?
Da je samo tako jednostavno davno bi se to rijesilo. FK Velez je samo simptom i zrtva sve situacije u drzavi a pogotovo u ovom gradu. Vise je cudo da se uopste klub odrzava nego sto imamo ovih problema. A da se moglo raditi pametnije naravno i to stoji ali ne toliko oko stadiona vise sto se tice omladinskih skola i fudbalsko strucne strane.

Hipoteticko pitanje , ima li klub u ovoj drzavi koji je mogao izdvojiti i ove pare sto su do danas ulozene u stadion za izgradnju/nadogradnju. A za ovu licencu ,tko jos ozbiljno shvata ikakve standarde u ovoj drzavi. Vrapcicima samo fale reflektori (ako je to uslo) , i prilaz oko stadiona.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 05 maj 2011, 22:32

kimbo je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:"Razgovarao sam ja sa ljudima iz Veleža nudeći im da i oni igraju pod Bijelim brijegom, a oni su tada, prije jedno dvije godine, rekli da više vole malo para nego taj stadion, ali se to ne govori javno", rekao je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić odgovorajući na pitanje o športskim klubovima u Mostaru na Neretvi, piše Pogled.ba.

Ne provociram, pitam, zanima me, slaze li se vecina da je vjerovatno kriminal u FK Velez i interes toliko ispred svega ostalog?
Da je samo tako jednostavno davno bi se to rijesilo. FK Velez je samo simptom i zrtva sve situacije u drzavi a pogotovo u ovom gradu. Vise je cudo da se uopste klub odrzava nego sto imamo ovih problema. A da se moglo raditi pametnije naravno i to stoji ali ne toliko oko stadiona vise sto se tice omladinskih skola i fudbalsko strucne strane.

Hipoteticko pitanje , ima li klub u ovoj drzavi koji je mogao izdvojiti i ove pare sto su do danas ulozene u stadion za izgradnju/nadogradnju. A za ovu licencu ,tko jos ozbiljno shvata ikakve standarde u ovoj drzavi. Vrapcicima samo fale reflektori (ako je to uslo) , i prilaz oko stadiona.

Al evo sagledajte malo bolje BB jeste u Mostaru fina lokacija fino mjesto ,al samim tim su nam porucili " OVDJE VELEZU NEMA POVRATKA " sta vi mislite da bi to sve islo lagano , kad bi se mi vratili pod BB , bilo bi svaku utakmicu belaj jer oni zive gdje je stadion ,netrpeljivost ,nacionalizam .. pravili bi probleme cesto bi bile tuce i neredi , na svakoj utakmici bi moralo bit preko 200 policajaca A to je tesko .. Kad se stanje smiri u blizoj - daljoj buducnost u ovom gradu , drzavi tada Velez treba razmisljati o povratku pod BB , inace meni bi bilo draze napravit stadion u Sjevernom na poligonu 8-)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

demamo
Kontakt:

Post Postao/la demamo » 05 maj 2011, 22:43

e mene samo zanima , na osnovu cega je travnik dobio licencu!pa svaki put kamera snima onu tablu gdje mjenjaju rezultat rucno! Velež barem ima semafor, ima stolice sa naslonjačima, ima možda najmodernije i najopremljenije svlacionice,ima kabinu za doping test!! itd. al opet nemože igrati u PL. golemo. E nek može Travnik u pm
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 05 maj 2011, 22:45

Nije stadion jedini uslov za licencu. Valjda se moraju rijesiti dugovanja, potraznje igraca, trenera i tako dalje.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 maj 2011, 22:53

Ljudi moji shvatite već jednom, situacijom u bih i u svijetu upravlja 5 -6 ljudi tzv. masonci, koji odlučuju da li ćemo sutra imati hljeba jesti ili da li ćemo ostati živi, pa tako odlučuju i po pitanju stadiona bb preko svojih satelita, jer da oni hoće davno bi bio implementiran deytonski mirovni sporazum i aneks 7 ili 4 o povratku svakog na svoje ognjište, pa tako i velež na bb, mi tu možemo samo sjediti i d****i žilu, to je istina, mi nemamo snage da se borimo protiv tih mračnih sila....samo imamo vjeru u boga...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 06 maj 2011, 00:07

Gledaj, u to vrijeme u Veležu je bila jedna garnitura koju ni najvećem dušmaninu ne bih poželio i dobro je znao Bešlić koga će pitati i šta će ponuditi. O kakvim parama on priča ? Je li to on dužan dati pare Veležu ? Normalno da nije, njegovo je bilo samo da pruži šansu da Velež igra pod Bijelim brijegom pa onda bi mi vidjeli bi li igrali ili ne. Jok, on kriminalcima ponudio pare i ovi uzeli to nešto love i sad se prepucavaju s Bešlićem i sličnim i prebacuju krivnju s jednih na drugih. Znači, trebao je vratiti stadion gradu Mostaru a ne da ga neki klubovi svojataju na 99 godina, kao da su ga oni sami izgradili, od svojih para, pa nek se oni kusuraju s gradom ko će igrati a ko ne. Kao i sve ostalo što je dobilo sličan scenarij, na bilo kojoj strani.
Who dares, wins !

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 06 maj 2011, 00:21

NeToBoLa je napisao/la:

Gledaj, u to vrijeme u Veležu je bila jedna garnitura koju ni najvećem dušmaninu ne bih poželio i dobro je znao Bešlić koga će pitati i šta će ponuditi. O kakvim parama on priča ? Je li to on dužan dati pare Veležu ? Normalno da nije, njegovo je bilo samo da pruži šansu da Velež igra pod Bijelim brijegom pa onda bi mi vidjeli bi li igrali ili ne. Jok, on kriminalcima ponudio pare i ovi uzeli to nešto love i sad se prepucavaju s Bešlićem i sličnim i prebacuju krivnju s jednih na drugih. Znači, trebao je vratiti stadion gradu Mostaru a ne da ga neki klubovi svojataju na 99 godina, kao da su ga oni sami izgradili, od svojih para, pa nek se oni kusuraju s gradom ko će igrati a ko ne. Kao i sve ostalo što je dobilo sličan scenarij, na bilo kojoj strani.
A ja sam mislio da gradska uprava NEMA pravo ponuditi stadion Velezu jer je on zakonodavno dat Zrinjskom.

Zar to nije bila prica vec 15 godina - "evo ugovor, tako je sad, mi nemozemo tu nista".

Znaci gradska uprava IMA pravo ponuditi stadion Velezu - velika razlika od prethodne price.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 06 maj 2011, 00:35

Mute kako znaju i umiju a dosta nas nasjedne na te priče.

Kako god, Velež nije još dobrodošao pod Bijelim brijegom, na stadionu koji je njemu namjenjen i koji je zbog njega poznat širom Evrope.
Who dares, wins !

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 06 maj 2011, 13:54

Ako moze neko da odgovori koji je razlog potpunog pada RA. Primjer na domacim utakmicama Veleza skoro da nema nikoga iza gola, navijanje katastrofalno. O gostujucim utakmicama suvisno je i govoriti obzirom da skoro i nema nikakvih odlazaka na gostovanja. Nekeda smo bili respektabila navijacka grupa u cijelom regionu, a sada nam i Skripari mogu biti primjer navijacke grupe. Nazalost!!! Npr. na utakmicama Zelje, Sarajeva, Celika itd. vise je navijaca nego simpatizera na tribini,a kod nas ako iko dode, dodje onda 50tak djece. Zasto???!!!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 06 maj 2011, 13:56

Tako je, kako je.
Who dares, wins !

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 06 maj 2011, 14:33

A brate kad se sjetim.
Najbolje navijacko iskustvo,ovo je neponovljivo,o koreografije do navijanja :evil:

[youtube][/youtube]
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 06 maj 2011, 14:40

Bujrum protiv Drine svi, k'o da neko nekome brani.

Jok, lakše englesku ligu gledati preko TV-a. :roll:
Who dares, wins !

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 06 maj 2011, 14:43

A i to sto kazes :?
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

'ta će on
Kontakt:

Post Postao/la 'ta će on » 06 maj 2011, 15:07

:mrgreen:
Zadnja izmjena: 'ta će on, dana/u 01 avg 2012, 14:28, ukupno mijenjano 2 puta.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 06 maj 2011, 15:41

Samo da pohvalim upis od clana iznad sebe, sve je u biti rekao od do kako i jeste.
Ne trebamo se mi nikome vise dokazivati kao navijacka skupina, mi smo to vec davno odradili.
Bas kao sto kaze, pitao bih ja i Manijake i Horde ali i ostale da im je klub u kur=cu zadnjih cvajncik godina i da im je stanje kakvo je u nas, pogotovo sto se stadiona tice ali i svega ostalog.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 06 maj 2011, 15:53

Nije da bi sada imali redovno 5000 po tekmi ni da je stadion u centru li ipak se mora prizanti ovi Vrapcici nas ubijaju u pojam ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 06 maj 2011, 16:24

kimbo je napisao/la:Nije da bi sada imali redovno 5000 po tekmi ni da je stadion u centru li ipak se mora prizanti ovi Vrapcici nas ubijaju u pojam ...

Naravno da ne bih, ali sigurno ne bi bilo ni ovakoo mizerna posjeta, bez obzira na rezultatsku krizu vec godinama i rasulo u klubu.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 06 maj 2011, 21:39

Mrdnite malo od kuce , dodjite na utakmice ako vam je stalo do Veleza !
Kolko sam ja puta pjeske otisao do Vrapcica , vaznija vam je engleska liga nego VELEZ !
Cast pojedinicima koji vode RA i koji se bore za Velez .. i ostaloj raji koja daje podrsku Velezu koji bi dosli na utakmicu da je stadion u Kanadi..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 06 maj 2011, 21:47

ANTIFA ! je napisao/la:Mrdnite malo od kuce , dodjite na utakmice ako vam je stalo do Veleza !
Kolko sam ja puta pjeske otisao do Vrapcica

Svi smo mi, kladim se, i vjerujem u to bez premca barem 3 puta pjesacili do stadiona radi Rodjenih, ali raji je pun k laznih obecanja i kluba koji se svake sezone bori za opstanak, koji nema plana za sljedecih 3 mjeseca a kamoli 3 godine. Kojeg su vodili i vode najveci lopovi u gradu i drzavi, itd, itd.... Pun je raji k... toga!
Sad ces ti vjerovatno odgovorit, bez obzira, nije nase da se pitamo kako stoji klub, trebamo biti tu i navijati za isti, ali brate... nije raja vesla sisala. Reci mi jednu navijacku skupinu koja je vise para dala za svoj klub od nas, koliko samo donacija, koliko crvenih noci. Ne moze tako klub opstati svake godine, zivjeci na veresiju... FUJ!

Smrt nacionalizmu !!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 06 maj 2011, 21:49

Da su i sarajevo i željo, pa i drugi doživjeli sudbinu veleža, nigdje ih ne bi bilo, realno, nek priznaju. Dalje, nemojte se sekirati, velež je uvijek imao dosta navijača izvan mostara i imat će, pa ko dolazi na grbavici i na koševu nego navijači iz sarajeva, ilidže itd. teško je očekivati da npr. navijači veleža iz sarajeva dođu u vrapčiće i da ga gledaju, to je skupa zabava, ali zato kad gostuje ovdje, ljudi redovno idu, zato nemojte se sekirati ima ljudi koji redovno prate klub izvan mostara...ne znam hoćeli ikad neki navijač veleža iz npr. hadžića, ako ih tamo ima otići u vrapčiće i gledati veleža, e to je već pitanje, ali ljudi vole klub i prate koliko mogu...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Tuce11 i 0 gostiju.